Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (online is nézhető)

Avatar
dolores953
Hozzászólások: 399
Csatlakozott: 2016. február 28. 20:27
Tartózkodási hely: Vác

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. április 10. 19:31

Rita írta:
Gabóci5 írta:Kata, de a másik macsek milyen mocsok, mintha biztatgatná, hogy "menj lopd e"l!

Különben, nagyon jó a gif! :D :lol:

Gabi! Annyira jó volt egy kicsit macskásítani! Már hiányzott! Még egy undokság!

Kép


Alamuszi macska nagyot pofoz :lol:
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."


Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Darinka
Hozzászólások: 90
Csatlakozott: 2016. március 27. 10:29

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Darinka » 2016. április 11. 15:27

Köszönöm szépen.:)
Avatar
dolores953
Hozzászólások: 399
Csatlakozott: 2016. február 28. 20:27
Tartózkodási hely: Vác

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. április 11. 19:50

Szia Rita

Megsütöttem a lúgosított lángost, egyenlőre csak fél kiló lisztből, még hírmondó sem maradt
belőle.Beesett a lányom és a vejem, mindet megették. :lol: :lol: :lol: Azt mondták jól sikerült. :mrgreen: :mrgreen:
Hamarosan újra sütnöm kell egy adagot,hogy én is megkóstolhassam.
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."


Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Avatar
mkatinka
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2016. február 29. 17:22

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: mkatinka » 2016. április 11. 23:52

Köszönet az új részért is4 Nagyon érdekes volt az első barangolás a tészta "történelmében"! Álmomban nem gondoltam volna,hogy a Távol-Keleten találhatták ki, miután annyira "rizsalapúnak" ismerjük az étkezésüket.Jó dolog kalandozni a világban, és az is jó, hogy megdőlhetnek a hiedelmeink is!
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 12. 6:45

Darinka írta:Köszönöm szépen.:)

Nagyon szívesen!

Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 12. 6:55

dolores953 írta:Szia Rita

Megsütöttem a lúgosított lángost, egyenlőre csak fél kiló lisztből, még hírmondó sem maradt
belőle.Beesett a lányom és a vejem, mindet megették. :lol: :lol: :lol: Azt mondták jól sikerült. :mrgreen: :mrgreen:
Hamarosan újra sütnöm kell egy adagot,hogy én is megkóstolhassam.

Szia dolores! Hát ez nagyon jó! A lúgos vízzel való ételkészítés mellékhatása, hogy eleszik
az ember elől a kaját! Még most is röhögök!

A másik, amin jót vihogtam, hogy miután a lányod és a vejed megették a lángosokat, azt
mondták, jól sikerült. Próbáltak volna mást mondani azután, hogy jólesően befalatoztak.

Köszi a élménybeszámolót! Jól kezdődik a napom!! Csak egy lúgos lángossal lehetne jobb!

Csak neked, csak most:

Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 12. 6:58

Folyt. köv. délután!

Szép napot kívánok Mindannyiunknak!


Kép
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 12. 17:33

mkatinka írta:Köszönet az új részért is4 Nagyon érdekes volt az első barangolás a tészta "történelmében"! Álmomban nem gondoltam volna,hogy a Távol-Keleten találhatták ki, miután annyira "rizsalapúnak" ismerjük az étkezésüket.Jó dolog kalandozni a világban, és az is jó, hogy megdőlhetnek a hiedelmeink is!

Katinka! Olyan jól ki van találva ez a kalandozás! Ki sem mozdulunk a szobából,
és mennyi minden klassz dolgot látunk. Mondjuk ehhez elég lenne nézni a tv-t.
Ám a mi izgalmas kalandozásainkat az teszi igazán fantasztikusabbá, hogy utána
itt megbeszélhetjük. Ez annyira jó dolog! Egymástól is sokat tudunk tanulni.

Örülök, hogy te is jól érezted magad az "utazás" során! Egy kicsit várni kell a
következő részre, mert a Lovingra is alig van időm, de aztán a Tésztaút jön,
ezt megígérhetem!

Nagyon szívesen a feliratokat!


Kép
Avatar
nildiko
Hozzászólások: 1152
Csatlakozott: 2016. február 28. 15:32

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. április 13. 22:13

Most néztem meg az első részt, amit nagyon köszönök.
Keresem a lúgos lángos receptjét. Hol találom meg?
Mit tegyek bele, hogy lúgos legyen?
A 2. részt holnap nézem, lehet, hogy ott lesz?
Avatar
dolores953
Hozzászólások: 399
Csatlakozott: 2016. február 28. 20:27
Tartózkodási hely: Vác

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. április 14. 13:08

nildiko írta:Most néztem meg az első részt, amit nagyon köszönök.
Keresem a lúgos lángos receptjét. Hol találom meg?
Mit tegyek bele, hogy lúgos legyen?
A 2. részt holnap nézem, lehet, hogy ott lesz?


Szia Ildikó

A lúgos lángos nem volt a a filmben. Kipróbáltam a lúgosítást,milyen lesz tőle a
magyar lángos.
A receptje: fél kiló liszt, só. 1 tojás, a langyos vízbe egy kávéskanál szódabikarbónát
kevertem, és ebben kelesztettem meg az élesztőt. Ha az élesztő megkelt lehet a tésztát
dagasztani. Akkor jó ha a tészta hólyagokat vet. Pihentetés, ha a tészta megkelt
lehet kiszaggatni és sütni. :lol:
Legközelebb tojás nélkül fogom kipróbálni, kíváncsi vagyok milyen lesz úgy a tészta.
Ha kipróbáltad, írjál hogy sikerült, ízlett -e a családodnak. ;)
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."


Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 14. 19:17

Dolores! Szerintem tojás nélkül is jó lesz. Én semmilyen kelt tésztába nem
szoktam tojást tenni. De azért kíváncsian várom, hogy te is és Ildikó is mit
fogtok tapasztalni.

Magamért nem kezdek kelt tésztát csinálni, de ha az itthoni fiam, és a
menyasszonya itt vannak sem dagasztok, mert vigyáznak az alakjukra.
Így folyamatosan azon gondolkodom, mikor, kivel, és mivel próbáljam ki
a lúgos vizet!

Talán nyáron, ha a kinti gyermekeim is itthon lesznek.

Micsoda szokások vannak:

Kép
Kép
Avatar
dolores953
Hozzászólások: 399
Csatlakozott: 2016. február 28. 20:27
Tartózkodási hely: Vác

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. április 14. 19:28

Rita írta:Dolores! Szerintem tojás nélkül is jó lesz. Én semmilyen kelt tésztába nem
szoktam tojást tenni. De azért kíváncsian várom, hogy te is és Ildikó is mit
fogtok tapasztalni.

Magamért nem kezdek kelt tésztát csinálni, de ha az itthoni fiam, és a
menyasszonya itt vannak sem dagasztok, mert vigyáznak az alakjukra.
Így folyamatosan azon gondolkodom, mikor, kivel, és mivel próbáljam ki
a lúgos vizet!

Talán nyáron, ha a kinti gyermekeim is itthon lesznek.

Micsoda szokások vannak:

Kép
Kép


Ritám, ha tudnék telekinézissel lángost küldeni, hidd el megtenném, legalább véleményt mondanál róla. :lol:

Ezt a különleges sportot a Bu Bu Jin Xin c. Dabdi által fordított sorozatban is játszották.
Ott is érdekesnek találtam. :)
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."


Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 14. 21:14

dolores953 írta:
Ritám, ha tudnék telekinézissel lángost küldeni, hidd el megtenném, legalább véleményt mondanál róla. :lol:

Ezt a különleges sportot a Bu Bu Jin Xin c. Dabdi által fordított sorozatban is játszották.
Ott is érdekesnek találtam. :)

Dolores, már a tudat is jólesik! Köszi!

Akkor jó régi szórakozás lehet ez a buzkashi!


Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7348
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 15. 8:35

Mártika és Feri / taksi sze, 2010-11-17 15:37
Kedves Eruska25!
Nagyon örülök, hogy megsütöd a nagymamám sütijét.
Nagymamámnak még nem volt hűtője amikor ezt a receptet 1970 körül leírta.
Ő akkor hűvös helyen
spájzban, kamrában pihentette a tésztát amíg az almát megpucolta,
lereszelte.
Valóban az eredeti, nagymama féle recept nem írja, hogy
a tetejét megkenjük tojással.
Szerintem ha a tészta tetejét megkented volna tojással az sem lett
volna baj.
Az egyik receptemnél már írtam tippeket a tésztáról, a tésztakészítésről,
most segítségként újra elküldöm CSAK Neked:
Amit a kevert omlós tésztáról tudni kell: régi cukrászszabály, hogy a típusomlóshoz a cukrot, a vajat és a lisztet 1-2-3 arányban vesszük.
Tippek:
- Szétesik, morzsalékos, kizsírosodott a tészta: oka, hogy megolvadt a zsiradék.
Megelőzhető, ha nem gyúrjuk sokáig a tésztát, hűvös helyiségben dolgozunk,
sima lisztet használunk, de nem lisztezzük és nyújtjuk sokszor a tésztát.
- Sütés után összehúzódik a tészta: olyankor fordul elő, ha kevés zsiradékot,
sütőport és sok folyadékot használunk fel a tészta készítéséhez.
- A vaj és a porcukor összefut (ikrás lesz): ez a kevert omlós készítésekor fordulhat elő.
Oka, hogy a tojásokat nem egyenként adtuk hozzá, így a zsiradék nem tudta azt felvenni. “Kisimítható”, ha vízgőz fölött, folyamatosan keverve óvatosan felmelegítjük,
majd kihűlésig tovább keverjük.
- Ha több lisztet használtunk a kelleténél, az ilyen massza sütés után szétesik.
További jó sütés-főzést kívánok!
Szép napot!
Üdvözlettel:
Ferenc..,,,,,,,,


Kedves Rita...ma sütök almáspitét, és a kommenteket olvasva a receptírónak az esetleges hibákról ez a válasza..annyira megtetszett, hogy gondoltam itt is megosztom hátha másnál is előfordult. ideteszem a receptet is, mert újra megsütöm..úgyhogy most irány a konyha....xddd

címlapSzabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.
Keresés:

receptek
mi van a hűtődben?
receptkalóriatápanyag
Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8. recept
receptek pite almás pite
Mártika és Feri Mártika és Feri receptje
megosztás0

Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.
elkészítettem receptkönyvben hozzászólások (110) jegyzet
story

Nagyon olcsó és egyszerű sütemény. Az almatölteléket és a nyers tésztát is elkészíthetjük előző nap, hűtőben tárolhatjuk.
A kész sütemény 3-4 nap múlva is fogyasztható....

story folytatása
hozzávalók / 4 adag

45 dkg finomliszt
2 db házi tojás
15 dkg porcukor
2 ek házi tejföl
1 csomag sütőpor
1 ek zsemlemorzsa (vagy kekszmorzsa, vagy száraz búzacsíra)
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
25 dkg házi vaj
1.5 kg alma (jonatán)
A finomlisztet átszitáljuk, a cukrot a szobahőmérsékletű vajjal jól eldörzsöljük, belereszeljük a citromhéját, hozzákeverjük a sütőport.
A közepébe egy mélyedésbe rakjuk a tejfölt, a tojásokat, kanállal jól eldolgozzuk.
A kész tésztát hűvös helyen pihentetjük (pl. 30 perce hűtőbe tesszük).
Addig az almák magházát kivágjuk, meghámozzuk, durva lyukú reszelőn reszeljük, levét kissé kinyomjuk.
Étolajon megdinszteljük a lereszelt almát.
A citrom levét, 3 evőkanál porcukorral, egy csipet fahéjjal összekeverjük ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
Meglisztezett nyújtódeszkán két közepes tepsi méretű tésztalapot nyújtunk.
A kivajazott lisztezett tepsibe rakjuk az egyik tésztalapot, villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával vagy száraz búzacsírával megszórjuk.
Az almatölteléket ráhelyezzük és a másik tésztalappal befedjük.
Ezt a tésztalapot is villával megszurkáljuk.
Előmelegítet sütőbe helyezve 200 C-on kb 45 perc alatt készre sütjük.
A kész almás porlós ha kicsit meghűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük, így kínáljuk.

sütési hőfok: 200°C
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 15. 21:51

Köszi Kata a receptet! Az almás süti nálunk is nagy kedvenc volt. Én soha nem dinszteltem meg
az almát, csak becukroztam és kifacsartam a levét. Mielőtt a tésztára ráhalmoztam volna, darált
dióbelet szórtam alá. A két tojásból az egyiknek csak a sárgáját használtam fel a tésztába, a
megmaradt fehérjét habbá vertem, és rákentem a süti tetejére, úgy toltam be a sütőbe. Isteni
finom ropogós lett tőle.

Kellemes hétvégét kívánok!

Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7348
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 16. 22:13

Szia Rita! Apunak nagyon izlett a pite...a diót én is meg fogom csinálni és nem dinsztelem...úgy is megcsinálom..legalább hamarabb kész leszek vele. :lol: :lol: :lol:
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 17. 8:07

Szia Kata! Én így sokkal jobban szeretem, mintha elő van főzve az alma.
Anyukámtól így tanultam, úgyhogy amikor először olvastam egy receptben
a dinsztelésről, nem is értettem, minek az? Teljesen felesleges művelet.

A reszelt almára nemcsak cukrot, hanem fahéjat is szórok. Legalább fél
órát hagyom állni, majd két kezem közt jól kifacsarom az alma levét. Nem
baj, ha túl száraznak tűnik, nem lesz az. A visszamaradt levet felhígítottam
vízzel, a gyerekek villámgyorsan eltüntették, annyira finom itóka.

Kellemes vasárnapot kívánok!

Kép
Avatar
dolores953
Hozzászólások: 399
Csatlakozott: 2016. február 28. 20:27
Tartózkodási hely: Vác

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: dolores953 » 2016. április 17. 8:18

Rita írta:Szia Kata! Én így sokkal jobban szeretem, mintha elő van főzve az alma.
Anyukámtól így tanultam, úgyhogy amikor először olvastam egy receptben
a dinsztelésről, nem is értettem, minek az? Teljesen felesleges művelet.

