Kata, igen, le kell mentened a gépre a fotókat, és már töltögetheted is fel. Ha egyszer kipróbáltad, már
nagyon gyorsan fogod tudni felrakosgatni.
Én annyira kevés rezsit fizettem eddig is, hogy nem izgulok a számla miatt. Egyedül vagyok, könnyű kevés
energiafelhasználással élnem.
Még az ecet mellé én is szeretnék illatolajat venni, de nem tudom, hogy milyen illatot válasszak. Úgyhogy
nem leszek illatos. Elengedtem, de még mindig sajnálom azért.
Én is mosogatok főzés közben. Mire elkészül a kaja, már nincs mosatlan.
Ági, jól félreértettelek! Azt hittem, hogy a telefon megvan, csak csak a belefolyó víz miatt nem boldogul
vele a fiad. De rendesek voltak azok az emberek, hogy visszahozták neked a telcsidet! Hatalmas szerencséd
van! És azóta minden adathoz sikerült hozzáférnetek? Remélem, igen!!!
Paggy, én úgy spórolok, már régóta, hogy nagyon gyorsan bevizezem magam a zuhannyal, amíg szappanozok,
addig elzárom, majd gyorsan lemosom magamról a szappant.
Három napra főzök magamnak, akkor is leginkább kuktában. A mosogatás gyorsan megvan hideg vízzel. Ha
esetleg a tofuhoz, vagy máshoz használok egy pici olajat, akkor a serpenyőbe engedek vizet, teszek bele
mosogatószert, felteszem a gázra, és felforrósítom a vizet. Kicsit hagyom állni, és amikor már bírja a kezem,
elmosogatom. Ez egy hónapban kétszer-háromszor van.
A kukta magas nyomáson főz, ezért gyorsan elkészül minden benne.
Télen csak ott fűtöttem, ahol voltam. Nappal a nagy szobában. Éjjel a kicsiben. Bezártam az ajtókat, nem
ment ki a meleg. A konvektor se ment állandóan. Alapvetően takarékon volt, és ha úgy éreztem, hogy
lehűlt a levegő, csak akkor vettem fel nagyobb fokozatra. Majd újra levettem takarékra.
Nagyon ritka, hogy a mennyezeti nagy lámpa ég a szobában. Sokkal jobban szeretem a hangulatosabb
állólámpákat. Az oda világít nekem, ahová kell. Kettő is van a nagyszobában, két-két lámpával, nagyon
takarékos izzókkal.
A konyhában két csík LED lámpa van a konyhaszekrények alatt, azok égnek csak, ha este kimegyek valamiért.
Itt se kapcsolom fel soha a nagyot.
A gázsütőt is egyre kevesebbszer gyújtom be. Nem is hiányzik.
Tavaly elkezdtem lecserélni a ruhatáramat sportosra. Ősszel kezdtem, úgyhogy az idén ősszel már semmit
nem kell vennem. Mindenem megvan.
Hirtelen ezek a spórolási módok jutottak eszembe, de Katához hasonlóan, nem most kezdtem el spórolni
az energiával, hanem folyamatosan alakultam ilyenné.
Nagyon kíváncsi vagyok, mivel fogjátok kezdeni a tanfolyamot, és mire juttok a végére. Az elejére egy
könnyű, de mégis dekoratív virágra szavazok.
Ildikó! Akkor a füge a saját cukortartalmától karamellizálódott meg. Nagyon fincsi lesz egye-kettőt (hármat)
megenni belőle télen.
"Nádtollat faragtam, hogy fapáccal fessek"...

Minden szót értek külön-külön, de együtt már nem
könnyű megfejteni a jelentésüket. A "nádtollat faragtam" olyan, mintha egy Weöres Sándor versből
pottyant volna ide. Én is kérem, hogy mutasd már meg légyszi a megfaragott nádtollat. El sem tudom
képzelni milyen.
A templomos kép tetszik a legjobban. Olyan, mintha naplemete színezte volna meg. A karkötő, és az
ismeretlen papíros se rossz, csak ez az utóbbi egy kicsit komorabb, mint ahogy én szeretem.
A krumpli mosóvize (hámozás és aprítás utáni) is nagyon jó viráglocsoláshoz.
Gyönyörűek a pogik! Mintha egyszer már írtál volna a hajtoványról. Olyan ismerős ez a szó, és biztos, hogy
máshol nem hallottam még.