Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 6. 18:20

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 6. 18:25

És ,ami szuper volt!!! \:D/ a házbeli házaspár férfitagjával ,egymástól távol,maszkban próbáltuk a dzsumbujt a kertben csökkenteni.Tehát már úton vagyunk.Egyébként ő itthon dolgozik,de azért néha kimegy futni.
Kép
Szép estét Lányok!Holnap jövök,Üdv.Paggy :littlehearth: @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 6. 18:53

Sziasztok!

Paggy, milyen igazad van! Úgy eltelik a nap, hogy én is csak kapkodom a fejem.
Mennyire másként csinálunk ételeket. :-) Nálunk is káposztás tészta volt ma a lencseleves mellé. De kár, hogy nem fényképeztem le. :-)
Én reszelem sajtreszelőn a káposztát, megpárolom mézzel, pici sóval, amikor bebarnul beleteszem a gyúrt, kockára vágott tésztát. Rá meg megy a kristálycukor. Ezt még elbirja a belső berendezésem. Pici kerül a káposztára is párolás közben, mert a méztől nincs az az igazi káposztás tészta ize.
Kezd " pofásodni" a kert hátsó része.
Mekkora fazékkal csináltál tésztát!! Nem is csodálom fizikai munka után, hogy elfogy az egész.

Kész lett a croassanom is.. meg a fűszeres vaj.

Kép

Kép

Van már a fűszeresemben tárkony, meg zöld a kakukkfű is.

Kép

Habverővel szoktam összekeverni . A tárkony, kakukkfű mellett himalája só és fokhagyma van benne

Kép

Kép

Hozok majd festészetet is, csak ma már a megcsináltat nem kezdem újra, bár a körülményekhez képest nem is lett olyan vészes.
Lefényképezem, megnézem a hibáit, aztán kijavitom.
Most Ramosozok kicsit, aztán sünözünk, azt hiszem filmezek este, nem majdnem éjfélkor kezdem el és alszok el rajta, mint mostanában.

Gabóci! Nézd mit találtam.
Békéscsaba, tojásfa
Kép

Kata, elfelejtettem megkérdezni, hogy a rizs kurkumás?
Paggynak meg a szuper szájmaszkját nem dicsértem meg :-) vetted, vagy csináltad?
Borzalom, hogy itt is mi volt a piacon, mint mesélték szombaton. Ki akartam menni, de aztán úgy gondoltam nem leszek én normális.
Minden van itthon, ami nincs, az meg meglesz ezen a héten.
Megjött ma az értesitő valószinűleg a rizspapirról, mehetek a postára.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 6. 19:00

Ági és Kata!Csináltam a maszkot .1 konyharuhából 2 jön ki.10 perc varrás le-fel öltéssel.Ezt mindenki ismeri és régi bugyiból kivettem a combnál lévő gumikat,Ennyi az egész!!!Üdv :paggy
Ó,de guszta a fűszervaj!!!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 7. 10:37

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 7. 11:32

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 7. 16:39

Sziasztok!Megjöttem a napi munka 3/4 része után.Remélem jól vagytok!Jó lenne,ha azok is jelentkeznének,akik csak ritkán írnak!Hoztam néhány fotót.Mindjárt.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 7. 17:01

Hát most csak olvastam és nézelődtem...a kerti videó nagyon tetszett ahogy az előző link is, nem is győztem az olvasást még vissza kell majd oda is térnem. Na csak jussak megint paradicsomhoz... :)) :)) :))
a szájmaszk is ügyes...Most tárva nyitva az ablak a nyárias idő miatt. Egyébként egy jó félórája hogy felébredtem bő két óra alvás után.
Látom milyen tüskénkedés megy a konyhában udvaron stb. én meg ma a kapcsolókat stb fertőtlenítettem le, meg a lift gombjait és az ajtót.Ma még megy egyet majd a mosógép, aztán felmosás.
Az ágyat visszafordítottam a puhább változatra, mert a keményebb felületen nem tudtam aludni fél éjszaka, és olyan volt mintha kifeszítenék fektemben a a izmokat a lábamban, a vállam meg elzsibbadt. brrr.
Na szóval hogy mit ír a szakirodalom és mi az ami beválik ég és föld. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Én meg elfelejtettem a kérdésre válaszolni, igen kurkumás a rízs, egy kiskanállal szoktam hozzá tenni.. :x
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 7. 17:12

Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 7. 17:16

Kép
Kép
Fruzsi a vadárvácskában:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 7. 17:21

Vissza kellett lapozzak egy oldalt, mert kiderült nem nálam telt be az oldal. Ági! Köszönöm a linket, megnéztem. De az érdekes, hogy senki nem ír véleményt, hogy jó a gép, vagy mi a hiányossága, stb. Egyébként a kifacsart gyümölcsből nem csinálsz gyümölcstortát, hogy ne menjen semmi veszendőbe, tudod olyan őzgerinceset, csak most nem jut a sütemény eszembe, hátha neked beugrik hogy melyikre is gondoltam... :)) .
Guszta nagyon a pizza is, én most totál lusta vagyok mindenhez, aztán mégiscsak van ez az...tegnap a két szelet tarját kisütöttem zsírban, és ma zsíros kenyér volt az ebéd, meg később túrós tészta. de még mindig el vagyok telve, annyira finom volt a pecsenyés zsír.
Na megyek, megpróbálom magam életre galvanizálni, mert itt ülve is tudnám folytatni az alvást, pedig már meg is ittam a friss kávét. Bár ha éjszaka meg emiatt nem fogok tudni aludni enyhén szólva is elküldöm magamat melegebb éghajlatra.
Na sziasztok, majd jövök! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Közben meg egyszerre akarjuk Paggyval elküldeni az írást, látom Fruzsinak ugyancsak tetszik a virágos rét.
Na meg a séta is, de jó hogy ilyen gyönyörű idő van...s látom kíváncsiság is megvan a kerítés másik oldalán. A bazsarózsa csodaszép, remélem nem tévedtem hogy az....
azt az útjelző táblát jelezni kellene mielőtt baleset lesz belőle... :x :littlehearth:
Hát biztosan vészhelyzet volt, ott már nem fog felrobbanni semmi a szivárgás miatt...
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 7. 17:21

Gázcsőcsere a keresztutcában a mi sarkunknál:
Kép
A fenyőfa alsó ágaitól megfosztva.jelenleg így állunk.remélem leállnak a kivágásával egy idre a cirkuszom hatására.Jól elküldtek a fenébe,megfenyegettek,hogy fenéken lőnek.Egy gonosz leskelőd vénasszonynak gondolnak.pedig esküszöm,hogy nem az üvöltöző,trágár beszédjükkel,a háztatarozásunk 2 millióval került többe miattuk és minden eddigi kutyájukkal,akit bezártak egy kis helyre,a folyton üvöltő magnóval,az este is cirkuszolásukkal van bajom.Azt elfogadom,de ezt már nem bírtam.haragszanak rám.
Spoiler: mutasd
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 7. 17:56

Paggy, ha miattuk nőtt a háztartozás akkor ki kell őket lakoltatni! :-t
Szegény fa, igencsak "sudár" de inkább kopaszka lett... :(( x_x
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 7. 17:59

Kata!Ők a szomszéd ház,akik üvöltöztek nyáron a cigány brigádunkkal.
nem a tartozás nőtt,hanem többe került miattuk a tataroztás ,mert nem engedtek normál állványzatot.Nem engedték,hogy az állvány egyik lába hozzájuk kerüljön,mert a feléjük eső tűzfalat is kellett tatarozni.Így lengő állványzatot kellett csináltatnunk.azután meg agyon dícsérték az előzőleg büdös cigányoknak nevezett brigádot.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 7. 20:23

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 8. 9:07

Jó reggelt Lányok!Ritán kívül,aki nagyon-nagyon nehéz munkát végez,távoktatás,mindenki ennyire elfoglalt
.Tényleg-tényleg mi nyugdíjasok nagyon sokat serénykedünk a nehéz időkben.Természetesen törődünk a családunkkal,a szomszédokkal távolból,a barátainkkal telefonon vagy emailen.Elvárjuk,hogy mindenki teintettel legyen ránk és persze mi is másokra.Sajnos ez nem így van.Vagy törődnek velünk vagy nem,vagy törődünk magunkon kívül másokkal vagy nem.Egy biztos,szerintem,ha én csak magammal törődök,akkor ne várjam ,hogy velem törődjenek.KIVÉVE A TERÉZANYA TÍPUSÚ EMBEREKET,akik önzetlenül adják oda az életüket másoknak.De nem mindnyájan tartunk itt,csak várjuk,hogy adjanak ,gondoskodjanak,mert rajtunk segíteni,nekünk adni KÖTELESSÉGE A VILÁGNAK,hiszen MI VAGYUNK A VILÁG VILÁGOSSÁGA.Most nem a munkájukat vesztett vagy magatehetetlen emberekre gondolok.Sőt arra sem,ha egy környéken nincs munka és hiába akar az ember dolgozni.

Lányok!Itt süt a nap ,kellemes idő van.megyek és elkezdek magammal és a konyhával törődni.Sziasztok.Paggy
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 8. 9:20

Elkezdtem fordítani és persze megállt a világ, ahogy szokott. Vagyis mégsem, mert már a hobbijaimból
sem tudok leadni, az unokám kukkolásáról meg főleg nem, és mennem is kell minden nap. A fordításra
igazából nagyon kevés időm van, ezért most raktárra termelek, és ha meglesz a biztonsági tartalék,
kezdem el kipakolni a feliratokat.

Megint több oldal a lemaradásom, most nem kezdem el feldolgozni, de a képeket megnézem, és bele-bele
olvasgatok abba, amit írtatok. Be fogom pótolni.

A karatén most nagyon jól jön nekem, mert bármikor, amikor a lányomnak jó, tudunk videochatelni, és
láthatom Lilykét is élőben. Nagyon kis édeske, és máris látszik rajta, hogy egyéniség. Nyilván így van
ezzel más baba is. Nagyon jó, hogy részese lehetek az életének, így távolból is.

Pár képet beteszek, ezek már otthon készültek, három, négy és öt naposan. Mai (hatodik napos) fotóm
még nincsen.

Legközelebb úgy jelentkezem, hogy már nem Lilyke lesz a témám, hanem arra is reagálok, amit a ti
hozzászólásaitokban olvastam vagy láttam.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2020. április 8. 9:23

szép reggelt mindenkinek, itt is ezerrel süt a nap...Paggy, jót nevettem én is a trükkön. :)) :)) :))
Jó volt a reggelt már nevetéssel kezdeni. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 8. 9:29

Gyorsan beteszek egy bűbájos képet a dobucdo.com-ról,s azután gyorsan megnézem LILYKÉT :x :x :x
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2020. április 8. 9:34

Rita!nagyon édes!! :littlehearth: :littlehearth: :littlehearth: :flower1: Már olyan kislányos nézése van az utolsó képeken.NYUGODTAN LELKENDEZZ!!!!!!!!!ÖRÖMMEL VESZEM,mindeen képedet és beszámolódat,hiszen ez most IGAZÁN NAGY DOLOG,VALÓDI ÖRÖM és öröm osztozni az örömödben.Köszönöm,hogy betetted és megható ,hogy megosztod velünk .Szia.Paggy @};-
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 8. 13:20

Sziasztok, csak egy gyors bejelentkezés, meg ami a tegnapi késő esti olvsásból eszembe jut, aztán majd jövök, ha nem csipődik be a derekam.
Paggy, erre a fenyőfára gondoltam, amit betettél. Hát a lődözésre már tényleg nem tudok mit mondani...
Nem emlékszem Lizike, vagy Fruzsi van a képen, de majd megnézem. Nagyon jól áll neki a virágtenger. Igy legalább tudom, hogy ami itthon van, az nem ibolya. :-)
RIta, Lilykéről bármikor, bármennyi információt!!! Az a mosoly!!! :-) Szépen fejlődik!
Kata, jó, hogy tudsz aludni, és Samuka hagy. :-)
Addig ő is fekszik az ágyban?
A gyümölcscentrifugából ami kijön anyag, az már annyira nedvesség nélküli,hogy semmire nem alkalmazható. Próbáltam. Iztelen, igy kuka.
Ez egy német márka. Egy anyuéknál van belőle, kettő meg itthon, hogy legyen tartalék. Mi naponta kétszer használjuk, ez ugye nagyüzemi felhasználás... Olyat akartam, ami a fűből is kicsavarja a levet. Nagyon jó, mikor a ragadós galajból szedem ki a nedvességet a mellkasomon lévő keloidra. Az egyik ilyenünknél két év használat után a férjem szerint elfáradhatott a műanyag az egyik alkatrészénél - meg a mosogatógép, vagy a franc tudja- és szerviz lett a vége. Pesten van csak. Küldtek futárt, oda- vissza szállitotta ingyen, Németo.-ból kellett az alkatrészt megrendelni. Ekkor vettük a másikat tartalékba, hogy nem maradjunk anélkül. Én nagyon szeretem. A banánt pl. ami már puha, azt nem szabad vele leturmixolni, mert értelmetlen. Annak a sima turmix kell.

Megyek, mert a kertet kapálom, meg a fűszeresem kellene rendberakni. Tegnap három talicska vakondtúrást szedtem össze szentségelve. Utána fűnyirás volt. Ahogy kész lettem már ott volt ismét a vakond. Egyszer elkapom és kitekerema nyakát komolyan. Akár védett állat, akár nem. Már lassan uszodát lehet telepiteni a kert közepébe a gödröktől.
Jó idő van,.
Sütöm a Ramos farhátjáról leszedett zsirokat ki, mert kell ahely, ha lenne neki felső comb. Mondjuk húsvét előtt nem megyek boltba, az is biztos.
Vigyázzon magára, aki kimegy otthonról!
Ido11

HozzászólásSzerző: Ido11 » 2020. április 9. 5:33

Szervusztok!
Hat nappal ezelőtt voltam itt. Nem győztem olvasni, amit írtatok, és nézni a sok szép képet.
PAGGYnak írom, hogy sajnállak a szörnyű szomszéd miatt. Úgy tudom, hogy van egy rendelet, amely szerint az ember a saját kertjében sem vághatja ki engedély nélkül a fát.

ÁGI a főtt füstölt húst úgy próbálom menteni, hogy többször kiáztattam, levét leöntöttem. Lefagyasztottam. Majd egyszer megkóstolom, ha merem. A leírás szerint hozzáadott vízzel készült. Sógornőm szerint ez lehet az oka, hogy allergiás lettem rá. A bolti kocsonyán a zselatin allergén anyagként szerepelt, lehet hogy a füstölt húsba is raktak.

Kedden voltam vásárolni a szomszédos hentes boltban, de nem szívesen mozdulok ki. Rendeltem házhozszállítást a Tescotól, három hétre előre sikerült időpontot foglalnom, 29-re, nagyon kicsi volt a választék. A kerület Fideszes aktivistái vásárolnának, telefonon felajánlották, nagyon jól esett, de akkor meg a bankautomatához kellene kimennem pénzért, a Tesconál kártyával fizetek.
Szóval semmi sem jó, mikor lesz vége ennek az őrületnek ?!
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 9. 10:00

Mindannyiótoknak köszönöm a gratulációkat és a kedves szavakat!

Gyorsan elkezdtem visszaolvasgatni, amit írtatok.

Dorina, nagyon aranyos a kis fácskád! Láttam már ilyen gyümölcsöt a Sparban. Elég drága volt.
Gondolkodtam rajta, hogy kéne venni egy párat, de aztán úgy döntöttem, hogy előbb utána nézek,
hogy mi is ez. Aztán jött a vírus...

Most láttam meg a félbevágott gyümölcsöt. De kiváncsi lennék a héja ízére!

Nekem meg most lett kedvem egy kicsit fordítani, hogy itthon vagyok. Nem vagyok 100%-os, de haladok.
Jó munkát a filmedhez!

A szomszédasszonyomnak több citromfája is van. Az "anyafa" tizenhét éves, erről szokott szaporítani,
ha kér valaki tőle. Ezt a nagyot is ő oltotta be annak idején. Tegnap tette ki a szabadba. Sok levelet
lehullatott. Az alacsonyabb egy fiatalabb példány.

Kép

Kép

Paggy! Nagyon guszták a leveseid. Én a májgaluskát szerettem nagyon. Kevés levesképet szoktam
kitenni, mert valójában azokban nincs sok újítás. Egy zöldségleves húsevő koromban is ugyanúgy
készült, mint most. Annyi a különbség, hogy ételízesítőt már nem használok, és zöldségleveskockát
is egyre kevesebbet. Ma fogom megenni a hamis palóclevesnek az utóját, ami hús helyett gombából
készült.

Nagyon szép a kiskertben lévő sok virág!

A teknősökről eszembe jutott, miért is hálós az erkélykorlát alja. :(

Nekem se maszkom, se kesztyűm, se fertőtlenítőm nincs, de ha akarnék se vehetnék. Csak azért mégis
be kéne szerezni egyet, ha esetleg behozzák, hogy anélkül nem lehet bemenni a boltokba.

Jól tettem, hogy beindítottam a fagyasztómat, így elég két hetente egy nagyobb friss zöldséges bevásárlást
megejteni. A legalsó kis rekeszben vannak a lisztjeim, felette a tészták, afelett a korpák, pelyhek, magvak,
felette a köretnek valók (gabonák és álgabonák) aszalt gyümölcsök, felette a száraz hüvelyesek. A legfelső
rekesz még szabad. :))

Kép

Imádtam az almás pitét. Szinte az egyetlen gyümölcsös sütemény, amit megettem. Nyersen szeretem a
gyümölcsöt, de sütve és főzve kevésbé jön be. Persze vannak kivételek.

Azt már megfigyeltem, hogy Angliában nagyon sokat adnak a biztonságra. Nem csak egy csecsemő esetében,
hanem a munkahelyeken is. Ott sokkal erősebb a szakszervezet, mint itthon, mindenért be lehet perelni a
munkáltatót, ezért is szigorúak a munkavégzés feltételei. Mindenki ki van oktatva, hogy később ne hivatkozhassanak
ennek hiányára. A kisbabáknál is gondolom a negatív tapasztalatok hozták magukkal, hogy ennyire kioktatják
a kismamákat. Én ebben semmi rosszat nem látok. Mikor kislány voltam, volt a lépcsőházban egy család, akiknek
az első babájuk belefulladt a takarójába. Addig ficergett, míg a fejére került a takaró. Így én azt nagyszerű ötletnek
tartom, hogy ne a baba feje legyen a kiságy végénél, hanem a lába, hogy ne tudjon lecsúszni a takaró alá.

A svéd gombasalátát is nagyon szeretem. Guszta lett.

A szomszédaid akciója újra eszembe juttatta, hogy még jó sokáig maradok családiházas. Egy szomszédom van,
azt is imádom.

Szerintem, ha a párod leállna, az egyben az élete végét is jelentené. Vannak ilyen típusú emberek, főleg itt falun
az idős korosztály.

Kata!
Zsuzsi is szenvedett a fájdalmas szoptatás miatt, de kiment hozzájuk a midwife, és megmutatta, hogy
tegyék helyesen a baba szájába a cicit, azóta megszűntek a fájdalmak. Végre kezd begyógyulni a kisebesedett
mellbimbója. Nagyon jó elektromos mellszívót is sikerült venniük, úgyhogy nagyban megy a szopizás.

Nagyon jól regenerálódik Zsuzsi. Egy panaszt se hallottam tőle. Három napja sétálni is mennek. Ma egy hetes
egyébként Lilyke.

Egyed nyugodtan a céklaport. Az is jó, ha nem tudsz frisset venni. Jó vitamin és rost utánpótlás.

Elnézegetve a kajás fotóitokat, az jutott eszembe, hogy én el tudom képzelni a ti ételeitek ízét, mert én is
ettem azokat, de ti kevésbé az enyéimet. =))

Az egyik kolléganőm is mindig szögletes pogikat sütött, nem volt türelme a szaggatáshoz. :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2020. április 9. 10:01

Ági, már én se etetek pár napja. Nálam is megjelentek a rozsdafarkúak, és a menetelésem alkalmával a
szántóföldeken jó sok barázdabillegetőt is látok. Mindig nagyon sajnálom, hogy nem viszem magammal a
fényképezőgépet, mert annyi fotózni valóm lenne, de nehezítené az ütemes, tempós gyaloglásomat. De lehet,
hogy ma magammal viszem mégis.

Palacsinta! Mindig eldöntöm, hogy sütök, aztán elfelejtem. Van olyan receptem, amibe csak banán, zabliszt
vagy pehely, és növényi tej kell. Lehet, hogy húsvétra...

Spagetti! Jó ötlet, régen csináltam már. A tiédet is lehetne veganizálni.

Pizza! Na, azt is falnám! Jó ég! Ezer éve nem sütöttem. Egyszer nekiállok.

Nekem Margitkánál van a fűszeresem. =)) Már nála is van kakukkfű, és oregánó (szurokfű) is.

Ramos megemberesedett a legutolsó képek óta. Szép és okos kutyu.

Képzeld, a karantént választottam arra, hogy megszabaduljak a hajfestéstől. Most van ideje lenőni, és alig
látja valaki. Hétfőn még festésre és nyírásra mentem a fodrászhoz, de mire odaértem, meggondoltam maga, és
csak nyírás lett. Kicsit rövidebbre nyírta a szokásostól, hogy hamar a végére érjünk a lenövesztős procedúrának.
Anglia miatt döntöttem így. Ott sokkal többe kerül a fodrász, mint itthon, egy gonddal kevesebb. Később majd
félhosszúra megnövesztem, és összefogva fogom hordani. A hosszából meg Zsuzsi is tud nyírni nekem.

De jó ötlet hogy fészekalapanyagot csináltál a párod hajából! Ha hamarabb látom, én is hazahoztam volna a
sajátomat!

Nálunk még tegnap is 0 fok volt reggel, napközben meg 20 fok volt.

Elismerem a gyógyteák létjogosultságát, de valahogy ez kimaradt az érdeklődési körömből. Milyen szép színesek!

Falnám a pogácsát!

A gyümölcscentrifuga maradékát lehet komposztálni, vagy csak a talajra kiszórni. Javítja a szerkezetét. Egyébként
szokták fermentálni is úgy, hogy tesznek még hozzá gyümölcsdarabokat meg egy kevés mézet, és négy nap múlva
leszűrés után egészséges, enyhén pezsgő, de nem alkoholos, italt nyernek belőle.

Ido, a házhoz szállítást még nem próbáltam, de lehet, hogy egyszer rákényszerülök én is. A volt férjemmel mentem
el nagyobb bevásárlásra, mert annyit nem tudtam volna cipelni a buszon. Itt nálunk csak egy darab kisbolt van,
amiben egyébként minden alapvető dolog kapható, még húst is lehet rendelni. Viszont amióta étrendet váltottam
már csak zöldségeket és gyümölcsöt tudok vásárolni benne. Mondjuk ezeket se kell buszon cipelni.

Legközelebb én is kajákat hozok, hogy bővítsem a repertoárt. :D
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2020. április 9. 10:14

Napsütéses szép napot Mindenkinek!

Tényleg jó volna, ha csak jelentkeznének a rég látottak. :-)

Ido, remélem ehető lesz a sonka igy, hogy lefagyasztottad és utókezelted.
Én tegnap kaptam frászt, mikor majdnem egy liter házi tejfölt kellett kidobnom, mert megpenészedett. A guta ütött meg. Tudom, hogy nincsennek most annyian a vevők, de hogy ilyen gyorsan megpenészedjen, az legalább két hetes lehetett már. Még jó, hogy volt otthon cserpes joghurt és tudtam csinálni a férjemnek mára sajtos rudat, mert megint alkatrészt kellett szállitania Pestre.
Mondjuk csak beadja és már jön is, ráadásul csak ügyelet van már annál a cégnél is. kocsi lefertőtlenitve belül, kézfertőtlenitő feltöltve, ülésre törölköző, arra mennek a gyógyteák, viz, banán meg a szerintem már felesleges sajtos rúd, ja és váltó szájmaszk, mert soká lesz úton.

Paggy, újranéztem Fruzsit a virágtengerben. :-)
Megint találtam itthon egy vadárvácskát. Most már a nevét is megjegyzem.
Szerintem a saját házon belül nincs rendelet ami a fakiv ágást szabályozná, csak közterületen.
Amit kivágott a környezetgazdálkodás tavaly szeptemberben - jó, a minőségi munkáról ne beszéljünk-, azt beültették szépen - igaz vezeték alá-, tegnap meg legnagyobb meglepetésemre jöttek lajtos kocsival és locsolták . Ráadásul a földbe letett csőre még dugót is tettek. :-)

Ma elvittem a tegnap kisütött csirke hájat a szeretet ládába. Azt hittem ebben a virusos időben senki nem lesz ott. Fél nyolc körül értem oda, és már várakoztak a templom nyitására öten. Ott szokták leadni a cégek a kenyér és péksütemény adományokat, ami kimaradt előző napról.
Ráakasztottam a keritésre a csomagot, négy nem nagyon kicsi adag tellett ki, de remélem lesz annyi eszük, hogy még tesznek az ötödiknek is a zacskóba. Jó, igy, mert legalább látom, hogy jó helyre kerül. Megkóstoltam, miután meg is sóztam himalája sóval. Jó illata és ize is volt. Legközelebb a zsirból is teszek kis üvegekbe, mert kenyérre tökéletes, ha nincs az embernek pénze.

Na és kivel találkoztam a piacon???? Hát legkedvesebb Marcsinkkal! :-)
Igazából én elvoltam Jánosnak a banán nézegetésével, ő ismert meg, miután azért beazonositott a maszk alatt. :))
Jó volt látni Marcsi!!!!! :-)

Tej és zöldségeket vettem még, aztán irány haza. Úgy leizzadok a maszk alatt, mint a ló, tekerés után hazaérve.
Hát kb. fele vásárlónak volt maszkja, kesztyűje még kevesebbnek, eladók meg aztán nagyon hiányosan védekeznek. Viszont volt nénike, akinek ffp2-es maszkja volt! Gondolatban meg is dicsértem. Reggel ahogy tekertem át az úton, szembe jött át egy autó, fiatal csajjal. Maszkban , kesztyűben ült bent. Én is megnéztem mivel van felszerelve, ő is rám nézett. Nyugtáztuk szerintem, hgoy rendben vagyunk.
Nem igazán akartam felvenni kesztyűt sokáig. Kicsit cikisnek tartottam. atzán mikor mentem a postára, úgy gondoltam na itt van az ideje.
Hát ne tudjátok meg milyen koszos volt a vékony latex kesztyű, mikor hazaértem. A piacon voltam, csak a tejesnél, húst hoztam még, meg a postán. Na, azóta, ha megyek veszek kesztyűt. Ott a fertőtlenitő is a zsebemben.
Ha kaptok Nitril kesztyűt vegyetek. Az nem szakad olyan könnyen. Gyógyszertárban csak 24 Ft. volt darabja. Interneten arany áron van. Pofátlanság...
Jó, is, hogy megbüntették azt a pesti csirkeárust, hátha a többi áremelős is észhez tér.
Jön a meleg, szédelgek is ezerrel.
Ma a fagyóból veszek ki másodikat, pacalt nekünk, meg egy adag milánói szószt Zoltánnak, meg volt még zöldbab, levesnek. igy van egy kis időm irogatni :-)

Indulás a vadi új szexi gumikesztyűben.
Ja, és mosolygok, csak az nem látszik :-)

Kép

Végre majdnem gaztalan a fűszeres. Hátul borsmenta, vörös büszke - nálunk igy hivják-, oregánó, citromfű, vérehulló fecskefű, kakukkfű, tárkony- Málna néhol, meg egy kis tő ragadós galaj. A tárkoyn mellett a sarokban fognak a parlagfüvek kikelni, a többi részen meg ubi volt tavaly.

Kép

Vissza: “Társalgó”