A reszelt almára nemcsak cukrot, hanem fahéjat is szórok. Legalább fél
órát hagyom állni, majd két kezem közt jól kifacsarom az alma levét. Nem
baj, ha túl száraznak tűnik, nem lesz az. A visszamaradt levet felhígítottam
vízzel, a gyerekek villámgyorsan eltüntették, annyira finom itóka.


Szia Rita

Az almás pitét én is úgy csináltam mint Te , dióval és az almát kicsavarva.
A gyerekeim az alma levét nem szerették, azt jutalmul én ihattam meg. ( Az volt a munkadíj.)
Ahogy olvastam a receptedet,annyira ettem volna egy kis almás pitét. Én igazán akkor
szeretem, ha már az almától egy kicsit átázott. ;)
Látom alakul a nudlis topic. :lol:
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."


Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Avatar
nildiko
Hozzászólások: 1152
Csatlakozott: 2016. február 28. 15:32

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. április 17. 16:16

Szia Ildikó

A lúgos lángos nem volt a a filmben. Kipróbáltam a lúgosítást,milyen lesz tőle a
magyar lángos.
A receptje: fél kiló liszt, só. 1 tojás, a langyos vízbe egy kávéskanál szódabikarbónát
kevertem, és ebben kelesztettem meg az élesztőt. Ha az élesztő megkelt lehet a tésztát
dagasztani. Akkor jó ha a tészta hólyagokat vet. Pihentetés, ha a tészta megkelt
lehet kiszaggatni és sütni. :lol:
Legközelebb tojás nélkül fogom kipróbálni, kíváncsi vagyok milyen lesz úgy a tészta.
Ha kipróbáltad, írjál hogy sikerült, ízlett -e a családodnak. ;)[/quote]

Köszönöm szépen Doloresz a receptet. Bizony nem volt a második részben semmi erről. Köszönöm és kipróbálom, majd írok, hogy sikerült.
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7348
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 17. 21:23

Látom ez a sorozat is a konyhába vezényli az embert :lol: :lol: :lol: :lol: majd mindent szép sorjában.! :D De annak külön örülök, hogy máris továbbadtam tippjeiteket, amiket kaptam tőletek..itt is köszönet érte! :lol: :lol: Barátnőmmel azt szoktuk mondani, hogy kész a süti vagy kávé...mikor mi..nyithatod az ablakot / Mézga család/ráhatás :lol: :lol: :lol
Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13620
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. április 18. 6:15

Kata58 írta:Látom ez a sorozat is a konyhába vezényli az embert :lol: :lol: :lol: :lol: majd mindent szép sorjában.! :D De annak külön örülök, hogy máris továbbadtam tippjeiteket, amiket kaptam tőletek..itt is köszönet érte! :lol: :lol: Barátnőmmel azt szoktuk mondani, hogy kész a süti vagy kávé...mikor mi..nyithatod az ablakot / Mézga család/ráhatás :lol: :lol: :lol

Kata! Hát még hogy fogsz örülni - és persze több nőtársunk is - a kenyérsütős sorozatomnak!
Nemrégen találtam, már be is gyűjtöttem a részeket. Az 5.-t egy hétig tartott! Ha befejeztem
a Lovingot, és a Tésztautat, ez fog következni. Nagyon klassz, már belenézegettem.

Legyen szép napunk!

Kép
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7348
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 18. 6:45

WOOOOOW! Máris előre örülök....Mindenkinek szép reggelt és áldott hetet! :D :D :D :D
Avatar
timbo
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2016. február 28. 17:40

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: timbo » 2016. április 20. 20:45

Rita, mindig találsz valami érdekeset, mindenképp sort kerítek rá! . :)
A kenyérsütős is jól hangzik! :P
Avatar
Kata58
Hozzászólások: 7348
Csatlakozott: 2016. február 28. 16:12
Tartózkodási hely: Győr
Kapcsolat:

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. április 20. 21:14

Dőzsölünk a választékban! :lol: Nagyszerű napok elé nézünk ennek a sorinak a folytatása révén. Jó is lesz majd pihentetőnek a Loving után...kicsit pihenünk!
Jó éjszakát mindenkinek...mentem aludni... :lol: :lol:
Avatar
ququcs
Hozzászólások: 192
Csatlakozott: 2016. április 20. 18:43

Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (2/6)

HozzászólásSzerző: ququcs » 2016. április 21. 12:00

:) Mosolyogva kezdem, mert mikor ezt olvasom pont ebédelek, jelenleg kínai zöldséges tésztát (saját készítés) Szeretem a főzős sorozatokat. Köszönöm a fordítást!!

Vissza: “Korea”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 5 vendég