Princess Hours (online is nézhető)

Kata58
Kapcsolat:

Re: Princess Hours (2017) (13/20)

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 10. 18:46

Kedves Anna,én is örülök az írásodnak, hogy itt is megtalálod azt a közösséget, és érdeklődési kört, amit szeretsz. :) . Remélem bátrabban fogsz írni ezután! Mi is szívrepesve várjuk a kiss me2-öt! \:D/ További kellemes hétvégét Neked is! @};- :-h :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 10. 18:47

milomartin írta:Drága Rita!Ezer hála és köszönet megyek is gyorsan megnézem :littlehearth: :littlehearth:

VidékiÉva írta:Jó pihenést, szép hétvégét kívánok mindenkinek! :movingflower:

Kedves Edit és Éva! Örömmel készítettem a fordítást! Mindkettőtöknek nagyon szívesen!

Kellemes hétvégét kívánok!

Kaning kifújja magából a dühöt, majd elengedi:

Kép
zsuzsianyu2

HozzászólásSzerző: zsuzsianyu2 » 2017. június 10. 19:04

Kedves Rita ! Köszönöm a 12. és 13. rész fordítását a Hercegnek alaposan kijár a nyakleves ahogy meg is kapta a feleségétől !!! :)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 10. 19:13

sipaer írta:Kedves Rita!
Nagyon köszönöm a heti új feliratokat,olvastam,hogy milyen köröket futottál érte, de mindenki számára meghoztad a gyümölcsét a kitartásoddal.Tüneményes angyal vagy. Imádom ezt a sorit, de néhányótok véleményével szemben már nem gyűlölöm annyira Minnit, igazuk van a hercegné barátainak, hogy "boszorka", de végül is ő is csak egy -bocsi a kifejezésért előre is- hülye kislány, akit az igazi banya és a gazdag nagybácsi(aki szintén megérne egy misét) a saját céljaiért dróton rángat. A tettei következményeit pedig nem látja, szerintem ő csak Innt akarja.
Nakhunt is sajnálom, valamikor régebben valaki írta itt a fórumon, ( nem ezekkel a szavakkal),hogy Inn az udvar miatt zord környezetben nőtt fel, ezért komoly mindig, míg Nakhun távol élt és más nevelést kapott. Gondoljátok "ilyen anya" mellett lehetett boldog gyerekkora? Azért ne kövezzetek meg az előző soraimért, mindezek ellenére nálam is nyiladozik a bicska, ha Minni van a színen, de azért Inn -nek is behúznék egy kettőt, hogy ébredjen már fel.
Még egyszer köszönöm a sok munkádat, és türelmetlen türelemmel várom a köv. részeket.
Szép álmokat! :YMAPPLAUSE:

Kedves Erika! Igazat adok neked. Minnie csak egy áldozat, akik a felnőttek alaposan kihasználnak.
Szörnyella is, és a Mecénás is a saját rokonaikkal teszik ezt, ami nagyon szörnyű.

Minnie ott követte el a hibát, hogy visszautasította Innt. Igazából az sem volt hiba, hiszen még
fiatal, akinek nem a házasság jár az eszében. A visszautasításból is látszik, hogy nem a hercegnéi
pozíció miatt szerette Innt, az érzései valódiak voltak. Kérte Innt, hogy várjon rá, az meg se szó,
se beszéd, hazament és megnősült. Épp csak Minniet felejtette el tájékoztatni, hogy nem tud
várni rá. Egyszer már írtam, hogy talán ha Minnie igent mond, akkor sem vehette volna el. A Király
ragaszkodott hozzá, hogy a nagyapa ígéretét teljesíteni kell, és hogy nincs más választása a Hercegnek.

Milyen érzés lehetett Minnie-nek, amikor az újságban meglátta az esküvői képeket? Nála a hibát
abban látom, hogy már rég tudja, hogy Inn érzelmei megváltoztak, és bizony nős ember is, mégis,
ráakaszkodik, kockáztatva ezzel, hogy belekerülhetnek a pletykalapokba, nem beszélve arról, hogy
felesleges fájdalmat okoz egy ártatlan harmadiknak. Viszont amit a 14. rész végén csinál, az több
a soknál!

