Szia Zsu! Jó, hogy nem PM-ben írtad meg ezeket a dolgokat, hadd olvassa más is. Nagyon érdekes,
amiket írtál, ezek még nekem is, aki soha nem szerette a történelmet, felkeltik az érdeklődésemet.Egyébként már rég rájöttem, hogy nekem nem gyerekként, hanem felnőttként kellett volna elkezdenem
a történelem tanulását, mert akkor talán meg tudtam volna szeretni. Gyerekként csak egy nagy katyvasz
volt az egész, és nálam az sem jött be, hogy ugráltunk a magyar és az európai színterek között. Mindig
elveszítettem a fonalat, amit igazán fel sem vettem. (Bocs, ha erről már írtam.)
Viszont az ilyen tematikus, valaminek a történetével foglalkozó sorozatokat imádom. A Tésztaútnak
egyenesen a szerelmese lettem, és nem csak a főzős része miatt. Ilyenkor érzem, hogy én is tudtam
volna kedvelni a történelem tantárgyat.
A Lovas karavánútnak már az eleje megállított, amikor megállnak pihenni. Miután esznek, isznak az
emberek, egy páran elmennek valamilyen gyógynövényt gyűjteni, amit később valahol máshol eladnak
majd. A latin név alapján kockás liliomot gyűjtenek, de ez nem igaz. A kép sem ezt mutatja. Ilyenkor
tud megütni a guta! Mégsem írhatok kockás liliomot, amikor szemmel látható, hogy bokrok gyökereiről
szedegetnek le apró gumókat. Na, mindegy, majd megoldom valahogy, ahogy máskor is.
Szép napot kívánok!