The Chaser / Az üldöző (online is nézhető)

Rita
Adminisztrátor

Re: The Chaser / Az üldöző (2012) (12/16)

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 30. 16:20

Szia Nagyi! Tökéletesek a meglátásaid! A kis csapat, bár azt hiszi, még mindig nem elég
felkészült. Igaz, jól kitalálták, hogyan fognak a nyilvánosság elé állni, de ezt a befolyásos,
eszes, és főleg rettegő ellenfél könnyen meg tudja akadályozni. Még mindig gyűjteniük kell
az erejüket, mert ugyan az igazság az ő oldalukon van, de az erővel (pénz, hatalom) a
sötét oldal rendelkezik leginkább. A gonoszság és a bűn nagyobb erővel bír, mint az igazság,
és a törvényesség.

Még négy rész van hátra, remélem azért arra is hagynak elég időt, hogy kiélvezhessük ahogy
meglakolnak a gonoszok. Ez a sori tisztára vérszomjassá tesz!

Az após példázatai nagyon jók, és találóak. Szeretem fordítani. Viszont a 13. részben olyan
kortesbeszédet rögtönöz Kang, hogy komolyan kezdett émelyegni a gyomrom. Már telítődtem,
azt hiszem! Ha vége a sorinak, tisztítókúrát kell tartanom!

És még nem is beszéltünk a kedvenc ügyészemről:

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 30. 19:44

eralia írta:Kedves Rita!
Köszönöm a feliratokat!
Erika

Kedves Erika!
Szívesen a feliratokat!

:littlehearth: %%- :littlehearth: :) :littlehearth: %%- :littlehearth:
mikaz

HozzászólásSzerző: mikaz » 2016. október 30. 19:57

Kedves Rita! Köszönöm, vittem és meg is néztem a 12. részt!
Nagyival jól megbeszéltétek. Én is úgy érzem,hogy távoli a megoldás.
A gonoszság és a bűn nagyobb erővel bír, mint az igazság,
és a törvényesség.

Gondolom, a következő négy részben még jól megkeverik a dolgokat. Ellenben a kis csapat érzelmi élete egyre inkább tisztul. Ügyészünk már célozgatott.Azt vártam,hogy fel is teszi a ragtapaszt. Aki a hátán viszi a csajt, vagy,aki ragtapaszt tesz a lány sebére, az tuti,hogy hamarosan randit kér majd.(legalábbis a koreai filmekben.)
A kis piti gengszter egyre intenzívebben próbálkozik. Kár,hogy a tintahalig sem jut el, mindig megállítja egy "pofa be!" felszólítás.
De aranyos az ügyész és Baek bizalmas beszélgetése is. Milyen egyszerű és mégis milyen emberi a kitárulkozásuk.

Szórakoztató epizódok ezek! Kicsit oldják a feszültséget, a dühöt, amit az ellenfelek felsőbbrendű gőgje és eszközei miatt érezhetünk.

Köszönöm, ezt nagyon gyorsan megkaptuk! Izgalmas pillanattal fejeződött be, várom a folytatást! ^:)^ Zsu
KépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 31. 7:04

Kedves Zsu! A 13. részt fordítva, már tudom, hogy miért volt a 12. rész olyan, amilyen.
"Altattak" bennünket azért, hogy a 13.-ban bekövetkezendő zuhanó, és égbeszökkenő
repülések a maximálisan kihozható szívfájdalmat okozzák bennünk. Még nem láttam végig,
de az eddigiek ezt mutatják. Fájt is a szívem, amikor fájni kellett, majd megszakadt,
és csak fokozták... fokozták... de biz' isten jólesett. Tudom, hogy ezután újabb zuhanó
és égbeszökkenő repülések következnek, de végre az esik nagyot, akinek kell, és az jut
a csúcsra, akinek kell.

A szerelmi szálak azért tetszenek, mert a téma nem engedi meg, hogy nagy hangsúlyt,
fektessenek rá, ezért nem tettek bele a koreai sorikban megszokott kötelező és idegesítő
"tiszteletkörökből" (kínlódások, félreértések) egyet sem. Alakulnak, és kész. Ez így pont
jó. Már a nyomozó és a hétszeresen elítélt tintahal tolvaj románcába is beletörődtem. Nem
Yongshik a legnagyobb maffiózó a történetben és legalább ő hajlandó a változásra, úgyhogy
áldásomat adom rájuk. Hogy mit kezd Yongshik a rengeteg gengszter baráttal, rokonnal,
akik nem fogják jó szemmel nézni az ő rendőr barátnőjét, és ugyanez áll Cho nyomozónőre
is, az más kérdés, mint ahogy az is, hogy Jó Ügyész le tudja-e nyelni, hogy Jiwonnal együtt
a családját is megkapja. Jó lenne, ha ezekre a kérdésekre is választ kaphatnánk.

Nagyon szívesen a 12. rész feliratát is! Szerdán jön a következő!

Szegény Yongshik! Rosszkor lopott, rossz helyen. Látom magam előtt a rendőröket, akiknek
pont kapóra jött a bénáskodása. Boldogan dörzsölik össze a tenyerüket, végre lezárhatják a
14 lopás aktáját, ami miatt a főnökeik már régóta cseszegetik őket:

Kép
Kép
Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 31. 9:28

Kedves Rita!
Elég mozgalmas a hétvégém, ezért csak kiteszem a gifeket. :!!

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép

Kép Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 31. 10:52

Szia Gabi! Köszönöm szépen a gifeket! Nagyon jókat tettél ki! Máris több minden
eszembe jutott róluk:

Ki gondolta, hogy egyszer még egy nyomozó fog elnézést kérni egy maffiózótól?
Egyébként tetszik, hogy mindenki mindenkitől képes bocsánatot kérni. Persze
pont azok nem teszik meg, akiknek a legjobban meg kéne.

Kép

Nemcsak a férfiak, hanem két nő is folyamatosan egymásnak feszül. Női fegyvert
használva, mosolyogva marnak egyre nagyobbakat egymásba.

Kép
Kép

A szerelem tényleg vakká tesz! Egy láthatatlan ujjsérülés miatt egy egész patikával
szerelte fel Jó Ügyész Jiwont.

Szegény Jó Ügyész remélem nem követett el semmit korábbi életében, mert Kang
elrendelte, hogy őt is minden szempontból informálják le. Jó lenne, ha nem tudnának
rajta fogást találni!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 31. 10:56

CODA, sokszoros díjnyertes, Oscarra jelölt, ír animációs
rövidfilm.

http://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=71&t=105

Ezzel a nagyon szép kisfilmmel kívánok mindannyiunknak
békés megemlékezést!

Kép
csabamama2

HozzászólásSzerző: csabamama2 » 2016. október 31. 14:39

Szervusz Rita Kedves!

Köszönöm szépen a 11-12. rész feliratát a The Chaser-nek. Üdv: Ildikó
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 31. 18:10

Kedves Ildikó! Nagyon szívesen!

Kép
ququcs

HozzászólásSzerző: ququcs » 2016. november 1. 8:19

Szerbusz Rita!
Haladok a sorozattal, és döbbenten látom, hogy az emberi rosszindulat milyen mértéket ölthet. Nincs család, nincs szeretet, csak a cél amiért még ölni is képesek.
Most nézem a 8. részt, de ma lesz egy kis szünet, a mai nap az emlékezésé és a tesóimmal találkozás! Majd este érek haza és akkor folytatom!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 1. 10:19

Szia rita! igéretemhez híven most jövök beszámolni...olyan döbbenetes és szép is volt egy -egy villanatra ez a 12. rész...de már értem, mi több lassan ráérzünk mi lesz a 13. rész. És már előre félek tőle. Hihetetlen az emberi aljasság ilyetén töménysége...ha valaki utban van azt meg kell ölni...asih csak hogy az Ő makulátlanságához kétség ne férjen. Na de lesz itt még feketeleves...lehetetlen, hogy ebből úgy másszon ki mint egy hibátlan ember.../ember egyáltalán ebben a sorozatban?/. Nagyon aranyosak voltak a gengszter és a nyomozó, milyen piti dolog miatt kellett 1 évet ülnie...hihetetlen!
A kis ujságírónő és ügyészpárosunknak nagyon szorítok...de nem biztos, hogy megkapjuk legalább erről az oldalról a megelégedést.

