Kedves Zsu! Engem nem érdemes megdicsérni, mert elszemtelenedem, és az lesz a vége, hogy
elüldözlek a nem koreai filmeknek még a tájékáról is. De muszáj elmondanom, mert nem bírom
magamban tartani, hogy mennyire szeretném, ha még egy filmajánlatomat fontolóra vennéd.
Értékes gyöngyszem az is, és tudom, hogy mennyire kedvelnéd. A nagy filmek közül ez a
legkedvesebb, és a legkedvencebb filmem. A címe, Ustad Hotel és indiai. Blackfield nemes
egyszerűséggel lenyűgözőnek nevezte. Igaza volt!
http://forum.ezoritusubs.com/viewtopic.php?f=20&t=55Van benne minden, ami a szívnek, léleknek kell, ebben nagyon hasonlít a Present Perfectre.
Abban viszont nagyon különbözik, hogy két és fél órás! Többen azt írták a korábbi topikjába,
hogy emiatt nagyon nehezen kezdtek bele, de repült az idő, amíg nézték, és akár tovább is
tarthatott volna. Számomra idegnyugtató volt minden perce, igazi léleksimogató, lélekemelő
történet. Szépek a színészek, tehetségesek. Na és az érzelmek!!!! És a zene!!! És a sztori!!!
És a csavarok a végén!!!
Ezek mellett, nagyon érdekes megnézni, hogy a burkát viselő nők, akik csak a házasság előtt
találkozhatnak a férjeikkel, egyébként mekkora szabadságot élveznek. Visszagondolva, mintha
csak "dísznek kellene" a hagyomány, hogy "legyen neve a gyereknek", mert hogy mégis csak
évszázados ez a hagyomány, meg a vallás, nem lehet csak úgy félresöpörni. Ha meg nem látom,
hogy mit csinál a lányom, azt tesz, amit akar, ha nincs rajta burka, akkor nincs rajta, de ha
hazafelé tart, akkor azért vegye fel, mégse szólják meg a családot. Van egy másik indiai filmem
is, amiben kivételesek a dalok, és az énekesek, ott burka sincs, és házasság nélkül is együtt
élhetett a két főszereplő.
Ha úgy döntesz, hogy megnézed, megint megérted, hogy miért írtam azt a koreai sorozatokról,
amit.
Itt az apa úgy haragszik a fiára, hogy közben érezni, hogy mennyire szereti. A haragja nem
végletes, és nem végleges. A koreai sorikban, ha a szülő haragszik, sokszor örökre haragszik,
mint a Ballerino-ban is.
Természetesen nem lebeszélni szeretnélek a koreai művekről, csak egy tuti biztos kincsre
akarlak rábeszélni. Nincs harag, ha úgy döntesz, hogy nem nézed meg!!!
Most jártam az Ustad Hotel topikjában, hogy fentre behelyezzem a linkjét, erre ott ragadtam
olvasgatni. Jót vigyorogtam! Ott meg a Present Perfectet ajánlgatom! Mondom, hogy ez a két
filmem a legnagyobb kedvencem!
A bölcs nagyapát india egyik legnagyobb színésze, Thilakkan alakította, míg az unokáját, a
nemzet másik nagy színészének, Mammoottynak a fia játszotta: