Oldal: 1 / 1

18. Zöldségleves (vegán, gluténmentes)

Elküldve: 2018. június 25. 16:12
Szerző: Rita
Kép

Könnyen, gyorsan elkészíthető kiadós leves.

Spoiler: mutasd
Hozzávalók 4 főre:
• 2 evőkanál olaj
• 1/2 teáskanál római kömény (jeera)
• 1 babérlevél (tajpat)
• 6 szegfűszeg (long)
• 1 teáskanál só
• 1/2 csésze hámozott, szeletelt répa
• 1 kisebb kockára vágott krumpli, 1/4 csészényi mennyiség
• 1/4 csésze 2-3 centisre vágott zöldbab
• 1/4 csésze aprított zellerszár
• 1 csésze szeletelt káposzta
• 1,5 csésze kockára vágott paradicsom
• 1/4 csésze kukorica
• 3 csésze víz
• 1/4 teáskanál őrölt feketebors
• 1-2 teáskanál friss citromlé
• 1 evőkanál finomra reszelt gyömbér (adrak)

Elkészítési mód a videóban.

A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:
Spoiler: mutasd

Videó letöltése:
Spoiler: mutasd