Oh, My Emperor 1.-2. évad (online is nézhető)

kormika

Re: Oh, My Emperor (8/42)

HozzászólásSzerző: kormika » 2018. augusztus 1. 20:48

Hálásan köszönöm az 5.-8.részt. :x :x :x
chain

HozzászólásSzerző: chain » 2018. augusztus 1. 20:53

Üdv.
Köszönöm szépen az 5-8.részek feliratait.
milomartin

HozzászólásSzerző: milomartin » 2018. augusztus 1. 21:31

Kedves Rita!Köszönet az ujabb részekért :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 6:53

Kedves Anna, Cicus, Ildikó, Ági, Orsix, Nelli, Ági, Marcsi, Kormika,
Chain, és Edit!

Nagyon szívesen ezt a négy részt is! Holnap újabbakkal érkezem, ugorjatok vissza!

Nagyokat vihogtam a bordélyban játszódó jeleneteken:

Kép
Kép

Na, és ez a Kígyótartó dolog... mi fog ebből kisülni:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 6:57

annamama írta:....Koszonom szépen .... :) :movingflower: :littlehearth:

Nagyon szívesen!

:littlehearth: ~o) :littlehearth: :D :littlehearth: ~o) :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 7:21

cicus írta:Ma is időben érkeztem,mert fenn is van az újabb 4 rész,
amit szívből köszönök :x Írtad,hogy ezt le akarod fordítani iskola kezdésig,
hát nagyobb örömet nem is okozhattál volna.Most nem is töltögetem,hanem
azonnal nézem,mert kíváncsi vagyok arra a becsúszó szerelésre amit a képen
láttam,amit feltettél.Ügyes ez a lány,ahogy a lába landol a császár arcán :))
Különben Ma ágyas szerelme inkább őrült és beteges,semmi köze a valódihoz,
az inkább birtoklás akart lenni,így a tárgya inkább menekült előle.
Csodás napot ma is Mindenkinek :flower1:

Ui: Közben sikerült megnézni,végül mégis letöltöttem :ymblushing: Na most megtudta
a leányzó,hogy a császár mégsem az akinek gondolta,úgy hogy kíváncsi vagyok ki lesz
nála a befutó,de mégis a császárra tippelek ;) Ezeket a Kígyótartókat nagyon üldözik
és nem véletlenül,hiszen az a beavató csillagkép a Tejútnál és azok már túl vannak a
körforgáson,továbbléptek.Ezért tüntették el őket a nyugati asztrológiából,de sok
dologgal van ez így,szerencsére ma már mindennek utána lehet járni annak aki akarja :)

Spoiler: mutasd
Az egyszerűség és a matematika kedvéért 2300 évvel ezelőtt az asztrológusok 12 csinos szeletre osztották fel a Nap útját. Így az öv minden jegye 30 fokot kapott az égboltból, és minden naptári hónaphoz hozzá lehetett rendelni egy jegyet. Tekintve, hogy némelyik jegy jóval nagyobb, mint a többi, ráadásul az egyik jegyet ki is hagyták, ez meglehetősen igazságtalan döntésnek tűnik – különösen szegény Kígyótartókra nézve.
A karmátlanok
Ők nem szegények attól, mert nincs nekik karmájuk, hanem pont az ellenkezője: túl vannak a kényszerű körforgás ciklusán, és akaratuktól függően átléphetnek a nirvánába. A Kígyótartó ugyanis úgynevezett “beavató” csillagkép, ami a Tejútra, azaz az Istenek Útjára vezet fel. A Kígyótartó az egyetlen csillagkép, ami valóságos személyt örökít meg. Az ókori Egyiptomban i.e. 27. században élt Imhotep, akiről halála után 2500 évvel is úgy emlékeztek meg a görögök és rómaiak egyaránt, mint aki nagyszerű és bölcs ember, aki a gyógyítás művészetét hozta az emberiségnek, és ezért emelkedett az istenek közé. A görög mitológiában Aszklépiosz testesíti meg erényeit, akinek botjára a gyógyítást jelképező kígyó tekeredik. Ha figyelembe vesszük, hogy a tudást, a kommunikációt, a gyógyítást és a békét megtestesítő csillagképet egyszerűen kihagyták a zodiákusok közül, felmerül a kérdés, vajon tényleg csak az egyszerűség elve vezérelte-e az asztrológia nagy tudorait annak idején. Az sem igaz, hogy az égbolt átrendeződött azóta, hiszen több ezer évvel ezelőtt ugyanúgy tizenkilenc fokot foglalt el a Napútból, mint ma – ellentétben a Skorpióval, aminek épp csak a farkincája lóg bele az övbe.

Nagyon szívesen, Cicus! Bocsánat! Később szóltak, hogy elfelejtettem az online linkeket kitenni, ezért nem
tudtad letöltés nélkül megnézni a részeket.

Fei Fei bújós, mint egy kiscica. Szeretem, ha egy szerelmespáron, azt látom, hogy szerelmesek, mint ahogy
az az életben is van. Itt így lesz! Nagyon szeretem a romantikus szálat.

A Kígyótartókat nem önmaguk miatt üldözik, hanem más okból. Eddig annyit lehet tudni, hogy időnként megvadulnak,
és akkor veszélyesek. Emiatt utálják a többit is. Természetesen annak is oka van, miért vadulnak meg, ez is
ki fog majd derülni.

Köszi az olvasmányt! A soriban is gyógyító erővel rendelkeznek.

Holnap is reggel szeretném kitenni az újabb részeket. Nem sok sorosak a feliratok, ezért tudok ilyen gyorsan
haladni, na meg nyári szünet is van, és mióta hazajöttem, újra magam vagyok, annyit fordítok, amennyit csak
jólesik.

Azonkívül szeptember 18-ra ígérik az Our Glamorous Times érkezését, amit nagyon-nagyon vártam eddig, de
mivel 30 helyett 58 részesre csinálták meg, még nem tudom, belevágjak-e. Annyira sajnálom!

Nagyon szeretem a 21. század szavainak keveredését a középkorival. Jó kis humorforrás:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 7:33

csabamama2 írta:Rita Kedves!
Köszönöm szépen a Oh, My...... 1-8. részének a feliratát és a munkádat. Valamint ahhoz is, hogy újabb fordítót fogadtál be a blogodra, ez is mutatja, hogy rendkivül jószívű emberke vagy. Ezért is szeretünk. Üdv: Ildikó

Kedves Ildikó! Nagyon szívesen és köszönöm! Remélem te is jókat nevetsz majd miközben nézed a sorit!

Nem jutott soha eszembe, hogy ne magam legyek a fórumban, de aztán gondoltam egyet, és helyet adtam
az első társamnak, aztán a többi háromnak is. Őszintén szólva, csak olyan fordítótársaknak adok bizalmat,
akik nem borítják fel a fórum rendjét, nyugalmát, békés hangulatát. Nelli, Zita és Wu Xing ilyen emberek.
Nagyon jól megférünk egymással. Örülök, hogy itt vannak velem.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 7:58

szokola írta:Szia Rita!

Nagyon köszönöm a fordítást, ismét egy jó kis sorozatot sikerült választani. Én is veled tartok a nézéssel, kivételesen nem maratonozok. Eddig nagyon tetszik, jókat mosolyogtam rajta. Bárhogy is nézem, nem találtam a Bikát :( , pedig biztosan van. Lehet csak elkerülte a figyelmemet?

Szia Ági! Nagyon örülök, hogy újra találkozunk! Pénteken és vasárnap is hozok 4-4 részt, vagyis
a hétfőivel és a szerdaival együtt 16 rész fog kikerülni egy hét alatt. Ez már majdnem olyan, mintha
maratonozna valaki. Három hét alatt szeretném befejezni a 42 részt.

Nekem fel sem tűnt, hogy nincs meg a Bika, de utánanéztem. Tudtam, hogy az első részben kell
keresnem, mert a többit is itt mutatták be. Olyankor mindig megjelent egy fehér szöveg a képernyő
jobb vagy baloldalán, és a feliratban is olvasható volt, a jellemzése az illetőnek.

