Huh írtam egy hosszú bejegyzést de elszállt a helloba...
Na mindegy, kezdjük újra...
Kedves Rita! Köszönöm szépen a feliratokat!

Beértem a sorozatot, mert őrülen izgalmas volt!
SPOILER:
Revideálom amit az apákról írtam, mert ez nem a szigorú, poroszos módszer, egyszerűen nem szeretik a gyerekeiket. A jelen és múlt konfliktusait ezeknek emberként és szülőként is kudarcot vallott apáknak a ténykedései okozzák, és a fiatal generáció issza meg ennek a levét, és attól félek lesz egy vezéráldozat, de ne legyen igazam.
Az alapsztoriból adódóan az apa-fiú vonalra erősítettek rá, de tényleg nem láttam aktív, meghatározó anya-karatert, csak a visszaemlékezésekben, vagy mostohanyaként negatív szerepben, igaz ebben a korban (is) férfiuralom volt és a nők kevés teret kaptak. Ezért is pozitív WQ karaktere, aki okos, talpraesett és XL személyében olyan társra talál, aki ezt szereti benne.
Nagyon tetszett, hogy WQ és XL egyre jobban egymásra hagyatkozik, ezért volt furcsa, amikor a "hitlerbajszos" japán látszólag éket vert közéjük. XL jó stratéga és nem értettem, hogy sikerült így megvezetni, amikor mindent alaposan megvizsgál, mielőtt levonná a végkövetkeztetést. Viszont győzött a logika, sikerült elkerülni a csapdát és megmutatkoztak WQ erősségei is, ezzel is bizonyítva, hogy méltó társa/partnere WL-nek és támaszkodhatnak egymásra.
A másik két szerelmi szál közül Pei marsall és Sang Yu párosa nem fogott meg, mert szerintem a lány bosszantó, a fiú pedig gyenge - bár elkezdett taktikázni az apjával - ez kevés lesz, és az utolsó két részben nem fog megtáltosodni. A lány pedig szokás szeint vagy valami esztelenséget csinál, vagy megnehezíti a helyzetét neki (is).
Su marsall és Yue Shuang sokkal szimpatikusabb, bár a srác karaktere elsőre bosszantó, inkább a színész húgot kedveltem meg. Ő önfeláldozó volt, és az életével fizetett XL-nek azért, mert megmentette és felnevelte. Olyan, mintha meg lett volna írva a tragikus sors, az elkerülhetetlen a halál, csak kapott még 10 évet.
Ha már elmúlás, akkor a negatív szereplők is egyre fogynak, bár mindegyiknek van egy utolsó húzása, de nézőként azért megkapjuk a katarzist, azaz a rossz, elnyeri méltó büntetését. Igaz még nincs vége a sorozatnak, ráadásul ott a lappangó, belső ellenség, aki még nem fedte fel a lapjait.
Már csak két rész van hátra és belekóstoltunk a háborúba, de ne értsetek félre, én több vérre számítottam. Egy puskaporos hordón ül mindenki végig, az egész sorozat alatt, de inkább csak kémjátszma zajlik. Ez a helyzet diplomáciai úton nem oldható meg, a harc elkerülhetetlen, ezért is keres XL menekülési utat a forradalom zászlaja alatt. Illetve a fiatalabb generáció is szakítani akar a régi beidegződésekkel, de az más kérdés, hogy Pei marsall még nem állt át, ebből még szintén lehet konfliktus, főleg úgy, hogy a fiatalabbik húg mellette áll.
A hosszú kabátokról már ejtettem néhány szót...

de tudatosult bennem, hogy az autók is teszenek. pl. Yue Shuang pink kis csodáját nagyon szívesen vezetném, legalább egyszer. Elképzeltem magam korhű ruhában, ahogy benne ülök... OK bilibe lóg a kezem
Szóval ez az utolsó 15 rész egy hamisítatlan érzelmi hullámvasút volt számomra. Most pedig olyan érzés, mintha a hurrikán magjában ülnék, ahol nyugalom van, de ez csak látszólagos békesség, mert bármerre indulunk el, elragad a forgószél.