Előbb a rossz oldalnak kell a magáét megkapnia nem lehet másként!különben nem lesz értelme a sorozatnak. Nyomozónk valóban megkapja majd a büntetését, de ő legalább nem akar kibújni a felelősség alól! Nagyon nehéz lesz attól tartok a következő pár rész! :ympray: $-) :-o :movingflower:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 1. 15:38

ququcs írta:Szerbusz Rita!
Haladok a sorozattal, és döbbenten látom, hogy az emberi rosszindulat milyen mértéket ölthet. Nincs család, nincs szeretet, csak a cél amiért még ölni is képesek.
Most nézem a 8. részt, de ma lesz egy kis szünet, a mai nap az emlékezésé és a tesóimmal találkozás! Majd este érek haza és akkor folytatom!

Szia Éva! És még nincs vége! Én is elképedtem, hogy ezek az emberek, csak a hatalmat,
befolyást, pénzt értékelik, semmi mást. Nem is tudom feldolgozni teljesen ami a soriban
történik, annyira ismeretlen, idegen, és elfogadhatatlan számomra. Kíméletlenül bánnak
mindenkivel, de csoda? Egy családon belül, öten, négy felé húznak egymást taposva,
tiporva, elárulva, becsapva...

Nagyon izgalmasak lesznek a következő részek is, de addig is kellemes családi találkozót
kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 1. 15:49

Kata58 írta:Szia rita! igéretemhez híven most jövök beszámolni...olyan döbbenetes és szép is volt egy -egy villanatra ez a 12. rész...de már értem, mi több lassan ráérzünk mi lesz a 13. rész. És már előre félek tőle. Hihetetlen az emberi aljasság ilyetén töménysége...ha valaki utban van azt meg kell ölni...asih csak hogy az Ő makulátlanságához kétség ne férjen. Na de lesz itt még feketeleves...lehetetlen, hogy ebből úgy másszon ki mint egy hibátlan ember.../ember egyáltalán ebben a sorozatban?/. Nagyon aranyosak voltak a gengszter és a nyomozó, milyen piti dolog miatt kellett 1 évet ülnie...hihetetlen!
A kis ujságírónő és ügyészpárosunknak nagyon szorítok...de nem biztos, hogy megkapjuk legalább erről az oldalról a megelégedést.

Előbb a rossz oldalnak kell a magáét megkapnia nem lehet másként!különben nem lesz értelme a sorozatnak. Nyomozónk valóban megkapja majd a büntetését, de ő legalább nem akar kibújni a felelősség alól! Nagyon nehéz lesz attól tartok a következő pár rész! :ympray: $-) :-o :movingflower:

Szia Kata! Amikor írtam a 13. részről, akkor még csak a szívfájdító dolgokat láttam,
de szerencsére a végére kaptam a fájdalmamra gyógyírt! Izgalmas, fájdalmas, fordulatos,
reményt keltő lesz a holnapi epizód! De még mindig három rész van hátra! Nyugodtabb
lennék, ha csak egy lenne, de azt hiszem túl vagyunk a legmélyebb ponton.

Már annyira kíváncsi vagyok, minden egyes szereplő sorsának alakulására!

Az is izgat, hogy a törvény adta lehetőségek elégségesek lesznek-e a nagyágyúk legyőzésére:

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 1. 19:56

KépAzt hiszem, ez a mondata is lehetne ügyészünknek a hátra levő pár óra történésének!
Nagyon izgatottan várom. Jő éjszakát , holnap sürü napom lesz... i-) :ymhug: :movingflower: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. november 2. 5:46

Jó szórakozást kívánok a 13. részhez!

