Van képem hozzá

vica5059

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: vica5059 » 2026. január 15. 17:29

Kedves Éva!

Nagyon aranyos vagy, hogy rám gondoltál, de sajnos nem fogom tudni elvállalni a sorozat fordítását. Két oka van: az egyik, hogy
már évek óta nem fordítok koreai sorozatot, a másik, hogy egy 200 részes sorozatot szerintem végignézni se lennék képes, fordítani
pedig biztos, hogy nem. 40-50 részest is már túl hosszúnak tartok, de ennyivel még elbíbelődöm. Ráadásul, mióta unokám van, és
az év majdnem felét kint töltöm Angliában, több évig kéne a feliratokra várni.

Már jó ideje thai sorozatokat fordítok, épp nem régen kezdtem bele egy 17 részesbe.

De azért nagyon örülök, hogy eszedbe jutottam, és hogy írtál! :littlehearth:

Legyen neked is az új év még jobb, még örömtelibb, mint a tavalyi!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2026. január 16. 13:26

Hű, Éva!

Nem tudom, mit csináltam, de beleírtam a te hozzászólásodba valahogyan, de én se tudom, hogyan.
vica5059

HozzászólásSzerző: vica5059 » 2026. január 17. 14:51

Kedves Rita !
Köszönöm, hogy válaszoltál, erre a valóban képtelen ötletre, nem is tudtam, hogy ennyire hosszú. Felbuzdultam, mivel már láttam egy-két, valóban jónak tartott történelmi sorozatot, de teljes mértékben megértelek. Most viszont elkezdek szemezgetni a forditásaidban, és biztos vagyok benne, hogy olyan kellemes élvezetben lesz részem, mint amelyeket korábban tapasztaltam, és ezért előre is hálás vagyok Neked.
Az unoka nagy kincs, kivánom, hogy sok örömet lelj benne.
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2026. február 24. 15:01

Sziasztok. Nagyon régen jöttem. Remélem mindenki jó "állapotban" van. Itt az időjárás nagyon változó, nehezen viselhető számomra.
Nagy zűr van mindenfelé, talán ezért is hiányzunk, és nem írunk semmit. Most pl. napsütés van, nemrég esett az eső.
Remélem Rita Ti jól vagytok. Katát látom a Fb-on, ugye minden rendben van, vagy nem.
Olvastam nem lesz filmfordítás, tudom milyen unokára vigyázni még ha csak ritkábban is, nekem mindennapos volt valamikor. Kinőtt már belőle, és most utólag tudom meg milyen "aranykorban" éltem, a nagy elfoglaltság közepette is.
Most van egy cicánk, jól lefoglalja az időmet, mert pár napja járhat ki. Mit látok ma? Akadt egy hasonló cica, ami bemerészkedett az udvarba.
A mi cicánk, nemrég még kanmacska volt.
Kép

Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2026. február 26. 7:34

Szia Ildikó! De jó hogy benéztél. Jó nagy csend van a fórumon. Örültem a cicás képnek is, nagyon aranyos kis pofija van.
Nem írtad, hogy kislány vagy fiucicus?
Már nagyon várom hogy ki tudjak mozdulni, de újabb gondok miatt igencsak bentragadtam.

Samukám meg már szinte egyáltalán nem beszél. Kis néma levente lett. Elég nehéz így, de ez van.
Mindig gondolok rád, amikor ránézek az időképre is, mert rengeteget esik arra felétek. A hóhelyzetet sikerült átvészelni?

Mindig eszembe jut ilyenkor milyen volt nekem fent a kertemben Sashegyen egyedül. Pontosabban még egy idős házaspár /amúgy méhészek voltak/ lakott kint állandóan.
Igaz nekem meg ott volt vagy 1o kutya..
Nem sírom vissza azt az időszakot, csak maga a mozgalmasság hiányzik.Talán nem is tudnám Samuval megmászni a meredek utat se le se fel.

Már előre égnek áll a hajam az óraátállítástól. Próbálom szép lassan már most az átállást.
Megyek is, bevenni a gyógyszereket, aztán reggeli.
Szép napot mindenkinek! :x :D :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth:
Na ez vagyok én, újra elolvastam, és ott volt szó zavart össze, hogy akkor ő most kislány?
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2026. február 27. 21:35

Jó estét.
Katám a cicánk ivartalanitott fiucica. Lehet, hogy ez volt zavaros. Eddig nem volt kijárós, pár napja járhat ki, nagyon élvezi, jó, hogy eddig nem az utca felé ment, hanem hátrafele, mert sok cica esik áldozatul az autóknak. Nagy a forgalom az utcában. Nagyon sajnálnánk, mert mindnyájan szeretjük, bírja a simogatást.
Ma nem jó napom van, nem tudom mi kavarog ott fent a légtérben, de nagyon zavar.
Most ébredtem fel, igaz közben néztem volna a sorozatomat, de biztos ismered, hogy az ember végigalussza a filmsorozatot, aztán a végén szépen felébred.
Samuval mi van, hogy nem beszél, magába fordult? Van amikor az ember nem beszél, talán majd megnyílik újra. Nehéz az életed Kata. Jó lenne ha minden menne a rendes kerékvágásba.
Mikor Győrről esik szó, nekem is mindig eszembe jutsz.
Nem biztos hogy tudom csinálni a kicsi kertemet, mostanában sokszor erőtlen vagyok, kedvem lenne hozzá, mikor jobban vagyok van is, aztán be kell látnom semmi értelme vesződnöm vele.
Mostanában szépen nyílnak a tavaszi virágok.Puszillak benneteket, és jó egészséget kívánok mindkettőtöknek.
Kép
Kép
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2026. február 28. 19:10

Szia Ildikó! köszönöm hogy írtál és a bájos kis tavaszhírnököknek is nagyon örültem.
Szép hétvégét neked! Engem megtréfált a vérnyomásom, de már jól vagyok, úgyhogy nem mentem be az ügyeletre! Ma sokat aludtam kétórákat... úgyhogy az ebédből is estebéd lett, de mindent meg is ettünk.
délben csak egy tejbedarára futotta az erőmből. Most meg lehet tulságosan is jóllaktunk... :)) .

Jó éjszakát! :ymhug: :-bd :flower1: :littlehearth: i-)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2026. február 28. 21:55

Kedves Kata!Engem már nagyon kóstolgat ez a vérnyomásos dolog. Ma olvasgattam a Cardiformról, már majdnem hajlottam rá, hogy megrendelem. De a vélemények és más ismeretanyag visszatartott a rendeléstől. Kezelőorvos nélkül nem merném bevenni. Különben is mindenfélére nagyon érzékeny vagyok.Mostanában minden nap van valami, ami nem stimmel. Lehet az időjárás is okozza, de sajnos nem tudom kikerülni.
Jó későre jár, már le kéne feküdnöm, de most végeztem az Első szerelem /Lintka fordítása/ 38 részével, még jó sok van hátra. De nagyon élvezem ezt a régi koreai sorozatot. Azt hiszem egyedül vagyok aki nézi a fordítással együtt.
Azért Samut csak "kínozd" egy kicsit a beszéddel, hátha visszatér a mondókája, mert többször azért kell hogy szóljon, hogy is van igazándiból. Talán mesére elindul egy kicsit.
Nem tudom mi lehet Györgyivel, nagyon lelépett, pedig mindig érdekelt hogy mit csinál, hogy van, /még ha mindent nem is tudtam elolvasni tőle/ Megvan-e Csoki, stb. Többiek is eléggé eltávolodtak.
Rita sem ér rá, leköti az utazás, az unoka, a lakás berendezése.
Ketten maradtunk, Millió puszi, és jó közérzet, kell, betegségmentes napok. Vigyázzatok magatokra ti is. :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2026. március 1. 16:33

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy írtatok, így nekem is több kedvem lesz majd jönni. Most épp Lilykézek. Február elsején jöttem ki,
és pont egy hét múlva 8-án megyek majd haza. Akkor jelentkezem újra.

További kellemes hetet kívánok!

Itt épp kórházasat játszottunk. Ő volt a recepciós, én meg a beteg baba szülője, és az orvos is egyben. :))

Spoiler: mutasd
Kép
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2026. március 1. 18:42

Szia Rita!
Mi is szoktunk ilyet játszani Bencével, de legtöbbször harcos játékot játszottunk. Mi csak szumózásnak mondtuk. Transzformerekkel is harcoltunk.
Édes ez a kislány, úgy látom sima lett a haja.
Nem is tudom, hogy folytam bele ebbe a politikai dolgokba. De már rémes minden, egyik nap felmentenek a gondok alól, a másik nap már történik valami.
Rita, gyere csak haza, akkor lesz a szülinapom, pont nőnapon, ajándék lesz nekem hogy itthon leszel. Aztán gondolom nemsokára indulhatsz vissza.
Nálunk ma kicsit engedett az idő a szelesből v ett vissza egy kicsit. Elmentem a temetőbe, összeszedtem az elhordott dolgokat. 3-án féléves szemészeti vizsgálat lesz.
Cicánk nagyon aranyos, egész nap kint tartózkodik, ma a kinti melléképület padlásáról jött, örültem, hogy jelentkezett, kimenne estére is, de nem engedjük ki./nem régóta jár ki, talán másfél éves, egyszerű cirmos.
Jó éjszakát kívánok.
Kép
Ezt a formulát is kipróbáltam.

Vissza: “Társalgó”