Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 21. 20:33

:) :) :) :) :) :) :)
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. augusztus 21. 20:54

Kedves Paggy!
Köszönöm ezt az ismeretanyagot. Még olvasásra,megértésre szorulok. Borzalom, ami történik mostanság a világban.
Egy kincs vagy, ezt ilyen jól összeszedted. A fotók nem jöttek be, csak az első egy kép. Talán majd holnap sikerül megnyitni. Remélem nem rémséges fotók lesznek.
Örülök, hogy a végére levezetőnek táncot tettél be. Remélem már elmosogattál, én is most végeztem, vacsorát főztem a fiamnak.
Ma kicsit elmentünk egy programra, hárman lányok, sajnos amire kiváncsi lettem volna, arra még várni kellett volna délutánig. Nem volt türelmünk, így haza jöttünk.
Szép estét mindenkinek. :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 22. 13:05

EZ A KÜLÖNBSÉG A HÍREK TÉMÁJÁBAN..Akkor mi hol is tartunk?Ki él jobban?Kinek az élete van veszélyben?
823 afgán menekült zsúfolódott fel egy amerikai repülőgépre /AFGANISZTÁN/
Drámai és tragikus felvételek Afganisztánból: halottak a tömegben, síró gyerekek...

Nádai Anikó kócosan is fantasztikusan néz ki /EURÓPA/
Ezekért a filmekért érdemes ma bekapcsolnia a tévét
Hatalmasat üvöltött a horgász, amikor meglátta, mekkora pontyot fogott

Lányok!Nem akarlak felizgatni TITEKET,de ez egy jó elemző cikk részint az afgán társadalomról,részint az amerikaiak sikertelenségének okairól.
https://forgokinpad.blog.hu/2021/08/16/kabul_vegnapjai
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 22. 14:37

Ági, persze itt is van rengeteg gyógyszerszerűség, ami nem vényköteles. Amikor a vejemnek antibiotikumot
kellett szednie a Lime-kórra, 45 szemet írtak ki neki. Kapott két doboz 20 szemes gyógyszert, az 5 szemet
pedig külön betették egy pici zacskóba, így hozta haza.

Itt már elég drágának számít, ha egy ruha mondjuk 60 fontba (kb. 24 ezer forint) kerül. A lányom már a
16 fontosra (kb. 6500 forint) is rámondja, hogy ilyen drágán nem vesz ruhát. Olyan bosszantó megtapasztalni,
hogy mondjuk a Lidlben, ami itt is és Mo.-n is van, minden olcsóbb, mint otthon. Tudom, hogy ez gazdasági
kérdés, és sok minden befolyásolja az árakat, csak olyan igazságtalannak érzem.

A paprikás krumpli nokedlije petrezselymes, ezt elfelejtettem korábban leírni... mondjuk látszott rajta... :D

Úgy, ahogy Paggy írta, az unokával a nagyanyaság érzése is megjön, és fokozatosan válik egyre erősebbé.
Mivel egész nap a gyerekkel vagyok (ebből fél négyig egyedül), néha elfelejtem, hogy csak a nagyanyja vagyok,
és anyának szólítom magam (például: "gyere, anya segít neked", mondom, amikor nem sikerül a zoknit felvennie
egyedül). =)) Abban viszont igazad van, hogy más egy lány, és más egy meny mellett nagymamáskodni. A lány
természetesen a saját anyját szeretné maga mellett tudni, amikor segítségre van szüksége, de ez csak addig van
így, amíg nagyon kicsi a gyerek.

Nem gondoltam volna, hogy még mindig érzed az oltás mellékhatásait. Egyszer el kéne múlnia, nem? Csak nem
maradsz így.

Lassan már félni kell kimondani, hogy én még mindig nem vagyok beoltva. A nagyobbik fiam a nyaralásuk miatt
oltatta be magát, pedig a menyem se akarta gyerekvállalás előtt. Náluk nem volt jelentősebb mellékhatás. Más
meg még oltatlan a családban. Elfogadom, ha valaki akár ötödszörre is beoltatja magát, de mi el akarjuk kerülni,
amíg lehet. Egyikünk se kapta még el a vírust. A lányom azt mondja, hogy a munkahelyén eddig csak azok lettek
másodszor is covidosak, akik már be voltak oltva.

Paggy, nekem tetszik Lilla karakterének lovasszerkója és a lova is. :D Úgy látom, nem volt ruha 100 forintért.
Örülök, hogy egy szép napot tölthettetek együtt.

Szerintem mindannyian, akik kapcsolatba kerültünk az ázsiai sorozatokkal, így vagyunk a tévénézéssel. Már
nincs kapcsolatom Ázsiával, mégse tudtam volna visszatérni a tévéhez. A yt-on találtam meg a nekem való
tartalmakat.

Olvasom, mit mondott az anyóstársad. A kollégák közt is volt egy odamondogató ember, aki imádott
tapintatlankodni, intimpistáskodni, válogatás nélkül odabökni egy-egy kéretlen kritikát. Ha valaki a nemtetszését
fejezte ki, mindig azt válaszolta, hogy "tudjátok milyen vagyok, fogadjatok el ilyennek, mert senki kedvéért
nem fogok megváltozni". Ő elvárta maga felé az elfogadást, de másokat nem tisztelt meg vele. Nem szeretem
az ilyen embereket, ha lehet messzire elkerülöm őket.

Az újabb anyóstárs beszólást olvasva fogalmazódott meg bennem az a közhely, ami nagy igazság is egyben,
hogy aki ennyit elégedetlenkedik másokkal, annak igazából magával van baja. Sajnálom szegényt.
A kalandodon meg jót szórakoztam. Nem lehetett kellemes benne lenni, de így kívülállóként olvasva nagyon
nevetséges volt.

Lilla nagyon cuki baba volt. Emlékeztet a mostani Lilára. A gyerekasztalról jut eszembe, hogy Lilykének is
keresik már a magasságához megfelelő asztalkát és széket.

Lilykén szinte születésétől fogva látszik, hogy Kos jegyű. Egész pici korában se akart ölben lenni, tolta magát
lefelé, és "ment dolgára". Most is nagyon sokszor eltolja a kezünket, ha bármiben segíteni akarunk neki. Azt
szereti, ha akkor segítünk, ha ő kéri. Egyedül akarja cipelni a teli szatyrot, a kosarat, ami tele van kimosott
ruhákkal... Ugyanakkor még mindig bújik hozzánk, ha idegenek megszólítják vagy integetnek neki. Nem Kos
jellemző, de nagyon szembetűnő, hogy mennyire nem szereti a mozgó játékokat a játszótéren (a hinta kivétel)
és a műanyag kismotorjára se hajlandó felülni.

Jobbulást kívánok! Remélem, már nem kínoznak görcsök.

Katához hasonlóan, a szagát se bírom a sárgaborsónak.

Elolvastam az összefoglalót az afgán helyzetről. Jól összeszedted, köszi! Jelenleg nem lett volna időm
máshonnan tájékozódni. Rettentő szörnyű ez az egész!

Kata, Lilykének azért nem lehet fülbevalója, mert az angolok azt piercingnek tekintik, és majd csak 18 éves
korában saját magának fúrathatja ki a fülét. Nekünk magyaroknak fura ez az érvelés, de ők gyerekkínzásnak
(nem biztos, hogy jó a szóhasználat) tartják, ha a szülő a kiskorú gyermekének kilöveti a fülcimpáját. Ezt csak
azért írtam le, mert nézőpont kérdése is lehet, hogy mi számít piercingnek, meg szülői kegyetlenkedésnek.

Nálunk az apai nagyanyám nem bírta megemészteni, hogy az egy szem fia egy bányászlányt vett feleségül.
Ez azért nagyon érdekes, mert az egy szem fiát lányanyaként szülte, ami akkor, 1938-ban hatalmas bűnnek
számított, és azt a szerencsétlen egy szem gyermekét is jól megbélyegezte. Szóval lehet, hogy örülnie kellett
volna, hogy a fiát fiának fogadja egy bányász család. Haláláig ellenségeskedett velünk, de azt azért elvárta,
hogy én és az öcsém nála is nyaraljunk. De utáltuk azokat a napokat!

Itt rengeteg embernek van tetoválása, de nemcsak amolyan kis figurácskák. Fél karja, fél lába (vagy az egész),
háta, mellkasa, nyaka, de még a nőknek is. De azt is megfigyeltem, hogy minél több a tetkó, annál alacsonyabb
társadalmi rétegbe tartozik az illető. Nálunk ez nem teljesen van így. Még egy szokás, amiben nem egyező a
két ország.

Szóval ezek a nagyon gusztusos sütikék a fogyatékkal élők által működtetett kávézóból vannak. Milyen nagyszerű
kezdeményezés ez! Samuka meg élvezettel eszi a finomságokat. Nagyon szép Győr belvárosa is. Szeretem az
épület részleteket is. Mi az a zarándok pihenő? Mi előtt áll az a tábla? (Már tudom, Paggy megfejtette.)

Most értem a következő séta képeihez. Úgy látom, Samuka is élvezte. Vajon mi járt a fejében, amikor a fejét
vakarta és grimaszolt egyet? Némelyik szép kövér habos felhős fotót én is csinálhattam volna. :))

Ildikó, az új hobbimra készülődve véletlenül kattintottam rá egy videóra, ahol a hölgy azt mutatja be,hogyan
lehet alufóliával borított vászonra akril festékkel festeni. Érdekes volt nagyon. Most már teljesen értem, miről
írtál a hsz.-ban. :D

Mivel Ági is megemlítette ezt a fóliás dolgot, ideteszem a videót. Nekem a rétegezések miatt volt hasznos.
Szerencsére van alatta angol felirat, azzal néztem.

Igen, Lilyke feszegeti a határait, mi meg reagálunk rá. Néha sírás a vége (vagy hiszti), de ez elkerülhetetlen
része a nevelési folyamatnak. Csak így tanulja meg, hogy mit lehet és mit nem szabad megtennie. Egyébként
nagyon aranyos, mert hiába még csak 16 hónapos, nagyon sok mindent meg lehet vele beszélni. Például nagy
kedvence a mozgólépcső. Minden nagyobb üzletben van, persze, hogy egyikünk lépcsőzik vele, amíg a másik
nézelődik. De mindig sírás lett a vége, amikor a sok-sok menet után elvittük a lépcsőtől. Most úgy megyünk oda
eleve, hogy elmondjuk neki, hogy amikor azt mondjuk, hogy az utolsó menet következik, akkor sz valóban az
utolsó lesz. Kezdetben sírt egy kicsit, mert még az utolsó után is bepróbálkozott, hátha rá lehet venni bennünket
egy újabb fordulóra, de mára már egy hang nélkül tudomásul veszi, ha vége a bulinak. Ezt az "utolsó"-t azóta
sikeresen alkalmazzuk más esetekben is. :D
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 22. 15:46

Kedves Rita!Szeretnék valami furcsát kérdezni TŐLED.r azt írod"MÁR NINCS KAPCSOLATOM ÁZSIÁVAL".Olyan furán érzem magam,amikor ezt olvasom.Hosszú éveken át fordítottál,azt megértem ,hogy elég volt,de azt nem tudom értelmezni,hogy miért szakítottad meg a kapcsolatot ÁZSIÁVAL?Elmondanád? .Csalódtál ÁZSIÁBAN?Nagyon kíváncsi vagyok. :flower1: :flower1: :flower1: :ymdaydream:
Mi itt még faljuk a történeteket.Te találtál olyant a You Touben,ami nagyobb örömet okoz?Vagy Te igazából fordítani szerettél a mi nagy örömünkre ?
:) :)
A barátnőm nem volt képes 1 óránál tovább a TV előtt ülni,úgy hogy ő ,aki falta a könyveket,csak elbeszélésből tudta meg mindig a film végét.Azt hiszem ezt Te is említetted. :flower1: :flower1: :flower1:
MOst nem hoztál Lilykéről fotót?A nászasszonyom is KOS jegyű.Vannak jótulajdonságai,de azért elég nehéz vele.Persze attól függ,hogy ki a partnere.Tiszteli az erősebb karaktert . Nagyon sokáig és nagyon szilárdan kell képviseld az álláspontodat,hogy elviselje ,hogy más véleményen vagy.A humor sokat segít nekem. :((
Még mindig vacakul vagyok.Köszönöm az együttérzést. :) Érezd jól MAGAD és kirándulj sokat!!!Üdv:Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 22. 15:51

Kedves Ildikó!Vajon milyen jó programotok lett volna???? :ymdaydream: :ymdaydream: :ymdaydream: Kár ,hogy lemaradtatok,ha jó lett volna!
Ugye milyen vidító a táncot még nézni is?Mit szóltál a tahiti tánchoz??Olyan jó volt mindkettő! \:D/ Miközben táncoltak is nevetgéltek a nők.
Szép délutánt kívánok MINDENKINEK!Paggy %%- @};-
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 22. 16:10

Heti Lilyke:

Spoiler: mutasd
Ha a plázában vagyunk erre az egy repülőre mindig fel kell ültetnünk. A többi játék anélkül is hangot ad ki,
hogy pénzt dobnánk bele, azokra nem lehet feltenni.

