f.ági írta:Szia Rita!
Hú, ez nagyon szuper volt! Még csak az első részen vagyok túl, de élvezettel néztem honnan és hogyan terjedt a tészta útja. Egy nagyon érdekes mondat: Miért éppen tészta a tészta? Hát ez az. Milyen igaz viszont, hogy ez az az ételféleség, ami szinte mindenhez passzol. Jó, egy körömpörkölt azért krumplival az igazi
Mindig rejtély volt előttem, hogy a kutyafülibe tudják nyújtással, csavarással, tekeréssel és ezeknek az ismétlésével azt a hihetetlenül vékony hosszú tésztát elkésziteni.
A fa tésztaszáritó ötlete nem is rossz. Meg is emlitem itthon. Jól jönne a cérnametéltnél
Ha jól láttam akkor ugye ezekbe a tésztákba nem került tojás, mint nálunk?
Sok érdekességet is megismerhettünk. Pl. a zen budhizmus étkezési szokásait, a daiok rizsből készült tésztáját, a tésztakészítés eszközeit...
Évekkel ezelőtt láttam, ahogy a szomszéd 90 éves néni szelte késsel a frissen gyúrt tésztát. Háát, öröm volt nézni amilyen szépen, egyformán vágta össze vékonyra.
Ki volt nagyitva, megállitva a kép, ahogy irtam most ide, hazajött a nagyfiam, kérdezi: mit nézel anya? Amikor mondtam, hogy mit, azt mondta: szuper!
Folyt köv. a második résszel. Köszönöm Krisztinek is a munkáját, mert ő lemaradt az előbb.
Ági!!! Tényleg tetszik neked, ha megszakítva a nézést, máris ennyit írtál az első részről.
A másodikban van néhány képkocka beszúrva az első részből, de egyáltalán nem bántam,
mert a sok információ kicsit összebogozódott az agyamban. A fordítás során újra, és újra
elő kellett szednem az első rész feliratát emlékeztetőnek. Szerintem nekik is a felelevenítés
volt a céljuk.
Számomra még mindig rejtély, hogy a csudába lesz 16 ezer szál tészta egy tésztamasszából
mindenféle eszköz nélkül. Nem tesznek tojást a tésztába, csak lúgos vizet és sót. Jó, mi?
Anyukám és anyósom a tésztát mindig nagy abroszokon szárította. Én még soha nem láttam,
hogy függesztve szárítanák, de így sokkal helytakarékosabb. Ha anyukámnak gyúrhatnéka
támadt, mindenhová nagy terítők voltak leterítve alig lehetett férni tőlük.
Kíváncsian várom, mit fogsz hozzáfűzni a második részhez! Jó volt olvasni a te gondolataidat is!
Még több kenyér: