Most egy rettentő gyors, ugyanakkor nagyon finom kaját szeretnék nektek bemutatni. Ha gonoszkodni
akarnék, akkor lusta asszony tésztájának nevezném el, de inkább az időhiányos asszonyok étele ez.
Szeretném azt hinni, hogy az én találmányom ez az ételkészítési mód, mert még soha sehol nem
láttam még hasonlót se. Ennek ellenére elképzelhető, hogy valakinek már hamarabb kipattant a fejéből,
és valamelyikőtök már látott valami hasonlót.
Szóval a felforrt tésztavízbe nemcsak a tésztát, hanem a rávaló zöld féléket, amivel szeretném gazdagítani,
is beleszórom. Itt a tészta mellé került négy összetevős (borsó, kukorica, zöldbab, répacsíkok) mirelit
zöldségkeverék, és szeletekre vágott csiperke is. A vízbe csak sót teszek. A tészta és a zöldségek egyszerre
fognak megfőni. Leszűrés után már csak egy jó kis szósz kell, amiben jól összeforgatjuk a zöldséges
tésztát, utána sózzuk, ha szükséges, és már kész is. Szerintem ehhez csak a mirelit zöldségek jók, mert azok
hamarabb megfőnek, mint a frissek. A gomba nem kell, hogy fagyasztott legyen.
Én ezt, az itteni Lidlben kapható nagyon fincsi szárított paradicsomos szószt választottam. Háromféle
ízesítéssel kapható. Mindhármat kipróbáltuk már, nem tudok köztük különbséget tenni, annyira finomak.
Nagyon ritkán veszünk ilyesmit, de néha tényleg jól jön, ha gyorsan kell kaját csinálni, meg néha bele is fér
egy kis kilengés. Az olaj és a cukor miatt nem felel meg a TÉNÉ elvárásainak.
Ez a nem túl nagy dobozka 30 dkg tésztához is elég.

Bazsalikomos paradicsomos, és sült paprikás paradicsomos a másik kettő.

Együtt szépen megfőnek. Nem baj, hogy a tésztavizet nagyon lehűtik a hideg zöldségek, nem árt neki.

Leszűrve. Nem kell megijedni tőle, hogy semmi ízük sincs. Majd az öntet intézkedik.

Salátával és bébispenóttal tálalva.
Lilyke verziója:A mirelit zöldségeket reszelt gombával pici sóval, pici fokhagymaporral összepároltam, majd krumplinyomóval
belenyomkodtam, hogy a zöldségek kisebb darabokra essenek szét. Ezután hummusszal és szójajoghurttal
kevertem össze. Vöröslencse tésztával fogyasztotta.