Inn is hibás, mert a viselkedése nem egyértelmű egyik lány felé sem. Kaning és Minnie számára
is ad reményt is, és fájdalmat is okoz. Ezért ő nagyobb kupán vágást érdemel, mint Minnie!
De a legnagyobbat, természetesen Mecénás és Szörnyella kell hogy kapja! Hataloméhes népség!

Nagyon szívesen a feliratokat!

Kép
Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 10. 19:17

szvakneildi írta:^:)^ Hálásan köszönöm az újabb két részt! :-bd Azt hiszem ma is későn fekszem... vagy korán?! :)) :-h

chain írta:Üdv.
Köszönöm szépen a 12-13.részek feliratait valamint letöltési lehetőséget.

Kedves Ildi és Chain!

Mindkettőtöknek nagyon szívesen a feliratokat! Jó szórakozást!

Jeremiach Ketner:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 10. 19:25

Rita írta: Minnie csak egy áldozat, akik a felnőttek alaposan kihasználnak.
Szörnyella is, és a Mecénás is a saját rokonaikkal teszik ezt, ami nagyon szörnyű.

Kép

Szegény lánynál durva fizikai és lelki terrort vetnek be, csakis, hogy a saját céljaikat elérjék. :(
Rita
Adminisztrátor

Re: Princess Hours (2017) (11/20)

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 10. 19:35

cicus írta:Közben megnéztem a 13.részt és igazából nem tudja Inn,hogy mit érez,mert ha Kaningot szeretné nem
ölelgetné Minnit,vagy határozottan elutasítaná és megszabná a határt.A 14 részről már nem is beszélve,
mert az elég durva,amit Minni a végén tesz,annak ellenére,hogy a szörnyella ötlete.Ilyen nem volt a
koreai változatban szerintem,így kíváncsi vagyok mi lesz itt még.
Köszönöm szépen a fordítást :x

Cicus! Mindenben egyetértek veled! Hasonlókat írtam fentebb. Félek, hogy Szörnyella és Mecénás túl
messzire mennek Minnie felbújtásában.

Nagyon szívesen a fordítást!
cicus írta:Mariana Kalacheva:

Spoiler: mutasd
Kép

cicus írta:Én voltam a hibás,hogy nem írtam meg a művész nevét,mert van már kis gyűjteményem a képeiről és
még néhány más kedvenc művész képeiről is akiket imádok,illetve a képeiket :)

Nagyon köszönöm! Hasonló ízlésünk lehet képek terén, mert Mariana Kalacheva képei is nagy hatással
vannak rám. Gyönyörűbbnél gyönyörűbbek! Imádom a fotókat, gifeket, magazin fotókat, divatfotókat.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 10. 19:57

virag1 írta:Kedves Rita !

Köszi a 13-rész feliratát is.
Ami elgondolkoztatott elngem Minne nagybácsija is ilyen buta, hogy nem jön rá Szörnyella manipulálására.
Mert ha Inn kikerül a koronahercegi cimből nem lesz az unokahugából hercegné, vagy a hatalomért odadobjuk az "kedves hugocskánkat " is, nem számít mi fog történni. Hugocskat meg a "Szőke nő" kategória bár bocsánatot kér Inntől de azért ujra és ujra nyomul.
Innt meg jó lenne ha már nem hagyná magát, valóban ilyen nehéz azt mondani valakinek, hogy hagyj békén és kijelölni a határokat?
De Kaning is elköveti ugyan ezt a hibát, de Őt meg lehet érteni mert annyira egyedül van a palotában.

A 14 részt amit feltettek megnéztem. Azt olvastam " valahogy kikerült" előbb. Nem egyértelmű mit akar a késsel kit akar megsebesíteni ?
De kérdezem én a Királyné itt mi a fenét csinál csak ül és siránkozik és szidja a fiatalokat !!!

Na majd meglátjuk, hogy folytatják.

Kedves Virág! Nagyon szívesen a 13. rész feliratát is!

Milyen igazad van! Hogy ezt eddig nem vettem észre! Mecénás és Szörnyella érdekei
nem egyeznek! Sőt ellenfelei egymásnak! Mondjuk Mecénás hasznot tud húzni Szörnyella
hasznából és kárából is, míg Sz.-nak csak az a jó, ha Inn bukik, mert csak akkor lehet a
fiából Koronaherceg. Viszont Minniet nemcsak Innhez lehetne hozzáadni, hanem akár
Nakhunhoz is! De egy bukott herceg is jobb a semminél! Hát ez nagyon jó! Köszi, hogy
felnyitottad a szemem! Hát ezért kell bokszkesztyűvel ingerelni, és felhergelni Minniet!
Nagy a tét!

