f.ági írta:Szia Rita!
Köszönöm az eddigieket!
Amikor olyat látok egy természetfilm nézése közben, hogy talán elkerülhetetlen lenne a tragédia amit épp forgatnak mindig azon agyalok mi lenne, ha beleavatkoznának. Persze tudom, hogy nem lehet, vagy legalábbis a természet rendje ezt kivánja, de azért általában eljátszok a gondolattal, mint itt is néhány esetben.
A vaddisznókról már olvastam, hogy mindenevők, amibe a hús is beletartozik, de itt néha azért elég kegyetlennek tüntek.
A kerités tetejéről kinézni fantasztikus lehet – ne, ha nem tudná az ember a viszonyokat. Csodálatosak azok a hegyek.
A zacskós melegitésnél amikor megpaskolták az alját és elkezdett forrni, hát néztem csak nagy szemekkel. Mit ki nem találnak!
A pettyes fókák nagyon tetszettek. Amúgy is olyan játékos kinézetük van, de ez a szin még jobban kiemelte a szépségüket.
Az is meglepő volt, hogy a lazacok nyitott szájjal szórták az ikrákat. Jól láttam remélem. Mekkora szájuk van, le lehetett látni a gyomrukig.
Szia Ági! Az jutott eszembe arról, amit az első sorban írtál, hogy apukám minden télen nagyon szorgalmasan
és igazi örömmel etette a madarakat, de bosszankodott is jó sokat. Ugyanis kis kedvencei, a cinkék mellett,
a "nemszeretem" verebek is jöttek a napraforgóra, dióbélre. Mindig azon törte a fejét, hogy hogyan kéne úgy
kitenni a kaját, hogy ahhoz a verebek ne férhessenek hozzá. Nagyon haragudott rájuk, mert szerinte miattuk
fognak éhen halni a cinkék. Mondtam neki, hogy hagyja őket, harcoljanak meg a kajáért, az ügyesek úgysem
maradnak éhen, aki meg emiatt elpusztul, az előbb-utóbb úgyis erre a sorsra jutott volna. Aztán megtudtam,
hogy a veréb is védett nálunk, elmondtam neki, és ekkor végre megbékélt velük.
A vaddisznóknál szerintem is baj van. Nagyon félelmetes a viselkedésük. Az önforraló zacskó nekem is nagyon
tetszett! Mi lehet az aljában, ha pár pillanat alatt forrni kezdett a zacskóban lévő víz?
A fókáknál a "királyság" fokmérője, ki mennyire marad nedves pihenés közben. A menőket tetőtől talpig meg
tudja szárítani a nap, a "a potenciális menők"-nek, akik már vitték valamire, de még sok verekedés vár rájuk,
a hasuk vizes marad. A lúzereknek meg legfeljebb csak a fejük búbját éri a nap.
A lazacoknál a fiúk voltak azok, akik nyitott szájjal engedték ki magukból a haltejet. Amint a fészek felé helyezték
magukat, máris nyílt a szájuk. Érdekes volt nagyon! Vajon ez a hímek szokásos "kinek nagyobb" versenye lett
volna? Vagy így akartak a vetélytársra ráijeszteni?
Nagyon szívesen!