Kép

Legutóbb ezt a kisasztalt és kisszéket néztük az IKEA-ban, de még túl magas neki a szék, egyedül nem tud rá
felülni, és a lába se ér le róla.

Kép

Legújabb mánia, a szülők ruháiba való beöltözés. Egyedül még nem megy, segíteni kell neki.

Kép

Kedd délelőtt annyira hideg volt, hogy elkelt a (jeges)maci kabát. Nem a boltba megyünk, hanem hintázni
egyet, de egy szatyor akkor is kell.

Kép

Kép

Kapott egy papírtáskát, amivel a nagy reklám szatyrokat akartuk kiváltani. Most úgy megyünk el otthonról,
hogy a kis táskába van beletéve a kicsire összehajtogatott szatyor. :))

Kép

Kép

Kép

Esett az eső, először van rajta a kis sárga gumicsizma, és az új esőkabát.

Kép

Amíg mosogatok, ő "fűszerezik". Nagyon jó ez az L alakú konyhapult! legalább annyira jó, mint az ablakpárkány.

Kép

A lépcsőházban is jól lehet ablakozni. Egy lusta cicát, és egy falánk szarkát lesünk épp. Aztán jött még két
szarka, na, ekkor már a macska is feltápászkodott, elindult feléjük, de ettől több nem történt, szerencsére.

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 22. 16:10

Nagy konyha mellett kis konyha. Karácsonyra akartuk megvenni, de elkezdte a konyhából a nappaliba
csempészni a különféle edényeket (ez látható az első három képen), ezért hamarabb megkapta. Imádja
kipakolni és bepakolni a kis edénykéit, na, meg mosogatni. Főzni csak kérésre szokott. Én mindig zabpelyhet
rendelek tőle. :

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az IKEA-ban vettük a konyhabútort és a felszereléseket is, még a pizzát is:

Kép

A plázában az egyik kézműves szappanokat, meg fürdőbombákat árusító üzlet kirakatában lévő plakáton
arra kérnek, hogy aláírásunkkal támogassuk, a hurok csapdák betiltását. Ez a csapda a nyakánál fogja meg
az állatokat.

Kép

Pelenkaleértékelés volt:

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 22. 16:11

Lilyke minden nap kap egy púpos kiskanálnyi őrölt kendermagot az ételébe. A kendermag, a lenmag,
a chiamag a szervezet számára legjobb arányban tartalmazzák az omega6 és omega3 zsírsavakat.
Dr. Greger is ajánlja felnőtteknek napi egy evőkanállal a fogyasztásukat. Csak őrölve tud hasznosulni.

http://www.kenderhaz.hu/a-kender/a-kendermag-jotekony-hatasai/

Kép

Megint sütöttem pizzát, csak most három részre osztottam a nyers tésztát. Két szögletes és egy kerek
lett belőle. A tészta fél kiló teljes kiőrlésű tönkölyliszt, só, élesztő, víz, kb. két evőkanálnyi növényi
joghurt és sok-sok fűszer keverékéből készült. A tetején sült zöldségek trónolnak. Gyorsan elfogyott. :D

Kép

Azt mondja a lányom, hogy most ez a divat az esküvői fotózásban. Háttal állnak a főszereplők. ????

Kép

Nő a cékla mikrozöld:

Kép

Emlékeztek, írtam egyszer, hogy a Lidlben mindig lehet kapni közeli lejáratú zöldségeket, gyümölcsöket
nagyon jó állapotban ugyanakkor nagyon alacsony áron. 600 forintba kerül átszámítva egy doboznyi.
A lányomék is vettek egyet tegnap. Azt mondja, hogy hibátlan dolgok voltak benne.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. augusztus 22. 16:22

Paggy, soha senki nem hitte el, hogy én csak azt a sorozatot, meg filmet láttam, amit én fordítottam.
Tudom, hogy ez furcsa, de én nem tudok csak úgy ülni, és nézni valamit, nekem tevékenykednem kell
közben, mert nem bírok megülni a fenekemen. A másik meg az, hogy elálmosodom, ha csak úgy meredek
a képernyőre. Írtam már, hogy a moziban is elaludtam, de egy hosszabb értekezlet is altatólag hatott
rám mindig.
Én csak fordítani szerettem, nézni nem, ezért a fordítás befejeztével megszűnt a kapcsolatom az ázsiai
sorozatokkal, filmekkel.

A múlt héten írtam, hogy itt Angliában találtam magamnak másik hobbit, amiből szerintem ugyanolyan
szenvedély lesz, mint a fordítás volt. Ez egy művészeti ág, amelyet elkezdtem tanulni, hiszen azt se tudtam,
eszik-e vagy isszák. Ugyanúgy jártam vele, mint a fermentálással, vagy még inkább a vegánsággal. Ki kell
tanulnom a technikákat, meg kell ismernem az eszközöket, és a használatukat, hogy művelni tudjam.
Azért nem akarom még elárulni, hogy mi az, mert korainak tartom. Előbb mindennel tisztába akarok kerülni,
hogy bizton állíthassam, hogy mi ketten összepasszolunk.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 22. 20:55

Sziasztok Lányok, szép estét! Samu most szolt rám hogy menjünk aludni! Úgyhogy most csak pár szó!
Nagyon élveztem sok információt, az afgánokhoz még nem minden területen értem oda, de tény nyugat gyönyörűen cserbenhagyta Afganisztánt.!
Lilyke csodálatos kislány, nagyon ügyes, tevékeny, kicsit el is gondolkodtam rajta, vajon a bölcsödében mennyire, hogyan lesz majd irányítva? Jót mosolyogtam a megjegyzésen, hogy időnként anyának hívod magad, de ez szerintem természetes, hiszen annyira közvetlen és kötetlen a kapcsolatotok, hogy szinte természetes. + nem is vagy öreg, hogy nagymama legyél.
Pont az a fiatalosság sugárzik belőled még az írásból is, ahogy sikerült levenni levetni a tanítás minden terhét és nyűgjét, pláne hogy egyáltalán nem egy könnyű kőzetben voltál.
Paggy, megnéztem a táncokat, de mivel az időjárás miatt irgalmatlan fájdalmaim voltak a csípőmben, forgóban és a térdemben, most még nézni sem esett jól. De el kell ismerni, hogy fantasztikusan ügyesek, rugalmasak, hajlékonyak!
Remélem Te is már jobban vagy.
Ildikó, sajnálom hogy Te sem tudtál felhőtlenül kikapcsolódni, De talán az időjárás végül kellemesen alakult.
A tüzijáték nekem nagyon tetszett, még ha csak részleteket láttam is belőle, Igenis kell, hogy megünnepeljük ezt a csak Rólunk szóló ünnepet, mely összeköt bennünket a leszakadt magyarsággal is. Ez a seb mindig megmarad, de nem lehet őket cserben hagyni.
A baloldal meg tehet a véleményével egy szívességet.

Ági, nem írtad, megjöttek e a fiatalok, sikerült e mindent elrendezni, s volt e azóta vihar.
Mindenkinek szép estét, s jó lenne viharmentes hetet, de az előrejelzések nem ezt mutatják! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 23. 13:06

Kedves Lányok!Remélem Biri nem haragszik meg érte,mert idemásolom a most lefordított filmje linkjét!Letöltöttem és belenéztem.Nagyon jónak ígérkezik. :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :-bd :flower1: :littlehearth: A NAPI FRISSEKBŐL MÁSOLTAM KI BIRI SZÖVEGÉT:
Elkészültem egy 1986-os kínai film fordításával, melynek címe: A Girl from Hunan (A hunani lány).
https://birikorea.blogspot.com/2021/08/ ... hunan.html
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 23. 15:02

