Kata58 írta:Kedves Rita! Jöttem beszámolni a 2. rész eseményeiről.
számomra meghökkentő, és döbbenetes is volt egyszerre, hogy valaki az életéből ilyen útra szánja el magát, még az életét is kockára téve.
De megértem, hogy náluk ez az életük álma. Rendkívül nehéz terepek között, egyáltalán nem kegyes időjárási viszonyok között itt is az egymásra utaltság és a másik kiszolgálása volt az ami viszont rendkívűl vonzó volt!. Érdekes momentum volt egy hasonlóság, hogy ott is félnek a pokoltól, és mindent elkövetnek hogy azt elkerüljék. Megható volt hogy egyikük aki a zarándokút előtt sokat ivott, azért tette meg ezt a igencsak embert próbáló utat, hogy jó útra tudjon általa térni. Érdekes volt látni, hogy egész családok is képesek útra kelni, hogy hitüknek ezt a mérföldkövét megcsinálhassák! A modern világ keveredése pedig egyáltalán nem zavar be az életükbe. Sokszor igencsak lélegzetelállító körülmények helyzetek közé kerültek. Szellemi vezetőjük gesztusa az ima, hogy küldetésük sikerüljön nagyon szép és emberi. Mindent egybevetve örülök, hogy Mo. a hazám és nem ott kell éljek...
.
Kedves Kata! Nagy örömmel olvastam a te véleményedet is! Én is meglepődtem, amikor
belekezdtem a videóba. Azt tudtam, hogy zarándoklatra megyünk, és azt is, hogy nem
egy egyszerű gyalogtúráról lesz szó. Megdöbbentett az egész, úgy ahogy volt!
Ha nem így kezdte volna a narrátor az elején...
"Az őszi betakarítás után, lovas emberek gyülekeznek a faluban.
Holnap kezdik meg a zarándokútjukat Tibet fővárosába, Lhászába."
...akkor azt kérdeztem volna magamtól, hogy miért pont ősszel indulnak neki az útnak, így
még az időjárás is nehezíti a dolgukat, de gondolom, minden kéz kellett a betakarításnál.
Mennyivel egyszerűbb lett volna tavasszal indulni és ősszel megérkezni.
Nagyon sajnáltam azt a családot is, ahol az édesanya nem tud belenyugodni a fia halálába,
és a hosszú zarándoklattól várják, hogy nyugalmat és békét hozzon az életükbe. És biztosan
így is lesz.
Hihetetlen volt számomra a rengeteg remetelak. Alig akartam hinni a szememnek. Aki egy
időre vagy akár végleg el akar vonulni a világ elől, csak fogja magát, beleköltözik egybe, és
meditál (direkt nagyban tettem ki a képet, hogy lehessen látni mennyi van belőlük):