Ebben a jelenetben, a párbeszédek alatt több mestert is bemutattak, például őket:
Kép
Kép

De amikor őrá kerül a sor, nem jelenik meg a feliratban, hogy ki ő, pedig a képernyőn ott a fehér
szöveg. Kizárásos alapon ő a Bika, és valami pénzügyes lehet, mert mindig aggódik az üres kassza
miatt. Talán a kalkulálás, becslés lehet a szuperereje, mert őt kérte meg a császár, hogy saccolja meg
milyen esélye van Wu Chennek a győzelemre amikor fejben vívta a harcát Xu Xiannal:

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. augusztus 2. 8:00

Szia Rita!
Szerintem a császárnak fogalma sem volt a vizben a perverz jelentéséről. :))
A bordélyos jelenet is nagyon jó volt. Kiváncsi leszek erre a kigyótartós dologra.
Egyik kedvenc Nellié mellett: - birom a mimikáját a pasinak -
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 8:10

Orsix írta:Köszönöm az újabb 4 részt. :)

Nagyon szívesen!

%%- @};- %%- :D @};- %%-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 8:18

bearbear írta:Azt hiszem többszörösen szerelmes lettem. Viszem még a halakat és a fiatal herceget is, a sokszorozódót. Illetve még gondolkodom a tűznő barátjána telekinetikuson. Azt hiszem a neveiket nem tudom megjegyezni :D na majd, valamelyik kölcsönadja a szupererejét.

Nelli! A Herceg - Tang Tang - nagyon cuki pasi, jól kiegészítik egymást a császárral. A Chun tábornok
férjjelöltje, a bojtos sapkás Wu Chen, kicsit pipogya, de hogy tud szeretni és ragaszkodni az ő Da Lijához,
pedig eddig jó szót még nem kapott tőle.

Én csak a tapasztalatlan, így is szűz és úgyis Szűz Bei Tang Yit, a császárt kérem. Pont egy ilyen kis vadóc
lányka lenne való mellé, mint Fei Fei. Mondjuk FF Mo Ranra is ráférne. Látszik, hogy ő is ártatlan még.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 8:21

Innen folytatom, ha hazajöttem. Be kell ugranom a városba.

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2018. augusztus 2. 9:36

Úgy néz ki nálunk már Marcsi egy kicsit használta a szupererejét, ha nem is fagyasztott, de lényegesen hűvösebb van. Köszi Marcsi! :D
bearbear

HozzászólásSzerző: bearbear » 2018. augusztus 2. 9:40

Rita, lehet ő a bika, a bikàk szeretik a pénzt. Bár lehetne szebb is. 8-|
cicus

HozzászólásSzerző: cicus » 2018. augusztus 2. 9:53

Rita írta: "Azonkívül szeptember 18-ra ígérik az Our Glamorous Times érkezését, amit nagyon-nagyon vártam eddig, de
mivel 30 helyett 58 részesre csinálták meg, még nem tudom, belevágjak-e. Annyira sajnálom!"

Ne is mondd,már én is nézegettem és biztosan jó lesz,talán ezért is
hosszabbították meg.Sajnos kevesen vágnak bele,pedig ami jó szívesen nézi az ember,
mert szörnyű amikor hosszú sorozatoknál húzzák a történetet mint a rétestésztát.
Ez biztosan nem az a kategória,de tudom aki fordítja és unja egy idő után,annak
nem könnyű hanem szenvedés be is fejezni.Majd meglátod később és még dönthetsz
másképpen is :) Úgy lesz jó,ahogy lesz,mert ha nem ez lesz,jön valami más ;)
Gyönyörű napot ma is :x
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 12:23

f.ági írta:Szia Rita!
Most jön a " rászokás " négyes. :-) Köszönettel vittem.
Viszont: Ez nem ér! Annyi új felirat van és én, aki megrögzött maratonozós voltam, mivel most nagyon kevés időm van, amikor készek a részek igyekszem meg is nézni. De meg vagytok táltosodva és lassan képtelen leszek utolérni Benneteket.
Ennek ellenére most fürdés és nézem ezt a négy részt. :-)

Szia Ági! Látod, csak egyszer kellett nem maratonozónak lenned, máris "úgy" maradtál. Jót vihogtam
azon, hogy alig bírsz követni minket. Büszke vagyok a kis csapatunkra. Minden héten szépen jönnek
a feliratok, valóban van mit nézni. Pedig Zitának, Nellinek és Wu Xingnak ez az első sorozatfordítása.

Remélem kifejtette hatását a négy rászoktatós rész, és várod a holnapi folytatást!

Ezt a képet Doloresnek tartogattam, mert ő tud nagyon szépen kézimunkázni. Gondoltam, hátha úgy
adódik, hogy egyszer neki is ki kell hímeznie majd a Luo nevet. Itt lesz a minta:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 12:37

gyomar írta:Kedves Rita!
Nagyon szépen köszönöm a 5-6-7-8. részek feliratainak a fordítását. ^:)^
Érdekes volt ez a rész, tehát azért megy az erejük a mestereknek Fei Fei közelében, mert Ő is kígyóbűvölő?
Fei Fei igazán jót akart haza szeretett volna menni, de ez a kérés ott abban korban egy picit mást jelentett.hihihi
Az én csillagjegyem a Bak: (Bei Tang Yi császár, Bak Szuper-erő: fagyasztás) Jó lesz igazán.
Marcsi :)

Kedves Marcsi! Neked is nagyon szívesen!

Igen, Fei Fei is Kígyótartó, de nem ezért nem hatásos a jelenlétében a többiek ereje, hanem azért mert...
Ő a Kígyótartók mestere. A holnapi részek valamelyikében fog kiderülni.

Igen, jól félreértette mindenki a kívánságát. Szegény Császár milyen csalódott lett, amikor faképnél hagyta
a medencében, pedig testileg-lelkileg felkészült... nyakló nélkül itta a teát. Mivel Mo Ran is örökké azt issza,
rájöttem, hogy nála és a császárnál a tea azt a szerepet tölti be, mint a modern kori sorikban a soju.

Jelen állás szerint a lányom is "büszke Nyilas", viszont december 16-án született, vagyis ő is Kígyótartó lenne?

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2018. augusztus 2. 12:51

Gabóci5 írta:Úgy néz ki nálunk már Marcsi egy kicsit használta a szupererejét, ha nem is fagyasztott, de lényegesen hűvösebb van. Köszi Marcsi! :D

Igeeeeeeeeen.Ezt egy Császári rendelettel oldottam. :) :) :) :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 12:56

f.ági írta:Szia Rita!
Szerintem a császárnak fogalma sem volt a vizben a perverz jelentéséről. :))
A bordélyos jelenet is nagyon jó volt. Kiváncsi leszek erre a kigyótartós dologra.
Egyik kedvenc Nellié mellett: - birom a mimikáját a pasinak -

Ági, erről a pasiról mindig Song Joong-ki jut eszembe a Sungkyunkwan Scandalból. Ő karaktere
volt ilyen érdekes, erős feminin beütéssel. Szerintem is jól játssza a srác a szerepet:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 13:03

Marcsi! Gyere Borsodba is! Gatyarohasztó hőség van! Viszont valami készülődik, mert
levél se zizzen. Vihar előtti csend?

Bezzeg a Császár (Gu Jia Cheng) már ázik!

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. augusztus 2. 13:04

Rita írta: erről a pasiról mindig Song Joong-ki jut eszembe a Sungkyunkwan Scandalból. Ő karaktere
volt ilyen érdekes, erős feminin beütéssel. Szerintem is jól játssza a srác a szerepet

Ó, de jó Rita! Megfejtetted, ami nekem nem ment. Egyszerűen tudtam, hogy valakire a koreai szinészek közül emlékeztet, de hiába erőltettem az agyamat. :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 13:09

bearbear írta:Rita, lehet ő a bika, a bikàk szeretik a pénzt. Bár lehetne szebb is. 8-|

Az én Mérleg mesterem sem helyes, de meg tudta táncoltatni a tiédet:

Kép

Mondjuk Fei Fei is hasonló rángásokat tudott előidézni a sokkolójával annál a gusztustalan
pacáknál. Szóval a sokkoló egy modern szupererő:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 13:20

Na, csak szólnom kellett, Marcsi máris intézkedett! Igaz, még csak messziről, de dörgést
vélek hallani. Köszi!

Fei Fei (Zhao Lu Si):

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2018. augusztus 2. 13:24

Rita írta:Na, csak szólnom kellett, Marcsi máris intézkedett! Igaz, még csak messziről, de dörgést
vélek hallani.

Rita, most olyan jót vidulok itt magamban. Lehet, hogy nálunk is ezért szakadt az eső délelőtt? Előtte én kértem Marcsitól a bűverejéből. :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. augusztus 2. 13:29

100%! A mi Marcsink ilyen!

Majd szóljatok, ha az én kényszerítőerőmre szükség lenne!

Kép

Vissza: “Kína”