Műfaj: akció / harcművészet
Részek száma: 1
Premier: 2009.
Hossza: 112 perc
Író-rendező: Rashane Limtrakul
Ország: Thaiföld
Nyelv: thai
Főbb szereplők:
JeeJa Yanin – Due
Kazu Patrick Tang – Sanim
Nui Sandang – Disznó
Sompong Lertwimonkasem – Kutya
Boonprasert Salangam – Bika
A fordítói énem, vagyis ezoritu öt éves lett. Tavaly nem volt rá időm, és most is egy hónappal elcsúsztam az ünnepléssel, de végre elkészültem a kiszemelt filmmel. Amióta fordítok, általában minden ünnepet Veletek együtt szoktam megülni, ez az évforduló sem lesz kivétel.
Mivel olyan filmet úgysem találnék, ami mindenkinek megfelel, ezért olyanra esett a választásom, ami nekem nagyon tetszett. Soha nem voltam az akciófilmek szerelmese, de azt be kell ismernem, hogy amióta a két vietnámi (Blood Letter, The Lady Assassin) és az indonéz (The Golden Cane Warrior) filmemet lefordítottam, azóta a minőségi, jól megkoreografált, különleges elemekkel teletűzdelt ázsiai harcművészeti filmeket élvezettel nézem.
A thai Raging Phoenix több szempontból is különleges számomra. Egyrészről a sok férfi mellett egy fiatal lány JeeJa Yanin, aki azóta már befutott thai akció színész lett, is kiveszi a részét a harcokban, másrészről egy egyedi "részeges harctechnikával" a kung fu-hiphop-muay thai-kickbox-capoeira-taekwondo keverékét magába foglaló Meyraiyuth-tal is megismerkedhetünk, amit ámulva figyeltem az elejétől a végéig.
Történet:
Due-nak rossz napja van. Kiderült, hogy a barátja megcsalja, és a zenekarából is kitették, ezért bánatában a pohár fenekére néz. Egy parkolóban el akarják rabolni, de egy képzett harcos, Sanim, megmenti. A fiú később bemutatja a lányt két másik társának is. A három barát saját érintettségük miatt elrabolt lányok felkutatásával és megmentésével foglalkozik. Az egyik akciójukhoz Due-t használnák csaléteknek, ezért elkezdik a kiképzését, de a lánynak egyelőre nem mondják el, hogy milyen természetű akcióról is van szó, és hogy az emberrablóknak miért pont ő volt az egyik célpontja.
Jó szórakozást kívánok!
Fordította: ezoritu
Videó letöltése: