Van képem hozzá

Rita
Adminisztrátor

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 26. 17:15

Pénteken készítettem telefonnal:

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 26. 17:22

Kb. három hete fotóztam. Komló elszáradt tobozkái:

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 26. 17:36

Mai fermentálásom: Pritaminpaprika és köles. Őt nap múlva ismét hamis túrógombóc
lesz az ebédem. :))

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. január 26. 17:47

Tegnapi ebédem volt brokkolikrémlevessel.

Lencsefasírt (sárgarépa+lencse+hagyma+fokhagyma+pritaminpaprika+ petrezselyem), sütőben sült
fűszeres padlizsán, sütőtök és édes krumpli szeletek (fajitas fűszerkeverék+olaj+kakukkfű),
füstölt tofu (kiskanálnyi kukoricakeményítő+szójaszósz+csiliszósz+őrölt füstölt paprika), saját
savanyú káposzta nyakon öntve vegán joghurttal (hogy ez a kettő együtt mennyire fincsi!)

Most kell abbahagynom a sütőben sült zöldségeket! Holnapra már megfőztem a kelkáposzta főzeléket.
Maradék lencsefasírt lesz hozzá.

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 26. 18:09

sziasztok! Csak bekukkantottam, és milyen gyönyörű képekkel szembesültem. Hiába a dérnek is megvan a maga szépsége, de csak így neten látszik mennyire érdekes. Vele szemben meg a napsütötte ágak, és a kis madárvideó..megunhatatlan.
Nagyon megy már a fermentálás ...és a kisérő recept is nagyon kívánós. Jövő héten egy kicsit szabadabb leszek, rakosgatok stb. s talán még sétálni is elmegyünk egy kicsit..ha az időjárás a pártunkra áll. ;) . Még egy óra az úrnák zárásáig, hát eddig még nincs meg az őszi választási arány de még van 1 óra addig. Na megyek bekapcsolom a győri tv.- hátha van már valami eredmény...nagyon szurkolok magunknak hogy jól válasszanak a győriek. x_x \:D/ :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:

juhééé Dézsi nyert%! \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 26. 22:09

Kedves Rita!Nagyon szépek a bogyók,levelek és a fermentált zöldségek.A tányéron lévőt meg szívesen ellopnám holnap ebédre!Köszönöm a képeket és ,hogy megfordítottad a térképet.Üdv:Paggy :movingflower:
Nekem egy kicsit vicces,hogy Téged nem ragadott el anno a sorozatláz,miközben millió órát töltöttél a fordítással.Ez olyan,mint aki nem is nagyon szeret enni,de azért finomakat főz. :x
Kata!Jófej ,akit választottatok?Nekem általában mindegy,csak rendes,a városért dolgozó,a gyűlöletet nem szító,együttműködő ember a kedves.Remélem jól választottatok!Gratulálok! :-bd
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 27. 10:59

Kedves Paggy, orvosként is egy nagyszerű ember, aki elitélte Borkai dolgait, azért is húzódott háttérbe, és csak a kerületével és a korházzal foglalkozott. Egészen biztos hogy egy nagyszívű, tenni akaró ember került most Győr élére! Nem pedig egy karigaris gyurcsányista. Izgatottan várom a fejleményeket. Azzal a feltétellel vállalta, hogy nem kell lemondania az orvoslásról sem.
Egyébként család egyik orvosa régen a háziorvosom volt. Nagyon alapos, rugalmas, empatikus doktor ő is.
Remélem az elvárásaim majd beigazolódnak! :D ;) :-bd :x :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 27. 17:01

Ez jópofa nagyon.Szerintem zöldséggel is meg lehet csinálni.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 27. 19:14

Tegnap este én is ilyeneket böngésztem a telefonon.. :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 7:58

Jó reggelt!Ólmos eső:
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 8:03

Persze,hogy 4 macska a szobában kuksol.Az 5. most futott ki a lépcsőházba megnézni,hogy tényleg olyan vacak idő van-e?Szép napot!Paggy :movingflower:
Kép
Az ötödik is megjött.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 8:08

Ma reggeli hír:
Tekintettel a Kínában jelen lévő járványügyi helyzetre, az összes kínai holdújévi fesztiválra szervezett ünnepséget törölték. Sok európai városban a helyi kínai közösségek ugyanígy döntöttek. Így a 2020 február 1-jén és 2-án, a Monori Center - Budapesti kínai negyed helyszínen szervezett, A 2020-as Negyedik Magyar “Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivált is elhalasztjuk, más időpontban kerül megrendezésre. Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!
https://roadster.hu/ilyen-egy-evkezdo-t ... pan-modra/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 9:54

A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett 38. Magyar Sajtófotó Pályázatra 267 fotográfus 2488 pályaművet küldött, a beérkezett képek száma összesen: 6079.
Hír,eseményfotó:
1. díj: Dombóvári Tamás (szabadfoglalkozású): Részvét
Kép
Koreai nő a Margit-hídon a Hableány balesete után.

Képriport

1. díj: Ajpek Orsolya (Index): A Hableány tragédiája
Kép
Sport /egyedi díj/
1. díj: Földi Imre (Nemzeti Sport): Meglepetés
Kép
A többit itt megtalálhatjátok:
https://welovebudapest.com/2020/01/27/e ... alyazaton/
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 28. 9:57

Sziasztok!
Kicsit elvesztem, de Ramos tett róla. Hétvégén amikor egyedül vagyok otthon és megint csak itt tudjuk orvoshoz vinni, mert Makó már bezárt, hányt jó párszor, meg ment a hasa. Ügyelet gyanús volt, de aztán abbamaradt, azóta van figyelem alatt, de hál istennek már másnap jobban volt, igy hétfőn nem kellett vinni dokihoz. Mágnes, gyógyfüvek, aktuális féregtelenitő és probiotikum. Valamit benyalhatott túrás közben, vagy nem tudom. Persze, ha nem javult volna aznap robogás dokihoz, de ismerve az itteni helyzetet úgyis Makón kötöttünk volna ki.
Lényeg a léyneg, kicsit megzakkantam tőle.
Most csak gyors Paggynak az utolsó képre, aztán majd jövök, mert festek is ezerrel...
Ma hajnalban olvastam én is , hogy elmaradnak a rendezvények. Kiváncsi leszek itt Szegeden megtartják-e a házi ünnepet.
A cicáknál pont én is arra gondoltam, hogy ki a fene fog ebben a vacak időben kimenni, jó ott nekik bent a meleg helyen. :-)
Ramos se rohangál, fekszik szépen az ajtó előtt a pléden.
Reggel már mágnesezett, azt a hangzavart, beszélgetést amit le tud vágni, ja, meg hisztit, de azért fekszik aránylag szépen fél órát rajta.
Főzés, mert a fiam vizsgázik ma délelőtt, előtte ebéd, aztán remélem,hogy bővebben is tudok már jönni. RObogok, mert megint odaégetek valamit. Képeket is hozok reményeim szerint ....

helyzetjelentés: sz...-rá égettem a frankfurti levest párolás közben, mig leültem a gép elé. Agybajt kapok magamtól....
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 10:13

Szia Ágika!Szép napot!Sebaj,majd csinálsz valami gyorsételt! :)) :)) :)) :littlehearth: :movingflower: Paggy
Mindjárt futnom kell,de még ezeket berakom.
Kép
Téli sportok régen.A képen a Teleki Blanka Gimnázium van/ahová én is jártam,amikor felszöktem anyukámhoz Budapestre/1905-ben.
Kép
Műjég 1930.
Kép
Ezt már egyszer betettem.1908 Szemlőhegyi út
Még sok jópofa kép van itt:
https://welovebudapest.com/2020/01/27/t ... zpalyakon/
:-h :movingflower: Paggy
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. január 28. 13:18

sziasztok csak beköszönök, most értünk haza gyors túrós tészta..és már túl is vagyunk az ebéden... ;)
Ilyenkor nincs leves, ha nincs maradék előző napról. majd később hozok egy két képet, mert csak a buszról csináltam háttal ülve..
Holnap is megyünk psz.kontroll, illetve gyógyszerfelírás.
Látom zajlik az élet ezerrel. a képeket köszönöm..Ági, mi lett az ebéd végül, Sikeres vizsgát a legényednek! :-bd ~o)
Á majd még lefényképezem az új darálómat..már évek óta akartam egy nem villanyos kávédarálót, és ez ráadásul szabályozható is hogy milyen szemcsésre akarod! Csak a Tschiboban lehet kapni ilyet, és nagyon régóta kerestem. ;) Ez a saját karácsonyi ajándékom :)) utólagosan. Vettem szemvitamint meg egy csomó mindent a patikában, hogy ne akkor kelljen rohangálni amikor baj van...vitaminból és normaflórból mindig kell tartalék na meg fájdalomcsillapító stb. szóval cirka 5o elment mint a pinty.
Paggy, milyen édesek a cicák, aki a tenyereden szinte elalszik meg olyan aranyos mintha azt mondaná hogy légyszíves tartsd így a fejem olyan kényelmes :)) :)) :)) . szépek a régi képek, nagyon tetszenek. :D
Na megyek, egy kicsit filmezek...izgalmasnak ígérkezik a kardos csak most onlinen nézem nem töltöm le... :x :D :ymhug: :movingflower: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 28. 17:36

Sziasztok!

Kata csokis különlegességeinél maradtam el az olvasásban. Biztos finomak ezek a szép dobozos csokik, de ha választani lehet a süti és eközött, akkor a süti győzne! :-) Múltkor majd megvesztem a csokiért. Volt egy kis dugi macskanyelv, aminek az egész banda velem együtt nagyon örült. :-)
Atya ég Kata, ennyit otthagyni a gyógyszertárba! Mondjuk a szemvitamin, ha azt szeded amit a párom alap piszok drága. Én ugye aki nem szed semmi ilyet amikor mentem Kinába bevásásroltam pár alap doglot. Fel voltam háborodva mennyit fizettem. Mondjuk két havonta huszonvalahányat mi is otthagyunk a Gyuri bácsi gyógyfüveire.
Kata, tegyél már be fényképet a darálódról, olyan kiváncsi vagyok rá. :-)

Paggy, a beöltözött pasik nagyon aranyosak. Nem ódzkodnak amikor rájuk adod a ruhákat.? Jönnek itt az interneten a hirek a kinai virusfertőzésről. Az egyik gimis fakultációs csoporttársam is kint rekedt a lezárt városban. Úgy gondolom, látva kint a fegyelmet és a láthatatlan mindent látok rendszert, megoldják ezt is. Az viszont számomra érdekes, hogy ott karantén van, viszont akiket " kimenekitenek " az országból - külföldieket-, vagy csak simán hazajöhettek még, azokkal mi van?
A rendezvények itthoni lemondása jö ötlet volt a szervezőktől.
Emlékszem a Thaiföldön rekedt focicsapatra. Az itthoni média tökéletesen felfújta a dolgot, és sok megalapozatlan hir keringett a neten. Az ottani tv-t a mentőcsapat facebook oldalát és kinti tudósitókat követve nem is csalódtam a magyar médiában. Természetesen ezzel nem azt akarom mondani,hogy nem kell vigyázni itthon, de a pánik keltés felesleges a nézettség miatt. Emiatt nem is nézek tv-t már régóta, mert mit lát az ember, csak a rosszat, mert az a hir. Aztán persze vannak más véleméynek is, jobb félni...., Remélem a körülményekhez képest hamar stabilizálódik és megoldódik valamelyest ez a probléma is a világban.
Jók ezek a régi fényképek. Nézem a három pasit, hogy feszit a szánkón! :-)
A banyadalt már betetted egyszer szerintem, akkor is itt ültem és jókat vigyorogtam rajta. :-)
A frizurákat is végignéztem. Kedvencem a második, szeretem ezt a fajta fonást.
A sajtófotó pályázat képei közül legjobban a vizilabdás tetszik. Jól elkapott kép. A másik kettőt azért nem szeretem, mert elég baj volt ott és valaki ebből akar nyerészkedni. Nekem ez az. Hogy a második kép miért is került be, fogalmam sincs, az elsőnél meg egy gyászoló elkapott pillanata, hááát... biztos van aki ebben talál fantáziát, én sajnos nem.
Mindig szeretem viszont az állatkáid nézni. Szuper csendélet! :-)
Ma hajnal fél nyolckor voltunk a Lidlben - a páromnak ez hajnalban van-, felvásároltuk Ramosnak az összes akciós magyar filézett csirkecombot.
MOndtam, hogy gyorsan jöjjünk el, mert meglincselnek bennünket, hogy nem hagytunk másnak.

Boszorkány kedves, megnéztem a videóid. Nagyon tetszik a sok kis zegzugos utca, a régebbi városrész.

Rita, változatlanul gyönyörűségesek a képeid! Olyan, hogy szinte átnyúl az ember és ingere támadna megérinteni. :-)
Az ebédeidről meg már ne is beszéljek! :-)
Az én mai ebédem újra lett tervezve. :-) ismétlés a tudás anyja. :-)

A Szegedi Konfúciusz Intézet is lemondta a jövő keddre tervezett Lampionünnepet. Most tették közre.
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 28. 18:02

Jöjjenek a képek.

Igy jár az egyszeri lány, aki leül a géphez főzés közben. Tehát lányok és fiúk, mielőtt csak egy másodpercre - gondoljátok ti- leülnétek a gép elé, fontos szabály, hogy meg kell nézni hogy hagytad a tűzhely gombját. Sültkrumplinál ne is kisérletezzetek :))
Itt a jól megpárolt frankfurti leves alapja.

Kép

Ramos a mágnesen, miután rám hozta a frászt szombaton délben a hányásával és hasmenésével.
Nem olyan ügyes, mint Ödön volt, de igéretes a pasi :-)

Kép

Ez pedig ma reggel sötétben fél hétkor. Mert őkelme igényli a társaságot, igy meg én is elférek mellette egy kis gyomorkezelésre. Úgy tud beszélgetni, hogy felveri a házat. EZ kb. 10 percig tart, utána megunja.
Ma odaadtam neki a gyógynövényt rizzszel összekeverve az ajtó előtt. Megkértem a férjem,hgoy figyeljen már rá mig megeszi. A konyhában főzök, egyszer csak hallom az apró körömkopogásokat. Benézek a nappaliba, hát Ramos a mágnesen, a férjem meg a szobájában a gép előtt. Úgy gondolta tud enni egyedül is, otthagyta. Ajtó belökve és bejött.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 18:09

Szia Ági!HAHAHA!Na kit sejtek a földön fekve?Csak nem Te vagy ott =)) =)) =)) ???
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 28. 18:16

Tudom mit akartam még Ritának irni, de elfelejtettem.
Megrendeltük a fiamnak ma a festőkészletet. Nem ceruzásat, mert festőset akart. Ezek akvarellek.

https://shipgratis.hu/234287-szamokszer ... er-all-692

https://shipgratis.hu/diy-kep-oszi-taj- ... er-all-692

Neke,m az első tetszik igazán. Mondtam neki, hogy ha kész ki is tudjuk rakni az albérlőknél, miután bekereteztettük. Mennyit kerestünk képet, amit oda a falra kitehetnénk...

Jöjjenek az én képeim, de sajnos nem adja vissza milyen élőben, úgy, mint a tanáromét sem adta vissza. Ez a két kép az, amit meg merek mutatni véleményezére a tanárnak.

Kép

Kép
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. január 28. 18:17

Paggy írta:Szia Ági!HAHAHA!Na kit sejtek a földön fekve?Csak nem Te vagy ott =)) =)) =)) ???

De igen, közbe meg simogatni kell a ház őrzőjét, mert ha nem akkor elmondja a véleményét a lazaságról. Olyan hangon, hogy még a szomszéd is felébred.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 18:41

Nagyon jól mutat a leégett frankfurti levesmaradék.SZÉP KÉP!!!!!!Komolyan tetszik,független attól,hogy minek a következménye. \:D/
Állandóan így járok én is.Nem szabad a szobába mennem,mert sok lábost tettem már tönkre :"1 percre beszaladok,hogy megnézzek valamit".Az 1 perc=1 óra=1 lábos. :(( :(( :((
Hogy állsz a festéssel?Jó lenne látni majd! :ymdaydream: :-h :movingflower:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 18:43

JUJJ, \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ \:D/ DE GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰ ÁGI!!!!!!!!!!,amit festettél.
Hogy mik vannak?Nekem is tetszik az első kép.Öröm lesz festegetni.Sokkal élénkebb a festett kép,anyagszerűbb,mint a színezett,de azért az is jó!!!
Mi most a nászasszonyommal zumbázunk.Megmutatom mit gyakorolok itthon.Ez a legegyszerűbb.Mondtam az alattunk lakó fiatal házaspárnak,hogy ne csodálkozzanak,ha döng a plafon,mert zumbát gyakorlok.Persze nem este!!Olyan kedvesek voltak,mert örültek.Ők is járnak táncolni.Most beteszem ,amit már láttatok a ZUMBA GOLDBÓL.Boszorkány Éva városában vették videóra.a 2. videót ki sem próbálom,de nagyon tetszik.Ez nem nyanyáknak való,de jó nézni.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 18:51

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. január 28. 18:52

Vissza: “Társalgó”