A 14. részről:
Az, hogy Minnie és a kés látványától mindenki elborzadt, kivéve Szörnyellát, azt mutatja,
hogy Minnie azt tette, amit parancsoltak neki. Juj, de kíváncsi vagyok, mire megy ki a
játék!

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 10. 21:01

Gabi! Végig vigyorogtam, miközben olvastam a hsz.-dat! Írom, hogy miért:

1. Elképzeltem magam fekete-sárga csíkos méhecske jelmezben, amint szorgosan válaszolok
a hozzászólásokra. Ja, a fejemen két ide-oda hajladozó csápocska is volt.
2. Annak, hogy méhecske lettem is Ingfakirata az oka.
3. "Ingfa kirakata"-nál, és az Ingfa szappannál nyerítettem.
4. Igaz, hogy csak az első gifen vigyorogtam, de vigyorogtam.
Köszönöm szépen őket!
5. Apeva! Nevettem és izgatott lettem. Ez nagyon klassz!

Életemben nem halottam még erről a magyar találmányról. Első látásra szerelem lett, és azonnal
ki is kellett próbálnom. A te versikédre válaszolok:

Te
negyven
én ötven
fokos lázban
várom a hétfőt

Annyira jó! Köszi, hogy megismertettél vele!

Nagyon
Köszönöm
Elmentettem
El ne feledjem

Mariana Kalacheva képei is mosolyt csalnak a képemre. Köszi Cicus!:

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. június 10. 21:23

Rita! Örülök, hogy ilyen jó kedvre derítettelek. Én is végig vigyorogtam a te hsz-edet. :)) :)) :)) Az Apevára véletlenül találtam rá, és egyből megtetszett. Olvastad, hogy az Ünnepi könyvhét keretében adtak ki egy kötetre való apeva verset, melyeket pályázat útján gyűjtöttek össze? Szívesen elolvasnám őket.

Nagyon tetszenek nekem is Mariana Kalacheva képei, köszi Cicus!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 10. 21:29

varkgabr írta:Köszönöm az újabb részeket! Szép hétvégét :)

csip írta:Köszönöm szépen a 13. rész feliratát!

Kedves Gabi és Csip! Mindkettőtöknek nagyon szívesen a feliratokat!

Kellemes hétvégét kívánok!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 10. 21:52

gyomar írta:Szia Rita!
Hálásan köszönöm neked a 12-13. részek feliratainak a fordítását. :YMAPPLAUSE:
Jót és jól szórakoztam, neked köszönhetően, volt aranyos, jópofa és volt mérgelődésre okot adó szakasz.
Nakhun jelenléte olyan nekem mint egy partra vetett hal, néha küzd egy kicsit, de inkább szomorúan csak úgy van.Nakhun anyja pedig Ti elneveztétek Szörnyellának, de annak volt bizonyos megjelenése, itt pedig olyan erős túlzó mimikával rendelkezik, hozzá még vonaglik is, nagyon ellenszenves az biztos.Kaning pedig továbbra is üde színfoltja a sorozatnak.
Szép hétvégét kívánok.Marcsi :)

Szia Marcsi! Ma nagyon jókat nevetek a hozzászólásaitokon! Nakhun, mint partra
vetett hal, aki néha küzd, de inkább szomorúan csak úgy van! Fején találtad a szöget!
Már írtam kritikát Nakhunról és az őt alakító színészről, de nem mertem az összes
vele kapcsolatos gondolatomat leírni, mert nem akartam a Nakhun fanokat megbántani.
Jó, hogy megtetted helyettem, fel is bátorodtam, és ki merem jelenteni, hogy ő a PH
Peter Shengje! Csak míg PS nem is mosolyog, addig Nakhun gyakran szokott, valójában
csak ennyit tud. Ja, nem! Szomorú szemmel, durcásra biggyesztett szájjal is tud nézni.
Ezt a kettőt tudja. Nem értem, mit keres itt? Nem tudja elhitetni velem, hogy szereti
Kaningot, és meg is tudja hódítani.

