Szia Rita!Sztem teljesen rendben van, ha egy film, mégha a vége vagy a végső mondanivalója szempontjából is, a nézők számára teljesen mást mond. Te itt az érzelmi oldalról közelítetted meg, engem annyira berántott a nyomozás és Bo, hogy -őszintén, a lány nekem mellékesnek tűnt-, persze tudom, hogy nem volt az, mert ő volt, aki "gondoskodott" a főszereplőnk érzelmi fejlődéséről stb. Engem teljesen a rejtvény kötött le és Bo személyisége
Ne érts félre, a szerelmi szálat is fontosnak tartom, amikor objektíven nézem a filmet, de ha szubjektíven beszélek róla, számomra háttérbe kerül a film ezen oldala
A végén konkrétan annyira megdöbbentem, hogy azt hittem bemegy a konyhába és kinyírja a lányt. Annyira felkavart, hogy rákerestem és eléggé eltérő véleményeket olvastam....Mindenki a saját igazát bizonygatta
Nekem pontosan ez tetszett benne. Mi van, ha csőbe húzott mindenkit a mi kis zseni "hópatánk" (=pszichopata)
A kommentekben volt, aki nyugati sorikkal hasonlította össze...
Ha az utóbbi 10 év keleti filmjeit nézzük, s azon belül is az utolsó 4-5 évét
Nagyon nagyot fordult a világ, a nyugati kultúra erőtlenedik, mintha lassan kiürülne (lsd. Ny-Római Birod. bukása és az okok) és az "asik", az "igazak" (azaz az ázsiaiak) erősödnek mindenféle szempontból. Kína egy mára már láthatóan körvonalazódott új nagyhatalom, de a szomszédja, India még nála is nagyobb meglepetést tartogat a világnak...ebben biztos vok.
Azért is nézem a filmjeiket, mindamellett, hogy szórakoztatnak, hogy felkészítsem magam egy egészen másmilyen világra, aminek a vezetője nem az USA és az EU lesz, tetszik, nem tetszik
Szóval csak pillogok időnként, amikor a semmiből, minden előzmény nélkül láthatok érdekességeket, újdonságot a filmművészetükből. Ezek számomra uolyan hírek, mint a kínai űrállomásról szóló vagy a világ legnagyobb rádiótávcsövének üzembe helyezéséről szóló hírek, vagy a kutatási eredményeik különösen az orvostudomány, géntechnológia stb.területeken... Ezek mind azt a bizonyos vezető hatalmi pozíció megszerzését vetítik előre.
Számomra a filmekben mindig van egyfajta olvasható jövőkód, ami soha nem direktben, hanem mindig a nagy egészbe helyezve mutatkozik meg.
Szóval Bo prof. jó volt, s elkövetkező "unokatestvérei" gyanítom, még jobbak lesznek.