Azt idézem ide, amit Katának írtam tegnap, mert ettől jobban nem tudom
spoilermentesen megfogalmazni a mai epizód lényegét:

"Izgalmas, fájdalmas, fordulatos, reményt keltő lesz a holnapi (mai) rész!
De még mindig három rész van hátra! Nyugodtabb lennék, ha csak egy lenne,
de azt hiszem túl vagyunk a legmélyebb ponton."

A sajtótájékoztató megsemmisül, mert megsemmisítik, Kang pedig gyorsan
kihasználja a lehetőséget, és elmondja élete legundorítóbb beszédjét. Itt volt
az a pont, amikor szó szerint émelyegni kezdett a gyomrom.

Kép
Kép
Kép
margóanya

Re: The Chaser / Az üldöző (2012) (13/16)

HozzászólásSzerző: margóanya » 2016. november 2. 7:07

Köszönöm szépen a 13.rész feliratát :movingflower:
szinesze

HozzászólásSzerző: szinesze » 2016. november 2. 9:29

Köszönöm az újabb részeket. :flower1:
leo-leo

HozzászólásSzerző: leo-leo » 2016. november 2. 9:43

Köszönöm a 12. és 13. rész feliratát!
Marika58

HozzászólásSzerző: Marika58 » 2016. november 2. 10:00

Kedves Rita!
Nagyon köszönöm az újabb részeket. A gyomorémelygés nálam, már korábban elkezdődött, de úgy látszik még lehet fokozni. Nem emlékszem, hogy valaha is láttam ehhez hasonló filmet, ahol ennyi pénzsóvár, gyomorforgató, emberi mivoltából kivetkőzött karakter lett volna. Nagyon kíváncsian várom a sorozat végét.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 2. 10:03

Szia Rita! köszönettel vittem a 13. rész feliratát! Megnézés most kicsit később, most irány a konyha... :D :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Majd jövök referálni... :D
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. november 2. 10:06

Rita...hiányzik a szöges furkósbot...a vas kapanyél nem lesz elég...
Kép
Ancsa46

HozzászólásSzerző: Ancsa46 » 2016. november 2. 10:50

Szia Rita.
Megfogadtam a véleményedet, és elkezdtem nézni a sorit, és bizony jól tettem, mert már az első rész után kellett egy kis idő, amire feldolgoztam a látottakat. Fájdalmas, megrázó volt, hogy az emberi gonoszság, hatalomvágy iránti mindent félresöprő kegyetlensége ekkora méreteket ölthet. Még nagyon az elején tartok, de vonz a történet folytatása. Egy nagyon jó szereposztású, nagyon jól alakító gárdát kaptunk ezzel a sorozattal.
Köszönöm az újabb rész fordítását is.
mamoca13

HozzászólásSzerző: mamoca13 » 2016. november 2. 13:58

Szia Rita!!
Először is köszönöm a 13.rész feliratát :movingflower: , és itt köszönöm meg a kisfilemekét is. Tegnap meg is néztem és tetszettek :)
A sb-ra is vittem :)
Agacska

HozzászólásSzerző: Agacska » 2016. november 2. 14:00

Nagyon köszönöm az eddigi részek feliratait. Eddig gyűjtögettem, de most megnéztem az első részt, s elszörnyedtem, s el is bizonytalanodtam, hogy nézzem-e vajon tovább. Az, hogy szavakkal, cselekedettel egymást bántják az emberek, már az is felkavaró, de egy fiatal ember életét feláldozni, hogy az illető jobb alku pozícióba kerüljön? Rémes.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2016. november 2. 14:19

Köszönöm szépen Rita a 13. rész feliratát. Már láttam reggel,de akkor nem volt időm, hogy elvigyem.
Már nem sok rész van hátra.

Vissza: “Korea”