Műfaj: dráma/romantikus
Részek száma: 1
Premier: 2013.
Hossza: 31 perc
Író-rendező: Nattawut Poonpiriya
Ország: Thaiföld
Nyelv: thai
Főbb szereplők:
Jim – Ananda Everingham
Anne – Selena Weisman
Boy – Niti Chaichitathorn
Történet:
Jim első látásra beleszeret a helyi könyvtár szép könyvtárosába, Anne-be. Mivel komolyan veszi a könyvtárban látott „Csendet kérünk”
figyelmeztetést, a kikölcsönzött könyvek céduláinak hátán hagy üzeneteket a lánynak. Anne csak akkor szerez tudomást a neki szóló
üzenetekről, amikor Jim már három hónapja nem jelent meg a könyvtárban.
Már alig vártam, hogy legyen alkalom, hogy ezt a csodaszép filmet megmutathassam Nektek. Mikor megtudtam, hogy ugyanaz írta és
rendezte, mint a sokunk által annyira kedvelt Present Perfect – If You Could Turn Back Time-ot, sejtettem, hogy ismét egy nagyszerű
rövidfilmet fogok látni. Abban biztos voltam, hogy a Present Perfectet nem fogja tudni leszorítani a dobogó legfelső fokáról, de reméltem,
hogy valahol a dobogó környékén fogja végezni ő is. Nem lett igazam! Immár ez a két thai alkotás a legkedvesebb az összes rövidfilmem
közül.
Ha nem tudnám, is gyanítottam volna, hogy a The Library is Nattawut Poonpiriya munkája. Ugyanaz a hangulat, a hívogató és marasztaló
atmoszféra, a meleg színek, a kiválóan megválasztott zene, a nagyszerű színészi alakítások, és az érzelmek áradása, pont ugyanazon a
szinten és színvonalon, ahogy a Present Perfectben Aomtól és Natthaya Ongsritragultól láttuk, pedig ők magasra tették a mércét.
Érdekesség, hogy a filmet Bankok legszebb könyvtárában, a Neilson Hays Libraryben forgatták, amelyet Dr. Heyward Hays építtetett felesége,
Jennie Neilson Hays emlékére. Az építész olasz volt, és az egész könyvtár európai stílusban épült. Több mint 20 ezer angol nyelvű könyvet
lehet innen kikölcsönözni. A könyvtárban rendszeresen rendeznek koncerteket, kiállításokat, műhelyeket, családi eseményeket. Az írónak
kedvenc helye lehet, mert a Present Perfect egyik nagyon aranyos jelenete is itt játszódik, és a könyvtáros fiút, is ugyanaz a színész
játsza.
A The Library c. rövidfilmmel, és az Asian Corridor In Heaven c. dokumentumfilm sorozat 1. részével kívánok Kellemes Karácsonyi
Ünnepeket Mindannyiunknak!
Fordította: ezoritu
Videó letöltése: