Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. szeptember 3. 20:51

Sziasztok Kislányok!

Szombaton este tízre érkezem haza, és megírom azt a rengeteg mindent, ami velünk esett meg, amíg itt voltam.

Addig csak úgy itt így hagyom a mai nap legfontosabb eseményét. Lilyke iskolás lett. Büszkén és nagyon boldogan
viseli az egyenruháját. (Nagy hülyeségnek tartom ilyen kicsiknek az egyenruhát. Még négy és féléves sincs. Otthon
most menne középső csoportba.)

Spoiler: mutasd
Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. szeptember 4. 17:19

Haliló Rita! Cukorfalat a kisunokád! Nagyon várom a beszámolót! :-bd :flower1: :littlehearth: :x :D
Mindenkinek szép szeptembert! :D :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. szeptember 9. 10:02

Sziasztok Kislányok!

Tegnap és ma még sok dolgom volt / van (megírom majd, hogy mi), de holnap már lesz időm jönni.

Szép napot mindannyiunknak!
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. szeptember 9. 10:18

Jó reggelt. Csak csináld a dolgod Rita, majd jössz.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. szeptember 11. 10:25

Sziasztok Lányok, most öltözünk és megyünk sétálni, szép napot mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. szeptember 11. 16:36

Sziasztok Kislányok!

A múltkoriban, amikor egy hosszabbat írtam, azt ígértem, hogy elolvasom, amit korábban írtatok, de nem így lett. És az
se valósult meg, hogy képeket hozzak, és ismét írjak, mert végül a lányomék nem mentek el a másik nagymamához, mert
a vártnál hamarabb megkapták az új házuk kulcsait, és így azon nyomban megkezdték a felújítást. Amit tudnak azt maguk
csinálják a vőm bátyjának segítségével. Ez azt is jelentette, hogy még többet voltunk egyedül Lilykével. Egy idő után már
mi ketten is ki tudtunk lenni a háznál délutánonként, ha nem esett, és az udvaron, meg a közeli játszótéren jól elvoltunk.
Ez a gyereket is megnyugtatta, mert már kezdett elege lenni abból, hogy alig látja a szüleit. Lassan befejeződnek a munkálatok,
és költözhetnek. Nagy szükség lenne még rám, így csak egy hétre jöttem haza, szombaton megyek vissza kb. három hétre még.

Azt is mondom miért jöttem haza, csak előbb írok arról, amit olvasok tőletek:

Ildikótól szép kerti képeket, bongyor felhőket láttam, és imádtam a kis tejeskannában a kerti virágcsokrot. Mindig eszembe
jutsz, amikor az adományboltokat járva fehér képkereteket látok. :) A havas táj a fenyvessel nagyon szép! És mennyire
megleptél azzal az újfajta nonfiguratív (biztosan nem így hívják) stílussal! Én az ilyet nagyon bírom! legeltetem is a szemem
rajtuk.

Az ujjad már biztosan nem fáj, és nagyon remélem, hogy a begyulladt forgóid is gyógyulgatnak. Hihetetlen, hogy mindig kell
valami rossznak történnie. Muszáj magunkra vigyáznunk, mert az egészségügyre egyre kevésbé számíthatunk.
Csináld te is az Ági által betett csipőfeladatokat. Áginál megírom, hogy miért.

A mozgásomról: Lilykével naponta kétszer mentünk le hosszabb időre, ha nem esett az eső. Délelőtt céltalan, és célos tekergésekkel
töltöttük az időt: vásároltunk a másnapi főzéshez, sétálgattunk, beszélgettünk, jártuk az adományboltokat (ezt Lilyke is nagyon szereti).
Otthon játszottunk, főztünk, mostunk, mosogattunk, pakolásztunk. Délután játszótér, vagy mostanában már az új házhoz mentünk
mi is. Ott játszottunk. Az új házban tornázni is fogok majd tudni, mert ott nem kell tekintettel lenni az alattunk lakókra.

Most olvasom, hogy lesz megint amatőr kiállítás. Nevezz be! A dicséretek, a sok jó szó, a kedves megjegyzések, amiket fogsz kapni,
hetekre meg fogják emelni az energiaszintedet. Megérdemled!

Kata írta, hogy a migrénje és a nagy meleg miatt rendelt a Tescoból. Remélem, a migrén nem jött elő többet! Istenem, már
megint a bogarak! Ezt nem hiszem el!
Angliában nem volt hőség, de sokszor még meleg se. Mégis néha irigykedtem rátok. Jó, a kánikula nem hiányzott, de a meleg,
napos nyár az igen.

Levendulafagyi? Jó ég! Ezt nem nekem találták ki. Az illatát se kedvelem, biztosan az íze se lenne ínyemre.
Szegény Samu! Őt is megviselte a hőség.

Az én apai nagyanyám is a kaja miatt cirkuszolt mindig, és ő is egy jó nagy kést tartott a párnája alatt. Rettentő rosszindulatú
lett élete végére. Többször tett célzást arra, hogy egyszer meg fog mérgezni bennünket. :-o

Ági, nekünk csak az esésről írtál, az előzményeket nem tudtuk. Most már értem, hogy miért okozott az esés ekkora fájdalmat,
és ilyen hosszan elnyúló problémát. De jó lenne, ha legközelebb már jó hírekkel szolgálnál! Jó, hogy betetted a festményeid linkjét,
mert a hegyek, vizek, virágok mellett el is feledkeztem a madarakról. Azok a vörösbegyek! És persze a többi is csodálatos!
Többekről tudom, hogy napi rendszerességgel megesznek egy kis darabot a parlagfű friss hajtásából. Esküsznek, hogy nagyon jó
az allergiára.
Semmi pénzért nem mennék Erdélybe túrázni! :-ss
Nem tudom, melyik göcsörtös fáról beszéltek Ildikóval, pedig minden hszt. elolvasok. Na, most látok egy öreg fát. Biztosan ez az.
A fa is csodálatos, de nekem nagyon tetszik a rögös föld is a tövében, a növényzet, és a háttérben lévő szikla is.
Ramos továbbra is nagyon szép kutyalegény.

Azok a csípőgyakorlatok nagyon hasznosak, mert erősítik és nyújtják a csípő körüli izmokat, szalagokat. Az időskori esésekért
ezeknek az izmoknak a megrövidülése, renyhülése a felelős. Emiatt a megrövidülés miatt togyognak az idősebbek, nem tudnak
már hosszakat, magabiztosan lépni. Az időskori fittség egyik mérvadója, hogy mekkora a lépéstávolsága az illetőnek.

Paggy, akkor úgy érzed, megérte a 49 napos lelki tréning/felkészülés. Milyen jól kitaláltad magadnak! Nem véletlenül jutott
eszedbe. Amikor már a temetésen is túl van az ember, akkor egy kicsit könnyebb már. Ekkor a fájdalmon, az ürességen, a
szomorúságon kívül már mást is elkezd érzékelni. Biztosan te is így érzed. Napról napra könnyebb lesz.
Nagyon cukik voltak a cicás-teknősös short videók. A robotos videót mesterséges intelligenciával készítették. Látszik
rajta.
Én is észrevettem, hogy ismét sűrűn kiléptet a fórum. Ne törődjetek vele, írjátok a hozzászólást, majd egy másik ablakban
lépjetek be újra, másoljátok át, amit írtatok, és küldjétek el. Addig ne szüntessétek meg az eredeti hsz.-t, amíg el nem tudtátok
küldeni.

A saját dinnyédet mutattad meg? Vajon honnan lehet tudni, mikor szedésérett?

A felolvasó estek azért is jók, mert nem leszel egyedül. Én nagyon tudok magamban lenni, de van, aki nem bírja, ha nincs társ
mellette. Te meg tudsz birkózni az egyedülléttel?

Most olvastam a spoilerbe tett írásodat. Szégyen, hogy egy nyugdíjas pedagógus ennyi pénzből kell, hogy megéljen. Rám is ez vár.
Ahogy telik az idő, egyre kevesebbet fog érni a nyugdíjam. "Szerencsére" az egész életem arról szólt, hogy spórolni kell, így nem
esik nehezemre nem nagy lábon élni. Tudom, hogy te is így vagy vele.

Tényleg jól vagyok, és ezt csak részben okozza az egészségembe vetett hit. Szerintem nagyobbrészt az étkezésemnek, az időszakos
böjtnek, és a mozgásnak köszönhetem.

Nem akarok sót szórni a sebedre, de biztos voltam benne, hogy ez a haláleset egy kicsit összébb rántotta a családodat, mégiscsak
egyedül maradtál. De ezek szerint nem. Szomorú.

Elthan nagyon sajnálom, hogy már megint újabb műtétben volt részed. Jó lenne, ha ez már az utolsó lett volna. Valamikor nekem
is tele volt a spajzom befőttes üvegekkel, csak nálunk én is termeltem meg a belevalót. A volt férjem nem szeretett kertészkedni.
Én imádtam.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. szeptember 11. 17:44

Na, most kipróbáltam egy új dolgot. Mikor el akartam küldeni a fentebbi hozzászólást, már ki is léptetett a fórum (igaz,
legalább két és fél óráig írtam, és olvastalak titeket). Előtte elmentettem, ezért mertem kísérletezni: beléptem újra, majd
a bal felső sarokban a "vissza nyilat" megnyomva, újra a bejelentkező panel jött be, majd újra nyomtam egyet a vissza nyílra,
és máris a hozzászólásomnál voltam. Megnyomtam a "küldés" gombot (szokás szerint kétszer kellett, mert kijött a jó öreg piros
színű "érvénytelen űrlap"-os duma is), és már kint is volt az írásom.

Szóval az úgy történt, hogy amíg kint voltam Angliában, vevőre talált a házam. Onnan bonyolítottam az alkudozást, majd mikor
megegyeztünk, haza kellett volna jönnöm, rendezni a dolgokat, de még volt két és fél hét az iskolakezdésig, és nekem muszáj
lett volna Lilykével maradnom. Szerencsére a vevőknek nem volt sürgős, és ki tudták várni, hogy hazajöjjek. Szombaton éjjel
értem haza, hétfőn háromra meg mentünk aláírni az adásvételi szerződést. A hírre, hogy elmegy a házam, én is elkezdtem nézegetni
miskolci lakásokat. Mindenféleképpen a környéken akartam maradni, mert itt nagyon jól érzem magam, úgyhogy először csakis
ebben az utcában keresgéltem a lakások között. Egy plusz két feleset szerettem volna, és olyat, amit nem kell újítgatni, csak
frissen kifesteni. Szinte azonnal találtam is a mellettem lévő házban egyet, ami azonnal favorit lett. Egy apró szépséghibája van
csak, az, hogy a negyedik emeleten van, de mivel annyira a kedvem szerint van megcsinálva, és tényleg csak egy festés kell neki,
hogy örömmel vállalom a lépcsőzést. Úgy fogom fel, hogy a tornám része lesz. Jót tesz egyébként a szívnek. :)

Még Angliából lebeszéltem, hogy ha hazamentem, másnap elmennék megnézni. Így is volt. Tudtam, hogy én ezt szeretném, de
a fiam és a menyem rábeszélésére még két lakást megnéztem tegnap. Maradt az első (addigra már szerelmes voltam bele).
Summa summárum, pénteken kettőkor írjuk alá az adásvételi szerződést. A hétfői adásvételnél meghallotta az ügyvéd, hogy
már ki is néztem egy lakást magamnak, kérdezte, hogy van-e ügyvédem, mondtam, hogy nincs. Tudta, hogy szombaton visszamegyek
még Angliába, mondta, hogy addig tető alá tudjuk hozni azt az adásvételt is. Úgyhogy felhívtam az eladót, elmondtam neki
mindent, ő meg benne volt. Közben az is kiderült, hogy jól ismeri az ügyvédurat. Öt nap alatt két adásvételi szerződést megkötése
szerintem világcsúcs. :D Egy hét itthonlétet nem lehetett volna jobban kihasználni. #:-s

Szóval a lányomék után én is új lakásba költözöm és talán az itthoni fiamék is. Ők meg épp Bulgáriában nyaraltak, amikor hívták
őket, hogy az a ház, amit majdnem megvettek (az utolsó pillanatban lépett vissza az eladó, mert annak a háznak az eladója is
visszalépett, amit ő meg akart venni), lehet, hogy mégis eladó lesz. Szeptember végén derül ki.

Szóval zajlott az élet odakint rendesen. Mivel az én vevőim falusi csokot, meg másfajta kölcsönt is felvesznek, november közepéig
kell várnom a pénzemre. Utána tudok majd én is fizetni az enyémért. Mondanám, hogy a karácsonyt már az új lakásban fogom
tölteni, de ez nem igaz, mert kint leszek a gyerekeknél. Két hét téli szünete lesz Lilykének, és addigra már tényleg nem lesz szabadsága
senkinek.

Holnap hozok majd fotókat. Ki kell használnom az időt, amit itthon töltök, mert ha kimegyek elkezdődik a költözés, berendezkedés,
szóval megint csak akkor tudok hosszabban a laptop előtt ülni, ha újra hazajövök. Két-három hetet leszek már csak kint.

Lilyke az IKEA-ban. Régen mindig takarított, most meg örökké főz és ételt porcióz. :D Az utolsó fotó a ballagásán készült.

Kép

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2024. szeptember 12. 6:44

Sziasztok!
Hát én is jól elvesztem megint.
Gyors csak átfutottam Rita a leveled, mert ma is sűrű a program nagyon.
Hú, de jó!! Örültem a ház eladásának, aztán meg az újnak! :-)
Ez olyan volt, mikor mi a fiam lakását vettük ahogy egyetemre ment Pesten.
A sztrádán kinéztem a lakásokat, és az elsőt amit megnéztünk megvettük. Az ingatlanos ki volt akadva :-)
Jókor jó időben.

A nagy hír: kiállitásom lesz október 4.-én. Azt intézzük most., meg még festek :-)
A csoportnak is lesz egy kiállitása október 1.-én, oda csak nagyon szerény képeket tudok adni, mert a java 32 kép megy a sajátra. Ez az Őszi Kulturális Fesztivál keretében lesz az SZTE-n.
Közben ki kellett vágni az egyik oldal majdnem ötven tujáját. A szivem vérzik, de ez van. Azt pakolásszuk, rendezzük.
A lábamnál csináltak MRI-t, mert beprotezsáltak a klinikára. A térdnél részleges szalagszakadás van, és a porc szétszakadt. A másik térdet nem nézték, sőt a törött bokát sem, amiben a csavaroknál szúr néha. Még jó, hogy kiderült április óta.
19.-én megyünk Svájcba THE HU koncertre. Tavaly voltam Pesten, amikor itt voltak. Ők a mongol rock zenekar, akik torokhangon is énekelnek, meg lófejes hegedűjük van. 22.-én jövünk haza.

Remélem Ildikó, Kata, Samu és Elthan is jól vagytok!!
Megyek, mert mágneseznem kell, utána meg irány a kinai igazgatónővel menni a Tanulmányi központba, mert ott lesz a kiállitás. A fiam segit neki, én meg kukkolom, hogy a képeink normálisan legyenek felfüggesztve.
Az én kiállitásom is ott lesz , a kiállitóteremben.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. szeptember 13. 16:36

Sziasztok Lányok és Elthan!
De jó hogy ilyen sok olvasnivaló van, s a kezdeti nehézségek mellett rengeteg jó hír!
Örülök mindenki sikerének! Hirtelen mennyi költözés, nem semmi! Én is szívesen mennék innen máshova, de úgy néz ki hogy olyan otthonba megyünk majd 1-2 év múlva, ahova mindkettőnket befogadnak! Már ha élünk még akkor.

Ági, nagyon örülök a kiállításoknak! Mégiscsak kiderült, hogy nem szimpla esés miatt fájt annyit a lábad, de talán most majd egyenesbe jönnek azzal is a dolgok. Amúgy én is így jártam, hogy hiába akartam volna megnézetni mindkét lábam, csak azt nézték meg amin akkor a duzzanat volt hátul.
egész biztosan nekem is van porcleválásom, de ha éppen nem azt és ott nézik amit mondok akkor annyi-!

Mindegy, ez van.Nem tudom nálatok most hány fok van, itt 9-re lement a hőmérséklet, és esik és erős, szinte viharos a szél. Én meg pont ma csináltam paradicsomos husos ételt, és igencsak kikivánkozik belőlem, pedig nagyon finom lett, csak egy két kanállal többet ettem a kelletténél és az erős szél is felkavar.

Samu is megébredt, végre tudtunk egy kicsit aludni, és nagyon jólesett. Megyek, csinálok limonádét, hátha jólesik.és akkor javít az állapotomon.

Ja nálunk monitorcsere esedékes, az ismerősöm most ellenőriz egy használt monitort, mert ami nekem kellene az kb 13o-nál kezdődik és annyit nem tudok rászánni.
Ugyanis szemüvegcsere is szükségeltetik, eddig halogattam, de már nem nagyon lehet.

Paggynak meg sok sok pozitiv élményt kívánok a felolvasási estekkel.
Én most a Biblia Kódját olvasom, ugyanis sok év várakozása után csak elhozták nekem!

Marcsinak meg nagyon boldog névnapot kívánok! mostanában sehogy nem sikerül a képfeltevés!

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. szeptember 13. 16:37

na tessék, most meg sikerült. de nem bántom, örülök hogy ott van! :x :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2024. szeptember 13. 17:39

Sziasztok!
Csak beugrottam, mert festek.
Kata, ne mondj ilyet, hogy ha addig még éltek! Samunak ott vagy te, te pedig Samunak!! Sok a nehézség amin keresztülmentek, de mindig megoldódik. Ha otthon, akkor otthon, legalább nem vagytok, lesztek egyedül.
Itt hideg van, de nincs kilenc fok.
A hegyekben ahova mennénk mig Svájcban vagyunk, havazik. A koncert helyén meg 19 fok lesz.
A lábamat nem engedem műtetni. Minden vackot eszek most, proenzi, külön még hialuronsav, MSM, kollagén. Úgy gondolom jó. Kompressziós harisnya, térdrögzitő szakadásra.... Úgy nézek ki, mint egy robot,ha rajtam van, de nagyon jó érzés, mert mintha ki lenne bélelve, vagyis vélelt ágyon lenne a térdem. Nem bicikliztem április óta. Hogy mikor lesz jó...., kérdés. Viszont tudok lépcsőzni, pórázon Ramost vinni , na nem utcán , meg vettem nagyon jó columbia cipőt, ami stabil járást ad.
Holnap megyünk a Konfuciusz Intézet Őszközépünneépre.
Vigyázzatok magatokra, megyek festek tovább. :-)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. szeptember 13. 19:30

Sziasztok!

Persze, hogy nem jöttem a képekkel, mert mindig volt valami intézkedni való. A lányom kért pár dolgot, hogy szerezzem be,
és vigyem ki neki, úgyhogy vásárolgattam, és az itthoni fiamékkal is töltöttem időt.

Ma aláírtam a másik adásvételi szerződést is, amiben én vagyok a vevő. Kb. november közepére intéződik el az én vevőmnek
a ház vásárlási kölcsöne, meg a falusi CSOK, utána fogok tudni én is fizetni. Már várom nagyon, hogy festhessek és költözhessek.
Az 52. szám alól az 56. szám alá költözöm. Szomszéd ház, de csak egy lépcsőház van köztünk. :D

Hétre megint felugranak a gyerekek, úgyhogy abba is hagyom. Holnap du. negyed ötkor indul a gépem Bp.-ről. Kb. három hét
múlva jövök haza, akkor már több időm lesz mindenre.

Ági, gratulálok a saját kiállításhoz! Nagyon büszke vagyok rátok Ildikóval együtt. A szemünk előtt váltatok amatőr művészekké.
Láthattuk azt a nagy utat, amit megtettetek. Nagyon jó érzés nekem is, hát még nektek. Majd számolj be róla, hogy sikerült.
Ha képeket is sikerül hoznod róla, az még jobb lesz.

Hogy lehet, hogy az elesés utáni vizsgálatoknál nem derült ki, milyen súlyosan megsérült a térded? Emlékszem, azt írtad, hogy
nem találtak semmit... :-o Akkor nem is értettem, hogy hogy lehet ez, amikor hatalmas fájdalmad volt, és nem tudtál felállni.

A The Hu nagyon menő együttes. Nem ismerem nagyon őket, de több videójukat is megnéztem már a yt.-on. Svájcért továbbra
is irigyellek.

Kata, nálunk egy szál ruhában lehetett kint lenni. Sokat sütött a nap, aztán csepergett, most estefelé esett egy keveset, de nem
sokat. Szél egyáltalán nem fújt.

Rászántam magam és nőnap környékén csináltattam magamnak egy munkaszemüveget a laptophoz. Az alsó része olvasó, a felső
része a laptop kijelzőjének távolságához van igazítva. Imádom, nagyon jó benne fordítani. Szerencsére pont nőnapi kedvezmény
volt, így 100 ezer helyett, 75 ezerbe került "csak". 8-|

Téged meg az olvasásért irigyellek. Még mindig nem jutottam Frida Kahlo történetének a végére... és ebben nem a könyv a hibás...

A képeidet már csak akkor szedem le, ha újra itthon leszek.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. szeptember 13. 19:50

Mindenkinek szép estét, és az utazóknak pedig biztonságos jó utat! :x :D i-) :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. szeptember 13. 19:55

Elfelejtettem írni, hogy a hazafelé utamon megint volt egy vadbarom kretén a repülőn. Az utolsó sorban ült, és suttyomban
addig iszogatott, amíg kissé be nem rúgott. Időnként rá is akart gyújtani, de az utaskísérők mindig észrevették, és rászóltak.
Az utolsó előtti előtti sorban ültem, ő meg az utolsóban átellenben. Már állt a gép, arra vártunk, hogy a lépcső megérkezzen,
és kinyissák az ajtót (volt aki még ült, volt, aki szedte le a cókmókját...), amikor a baromarc mellett ülő két angol nő
felpattant a helyéről és kiszaladt az utaskísérőkhöz, és izgatottan mondtak nekik valamit. Akkor az egyik stewardess odaszólt
a kreténhez, hogy "Uram, tegye el legyen szíves a péniszét! Senki nem kíváncsi rá." Akkor a pasas motyogott valamit, elkezdett
matatni a nadrágja környékén, majd hangosan megszólalt:"F@szom! Behugyoztam!" Szerencsére ekkor odaértek a lépcsővel, és
gyorsan leszálltam.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. szeptember 15. 17:18

Rita írta:
Elfelejtettem írni, hogy a hazafelé utamon megint volt egy vadbarom kretén a repülőn. Az utolsó sorban ült, és suttyomban
addig iszogatott, amíg kissé be nem rúgott. Időnként rá is akart gyújtani, de az utaskísérők mindig észrevették, és rászóltak.
Az utolsó előtti előtti sorban ültem, ő meg az utolsóban átellenben. Már állt a gép, arra vártunk, hogy a lépcső megérkezzen,
és kinyissák az ajtót (volt aki még ült, volt, aki szedte le a cókmókját...), amikor a baromarc mellett ülő két angol nő
felpattant a helyéről és kiszaladt az utaskísérőkhöz, és izgatottan mondtak nekik valamit. Akkor az egyik stewardess odaszólt
a kreténhez, hogy "Uram, tegye el legyen szíves a péniszét! Senki nem kíváncsi rá." Akkor a pasas motyogott valamit, elkezdett
matatni a nadrágja környékén, majd hangosan megszólalt:"F@szom! Behugyoztam!" Szerencsére ekkor odaértek a lépcsővel, és
gyorsan leszálltam.

JUJ!!! :-q :-h
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. október 12. 20:14

Szép estét. Remélem semmi baj, csak egy kis üresjárat. Ugye?
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. október 12. 20:16

Ez az egy sor elment a régi chromeból. Próba még egyszer. Jól vagytok?
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. október 13. 14:04

Sziasztok Kislányok!

Éjjel egyre értem haza a repülőtérről. Most egy darabig itthon maradok. Úgy volt, hogy a téli szünetre visszamegyek,
de a lányom munkahelye zárva lesz karácsonytól újévig, így meg tudják oldani Lilyke felügyeletét.

Ma mosok, pakolok, vásárolok, de holnap a nap folyamán jövök majd.

Szép napot mindannyiunknak!

Hazafelé menet az iskolából. Egyik nap még a régi lakásba vittem haza, másnap meg már az új házba. Míg iskolában volt,
megtörtént az elköltözés. :D Ismerkedünk az új útvonallal.

Kép

Kép

Kép

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. október 13. 14:52

Üdv itthon. Tündérke ez a kisleány.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. október 14. 18:47

Sziasztok!

Köszi Ildikó! Nagylány lett a drágám. Másodikán volt négy és féléves. Máris hiányzik, pedig még csak két napja nem
láttam. Szeptemberben kezdődött az iskola, és jövő héten már lesz egy egy hetes szünet. Aztán decemberben két hét,
majd februárban újabb egy hét pihenőt kapnak. Ekkor lesz rám legközelebb szükség, de lehet, hogy már januárban
kiutazom, majd meglátjuk.

Én most türelmesen várom, hogy a vevőim megkapják a kölcsönt, amit utalok is tovább az eladómnak. Szerencsére a
festésen kívül nincs más tennivaló a lakással, és hát az is nagyon jó, hogy van hol laknom, szóval nem hajt a tatár.
Érdekesség, hogy az eladó csajszit is Ritának hívják. Életem során nagyon kevés névrokonnal találkoztam.

Nagy kedvem van fordítani. Az új sorozatomat a negyedik résznél hagytam abba júniusban, amikor a gyerekek hazajöttek.
Azóta nem volt időm foglalkozni vele, hiszen együtt mentünk vissza július elején, azóta meg csak egy hétre jöttem haza
a házeladás és a lakásvétel miatt. Ha itt befejeztem az írást, el is kezdem megnézni a négy részt, hogy felfrissüljenek
a történések az agyamban.

Kata képeit holnap leszedem, és elkezdem kitenni.

Jó újra itt lenni.

Összevissza válogatás nélkül teszek ki fotókat, ahogy jönnek sorban. A végén nézzetek be a spoiler alá is. Holnap folytatom.

Júniusi fotók. Ezt a két osztályt még tanítottam. Ötödikesek voltak, amikor március elején abbahagytam a tanítást. Van
még egy, aki negyedikes volt akkor, azok az idei tanév végén ballagnak majd. Ahogy a képeket néztem, ugyanazt éreztem,
mint bármikor, amikor szeptember környékén eszembe, hogy újabb tanév kezdődik: mérhetetlen megkönnyebbülést.

Kép

Kép

Már írtam, hogy napközben sokszor küldtem fotókat vagy videókat a lányoméknak (akik dolgoztak), hogy mit csinálunk épp
Lilykével. Itt azt fotóztam le, hogy Lilyke megint jócskán megvert ebben a játékban. Mindig szerencsés kézzel húzott a
kártyák közül, én meg nem. Egyszer se sikerült eddig nyernem ellene... nem is értem, pedig a szerencse forgandó elvileg... 8-|

Kép

Kicsi korától imádtunk a széles ablakpárkányon ülni, gyümölcsöt majszolni, és nézelődni. Az idén egy nagy kerek parabola
antenna mögé fészket rakó galambpárt figyeltünk meg, a fészek csinosítástól, a kicsik kirepüléséig. De veszekedő cicák,
szerelmesen turbékoló galambok, lopkodó mókusok, levelet kihordó postások, állandóan hangoskodó sirályok és szarkák,
és még sok érdekes dolog keltette fel a figyelmünket. Az új házban is van széles ablakpárkány, de nem olyan jó a kilátás,
mint innen a második emeletről. De nem bánjuk, mert egy tágasabb kertes házban sokkal jobb lakni.

Megérkeztek a postások, kezdik széthordani a leveleket. Legyen bármilyen hideg, szinte mindig rövidnadrágban vannak, de
még a nők is. Nagyon-nagyon ritkán látni hosszú nadrágban őket.

Kép

Kíváncsi leszek, hány évesen fogja kinőni ezt a széket. Többször betettem már nektek ehhez hasonló képet. Ha az IKEA-ban
járunk, nem hagyja ki, hogy bele ne üljön:

Kép

Kép

Itthon készült fotók:

Játszótér (a másodikon a nagypapival, a volt férjemmel)

Kép

Kép

Élvezte a Hermann Ottó Múzeumban a gyerekeknek szánt játékos feladatokat, eszközöket.

Kép

Kép

Kép
A magyar hőségből , angol 14 fokra érkeztünk:

Várjuk a reptéri buszjáratot, hogy a parkolóba, a kocsihoz vigyen bennünket. Leszállás után, még a reptéren előszedtük,
és felvettük az előkészített meleg holmikat. ;)

Kép

A hortenzia nagyon meghálálja az angol időjárást:

Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. október 14. 19:00

Szia Rita, nagyon köszönöm a szép tartalmas beszámolót az ottani életedről. Nagyon jól el tudtok játszogatni kettecskén. A játékot nem ismerem, én fius játékokat játszottam hajdanán Bencével. /nem focit/. Jól érezted magad, és ők is veled, és még hasznos is voltál, ez igazán boldogság. Ilyen kék sálam nekem is van mint ami a ballagó lányokon van. Csinosak.
Nagyon tetszenek még a házak, ezek ilyen téglásra vannak festve, vagy ilyen szépen fel tudják rakni.
Köszönöm előre is a fordítást. Jó pihenés Neked és mindenkinek.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2024. október 14. 19:01

Ez a hortenzia csodás. elfelejtettem megírni. Kedvenc virágom. 3 féle van nekem.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. október 15. 7:49

Sziasztok! De jó hogy ilyen kellemes meglepetésre érkezem ma reggel. :x ~o) :ymapplause:
Már igen hiányoltam többeteket. A múltkor akartam kitenni képeket, de nem sikerült.

Csodás a hortenzia, nekem is nagyon tetszik.

Lilike milyen nagy már, s nagyon aranyos az iskolai egyenruhában. Milyen jó hogy ott még ez a divat, s nem a hivalkodás, hogy kinek mi van a ruhatárában.

A jó multkorában hallgattam egy riportot, hogy melyik fiatal mit szeret vásárolni, és mennyit szán a ruhatáráta.
Egy kivételével padlót fogtam, hogy milyen áron vásárolnak. Én még az 5-6 ezer forintos pólót is soknak tartom, s nem azért mert sajnálnék a Samura pl. ennyit, hanem 35-70 között mozogtak csak a pólók, a cipők azok olyan 200ezres alsó határ, a nadrág úgyszintén.

Na mindegy. Látom itt is a romák úgyszintén le nem vannak maradva.. komolyan én érzem magam lepukkant prolinak mellettük.

Jövök majd, most hogy Rita is szerencsésen itthon van! Örülök, hogy minden ilyen remekül összejött, s legalább nálatok minden a tervek szerint alakult.
Mindenkinek nagy ölelés! :x :D ~o) :-bd :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2024. október 16. 16:51

Sziasztok!

Ildikó, azok, amik téglának látszanak valódi téglák is. A régi, 60-70-100 éves házak teljes egészében téglából épültek,
a modernebbeknél viszont faszerkezetet rejlik a téglaburkolat alatt.

Nekem is nagy kedvencem a hortenzia. Javasoltam is a lányomnak, hogy legyen nekik is egy bokorral majd a kertjükben.
(A kertről még írok bővebben.)

Kata, szerintem is jó, hogy egyenruhát kell hordaniuk a gyerekeknek, bár az ilyen kicsiket, amilyen Lilyke, még vehetnék
óvodás számba. Néha van olyan, hogy "saját ruha" nap - azt hiszem egy hónapban egy nap - amikor nem kell egyenruhában
menniük. A múlt héten volt "viselj sárgát" nap, akkor is azt vettek fel, amit akartak, a lényeg, hogy kellett lenni sárga
színű ruhadarabnak rajtuk. Egészségnap volt, annak a jelképe a sárga szín.

Én is hallottam, hogy milyen drága itthon egy kamaszt öltöztetni, ez biztosan így van máshol is a világban. Ez csak egy
darabig van így szerintem. Egy egyetemistát már nem izgat annyira, hogy mit vesz fel.

Az általános iskolai ballagás az egyik legfontosabb esemény azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, mert nem biztos, hogy
lesz több ilyen alkalom az életükben. Ilyenkor kirittyentik a gyereket, még annak az árán is, hogy adósságba verik magukat.
Utána hatalmas bulit csapnak. A gyerekektől tudom, hogy a legkisebbeknek is szabad szeszes italt fogyasztaniuk. Nem szól
rájuk senki, sőt még itatják is őket. :(

Kata fotói:

Egy hónapot lapoztam vissza a fb-on.

Merre csavarogtatok Samuval? A csavargós képek némelyike a zoomolás miatt festménynek tűnik. Nagyon tetszik! Különlegesek.
Déli, esti, éjjeli, vihar előtti felhőket is fotóztál. Egyik jobb, mint a másik! Az új házban Lilyke szobájából napkeltét, az én
szobámból napnyugtát tudtam fényképezni. Majd hozom azokat is. Holnap én is megyek fodrászhoz. A három hónap alatt
jócskán megnőtt a hajam.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az őszt október végéig még kedvelem, de novembertől a nyálkás, ködös, időtől hideglelést kapok. Ilyenkor már az se
érdekel, hogy milyen csodálatos színekben pompázik a természet. Angliában másfajta növényeket ültetnek, nincs annyi
színes fa mint itthon. Ott a legtöbb fa és bokor még zöld volt. Ezeknek a nagy része télen is zöld, de másfajta örökzöldek,
mint amiket itthon megszoktunk. Nem ismerem a nevüket.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Jöjjenek a "festmények":

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2024. október 17. 16:32

Sziasztok! Köszönöm Rita a beszámolót a kinti őszről. Valamint a képek kirakását-.
Most már tudom mi az Aranypart másik oldala. Legközelebb ha megyek Samuval arra, átmegyünk az ottani töltésen és onnan is csinálok képeket.
Nagyon jól éreztük magunkat! Most tettem ki a facéra egy hajápolót, amit a hajtövekhez kell fújni és finoman bemasszírozni. napjában többször is lehet. Hajritkulás ellen javasolták, s éppen akciósan el is csíptem egyet, több nem is volt.
Na! Most ébredtünk pár perce a délutáni alvásból, de máris fúrnak.

Szép délutánt mindenkinek! :x :D :ymhug: ~o) :flower1: :littlehearth:

Vissza: “Társalgó”