Sziasztok!
Dorinával kezdem, mert arra válaszolt, amire én is kiváncsi lettem volna az arany mandarinnal kapcsolatban.

Vagyis az izére.

Dorina, ha ennéd, tennél fel a belsejéről képet?
Ido! Sajnos, ha az ember érzékeny a sok E számú összetevőre egy terméknél, akkor igy jár, mint Te. Borzalom, hogy mi mindent nem tesznek egy húsos valamibe, csakhogy az ize megfelelő legyen. Nagyon régóta mindent, amiben ilyen volt kidobáltam, miutána férjem bátyja hasnyálmirigy rákban meghalt. Nagyon nehéz volt a vegetát helyettesiteni, amiben izfokozó van és az idegekre hat, vagy a cappuccinot, amiben s zintén, de a pörkölt főzéshez használt piros arany és pörkölt izesitő, halászlé kocka is gondot okozott. Ma már vigan elvagyok nélkülük. Ja, még a cukor, ami nekem mumus. Elkezdtem pl. használni az ezt kiváltó különböző édesitőszereket, azoktól is rosszul lettem. A stiviától pl. halucináltam. És ez most komoly. Azonnal kivágtam, marad az akácméz.
A német juhászunkkal, mióta nálunk van most már hat hónapja - a Fajtamentéstől hoztuk, mikor az előző szépségünk lebénult a nagy betegség után egyik hajnalra- kétszer voltunk már orvosnál bélgyulladás miatt.
Ahogy a legutóbbiból kigyógyult, utána kezdtük volna a kutyasulit ismét. Műtötték az oktatót, igy szüneteltünk. Addig nem kapott jutalomfalatot, csak a szokásos nyers húst, és tanyasi tojást hetente egyszer. Eltelt már majdnem a kritikus 3 hónap, ami után ez jelentkezett nála. A jutalomfalat tele volt egy rakat E-vel. Megkóstoltam mit adok neki és meglepett, hogy a parizer finom. Sőt, nagyon finom. Most hogy nem kapja, semmi baja. Ebben a fajtában nem volt legalább füst aroma a többihez képest. Aki érzékeny a legapróbb doglokat is észreveszi.
Sajnálom,hogy nem jött be a sonka. Végül mi lett vele?
Nálunk szerencsére van olyan, hogy szeretet láda. Ha valami nagy ünnepek alatt marad ki kaja, el szoktam oda vinni.
GAbóci, bevásárolnak Neked, vagy azért el kell menned boltba? Andrisnak és Pannának hogy megy az otthon tanulás?
Kata, Most hirtelen csak a felhőképeidre emlékszem, azok nagyon jók voltak.

Az ismerős szembeni ház és a szép nagy fa.... Én azért komolyan reménykedem, hogy nem fog ez az egész júniusig tartani.
Paggy, a hajléktalanról már nem is tudom mit gondoljak.
Lehet félti a plédet... Most akkor hogy is van? Együtt viszed Lizikét meg Fruzsit azért sétálni ugye? Csak két időpontban?
Mi újság a partizánakciós otthon pisilünk dologgal? Kilested még egyszer?
Nagyon guszta lett a gombóc levesed. Én is szoktam ilyet csinálni. Ingerenciám is volt ma rá, de aztán csak megcsináltam az egész darált húst a másodikba. Finom az ilyen leves, mi is szeretjük.
Jó idő van itt is, csak azért cseles. Most is nyitva az ablak, de azért jön be a hideg.
Etetés abbahagyva, de még mindig jelennek meg cinegék. Már kétszer repült a fára meggyvágó. Még jó, hogy Rita tett be róla videót, igy gyorsan azonositottam is. Hát, ha láttatok már szép madarat! A csőre meg fantasztikusan erős. Ide repült két napja az ablakba és elvitt egy kis darab cinkegolyót. Nézem folyamatosan a madárles oldalt, ha kikelnének a fiókák, és mégis rossz idő lenne, az etetést azonnal abba kellene hagyni.
Mondjuk már nem kapnak
Megjelentek a rozsdafarkúak és az örvös galambok is. Hangos csivitelés van a fákon a tó felől.
Az idétlen nekem van félretett pénzem beszólásról meg csak annyit, hogy az ilyen embert jobb elkerülni, az egója árnyékként követi. Ne legyen soha szüksége arra, hogy valakire rászorul, mert akkor mit csinál? Mondjuk lehet totál természetesnek veszi.
Szépen alakitgatod az előkertet. Nagyon szépek a virágok. Amit le kellett venned, annak is olyan szép szine volt!