Szép napsütéses napot Mindenkinek!
mEGFOgadtam gyorsan irok, mert Ramos a konyhában elterülve az asztal alatt, bár kihúztam a konnektort a falból, de rá kell néznem.
Aztán ahogy rájöttem mennyi elmaradásom van, nem is lesz az olyan gyors, ha nekiállok irni...

Rita, örülök, hogy Zsuzsi és Lilyke otthon vannak már.
Hogy boldogulnak?
Kata, még mindig nagyon szép az a nagy fa a házatok előtt.
Nem baj, ha nem tetszik a pogácsád, lényeg az, hogy finom és nem kell boltba menni érte. Ebben a pillanatban koppanás a párkányon, hát a meggyvágó vágódott az ablakba. Mire elővettem a gépet elrepült. Francba, de jó lett volna lefényképezni...
Ez a gyümölcscentrifugám van, betesezem a linket, mert itt minden látszik mit tud.
https://www.bestmarkt.hu/catler-je-4010-gyumolcscentrifuga-inox-p354227
Nem tudom mennyire látszik,de totálisan kifacsarja a répát, céklát. Gyümölcs ebben nincs, mert ezek lúgositanak, az alma meg savat csinál.

Dorina, köszönöm a képet! De megkóstolnám!

olyan fura, hogy héjastól lehet enni...
Paggy, párod hogy van? Mivel jár doglozni? Eltántorithatatlan még mindig? nme akarlak a kérdéssel bosszantani, de tényleg érdekel.
Az sajnos,hogy a dinyne szomszéd mit csinál a fával, sajnos,ha nem közterület nem tud az ember mit csinálni.
A mi egyik szomszédunk is olyan, hogy irtja a fákat a telkén.
Aranyosak a teknőcök a szabadban. Nagyon szépek a kelendő növényeid. Nekem meg ki kellene már a fűszeresem gazolni, hogy mire a parlagfű elkezdene nőni lássam, hogy gyűjtsem. Mondjuk még messze az evésének ideje...
Köszönöm az almás süti receptet. Megyek majd Ramosnak húsért, ha nem lesznek sokan veszek almát. Meg a cékla-répa salátába i s kellene.
Valahonnan Ramosnak a farháton kivül szinhúst kellene szerezni, de msot húsvét előtt biztos nagyon sokan vannak mindenhol. Van még 19 napra neki, meg ott a száraz, de az utóbbit csak végszükség esetén akarom adni.
A jutalomfalatot amit vettem neki a Tescoba azért kóstoltam meg, mert az pulyka parizer volt, Vagy lehet az Aldiban vettem, nem emlékszem.
Tehát nem kutyakaját ettem
Én is készülök a farhátról leszedett töménytelen hájat kisütni. A töpörtőjét el szoktam vinni a szeretet ládába. Van egy rakattal. Jó, nem olyan sok, kb. négy-öt személynek családnak elég. egyszeri evésre.
Mondjuk most nem tudom a virusos időszakba ki hogy meri majd kivenni onnan.
Csinálom a croassant vacsira. Megőszülök ebbe a kaja készitésbe. Délre ebéd, délutánra meleg vacsora. Még fűszeres vajat kell összetákolnom. Szerencsére a tárkony már kihajtott a kertben.
Lencseleves volt ma virslivel, amit a félegyházi hentesünk csinál disznó és marha húsból. Nincs benne semmi adalék, be is szoktunk vásárolni, aztán teszem a fagyóba. Hozzá meg káposztás tészta, mert holnap akarok húst csinálni. Nincs minden nap, mert most nagyon beosztom a tartalékot.
Jajj, majd elfelejtem. De régen ettem svéd gombasalátát. Hú, de megkivántam. CSak az a baj, ahogy nézem a saját készitett paradicsomaimnak ki kell tartani júniusig és most sokat használok belőle. Volt vagy hatvan üveg körül és 15 van már csak.
De nem felejtem!!!
Megjöttek a sünök is. Van ugatás ezerrel. Általában pont akkor mozognak este hatkor, mikor adnék Ramosnak. Na most ez kihúzódik nyolcra. Igy ha még utána festek éjszakába nyúlik az egész...

Tegnapi vacsi. Simán elfogy hármunknak. Tegnap épp kiszámoltam, ha én csinálom és nem rendelünk két dobozzal, mert egy nem elég hármunknak, ez a tepsi pedig igen, akkor fele annyiba jön ki. Nekem most egyáltalán amig ez az egész tart semmi bevétel, még szerencse , hogy a páromnak a munka zavartalan. Zoltán is otthon dolgozik, én meg főzök, konyhásnéni lettem. Hulla vagyok estére...

Nem forditom meg, mert igy is foylamatosan az egyik szemem a konyhában Ramoson, de még alszik az asztal alatt

Csak megforditottam, mert borzalmasan nézett ki.