Szörnyellával is egyetértek! Már alig várom, hogy a 14. részben mit mond neki a Királyné,
amitől rettentő ideges lesz, majd felrobban.

Nagyon szívesen a feliratot! Neked is kellemes hétvégét!

Kaning is és Inn is a babáknak beszélnek, ahelyett, hogy egymással csevegnének:

Kép
Kép
Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2017. június 10. 22:43

Rita, nagyon örülök, hogy fordítod ezt a sorit! :) El is kezdem begyűjteni. Bízom benne, hogy még szabi előtt el tudom majd kezdeni.
Ennél konkrétabban nem merek írni róla, mármint a kezdésről, mert mostanában mindig csak tervezgettem, és minden másként alakult. Ma is késő délután értem haza egy két napos kongresszusról. A koreai verziót már nagyon régen láttam, jól fog esni újból látni, most thai feldolgozásban. :x Hosszú kihagyás után éppen csak egy pár perces részekből álló thai minisorira futotta az időmből Gilnis tolmácsolásában. Szóval, a nyelvük már újból a fülembe cseng. ;;)
Látom már a 30. oldalon jártok a hozzászólásokkal... örülök, hogy ekkora érdeklődés kíséri. :ymapplause:
Köszönöm az eddigi feliratokat! :x

Ha már a pedagógusnapról lemaradtam, akkor a közelgő tanévzáróra küldök egy "vödör virágot". :)
Kép
Kép
KépKépKép
cicus

HozzászólásSzerző: cicus » 2017. június 11. 1:05

Rita írta:
Mariana Kalacheva képei is mosolyt csalnak a képemre. [b][color=#400000]Köszi Cicus!
:

Gabóci5 írta:Rita!
Nagyon tetszenek nekem is Mariana Kalacheva képei, köszi Cicus!

Nagyon örülök,hogy tetszenek Mariana képei,annyira jó pofák,aranyosak és szerencsére
van belőlük jó sok.
Nagy kedvencem még ZAYASAIKHAN SAMBUU képei ő a mongol nomád nők életét festi meg.
Valahogy az a világ is hatással van rám,de hát kelet különben is a szívem csücske Korea,
Thaiföld,Kína,India,hiszen onnan jöttünk egészen a Kárpát medencéig.Nem véletlenül
találtak meg bennünket ezek a filmek sem,mert minden belőlünk indul ki.Ezért jó az
internet,mert összehozza azokat,akik különben nem találkoznának,de valamiért mégis
kapcsolódniuk kell :x
Akkor még Zayától is egy kép :) Álmodjatok szépeket,jó éjszakát i-)

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 5:49

nb76 írta:Szia Rita! Nagyon szépen köszönöm - a sok nehézség ellenére - a 12-13. részek fordítását. Este nézem meg, már nagyon várom :D
Szép napot, jó pihenést :) :flower1:

Kedves Brigi! Remélem tetszettek ezek a részek is! Nagyon szívesen a feliratot!

Kellemes vasárnapot kívánok!

Nakhunt majdnem annyira felzaklatják az Innről és Minnie-ről készült fotók, mint
Kaningot. Nem is sejti, hogy az anyja áll a háttérben:

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 6:01

Marika44 írta:Kedves Rita!

Nagyon szépen köszönöm a legujabb részek fordítását, és a gyönyörű képeket. A sokkoló részek ellen én is védekezek, gyakran tallózok a youtubon, és a részeket előre felirat nélkül is megnézem, mert nehezen viselem, hogy mindig meglepnek valamivel.

Üdv.:Mné/Marika

Kedves Marika!
Megértelek, mert én is ezt teszem. Minden fellelhető pár perces, pár másodperces
előzetest megnézek. Jó előre felkészülni. Mondjuk ezeket úgy válogatják és vágják
össze, hogy más értelmet nyernek, komolyabbnak, vagy félelmetesebbnek tűnnek,
mint amit majd a valós videóban látni fogunk.

Ahogy korábban írtam, már én sem viselem jól a nagyobb izgalmakat, túlságosan
felzaklatnak.

Mindent, a képeket is és a fordítást is nagyon szívesen!

Erre a jelenetre is fel voltam készítve, mégis nagyon rosszul esett, amikor mutatták:

Kép
Rita
Adminisztrátor

Re: Princess Hours (2017) (12/20)

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 6:25

cicus írta:.Azért örülök,hogy még várhatom
mindennek ellenére a következő részt.Sőt van még mit várni,hiszen a következő fordításod
is szuper lesz és várom a Kiss me 2.részét is mert a thai változat már tudott kevésbé bugyuta
lenni és kíváncsi vagyok ezt hogy oldanák meg a továbbiakban :)

Gyönyörű hétvégét :-h

Kedves Cicus! A 14. részt látva, még most jön a java! Minden fő gonosz belehúz, szegény
Kaningra még sok szenvedés vár. Remélem a végén jólesően dűlhetünk majd hátra!

A My Sunshine-t újra kezdtem. Miután végignéztem, egy darabig elvoltam, és próbáltam
a leendő fordításaim közül kiválasztani olyat, amit még nem láttam, de jó lenne megnézni,
mielőtt belekezdek, de nem sokáig bírtam. Most épp a 9. résznél tartok, és éppúgy izgulok,
mint elsőre. Nem mondom, hogy hibátlan a sori, melyik az? De mégis! Nagyon klassz és a
forgatókönyve mellett a színészek is fantasztikusak... mind! Egytől egyig! Egyikre sem
mondhatjuk, hogy dísznek van ott, ennek is köszönhető, hogy egy jelenetnél sem ásítozunk,
nem kapkodunk a fejünkhöz, és nem matat az ujjunk az előre tekerő gombon. Annyira,
de annyira várom már, hogy fordíthassam!

A Kiss Me2-ről semmi hír, pedig még el sem kezdték vetíteni a Kiss Me-t, már a folytatást
is bejelentették hivatalosan. Gondoltam is magamban, hogy milyen magabiztosak, mennyire
bíznak a sikerben.

Wallace Chung és Tiffany Tang fantasztikus színészek:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 6:34

Kata58 írta:Kedves Rita! Végre megvolt a minimaratonom, és szörnyellától a hideg futkos a hátamon még akkor is ha a fiát öleli közben meg jár az agya a gonoszságon...csoda hogy nem csap bele a menykő...grrr. Minnie...hagyja magát megvezetni és annyi embernek fájdalmat okozni mindezt egy sóvár rosszakaratú perszóna és nagyravágyó nagybácsi miatt...Ki vagyok akadva... :-? :-q
Köszönet Gabócinak cicusnak a képekért!

Kedves Kata! Szörnyella is szörnyű, de ahogy Mecénás bánt Minnie-vel azt még szörnyűbb
volt látni. Persze arra sincs szó, hogy miközben Sz. a fiát ölelgeti, közben gonosz terveken
töri a fejét, amiben a fiának is szerepet szán. Mindkettő példás büntetést érdemel!

Szép vasárnapot kívánok!

Ezen a képen viszont jót nevettem:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. június 11. 6:49

szia RITA!szép reggelt mindenkinek!! ~o) ritkán de előfordul hogy 6-kor már fenn vagyok, és örömmel olvastam a hozzászólásokat, és nézegettem a képeket! az utolsó tényleg vicces volt, ez lesz Inn új szerepe? :)) . Egyébként éppen azon gondolkodtam, hogy valamelyik nap néztem hogy milyen sorozatokat terveztél be...esetleg el lehetne kérni a letöltő linkeket, legalább a gépemen lennének és lenne idő vissza is csorogniuk!
A Suzinne az megvan. Azt hiszem a DA.-n olvastam egy másikat, de nem találtam a linkjét! Nem baj, h nem mostanában kerül rá sor...csak mégis ...visz a kiíváncsiság :)) .
A Te soriddal párhuzamosan most nézek a egy történelmi sorit...ott is jól leizzadtam mire megtaláltam Ballad of Suh Dong nem is tudom hogy kerülte el a figyelmemet, Mivel Sillát nagyon szerettem ezt is megnézem....már a 35. résznél tartanak én meg kb 6 részenként ledarálom ha éppen nem kell menni valahova.

Kellemes vasárnapot mindenkinek! :ymblushing: :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 7:31

szilagyongyi írta:Drága Rita! Köszönöm a kitartásodat. :x Nekem is teljesen egyértelművé vált, hogy Fakírkánk ronda játékot játszik velünk. :( Hálás vagyok az indonéz fordítónak is hogy nem hagyta magát. Remélem a következő héten egyszerűbb dolgod lesz. :ympray: Most én is türelmetlenebbül várom a folytatást.
Innre különösen haragszom, nem tudok elnéző lenni vele. A városnézés Bankokban az egy dolog, bár tudnia kellett, hogy minden lépését paparazzik figyelik. A csók, hát hagyta magát mondhatjuk, de csak erős jóindulattal. Én úgy láttam, nem volt ellenére. [-x Viszont az iskolában az a nyilvános ölelés túl sok volt. Függetlenül attól, hogy talán vigasztalásul tette, a botrány után még ez is....hát megérdemli a sorsát. Nem gondolt bele sem a helyzetébe, sem abba, hogy fájdalmat okoz vele. :-w

Kedves Gyöngyi! Mindent nagyon szívesen! Annyira szeretném, ha mostantól már nem
dacból kéne a feliratok után kutatnom, hanem jönnének maguktól a videókkal együtt,
ahogy az természetes. Most néztem meg a Subscene-t, és azt látom, hogy fel van téve
a 12. rész angolul, de nem Fakírka (nagyon tetszik!) tette ki, hanem más valaki.
Belenéztem, majdnem ugyanaz, mint F-é, kis módosítások vannak benne, de úgy van
feltüntetve, mintha abread21 fordította volna. Máris megszólalt a vészcsengő a fejemben!
Ebből baj lesz megint!

Teljesen egyetértek veled Inn viselkedésével kapcsolatban. Ráadásul kettős mércével mér.
Kaningot ne ölelgesse senki, míg ő megteheti ugyanezt. Ahogy írtam már, mind a két
lányt összezavarja, elbizonytalanítja a viselkedésével, Hol ad (reményt), hol elvesz. Hol
hideg, hol romantikus. A "majdnem csókjai" példázzák ezt a legjobban. Ezek még engem
is összezavarnak, nemhogy Kaningot. Én sem tudom kiszámítani, mit is akar valójában.
Ezek miatt írtam azt, hogy duplán jár neki a kupán vágás.

Egyik pillanatban erőszakos csók, a másikban majdnem csók. Ki tudja ezt követni?

Kép
Kép

Pedig csók nélkül is milyen édesek tudnak lenni:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 7:33

summi írta:Rita hálásan köszönöm az 12-13. részek feliratát :-bd @};-

Kedves Summi! Mindkét feliratot nagyon szívesen!

:flower1: :littlehearth: :flower1: :D %%- %%- :-h :flower1: :littlehearth: :flower1:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 8:33

Kedves Anna! Nagyon örülök, hogy rászántad magad az írásra! Olyan jó megosztani másokkal
a gondolatainkat, az érzéseinket, amit az adott sorozat vagy film kivált belőlünk. Ezért is imádok
együtt nézni. Jó tudni, hogy más is azt érzi, amit én, ugyanazokat az élményeket éli át bizonyos
jeleneteknél, hogy ő is ugyanazt a szereplőt szereti vagy utálja, mint én. De ha teljesen más a
véleménye, abból is lehet okulni, és elgondolkodni rajta. Tanulságos más szemszögéből látni az
eseményeket. Sokszor újabb gondolatokat indít el bennem.
vrgram írta:Kedves Rita
Köszönöm a fordításaidat, a kitartó munkádat. :ymhug:
Az alábbi fordításaidat láttam eddig:
Princess Hours, Kiss Me, Noble, My Love, Full House (2014), Love Around, I Do, I Do, The Moon That Embraces The Sun, A Gentleman’s Dignity, I Order You, Cheomdangdong Alice.
Igyekszem mindet megnézni, úgy érzem az ízlésünk hasonló.

Jó ég Anna! ha tízet láttál, még 48 vár rád! Csak vicceltem! Én sem szeretem egyformán a
sorozataimat. Van olyan is közöttük, amit ma már nem fordítanék le, mégsem bánom, hogy
megtettem. Akkor tetszett, olyan hangulatban voltam, hogy érdekelt, szívesen munkálkodtam
vele. Ahogy mondani szokták, "az is én vagyok".
vrgram írta:Én A palota ékkövével kezdtem a tv-ben. Egy idő után elkezdte letölteni őket, akkor még nem volt online annyi mint most, így van egy 1 tb-os külső vinyóm tele. A koreai sorozatokkal kezdtem, most ismerkedem a tajvani, thaiföldi és a kínai sorozatokkal. Lenyűgöző számomra a stílusuk, a ruhák, a kultúra.

Én is a Palota ékkövével kezdtem, és nem is láttam más szinkronos sorozatot a tévében, mert
a lányom hamar rátalált a direkt letöltős és a torrent oldalakra, ahová engem is magával vitt.
Itt ragadtam, és csak fordítok, fordítok... írok, írok...
Jól teszed, hogy nem ragadsz le Koreánál! Annyi, de annyi klassz sorozatot készítenek a többi
ázsiai országban is. Igazából én már a kínaiakat szeretem a legjobban. Ha fordítani valót keresek
mindig a kínaiak közt kezdem a kutatást. De a thai feldolgozások is a kedvenceim.
vrgram írta:Nem vagyok egy nagy fórumozó, ez látszik a hozzászólásokból. De hihetetlen számomra, hogy más is hasonló érzésekkel nézi az ázsiai filmeket, sorozatokat. Egy éve kezdtem különböző online ázsiai fórumokat látogatni, mert a közvetlen közelemben nincs senki, aki rajongó lenne. Rá kellet jönnöm, ha van egy dolog amiért egyformán rajongunk és hasonlóan érzünk az már is összeköt minket.

Megértelek, én is itt tudom magam jól kibeszélni, mert rólam sem tudja senki a családomon kívül,
hogy mivel is töltöm a szabadidőmet. El sem tudom képzelni, mit szólnának mondjuk a kollégáim,
ha megtudnák, hogy mennyi sorozatot, filmet fordítottam már le, és hogy hány nyelvterületről!
Abba meg bele sem merek gondolni, mit gondolnának rólam, ha meglátnák, hogy egy fórumban
virtuális barátok közt múlatom az időmet! Ezét nem mondom el senkinek. Kezdhetném magyarázni
a megmagyarázhatatlant.
vrgram írta:Princess Hours
Nagyon tetszik. A hercegné nem buta és naiv mint az eredetben, hanem ahogy én látom elég talpra eset és nagylelkű pl az interjúnál, betegen is vállalta, a herceg és Minnie kapcsolatát is tiszteletben tartja. A szerelem terén tapasztalatlan, de mit is várunk mikor a herceg nem tudja kifejezni az érzelmeit. „ Féltékeny vagyok. Nem szeretem” Ez most burkolt célzás akar lenni arra, hogy szereti. Miért nem mondja meg neki egyértelműen, szegény lány az hiszi, még mindig a másikat szereti. De jól van ez így legalább lehet izgulni hogyan is jönnek össze.
A Minniet és a volt hercegnét utálom. Minnie elkéset, rossz döntés hozott, késő bánat. A volt hercegné sem értem a férje meghalt, a családi kapcsolatok fent tartásához mind két fél szükséges, ha annyira ragaszkodna a családhoz, mint mutatja ő is kereshette volna a családot. De önző módon csak a hatalom érdekli nem foglalkozik vele kiknek okoz kárt.

Nemcsak én, hanem ahogy olvasom a többiek véleményét is, mindannyian egyetértünk veled.
Nem nagyon emlékszem a eredetire, de arra igen, hogy engem is többször zavart, hogy idétlen
volt a hercegné, néha már bugyuta is. Kaningról ezt nem lehet elmondani szerencsére. Nem
szeretem a gyenge, elesett főhősnőket.
Igen, a kétértelműség, a bizonytalanság viszi előre a cselekményt. Ha Inn egyértelmű lenne,
nem lenne meg a szükséges konfliktus mennyiség, ami kell ahhoz, hogy az érdeklődésünket
fenntartsák.
A volt Hercegnével kapcsolatban is igazad van. Gondolkodtam rajta, miért pont most tűnt fel
Nakhunnal együtt. Aztán rájöttem, hogy most látja alkalmasnak a fiát arra, hogy pozícióba
kerülhessen. A besúgó szolgálótól biztosan tud a Király betegségéről, mint ahogy arról is tudott,
hogy Inn meg fog nősülni. Igyekeznie kell, amíg egy másik trónörökös nem születik.
vrgram írta:Full House és Kiss ME
Full House volt az első thaiföldi amit láttam. Mind kettőnél nagyon tetszett, hogy részletesebben mutatták be a két főszereplő kapcsolatát. A páros elképesztő volt ezért néztem meg a Kiss Me-t.
Várom Kiss Me 2- t , Lehet valamit tudni, mikorra várható?

Én is ugyanazt tudom elmondani, mint te. Első thai sorozatom volt, és annyira imádtam a
főszereplőkkel együtt, hogy miattuk fordítottam le a Kiss Me-t is. Mike-ot és Aomot örökre
a szívembe zártam. Jó lenne megint együtt látni őket, de nem tudom mi van a Kiss Me2-vel.
Pedig még be sem mutatták a Kiss Me-t, amikor hivatalosan is bejelentették a Kiss Me2-t.
vrgram írta:Minden héten türelmesen várom a munkádat. Korábban nem hittem, hogy egy fordítás ennyi problémát jelent.
Még egyszer köszönöm a befogadást. Ismeretlenül is remélem mindannyian lehetünk barátok.
Anna

Felirat mizériák szoktak lenni, de én még csak a magyar fordítók közt tapasztaltam. Az angol
feliratok gyorsan, naprakészen szoktak érkezni. Ez a magatartás, amit Ingfakirata megenged
magának ismeretlen az angol nyelvre fordítók között.

A fordítást inkább a rossz minőségű angol felirat szokta befolyásolni. Nem egy olyan szuper
kínai sorozat van, amit nagyon szomorúan töröltem ki a gépemről, mert képtelen lettem volna
lefordítani.

Továbbra is érezd jól magad közöttünk! Ha nincs kedved írni, ne írj, de ha van, ami kikívánkozik
belőled, oszd meg velünk, szívesen olvassuk a te gondolataidat is! Örülök, hogy ránk találtál!

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 8:44

zsuzsianyu2 írta:Kedves Rita ! Köszönöm a 12. és 13. rész fordítását a Hercegnek alaposan kijár a nyakleves ahogy meg is kapta a feleségétől !!! :)

Kedves Zsuzsi! Jót nevettem az írásodon, de egyetértek veled! Kaning pofonjaiban
csak Kaning szenvedését láttam, de a haragja is benne volt, hiszen a szenvedését
Inn okozza. Megérdemelte ahhoz kétség sem férhet!

Nagyon szívesen a fordítást!

Kép
Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 8:50

Gabóci5 írta:
Kép

Szegény lánynál durva fizikai és lelki terrort vetnek be, csakis, hogy a saját céljaikat elérjék. :(

Gabi! Köszi a gifet! Ez a jelenet a fizikai és a lelki terror mellett azért is volt szörnyű,
mert azt éreztem, hogy Minnie, nem azért nem áll fel, mert nem tud, hanem azért mert
nem akar. Nem akar többet ártani Innek. Már a pletykalapba való bekerüléskor is Inn
miatt aggódott. Biztos, hogy ő nem tudott arról, hogy lesi fotósokat is szerveztek melléjük.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. június 11. 9:00

Gabóci5 írta:Az Apevára véletlenül találtam rá, és egyből megtetszett. Olvastad, hogy az Ünnepi könyvhét keretében adtak ki egy kötetre való apeva verset, melyeket pályázat útján gyűjtöttek össze? Szívesen elolvasnám őket.

Gabi! Teljesen rád hagyatkoztam az apevával kapcsolatban. Még nem volt időm utánaolvasni.
Én is szívesen belelapoznék abba a könyvbe! Szólj, ha látsz valahol, valamit!

Most, hogy írok neked, belekukkantottam találomra egy fórumba. Ott igencsak fanyalognak.
Nekem azonnal megtetszett az apeva, de azzal egyetértek a kritizálókkal, hogy adhattak
volna ennek a magyar találmánynak jobb nevet is.
https://blog.poet.hu/merleg66/apeva---cim-nelkuli-vers

Az egyik fanyalgó tollából:

nem
tudom
mire jó
ez „nagyszerű”
kitaláció

mert
muszáj
mesterkélt
vaskarika
fából őshonos