Mindannyiótoknak köszönöm a gratulációkat és a kedves szavakat!Gyorsan elkezdtem visszaolvasgatni, amit írtatok.
Dorina, nagyon aranyos a kis fácskád! Láttam már ilyen gyümölcsöt a Sparban. Elég drága volt.
Gondolkodtam rajta, hogy kéne venni egy párat, de aztán úgy döntöttem, hogy előbb utána nézek,
hogy mi is ez. Aztán jött a vírus...
Most láttam meg a félbevágott gyümölcsöt. De kiváncsi lennék a héja ízére!
Nekem meg most lett kedvem egy kicsit fordítani, hogy itthon vagyok. Nem vagyok 100%-os, de haladok.
Jó munkát a filmedhez!
A szomszédasszonyomnak több citromfája is van. Az "anyafa" tizenhét éves, erről szokott szaporítani,
ha kér valaki tőle. Ezt a nagyot is ő oltotta be annak idején. Tegnap tette ki a szabadba. Sok levelet
lehullatott. Az alacsonyabb egy fiatalabb példány.
Paggy! Nagyon guszták a leveseid. Én a májgaluskát szerettem nagyon. Kevés levesképet szoktam
kitenni, mert valójában azokban nincs sok újítás. Egy zöldségleves húsevő koromban is ugyanúgy
készült, mint most. Annyi a különbség, hogy ételízesítőt már nem használok, és zöldségleveskockát
is egyre kevesebbet. Ma fogom megenni a hamis palóclevesnek az utóját, ami hús helyett gombából
készült.
Nagyon szép a kiskertben lévő sok virág!
A teknősökről eszembe jutott, miért is hálós az erkélykorlát alja.
Nekem se maszkom, se kesztyűm, se fertőtlenítőm nincs, de ha akarnék se vehetnék. Csak azért mégis
be kéne szerezni egyet, ha esetleg behozzák, hogy anélkül nem lehet bemenni a boltokba.
Jól tettem, hogy beindítottam a fagyasztómat, így elég két hetente egy nagyobb friss zöldséges bevásárlást
megejteni. A legalsó kis rekeszben vannak a lisztjeim, felette a tészták, afelett a korpák, pelyhek, magvak,
felette a köretnek valók (gabonák és álgabonák) aszalt gyümölcsök, felette a száraz hüvelyesek. A legfelső
rekesz még szabad.
Imádtam az almás pitét. Szinte az egyetlen gyümölcsös sütemény, amit megettem. Nyersen szeretem a
gyümölcsöt, de sütve és főzve kevésbé jön be. Persze vannak kivételek.
Azt már megfigyeltem, hogy Angliában nagyon sokat adnak a biztonságra. Nem csak egy csecsemő esetében,
hanem a munkahelyeken is. Ott sokkal erősebb a szakszervezet, mint itthon, mindenért be lehet perelni a
munkáltatót, ezért is szigorúak a munkavégzés feltételei. Mindenki ki van oktatva, hogy később ne hivatkozhassanak
ennek hiányára. A kisbabáknál is gondolom a negatív tapasztalatok hozták magukkal, hogy ennyire kioktatják
a kismamákat. Én ebben semmi rosszat nem látok. Mikor kislány voltam, volt a lépcsőházban egy család, akiknek
az első babájuk belefulladt a takarójába. Addig ficergett, míg a fejére került a takaró. Így én azt nagyszerű ötletnek
tartom, hogy ne a baba feje legyen a kiságy végénél, hanem a lába, hogy ne tudjon lecsúszni a takaró alá.
A svéd gombasalátát is nagyon szeretem. Guszta lett.
A szomszédaid akciója újra eszembe juttatta, hogy még jó sokáig maradok családiházas. Egy szomszédom van,
azt is imádom.
Szerintem, ha a párod leállna, az egyben az élete végét is jelentené. Vannak ilyen típusú emberek, főleg itt falun
az idős korosztály.
Kata! Zsuzsi is szenvedett a fájdalmas szoptatás miatt, de kiment hozzájuk a midwife, és megmutatta, hogy
tegyék helyesen a baba szájába a cicit, azóta megszűntek a fájdalmak. Végre kezd begyógyulni a kisebesedett
mellbimbója. Nagyon jó elektromos mellszívót is sikerült venniük, úgyhogy nagyban megy a szopizás.
Nagyon jól regenerálódik Zsuzsi. Egy panaszt se hallottam tőle. Három napja sétálni is mennek. Ma egy hetes
egyébként Lilyke.
Egyed nyugodtan a céklaport. Az is jó, ha nem tudsz frisset venni. Jó vitamin és rost utánpótlás.
Elnézegetve a kajás fotóitokat, az jutott eszembe, hogy én el tudom képzelni a ti ételeitek ízét, mert én is
ettem azokat, de ti kevésbé az enyéimet.
Az egyik kolléganőm is mindig szögletes pogikat sütött, nem volt türelme a szaggatáshoz.