virag1 írta:Kedves Rita !
Megnéztem a 18.részt. Összességében Kaning butasága kissé fárasztó, miért megy el Szörnyellához, hogy meglátogathassa Nakhunt. Ennyi bonyodalom után tanulhatott volna a történtekből. Igy várható a következmény.
Az eredetiben nem igy volt.
Itt se mondják ki a Király és Szörnyella régi románcát, pedig vártam, hogy itt talán nem titkolódznak róla. Egy gennyes sebet ki kell pucolni egyébbként nem fog meggyógyulni. Királyunk hegyi beszéde a fiának meg nem igaz mivel Ő nem tudta a családját boldoggá tenni akkor hogyan lehetne jó király. Nem az mint eddig láttuk állandóan csak parancsolgat és üvöltözik valahogy nem emberi számomra.
furcsaság számomra. Itt is és más ázsiai modern sorozatokba a nők nagyon magass sarkú cipőt viselnek, közben nagyon nem tudnak benne menni, legalábbis némelyikük. Aztán időnkét futnak is benne..........hát, na. Itt Szörnyella mozgása is katasztrófa. ( bocs de nekem sokat jelent a mozgás, valaki hogyan megy, hogyan gesztikulál arról sok mindent le lehet olvasni) Ha a nagyfaluba bemegyek a buszon, metrón megszoktam nézni a mi lányainkat hogyan viselik a magassarkút. Eleve kevesen hordják de aki viseli annak meg nagyon jól áll és harmonikus a mozgása.
Köszi mégegyszer.
Kedves Virág! Ingf. még ki sem tette az angol nyelvű videóját, de már nagy betűkkel
kiírva kikiáltotta a világba, hogy Kaning mennyire irritálta. Alig vártam, hogy megnézzem
a hardsubos videót. Igaza volt neki is, és neked is. Én is fogtam a fejem Kaning ostobaságától.
Nem régen még hazudoznia kellett, hogy ne legyen országos botrány abból, hogy Nakhun ölelgeti,
erre menne hozzá! Aztán a videóról is tudomást szerez, amiből még nagyobb baj lehet, és még
mindig menne Nakhunhoz! Majd felrobbantam!
Nekem az volt szánalmas, hogy a Király csak az után lett kedvesebb és megértőbb a fiához,
amikor eszébe jutott, neki is mennyi fájdalmat jelentett a szeretett nő elvesztése. Húsz év alatt
nagyjából ennyire tellett neki, egyébként csak az vizslatta, hogy mennyire lesz alkalmas a fia
királynak, ahelyett, hogy királlyá nevelte volna ez alatt az idő alatt. Érdekes, hogy mennyire
hangsúlyozzák, hogy a koronahercegnek, és a királynak fel kell áldoznia az egyéni boldogságát,
sőt az egész életét a nép jólétéért, pedig a kettő nem üti egymást, sőt, ahogy te is mondtad,
csak abból lesz jó király, aki a saját családját is boldoggá tudja tenni. És magát is. Egy érzéketlen
ember, hogy tud boldogságot adni?
Jót nevettem a körömcipős megfigyeléseiden! Én meg azt figyeltem meg amióta thai sorozatok
és filmek is a látóterembe kerültek, hogy a thai emberek testalkata nagyon eltér attól, amit én
- nyugati szemmel - még csinosnak mondok. Ebbe a nők és a férfiak is beletartoznak. Másak az
arányaik, a formáik, nem ott domborodnak, ahol mások, nem ott laposak, ahol mások (nem a
mellükre gondolok). Emiatt néha furának tűnik a mozgásuk is.