Műfaj: fantázia / történelmi / romantikus / komédia /
Részek száma: 2 x 21 (2 évad)
Időtartam: 25 perc
Vetítési időszak: 2018. április 25. – 2018. június 16.
Vetítette: Tencent, QQLive
Ország: Kína
Nyelv: mandarin
Főbb szereplők:
Zhao Lu Si – Luo Fei Fei
Koo Jason (Gu Jia Cheng) – Bei Tang Yi (X-NINE)
Wu Jia Cheng – Bei Tang Tang (X-NINE)
Xiao Zhan – Bei Tang Mo Ran (X-NINE)
Peng Chu Yue – Bai Wu Chen (X-NINE)
Chen Emn – Su Xun Xian (X-NINE)
Shang Yu – Zhao Lei (X-NINE)
Ezt írtam az ötvenedik sorozatom ismertetőjéhez: „Ötvenedik sorozatomnak „egy jó kis kínait” kívántam magamnak. Szerencsére a Go Princess Go megfelel ennek a kritériumnak! Nagyon is!”
Kis változtatással máig aktuális a szöveg: Hetvenedik sorozatomnak egy „jó kis kínait” kívántam magamnak, szerencsére az Oh, My Emperor megfelel ennek a kritériumnak! Nagyon is!
Annyit tennék még hozzá, hogy a téma, a humor, a kis költségvetés és a fapofa császár is nagyon hasonlóvá teszi ezt a sorozatot elhíresült elődjéhez. Örülök nagyon, hogy rátaláltam!
Történet:
Luo Fei Fei orvosgyakornok egy rendkívüli meteoresőt követően visszarepül az időben, és Huang Dao Császárságban találja magát.
A császárságot mindig más csillagkép mestere irányítja, ezerévente váltva egymást. Jelenleg a Bak jegyű Bei Tang Yi az uralkodó, aki kísértetiesen hasonlít Jia Chengre, a népszerű énekesre (magát alakítja), akinek Fei Fei nagy rajongója. A lány kezdetben szeretne minél hamarabb visszajutni a jelenbe, aztán mégsem keresi a lehetőségeket. Élvezi, hogy a sztár alteregója közelében lehet.
A megértéshez jó tudni:
A sorozatban nemcsak a jól ismert 12 csillagjegyről esik szó. Fontos szerepet játszik a sokak számára ismeretlen 13. jegy, a Kígyótartó is.
„A csillagkép egy kígyóval körbefont férfit formáz. A görögök Aszklépiosszal azonosítják. Ez a csillagkép a 13. állatövi csillagkép, ami a többi 12-vel ellentétben valóságos személyről kapta a nevét. Bár a Nap minden decemberben áthalad a csillagképen, mégsem része az állatövnek a legtöbb horoszkóp szerint. Az Ophiucus a Skorpió és a Nyilas csillagkép közé ékelődik be, vagyis november 30. és december 17. között uralkodik az égen
Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%ADgy ... agk%C3%A9p
Az Oh, My Emperor nem titkoltan az X-NINE kínai fiúcsapat reklámozását is célul tűzte ki. A kilenc tagból hat szerepel a sorozatban, és mondhatom, nemcsak dísznek vannak ott. De nem hagyhatom szó nélkül a női főszereplőt, Zhao Lu Sit sem, akibe szó szerint beleszerettem a végére.
Jó szórakozást kívánok!
Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear
Online nézhetőség (1. évad):
Online nézhetőség (2. évad):
Videók letöltése: