Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút (online is nézhető)
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Köszönettel letöltöttem a feliratokat. A videókat sajnos nem sikerül, de ami késik, nem múlik, ugye?
Nagyon felkeltettétek a kíváncsiságom.
Nagyon felkeltettétek a kíváncsiságom.
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
VuVej írta:Köszönettel letöltöttem a feliratokat. A videókat sajnos nem sikerül, de ami késik, nem múlik, ugye?
Nagyon felkeltettétek a kíváncsiságom.
Szia Ildi! Remélem csak azért nem sikerült letölteni, mert a mega rosszalkodott!
Nem bánod meg, ha megnézed a sorit, főleg, ha szeretsz enni, főzni, kedveled a tésztát,
a történelmet, és a különleges élményeket!
Jó szórakozást!
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
milyen guszták a képen a tészták ahogy készülnek...
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Még találtam érdekeset:
Palacsinta készítő:
Tölcsérkészítő:
Pereckészítő:
Palacsinta készítő:
Tölcsérkészítő:
Pereckészítő:
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Hahahaha nem semmi képek most ettem és éhes lettem..veszedelmes ez a topik!
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Szia Rita!
Végre már be tudtam fejezni a hiányzó 5. részt is.
Kertrendezés közbeszólt, meg a jó idő, igy csúsztattam a bűnözést a tésztaúttal.
Ma hol szakad az eső, hol nem, igaz a kezem totál bedurranva a tujametszéstől, de legalább pihenek és filmet nézek.
Ilyenből van ötven, amit formára kell minden évben igazitanom, meg másik ötven, aminél egyenlőre csak a tetejét kell egyenesbe hozni.
Olvastam, hogy mennyire terjeszkedik a bodzád. Hát ilyenkor sajog a szivem, mert titkos vágyam egy jó nagy bodzafa,hogy ne kelljen vadászni menni olyan területre érte, ahol nem járnak az autók.
Jót mosolyogtam magamban, ahogy elkezdtem nézni az ötödik részt.
Ilyen reszelőm nekem is van
Micsoda húsos olasz tésztaételek!! Olyan jó ez a nagy felbontású kép, mert minden részét tisztán, élesen látjuk.
Jó volt a szöveg a kép mellé, miszerint Japán volt az első ázsiai ország, amelyik modernizálódni kezdett
Azt hiszem nekem az ázsiai országok közül Japán az, ami a legnehezebben emészthető különleges ország.
A nyers hal bármennyire izletes, nekem biztos nem csúszna le. Ugyanigy vagyok a bifsztekkel is. Brrrr....
Ez a riszálom, riszálom nagyon tetszett.
Ételkutató - micsoda szuper foglalkozás!
Úgy látszik ebben a részben sem úsztuk meg az orrfolyást. Itt most sobaevés közben
Jó volt ez a kis japán körút!
Mindig csodáltam a vizimalmokat. Nem gondoltam volna, hogy most tudom meg hogyan is működtek.
Hogy tudják a forró tésztát úgy enni, mint akinek szőrös a torka? Én igazán az izeket akkor érzem, ha ehető hőmérsékletű.
Ez a rész is adta a szokásos szuper formáját!
Köszönöm Rita a forditást, Krisztinek pedig az ellenőrzést. Igy már én is végére értem ennek a csodás utazásnak. Élmény volt ezt a sok információt elnyelni.
Végre már be tudtam fejezni a hiányzó 5. részt is.
Kertrendezés közbeszólt, meg a jó idő, igy csúsztattam a bűnözést a tésztaúttal.
Ma hol szakad az eső, hol nem, igaz a kezem totál bedurranva a tujametszéstől, de legalább pihenek és filmet nézek.
Ilyenből van ötven, amit formára kell minden évben igazitanom, meg másik ötven, aminél egyenlőre csak a tetejét kell egyenesbe hozni.
Olvastam, hogy mennyire terjeszkedik a bodzád. Hát ilyenkor sajog a szivem, mert titkos vágyam egy jó nagy bodzafa,hogy ne kelljen vadászni menni olyan területre érte, ahol nem járnak az autók.
Jót mosolyogtam magamban, ahogy elkezdtem nézni az ötödik részt.
Ilyen reszelőm nekem is van
Micsoda húsos olasz tésztaételek!! Olyan jó ez a nagy felbontású kép, mert minden részét tisztán, élesen látjuk.
Jó volt a szöveg a kép mellé, miszerint Japán volt az első ázsiai ország, amelyik modernizálódni kezdett
Azt hiszem nekem az ázsiai országok közül Japán az, ami a legnehezebben emészthető különleges ország.
A nyers hal bármennyire izletes, nekem biztos nem csúszna le. Ugyanigy vagyok a bifsztekkel is. Brrrr....
Ez a riszálom, riszálom nagyon tetszett.
Ételkutató - micsoda szuper foglalkozás!
Úgy látszik ebben a részben sem úsztuk meg az orrfolyást. Itt most sobaevés közben
Jó volt ez a kis japán körút!
Mindig csodáltam a vizimalmokat. Nem gondoltam volna, hogy most tudom meg hogyan is működtek.
Hogy tudják a forró tésztát úgy enni, mint akinek szőrös a torka? Én igazán az izeket akkor érzem, ha ehető hőmérsékletű.
Ez a rész is adta a szokásos szuper formáját!
Köszönöm Rita a forditást, Krisztinek pedig az ellenőrzést. Igy már én is végére értem ennek a csodás utazásnak. Élmény volt ezt a sok információt elnyelni.
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Szia Ági! Ha hazajöttem, te leszel az első, akinek válaszolok!
Szép napot kívánok!
Szép napot kívánok!
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
tészta után egy kis gyümölcs ....ha sikerül betennem...a lovakkal megizzadtam...
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
...és hogy a desszert se maradjon el....
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
és ha már szezonja van....
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
amiből meg tudnék enni egy lavórral ....
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Szia Ági! Először is, a tujáid olyanok, mintha skatulyából húzták volna ki őket.
Látszik rajtuk a gondoskodás, törődés. Gyönyörűek! Szerencséjük van, ha nálam
lennének, "kócosak" és "vadak" lennének. Én nem vagyok képes ennyit törődni
a növényeimmel, és bizonyos mértékig a rendezetlen rend híve is vagyok. Ezért
nincs sövényem sem, mert azzal is foglalkozni kéne.
Látom, észrevetted a csupasz popókat! Vajon csak a férfiak voltak ilyen hiányosan
felöltözve? Különben nem tetszett az a szertartás. Majdhogynem félelmetes volt
az a rengeteg összepréselt ember, ahogy ütemesen nem is tudom mit csináltak.
Én is írhattam volna ezt a mondatodat. Akarom kedvelni őket, a kultúrájukat, az
országukat, a nyelvüket, de nem sikerül, hiába szeretném:
"Azt hiszem nekem az ázsiai országok közül Japán az, ami a legnehezebben emészthető
különleges ország. A nyers hal bármennyire izletes, nekem biztos nem csúszna le."
A nyers hús nagyon megy nekem! Imádom a fasírtot, a töltött káposztát nyersen
kóstolgatni, hogy "elég sós-e", de mást nem eszem nyersen.
Nagyon szívesen a fordítást és az élményt! Ez a sori azért volt jó, mert nem lehetett
egykönnyen maratonozni vele, így többször találkoztunk. Remélem, a lovas út is ilyen lesz!
És most jöjjön egy kis bemutató a bodzabirodalomból!
Folyt köv.!
Látszik rajtuk a gondoskodás, törődés. Gyönyörűek! Szerencséjük van, ha nálam
lennének, "kócosak" és "vadak" lennének. Én nem vagyok képes ennyit törődni
a növényeimmel, és bizonyos mértékig a rendezetlen rend híve is vagyok. Ezért
nincs sövényem sem, mert azzal is foglalkozni kéne.
Látom, észrevetted a csupasz popókat! Vajon csak a férfiak voltak ilyen hiányosan
felöltözve? Különben nem tetszett az a szertartás. Majdhogynem félelmetes volt
az a rengeteg összepréselt ember, ahogy ütemesen nem is tudom mit csináltak.
Én is írhattam volna ezt a mondatodat. Akarom kedvelni őket, a kultúrájukat, az
országukat, a nyelvüket, de nem sikerül, hiába szeretném:
"Azt hiszem nekem az ázsiai országok közül Japán az, ami a legnehezebben emészthető
különleges ország. A nyers hal bármennyire izletes, nekem biztos nem csúszna le."
A nyers hús nagyon megy nekem! Imádom a fasírtot, a töltött káposztát nyersen
kóstolgatni, hogy "elég sós-e", de mást nem eszem nyersen.
Nagyon szívesen a fordítást és az élményt! Ez a sori azért volt jó, mert nem lehetett
egykönnyen maratonozni vele, így többször találkoztunk. Remélem, a lovas út is ilyen lesz!
És most jöjjön egy kis bemutató a bodzabirodalomból!
Folyt köv.!
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Kimentem kattintgatni, hogy bemutassam a bodzaligeteket. Az erdő közelsége lehet az
oka, hogy itt a dombtetőn burjánzanak a kertekben, ha hagyják. Akácom is van, az is
így kerülhetett ide. Olyan nagy a kert, hogy elfér minden, és mindegyik fán más-más
madár érzi jól magát, ezért sok madaram is van. Az meg azért jó, mert nem permetezek,
így legalább valaki pusztítja a rovarokat, lárvákat.
