Műfaj: rövidfilm/fekete komédia
Részek száma: 1
Időtartam: 21 perc
Vetítési időszak: 2007
Ország: Korea
Nyelv: koreai
Rendező: Lee Su Jin
Díjak:
The 12th Puchon International Fantastic Film Festival (2008,Korea)
The 9th Daegu Independent Short Film Festival (2008,Korea)
The 7th Jeju Film Festival, AudienceAward (2008,Korea)
The 7th Mise-en-Scene Short Film Festival, Competition (2008,Korea)
The 8th Korea Visual Arts Festival, 1st Prizein Professional Section (2007,Korea)
The 12th Busan International Film Festival, Wide Angle (2007,Korea)
The 33th Seoul Independent Film Festival (2007,Korea)
Főbb szereplők:
Yoo Seung-mok –tüntető
Lee Jong-pil – rendőr
Történet:
Egy forró nyári napon, egy rendőr és egy tüntető elszakadva a társaitól, magára marad egy zsákutcában. Pusztán az öltözetük az, ami megkülönbözteti őket egymástól, és teszi őket egymás ellenségévé.
A helyzet szomorú, mégis, ahogy telik az idő, egyre komikusabbá válik. Kettejük egymással szembeni viselkedése, átalakul, ők is, és mi is elgondolkodunk, valóban ellenség-e az, akit annak hiszünk.
A rendező, Lee Su Jin megjegyzése a filmhez: Az eredeti szándékom az volt, hogy az embereket ráébresszem a kommunikáció fontosságára. Ezt egy fekete komédiával szándékoztam elérni. Így született ez a rövidfilm.
Jó szórakozást kívánok hozzá!
A helyzet szomorú, mégis, ahogy telik az idő, egyre komikusabbá válik. Kettejük egymással szembeni viselkedése, átalakul, ők is, és mi is elgondolkodunk, valóban ellenség-e az, akit annak hiszünk.
A rendező, Lee Su Jin megjegyzése a filmhez: Az eredeti szándékom az volt, hogy az embereket ráébresszem a kommunikáció fontosságára. Ezt egy fekete komédiával szándékoztam elérni. Így született ez a rövidfilm.
Jó szórakozást kívánok hozzá!
Fordította: ezoritu
Időzítette, javította: vandi
Videó letöltése:
Spoiler: mutasd