Oldal: 1 / 1

30. Naryal ka laddu - kókuszgombóc (gluténmentes) ÚJ!

Elküldve: 2018. július 24. 10:42
Szerző: Rita
Kép

Finom házi készítésű desszert. Kevés hozzávalóval az egyik legegyszerűbb recept.
Ebből az adagból 12 gombóc lesz.

Elkészítési idő: 25 perc

Spoiler: mutasd
Hozzávalók:
• 2 csésze friss kókuszreszelék (lehet fagyasztott is)
• 1 csésze zsíros tejszín
• 1/2 csésze tej
• 1/2 csésze cukor
• 1 evőkanálnyi kókuszliszt a díszítéshez (el is hagyható)

Elkészítési mód a videóban.

A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:
Spoiler: mutasd

Videók letöltése:
Spoiler: mutasd

Re: 30. Naryal ka laddu - kókuszgombóc (gluténmentes) ÚJ!

Elküldve: 2018. augusztus 4. 12:48
Szerző: VidékiÉva
Szia Rita!
Köszi az új receptet. Nellinek is a feltöltést. A videán néztem meg. A másik nekem nem teszi hozzá a feliratot.
Én télen kókuszos szaloncukrot szoktam hasonlót készíteni. Abban nincs cukor, illetve amit én csinálok. AZ édesítést csoki adja és amint felolvad a csoki a forró tejszínben akkor bele is szoktam keverni a kókuszreszeléket és amint újra felforr már zárom is el alatta. Megvárom amíg kihűl és gombócozom vagyis olyan szaloncukor formájú hurkákat gyártok belőle és megmártom csokiban. Évek óta ez nálunk a szaloncukor. Illetve mogyoró vagy mandula reszelékkel a kókusz helyett. Majd dobozba pakolom és a hűtőben tárolom. Nálunk mindenki szereti. Ráadásul nem kell ipari mennyiségben készíteni, mert nem ehetünk túl sok édességet. EZért is kísérleteztük ki, mert a bolti csak aromákkal és cukorral van tele. Ami meg nem az aranyárban van.