Egy csúnya téglafalat takar el ez a hatalmas bodza-komló egyveleg. A bal alsó sarokban lévő
pár szál szép egészséges csalánt direkt hagytam meg, ha kell teának. Legközelebb levágjuk,
hogy friss hajtást hozzon.
Továbbvittem a fényképezőgépet, de nem sokkal:
Még egy kicsit...
...és elérkeztünk a diófához:
Lejjebb mentem a kertben. Itt az egyik körtefa mellé fészkelte be magát:
Ha már idáig eljöttem lekaptam az akácosomat is. Már elvirágzott Mellette
baloldalon egy szilvafa:
A szilvafa folytatásában egy bodza, és egy másik szilvafa. Mint egy sakktábla,
vagy sorminta:
Még nincs vége! Ha lúd, hát legyen kövér! Most már nem ússzátok meg, hogy
az összeset ne lássátok. Pedig mennyit kiirtottunk tavasszal, mert rossz helyen
tanyáztak!
Folyt. köv.
oka, hogy itt a dombtetőn burjánzanak a kertekben, ha hagyják. Akácom is van, az is
így kerülhetett ide. Olyan nagy a kert, hogy elfér minden, és mindegyik fán más-más
madár érzi jól magát, ezért sok madaram is van. Az meg azért jó, mert nem permetezek,
így legalább valaki pusztítja a rovarokat, lárvákat.
Egy csúnya téglafalat takar el ez a hatalmas bodza-komló egyveleg. A bal alsó sarokban lévő
pár szál szép egészséges csalánt direkt hagytam meg, ha kell teának. Legközelebb levágjuk,
hogy friss hajtást hozzon.
Továbbvittem a fényképezőgépet, de nem sokkal:
Még egy kicsit...
...és elérkeztünk a diófához:
Lejjebb mentem a kertben. Itt az egyik körtefa mellé fészkelte be magát:
Ha már idáig eljöttem lekaptam az akácosomat is. Már elvirágzott Mellette
baloldalon egy szilvafa:
A szilvafa folytatásában egy bodza, és egy másik szilvafa. Mint egy sakktábla,
vagy sorminta:
Még nincs vége! Ha lúd, hát legyen kövér! Most már nem ússzátok meg, hogy
az összeset ne lássátok. Pedig mennyit kiirtottunk tavasszal, mert rossz helyen
tanyáztak!
Folyt. köv.
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Kijöttem a kertből, irány az udvar! A lányom szobájának és az én szobámnak az ablaka
néz erre a jázmin-bodza-jázmin-szilvafa-orgona kombóra, és a szomszéd romos
melléképületére:
Jázmin-bodza... (a középső nagy magas bodza már a szomszédé, a romos házacskát
takarja):
Kicsit továbbmentem a fényképezővel... a bodza mellett újabb jázmin és a fél szilvafa,
plusz egy kis futórózsa...:
...kicsit továbbfordultam, és már az orgona is látszik:
Ez az előbbi középső nagy bodza más szögből:
Ha már itt voltam a szomszéd kerítésére tapadva, hogy az előző képet megcsináljam,
egy 90 fokos fordulatot téve lekaptam a kis ház másik végében lévő idősebb, de jó erőben
lévő példányt is. Mögötte az erdőnk egy részlete:
Nem ezekkel a fenti jázminjaimmal szoktam dicsekedni, mert ezek olyanok, mint a többi
hasonló bokor, hanem a bejáratnál lévővel. Az valamiért sokkal szebb, mint ezek, pedig
kb. öt méterre vannak egymástól. De a bodza őt is megtalálta:
néz erre a jázmin-bodza-jázmin-szilvafa-orgona kombóra, és a szomszéd romos
melléképületére:
Jázmin-bodza... (a középső nagy magas bodza már a szomszédé, a romos házacskát
takarja):
Kicsit továbbmentem a fényképezővel... a bodza mellett újabb jázmin és a fél szilvafa,
plusz egy kis futórózsa...:
...kicsit továbbfordultam, és már az orgona is látszik:
Ez az előbbi középső nagy bodza más szögből:
Ha már itt voltam a szomszéd kerítésére tapadva, hogy az előző képet megcsináljam,
egy 90 fokos fordulatot téve lekaptam a kis ház másik végében lévő idősebb, de jó erőben
lévő példányt is. Mögötte az erdőnk egy részlete:
Nem ezekkel a fenti jázminjaimmal szoktam dicsekedni, mert ezek olyanok, mint a többi
hasonló bokor, hanem a bejáratnál lévővel. Az valamiért sokkal szebb, mint ezek, pedig
kb. öt méterre vannak egymástól. De a bodza őt is megtalálta:
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Rita!
Ez fantasztikus!!
Nálunk is megvan ez a hangulat, a kertvégében, a keritésen túl. A szomszédunk egy tó, ahol van minden, akác, tyúkhúr, közönséges galaj - mindez a keritésen keresztül szedhető -, csak épp bodza nincs.
Az ilyen kert nekem olyan, mint a " titkok kertje "
Tavaly egy vizityúk szokott be a gyümölcsfákhoz a lehullott meggyre. Olyan érdekesen riszálta a fenekét, ahol egy fehér " v " alak volt, hogy nem lehetett nem észrevenni. Nálunk is nagyon sok énekesmadár van, kakukk, harkály, békák zenélnek a tóban. Szeretek estefelé kiülni és hallgatni őket.
Ez fantasztikus!!
Nálunk is megvan ez a hangulat, a kertvégében, a keritésen túl. A szomszédunk egy tó, ahol van minden, akác, tyúkhúr, közönséges galaj - mindez a keritésen keresztül szedhető -, csak épp bodza nincs.
Az ilyen kert nekem olyan, mint a " titkok kertje "
Tavaly egy vizityúk szokott be a gyümölcsfákhoz a lehullott meggyre. Olyan érdekesen riszálta a fenekét, ahol egy fehér " v " alak volt, hogy nem lehetett nem észrevenni. Nálunk is nagyon sok énekesmadár van, kakukk, harkály, békák zenélnek a tóban. Szeretek estefelé kiülni és hallgatni őket.
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Két szó jutott eszembe, ahogy néztem a képeidet, buja és dzsungel és illatkavalkád...az utóbbi ebben a pillanatban ugrott be!
Nagyon tetszenek a képek, hogy a maga természetességében lehet bennük gyönyörködni + még nagyon hasznosak is. Micsoda illatorgia lehet nálad most hogy egyszerre nyílik szinte minden! Ez a csodálatos a tavaszban, igaz ma megint nyár volt hirtelen..hogy az ember tobzódik az illatokban. Jelen pillanatban még én is, ugyanis az ablakunk alatt van hársfa legnagyobb örömömre.! Gyerekkoromból a mandulafa hiányzik.Gratulálok a virtuális kertlátogatáshoz..Köszönöm Rita!
Nagyon tetszenek a képek, hogy a maga természetességében lehet bennük gyönyörködni + még nagyon hasznosak is. Micsoda illatorgia lehet nálad most hogy egyszerre nyílik szinte minden! Ez a csodálatos a tavaszban, igaz ma megint nyár volt hirtelen..hogy az ember tobzódik az illatokban. Jelen pillanatban még én is, ugyanis az ablakunk alatt van hársfa legnagyobb örömömre.! Gyerekkoromból a mandulafa hiányzik.Gratulálok a virtuális kertlátogatáshoz..Köszönöm Rita!
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
f.ági írta:Rita!
Ez fantasztikus!!
Nálunk is megvan ez a hangulat, a kertvégében, a keritésen túl. A szomszédunk egy tó, ahol van minden, akác, tyúkhúr, közönséges galaj - mindez a keritésen keresztül szedhető -, csak épp bodza nincs.
Az ilyen kert nekem olyan, mint a " titkok kertje "
Tavaly egy vizityúk szokott be a gyümölcsfákhoz a lehullott meggyre. Olyan érdekesen riszálta a fenekét, ahol egy fehér " v " alak volt, hogy nem lehetett nem észrevenni. Nálunk is nagyon sok énekesmadár van, kakukk, harkály, békák zenélnek a tóban. Szeretek estefelé kiülni és hallgatni őket.
Ági! Az sem rossz, ha a szomszédunk egy tó!! Klassz lehet! Nekem az erdő és a domb,
a hegy a mindenem! Elég, ha közel van hozzám, máris jól érzem magam. De egy tónak
is tudnék örülni!!
Megnéztem a vizityúkot, nem ismertem eddig. A fehér V alak azért lehet a fenekén,
hogy a kicsinyei jól lássák merre úszik. De lehet, hogy nem. Az őzek fenekén ezért
van a fehér folt, ebből gondolom.
Boldog vagyok, hogy lehetőségem volt 23 évvel ezelőtt városról kiköltözni ide a természet
közepébe, bár ott is nagyon közel volt hozzánk a hegy és az erdő.
Szép napot kívánok Mindannyiunknak!
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Kata58 írta:Két szó jutott eszembe, ahogy néztem a képeidet, buja és dzsungel és illatkavalkád...az utóbbi ebben a pillanatban ugrott be!
Nagyon tetszenek a képek, hogy a maga természetességében lehet bennük gyönyörködni + még nagyon hasznosak is. Micsoda illatorgia lehet nálad most hogy egyszerre nyílik szinte minden! Ez a csodálatos a tavaszban, igaz ma megint nyár volt hirtelen..hogy az ember tobzódik az illatokban. Jelen pillanatban még én is, ugyanis az ablakunk alatt van hársfa legnagyobb örömömre.! Gyerekkoromból a mandulafa hiányzik.Gratulálok a virtuális kertlátogatáshoz..Köszönöm Rita!
Kata! Köszi! Nagyon-nagy a kertem, amire hol áldásként, hol átokként gondolok.
Most valóban illatkavalkád van - épp virágzik a másik nagy kedvencem a csipke is -
de aztán ahogy ezek elvirítanak, szinte csak a rózsák maradnak. Mivel magam
vagyok, az évelőket szeretem, mert azokkal kevés a baj, kis munkával is szépek.
Egy nagyon öreg hársfa van az iskola udvarán. Mindenki onnan szedi a virágot
teának. Az is csodás teremtmény!
A mandula mifelénk nem terem meg. Apukám kertjében kettő is van, de csak szenved.
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Kedves Rita!
Köszönöm szépen a sorozat fordítását, és letöltési lehetőséget is.
Érdekes, izgalmas, teljesen magával ragadott a történelmi-gasztronómia egyveleg. Rácsodálkoztam, milyen régóta is létezik a tészta, és nem csak egyszerű kenyér formában. Meglepő, itt-ott szomorkás, humoros és tanulságos történelemre tekint vissza, amiről eddig nem is tudtam. Nagyon szeretem én is a tésztaféléket, némelyik étel nagyon gusztusos volt. (A kevésbé ínycsiklandozó inkább nem beszélek. Az a kis bhutáni - azt hiszem, az volt,- gyermek az orrából hosszan lecsüngő... evés közben... brrr...)
Nagyon tetszik a kerted nekem is, irigykedem a bodzabokraid miatt. Nálunk csak a szigeten nőnek, de mivel a fővárosban lakom, nem igazán van kedvem a kipufogó és egyéb szennyeződéses virágokból készíteni valamit.
Régen ha volt rá lehetőségem, vidékről szereztem, és fincsi szörpöt főztem belőle. Néha szeretek eltenni ezt-azt, most éppen banános-eper dzsemet és eperlekvárt tettem el a kertben szedett eperből. Lassan eperundorom lesz, annyit ettem már belőle. Persze, nem panaszkodásképp, inkább legyen sok, mint egy se.
Köszönöm szépen a sorozat fordítását, és letöltési lehetőséget is.
Érdekes, izgalmas, teljesen magával ragadott a történelmi-gasztronómia egyveleg. Rácsodálkoztam, milyen régóta is létezik a tészta, és nem csak egyszerű kenyér formában. Meglepő, itt-ott szomorkás, humoros és tanulságos történelemre tekint vissza, amiről eddig nem is tudtam. Nagyon szeretem én is a tésztaféléket, némelyik étel nagyon gusztusos volt. (A kevésbé ínycsiklandozó inkább nem beszélek. Az a kis bhutáni - azt hiszem, az volt,- gyermek az orrából hosszan lecsüngő... evés közben... brrr...)
Nagyon tetszik a kerted nekem is, irigykedem a bodzabokraid miatt. Nálunk csak a szigeten nőnek, de mivel a fővárosban lakom, nem igazán van kedvem a kipufogó és egyéb szennyeződéses virágokból készíteni valamit.
Régen ha volt rá lehetőségem, vidékről szereztem, és fincsi szörpöt főztem belőle. Néha szeretek eltenni ezt-azt, most éppen banános-eper dzsemet és eperlekvárt tettem el a kertben szedett eperből. Lassan eperundorom lesz, annyit ettem már belőle. Persze, nem panaszkodásképp, inkább legyen sok, mint egy se.
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Kedves Bria! De jó, hogy te is megnézted a Tésztautat! Minden lelkes hozzászólásnak nagyon örülök,
mert kevesen töltötték le, és hátha pont az írásainkat olvasva kap kedvet valaki.
Egyetértek minden soroddal, bár én a bhutáni "Füleske" lógó orrát is aranyosnak találtam. Annyira
nagyon ette a ritka csemegének számító tésztát, hogy megszűnt körülötte a világ. Biztos a felnőttek
is így voltak vele, azért nem törölték meg neki.
A videókat is és a feliratokat is nagyon szívesen készítettem. Már alig várom, hogy újra dokumentum
filmet fordítsak. Ha nem lenne ez a fórum, amit nem szeretnék már az elején elhagyatottnak látni,
akkor nem az Easy Fortune-be, hanem egy másik dokumentum sorozatba kezdtem volna. Nem baj,
annak is eljön majd az ideje!
Érdekes, hogy amíg el nem váltam, addig is ebben a faluban éltem, csak kicsit lejjebb, nem ennyire
a domb tetőn. Ott egyetlen egy bodza sem akart a kertben megtelepedni, de a szomszédoknál sem.
Nem is látok most sem egyik kertben sem.
Viszont ahogy mentem reggel a buszmegállóhoz, a szememmel kerestem a bodzákat, és abban az utcában,
ahol most lakom, minden portán ott van! Érdekes nagyon! Valószínűleg a talaj kedvező számára itt az
erdőhöz közel.
Én már nem teszek el semmit, bodza szörpöt sem, a sok cukor miatt. Már nem az ára, hanem az energia
tartalma miatt. A lekvárral is ugyanez a helyzet. Kevés édeset eszünk. De azért a banános-eper dzsem
illatára és ízére kíváncsi lennék! Jól összehoztad őket! A reszelt banán nagyon finom reszelt almával és
céklával, de az eperhez nem jut eszembe semmi társnak. Talán csak a banán!
mert kevesen töltötték le, és hátha pont az írásainkat olvasva kap kedvet valaki.
Egyetértek minden soroddal, bár én a bhutáni "Füleske" lógó orrát is aranyosnak találtam. Annyira
nagyon ette a ritka csemegének számító tésztát, hogy megszűnt körülötte a világ. Biztos a felnőttek
is így voltak vele, azért nem törölték meg neki.
A videókat is és a feliratokat is nagyon szívesen készítettem. Már alig várom, hogy újra dokumentum
filmet fordítsak. Ha nem lenne ez a fórum, amit nem szeretnék már az elején elhagyatottnak látni,
akkor nem az Easy Fortune-be, hanem egy másik dokumentum sorozatba kezdtem volna. Nem baj,
annak is eljön majd az ideje!
Érdekes, hogy amíg el nem váltam, addig is ebben a faluban éltem, csak kicsit lejjebb, nem ennyire
a domb tetőn. Ott egyetlen egy bodza sem akart a kertben megtelepedni, de a szomszédoknál sem.
Nem is látok most sem egyik kertben sem.
Viszont ahogy mentem reggel a buszmegállóhoz, a szememmel kerestem a bodzákat, és abban az utcában,
ahol most lakom, minden portán ott van! Érdekes nagyon! Valószínűleg a talaj kedvező számára itt az
erdőhöz közel.
Én már nem teszek el semmit, bodza szörpöt sem, a sok cukor miatt. Már nem az ára, hanem az energia
tartalma miatt. A lekvárral is ugyanez a helyzet. Kevés édeset eszünk. De azért a banános-eper dzsem
illatára és ízére kíváncsi lennék! Jól összehoztad őket! A reszelt banán nagyon finom reszelt almával és
céklával, de az eperhez nem jut eszembe semmi társnak. Talán csak a banán!
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
eperré vedlett banán jót derültem. Mindenkinek kellemes hétvégét...Samuka megéhezett most kezd kicsit lármázni...azt hitte elfelejtkezem róla ........ Kizárt! mert ha nem vagyok elég gyors..még meglep valamivel
egyszer arra ébredtem hogy minden tányér és edény a földön van és amit mozditani tudott mindent betöltött!
egyszer arra ébredtem hogy minden tányér és edény a földön van és amit mozditani tudott mindent betöltött!
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Kata58 írta::lol: eperré vedlett banán jót derültem. Mindenkinek kellemes hétvégét...Samuka megéhezett most kezd kicsit lármázni...azt hitte elfelejtkezem róla ........ Kizárt! mert ha nem vagyok elég gyors..még meglep valamivel
egyszer arra ébredtem hogy minden tányér és edény a földön van és amit mozditani tudott mindent betöltött!
Kata! Volt ott egy másik is, de az nem kapcsolódott annyira a Briának írt válaszomhoz.
Beteszem egy pár másik photoshoppal készült hibrid gyümölccsel együtt.
Jót nevettem Samukán! Sokat esznek ezek a fiúk ebben a korban (is)! A vacsorához nem
tudtam jó étvágyat kívánni, de a reggelihez még igen! Jó étvágyat! Én megyek főzni.
Kellemes hétvégét Mindannyiunknak!
- dolores953
- Hozzászólások: 399
- Csatlakozott: 2016. február 28. 20:27
- Tartózkodási hely: Vác
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Rita írta:
[/img] [img]
A kedvenc gyümölcsöm, szeretem kívül-belül
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."
Forrás: Hedwig Courths-Mahler
mögött hagytuk."
Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Re: Insight on Asia: Noodle Road / Tésztaút
Dolores, akkor a kivi és az eper is a kedvenced. Az a kép kívül eper, belül kivi.
Annyira jópofák ezek a photoshoppal készített gyümölcskeverékek. Beteszek még párat:
Annyira jópofák ezek a photoshoppal készített gyümölcskeverékek. Beteszek még párat:
Re: Insight Asia: Noodle Road / Tésztaút (1/6)
[quote="Rita"]Szia Marika! El sem hiszem, hogy valaki ne szeresse a tésztát! Se a sós, se az édes nem megy?
Kriszti azt írta, ő szereti, ebből gondolom, hogy elő szokott fordulni e ti konyhátokban is, meg
írod is, hogy a lúgos vizet ki fogod próbálni. Nagyon fogok örülni, ha megírod, mire jutottál vele.
Már Unninak adott válaszomban is akartam írni, de most megint eszembe jutott a lúgosítás
kapcsán a szódabikarbóna, mint csodaszer, ami annyi mindenre jó.
Ritkán szoktam készíteni grízgaluskát, de akkor a nyers masszába mindig teszek egy fél késhegynyi
szódabikarbónát. Olyan lesz tőle a galuska, mint a hab.
A kémia szakos kolléganőtől tanultuk, hogy minden olyan ételbe, ami savas, például, sóska, vagy
paradicsomos ételek, érdemes tenni egy késhegynyit, de tényleg csak ennyit, a fövő ételbe.
Érdemes utánaolvasni a szódabikarbónának, mert mindenhez, még takarításhoz is nagyon jó, és
ami a legjobb benne, hogy környezetbarát. Még én is csak az utánaolvasás fázisában vagyok,
(szégyellem, de évek óta) de most eltökéltem, hogy nem maradok ennyiben.
Szia Rita!
Köszönöm a megás feltöltést és a fordítást is. Délután magamévá tettem a sorozatot. A férjem illesztette össze. Így együtt néztük meg az első részt. Neki is tetszett. Az egész család szereti nálunk is a tésztát, de a férjem és a fiam a spagettit én viszont a nokedlit. Na jó azért nem lehet mondjuk grízes tésztát nokedlival csinálni, ahhoz spagetti jár nálunk. Van egy papagájunk, ő is nagyon szereti a spagettit. Úgy eszi, mint az előző oldalon a patkány. Az egyik lábával fogja és tolja be a csőrébe. Verhetetlen benne. Nálunk a káposztás tésztához és a lazanyához én gyúrom a tésztát. Mindig fele-fele arányban a teljeskiőrlésű tönkölyliszt és sima liszt keverékéből. Nokedlihez is, sőt a süteményekhez, kenyerekhez, pizzához is így használom. Igaz, hogy a kenyérfélékhez szoktam rozslisztet is tenni néha, olyankor a tönkölylisztből kevesebbet. Pluszban magokat is teszek bele. Néha tésztához veszek durumlisztet is. Viszont csak csíktésztát, olyan szélesmetéltet tudok vágni, néha a krumlis tésztának is gyúrom, de sajnos kockatésztát nem tudok szépen vágni. Igaz anyukám a nyújtásomtól is sírva fakadna, mert soha nem sikerül szabályos kört nyújtanom, de ha összevágom úgysem látszik. Én tudok csigatésztát is csinálni, mert gyerekkoromban lagziba sokat kellett csinálni. Nekem meg segítenem kellett. Viszont nincs meg a készítőm. De már gondolkodtam, hogy tűvéteszem a piacokat, hátha látok valahol. Eszembe nem jutott, hogy magammal kellene hozni pestre. Minden ilyesmit elosztogattunk.
Takarításhoz évek óta mosószódát és szódabikarbónát használok. Ha szükséges akkor még citromlevet. Nagyon jó zsíroldók. Például mosdó és fürdőkád oldalát lespriccelem citromlével, pár perc után szódabikarbónával, vagy mosószódával kicsit beszórom és szivaccsal áttörlöm, súrolom, ha kell. Wc-t szintúgy. Utána öblítés és kész. Lehetne citromlé helyett ecetet használni, de a férfiak nem bírják az ecet szagát, így kezdtem el a citromlét használni. Vízkőhöz szintén. A gáztűzhelyet és sütőt is lehet vele takarítani. Kis vízben feloldom a szódabikarbónát és bekenem vele a felületet, majd megszórom egy kicsit vele és lesúrolom, de simán a mosogatószivaccsal. Ha szükséges többször, de a frissnél egyszer is elég. A járólap és a csempe fugáit mosószódával szoktam. Vödörnyi vízbe 2-3 evőkanálnyit feloldok a mosószódából. Jó vizesen feltörlöm a járólapot vele, majd 20 perre magára hagyom. Utána elég, ha a felmosóruhával simán kitörlöm a fugából amit felodott. Majd citromos vízzel és tisztavízzel felmosom, függőlegesnél áttörlöm, akkor nem lesz foltos, csíkos és már kész is. Ablak ajtó takarításnál is ugyanígy járok el csak ott szódabikarbónát teszek a vízbe 1 evőkanálnyit. Sokkal olcsóbb is, mint a mindenféle vegyszerek. Természetesen lehet igazi citrom levét is használni, annak sokkal jobb az illata. De nekem a legolcsóbb bolti citromlé megfelel a takarításhoz.
Egyelőre ennyi jutott eszembe.
Éva
Kriszti azt írta, ő szereti, ebből gondolom, hogy elő szokott fordulni e ti konyhátokban is, meg
írod is, hogy a lúgos vizet ki fogod próbálni. Nagyon fogok örülni, ha megírod, mire jutottál vele.
Már Unninak adott válaszomban is akartam írni, de most megint eszembe jutott a lúgosítás
kapcsán a szódabikarbóna, mint csodaszer, ami annyi mindenre jó.
Ritkán szoktam készíteni grízgaluskát, de akkor a nyers masszába mindig teszek egy fél késhegynyi
szódabikarbónát. Olyan lesz tőle a galuska, mint a hab.
A kémia szakos kolléganőtől tanultuk, hogy minden olyan ételbe, ami savas, például, sóska, vagy
paradicsomos ételek, érdemes tenni egy késhegynyit, de tényleg csak ennyit, a fövő ételbe.
Érdemes utánaolvasni a szódabikarbónának, mert mindenhez, még takarításhoz is nagyon jó, és
ami a legjobb benne, hogy környezetbarát. Még én is csak az utánaolvasás fázisában vagyok,
(szégyellem, de évek óta) de most eltökéltem, hogy nem maradok ennyiben.
Szia Rita!
Köszönöm a megás feltöltést és a fordítást is. Délután magamévá tettem a sorozatot. A férjem illesztette össze. Így együtt néztük meg az első részt. Neki is tetszett. Az egész család szereti nálunk is a tésztát, de a férjem és a fiam a spagettit én viszont a nokedlit. Na jó azért nem lehet mondjuk grízes tésztát nokedlival csinálni, ahhoz spagetti jár nálunk. Van egy papagájunk, ő is nagyon szereti a spagettit. Úgy eszi, mint az előző oldalon a patkány. Az egyik lábával fogja és tolja be a csőrébe. Verhetetlen benne. Nálunk a káposztás tésztához és a lazanyához én gyúrom a tésztát. Mindig fele-fele arányban a teljeskiőrlésű tönkölyliszt és sima liszt keverékéből. Nokedlihez is, sőt a süteményekhez, kenyerekhez, pizzához is így használom. Igaz, hogy a kenyérfélékhez szoktam rozslisztet is tenni néha, olyankor a tönkölylisztből kevesebbet. Pluszban magokat is teszek bele. Néha tésztához veszek durumlisztet is. Viszont csak csíktésztát, olyan szélesmetéltet tudok vágni, néha a krumlis tésztának is gyúrom, de sajnos kockatésztát nem tudok szépen vágni. Igaz anyukám a nyújtásomtól is sírva fakadna, mert soha nem sikerül szabályos kört nyújtanom, de ha összevágom úgysem látszik. Én tudok csigatésztát is csinálni, mert gyerekkoromban lagziba sokat kellett csinálni. Nekem meg segítenem kellett. Viszont nincs meg a készítőm. De már gondolkodtam, hogy tűvéteszem a piacokat, hátha látok valahol. Eszembe nem jutott, hogy magammal kellene hozni pestre. Minden ilyesmit elosztogattunk.
Takarításhoz évek óta mosószódát és szódabikarbónát használok. Ha szükséges akkor még citromlevet. Nagyon jó zsíroldók. Például mosdó és fürdőkád oldalát lespriccelem citromlével, pár perc után szódabikarbónával, vagy mosószódával kicsit beszórom és szivaccsal áttörlöm, súrolom, ha kell. Wc-t szintúgy. Utána öblítés és kész. Lehetne citromlé helyett ecetet használni, de a férfiak nem bírják az ecet szagát, így kezdtem el a citromlét használni. Vízkőhöz szintén. A gáztűzhelyet és sütőt is lehet vele takarítani. Kis vízben feloldom a szódabikarbónát és bekenem vele a felületet, majd megszórom egy kicsit vele és lesúrolom, de simán a mosogatószivaccsal. Ha szükséges többször, de a frissnél egyszer is elég. A járólap és a csempe fugáit mosószódával szoktam. Vödörnyi vízbe 2-3 evőkanálnyit feloldok a mosószódából. Jó vizesen feltörlöm a járólapot vele, majd 20 perre magára hagyom. Utána elég, ha a felmosóruhával simán kitörlöm a fugából amit felodott. Majd citromos vízzel és tisztavízzel felmosom, függőlegesnél áttörlöm, akkor nem lesz foltos, csíkos és már kész is. Ablak ajtó takarításnál is ugyanígy járok el csak ott szódabikarbónát teszek a vízbe 1 evőkanálnyit. Sokkal olcsóbb is, mint a mindenféle vegyszerek. Természetesen lehet igazi citrom levét is használni, annak sokkal jobb az illata. De nekem a legolcsóbb bolti citromlé megfelel a takarításhoz.
Egyelőre ennyi jutott eszembe.
Éva
Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 67 vendég