Sziasztok Lányok! Paggy, biri biztosan nem haragszik meg a linkért! Viszont többeknek így elérhetőbb lett.! :x
Hozom a vasárnap délutáni pár képet. Nem volt kedvem kimozdulni, még gondolkodom hogy elmondjam e miért!
Kép
Kép
Kép
Kép
bori elvárná hogy adjak neki 1 mill. -át mert annyiba kerülne a tetőre az anyag, meg az egyik felrész újrahúzása.
A többi menne úgymond társadalmi munkába. Egész nap telefonál én meg némítok.
az az igazság, hogy mondtam neki hogy keresse meg a polgit ott, írjon az újságba, és keresse meg az ottani Hit Gyülit, kérdezze meg hogy anyagban van e módjuk valamennyit segíteni. Azt mondta hogy ő nem fog kérni. Hát ha ezt a 3 dolgot nem tudja megtenni, mert özvegy ő is, eddig a férjét ápolta, mellette nem tudott rendesen dolgozni, csak idénymunkákat...almaválogatás stb. Így kölcsönt sem tud felvenni. Én ugyan vettem fel biztos ami biztos kölcsönt, de nem nyúltam hozzá, nekem is vésztartaléknak van, mert ha hirtelen kell valamire, ha beütne valami krakk akkor nem tudok a megtakarításhoz gyorsan hozzájutni. Szóval el vagyok keseredve rendesen.Pécsen is és Kaposváron is van gyüli, S még szabadságon is voltak sokan, az eddigi építkezésekből, biztosan maradt anyag, hiszen nem csak az ő házát rongálta meg a vihar. ...Nagyon mérges vagyok, pedig arra gondoltam hogy feladok itt mindent, és veszek ott egy nagyobb házat, amiben mindketten lakhatnánk, de úgy döntöttem hogy nem.
Komolyan azt sem tudom mennyi a kölcsönöm amit felvettem, csak azt tudom, hogy amit kiveszek belőle vissza kell tenni a köv. hónap 2o-val. mert ha nem arra 35% kamat megy.
phű...
:-q :-ss :((
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 23. 20:20

Kata!Köszönöm szépen a szárnyaló-madárfelhőt.---Ilyen fontos döntésnél nehéz bármit is tanácsolni .Elgondolkodtató,hogy az illető az egyszerűbb dolgot választja és nem tesz bele semmit.Ha az ember bajba jut,akkor a segítség elkél,ám nem biztos ,hogy mindent a másikkal kell megoldatni.Csak ,aki már sok mindenen átment,az érti,hogy nekünk magunknak is kell tenni a dolgokért.Van akinek olyan jó élete volt hogy,ha baj éri ,teljesen elhagyja magát.Mindig az egyén ismerete és a helyzet mérlegelése után lehet viszonylag jól dönteni .Vagy,amit szoktam csinálni,ha már mindenképp segítségre szorul,egy jóval kisebb összeget ajánlok fel,amit még tudok nélkülözni és ha nem tudja visszafizetni,akkor elfogadom.Persze,ha van nélkülözhető több pénzem,akkor gond nélkül segítek a jó ismerősöknek..Szép estét!Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 24. 9:09

Sziasztok! Köszönöm Paggy, a válaszod, végül is megerősítetted a barátnőm szavait is. Tegyen meg mindent amit mondtam, s utána lehet még esetleg a hiányzóhoz hozzátenni!
Samu éjjel nagyon beteg volt, Láz meg vulkánkitörés, zsinórban. A mobilon most letiltottam,
a matávot meg tudom hangtalanítani.
Megyek, előkészítem a lágytojást, s felhívom a háziorvost, csak meg kell nézzem, hogy hogyan rendel, sehogy nem sikerül
megjegyeznem. Jövök majd, reményeim szerint hamarosan. :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2021. augusztus 24. 15:59

Lányok, csak bejelentkezem, mert napok óta ezzel a hideg fronttal, meg a hol meleg hol hideggel szédelgek fáj a fejem. Gép előtt nem sokat tudok lenni, de majd javul...
Kata, remélem Samu minél hamarabb jobban lesz! Vajon mi okozhatta a mostani rosszullétét?
Paggy, Te jobban vagy már??
Mindenkinek szép napot!
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 24. 16:49

sziasztok! Mindenkinek jobbulást! Samuel is már végre jobban van, ma rizslevest főztem úgymond ebédre. :D ;)
S nagyon örültem neki, hogy van étvágya, s benn is maradt. amúgy 36.9-37 között ingázik, de ez nem is baj, mert ez meg pusztitja az esetleges vírusokat!
Viszont 3 napig nem mozdulok ki vele, biztos ami biztos. Nálunk ez szokott beválni, ha probléma adódik. Ágyak áthúzva,
de olyan ügyes voltam, hogy újra kell mosni az egészet, és külön külön, mert nem mosódott ki, sem a folt, sem a két dolog között nem oldódott fel a szódabikarbóna ... hogy mik vannak! :)) :(( :-q
Pedig direkt előmosásba tettem a semmiért!
Na mindegy, ennél nagyobb bajunk ne legyen! :x :D :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
dorina

HozzászólásSzerző: dorina » 2021. augusztus 24. 19:03

Aki még nincs jól, annak jobbulást!

Szeretek ünnepelni én is, de azt gondoltam muszáj betennem ide az alábbi cikket:
Spoiler: mutasd
Fliegauf Bence: "A legnagyobb probléma a tűzijátékok barbár üzenete"
vélemény
2021.08.24. 15:00

Az államnak semmilyen problémát nem jelent évente kénnel, füsttel, nehézfémekkel pumpálni a főváros egét, ami aztán az alant kanyargó Dunába, annak élővilágára hullik vissza. Ha a rendszeresen vizek partján horgászó, környezetvédelemben jártas államfő nincs érzékenyítve erre, akkor mégis mire van – teszi fel a kérdést Fliegauf Bence rendező, forgatókönyvíró. Vélemény.

A tömegrendezvényeken kellemetlenségek egész sorát éljük át. Letapossák a lábunkat, lökdösnek, megelőznek a sorban. A gyerekek sírnak, a részegek hánynak, és előbb-utóbb valaki elájul. Mégis, ennyi kellemetlenség ellenére is, rendszeresen tömegbe verődnünk mi, emberek.

Főként a FOMO (a kimaradástól való félelem) hajt minket, nem maradhatunk ki semmiből, látnunk kell, amit mások látnak. Legyen az nyilvános szónoklat, kövezés, zenés fesztivál, máglyahalál, vurstli, tűzijáték – a repertoár ugyancsak kreatív, ahogy azt a történelemből ismerjük.

Az energiák is szokatlanul sokfélék: emelkedettség, pánik, tömegpszichózis és rajintelligencia, aminek hatására egyszerre hullámzanak a csapatba verődött emberek. Ezek a rendezvények rítusok, ha jól sikerülnek, nehezen leírható, de mindenképpen erős közösségi élményt adnak. Sokaknak olyan érzése támad – ha csak percekre is –, hogy feloldódik, eltűnik a tömegben. A közös élmény bevésődik az egyéni és a közös memóriába, a kollektív emlékezet fontos pillanatai születnek ilyenkor meg.

Úgy alakult, hogy államalapításunk és az új kenyér ünnepe immár elképzelhetetlen az egész napos vigalmat lezáró tűzijáték nélkül. De miért? Minél alaposabban vizsgáljuk meg ezt az összetett pirotechnikai mutatványt, annál feltűnőbb lesz, mennyire összeegyeztethetetlen korunk bármilyen civilizált értékrendszerével.

A tűzijáték és kis testvére, a petárdázás erősen toxikus. Olyan mérgező anyagokat robbant a levegőbe, mint a közismerten mérgező arzén, sok féle szulfid, vagy a zöld színű tűz létrehozására használt bárium. Ezek az anyagok, sokszor csak nyomokban vannak jelen, de a környezetet még így is extrém módon terhelik, egymással kölcsönhatásba lépve pedig kiszámíthatatlan hatásúak.

A pirotechnikai eszközökből származó nehézfémek, továbbá a foszfor különböző formái jelentős pusztítást okoznak az élővizekben. Ezt Áder János sporthorgász és köztársasági elnök talán nem észleli majd azonnal az általa akasztott pontyokon, de ha veszi a fáradtságot, és konzultál egy szakemberrel, mondjuk, egy víz-mikrobiológussal, akkor elgondolkodtató dolgokat fog hallani.

Az államnak semmilyen problémát nem jelent évente kénnel, füsttel, nehézfémekkel pumpálni a főváros egét, ami aztán az alant kanyargó Dunába, annak élővilágára hullik vissza. Ha a rendszeresen vizek partján horgászó, környezetvédelemben jártas államfő nincs érzékenyítve erre, akkor mégis mire van?

Persze, nem csak a folyókat terheli a tűzijáték. Aki látott már állatot szilveszterkor, vagy augusztus huszadikán, az tudja, hogy – főleg az emlősök és a madarak – sokszor pszichés sokkot kapnak a robbanásoktól. Senki sem számlálta még össze az ilyenkor elhullott madarakat, a sintérek által összefogott kutyákat és egyéb állatokat. Erre nyilván nem áll rendelkezésre elegendő forrás. (Azért egy jó érzésű gazda – ha teheti – kimenekíti a kutyáját Budapestről a vonatkozó időpontokban.)

Érdekes, hogy abban az országban, amelyben a kutyáját a kocsija után vonszoló nőt úgy megfenyegetik, hogy a rendőrségnek kell kivonulnia védelmében, semmilyen akadályt nem jelent, hogy az államalapítás ünnepén tartott tűzijáték alatt állatok ezrei traumatizálódnak. És a gazdáik is. Nem mintha feltétlenül állattartónak kellene lenni a tűzijáték okozta lelki sebekhez. A nagymamám például próbált jó pofát vágni – főleg miattunk, gyerekek miatt –, de közben reszketett a durranások idején. Őt a rakéták kilövésének hangja a katyusák süvöltésére emlékeztette, az úgynevezett görögtűzben pedig nem igen látott mást, mint az 1945-ben rommá lőtt, és lángoló budai várat.

A megalomán rendezvényt az emelkedett, hazafias célok mellett a belföldi turizmus élénkítésére hivatkozva finanszírozták. Néhány adat a dúlás mértékéről: 200 kilométernyi vezetéket fektettek le a Duna partján, ezek szolgálták ki a 40 ezer pirotechnikai effektet és a majd tízezer kilövőcsövet. Szükség volt rá, hiszen a magyar állam Európa legnagyobb tűzijátékára akart idén felvágni. Harminchárom percig tartott a fény- és zajszennyezés. Ennyi idő alatt égett el 1,3 milliárd forint.

Nehéz megbecsülni hányan mentek tűzijátéknézőbe, de az biztos, hogy még órákkal később is kilométeres sorokban vesztegeltek a kocsik Budapest fontosabb útjain. Aki ismeri a karbonlábnyom fogalmát, az elszörnyed a számokat olvasva. Remélem, nem kell külön felhívni a figyelmet arra, hogy ökoszisztémánk nagy rendszerei éppen összeomlóban vannak.

A permafroszt ijesztő ütemben olvad, a nyomában felszabaduló gázok a levegőt mérgezik. Nem csak az Európától távoli Amazonas lángol, hanem már a Földközi-tenger partvonala is ég megannyi helyen. Idén Törökországban a strandról lehetett látni a parázsló babérerdőket. A közönség leesett állal, a szúrós füsttől köhögve bámulta az Antalyát (az indoeurópai kultúra bölcsőjét) emésztő lángokat. Az volt az igazi tűzijáték!

A puffogtatással járó környezetromboláson túl a legnagyobb probléma a tűzijátékok barbár üzenete, totális anakronisztikussága. Egy naiv, a saját pusztulását előidéző világ bizarr mementója minden ilyen tömegrendezvény. Létezése mögött ugyanaz az idiotisztikus önfeledtség, az a boldog tudatlanság munkálkodik, mint amikor a Balatonban mosták a Wartburgokat, a homokozó szélén dohányoztak az óvónők, és az erdőbe hordták a centrifugát. Már ha írható múlt időben.

Aki elfogadja, sőt helyesli a tűzijátékot 2022-ben, az nem találkozott a karbonlábnyommal, vagy ha igen, akkor ugyanúgy nem érti, mint a környezeti terhelés vagy a közelgő klímakatasztrófa fogalmát. És hát, aki ezeket nem érti, az megérteni sem akarja, mi történik körülötte, nem tudja melyik évtizedben, melyik bolygón él.

Természetesen legtöbbünknek szüksége van ünneplésre. Ez nem kérdés. De nincs-e itt az ideje annak, hogy az ünneplés módjának értelmesebb alternatívája után nézzünk. Ha valaki azzal a bizarr ötlettel állt volna elő, hogy rám bízza ezt a kerek összeget, akkor néhány tucat drón fényének segítségével felírtam volna Budapest égére az alábbiakat:

„Kedves magyar állampolgárok, a tűzijáték intézményét környezetvédelmi okokból megszüntetjük. Az erre az eseményre elkülönített pénzt ezentúl minden évben kiosztjuk a legjobban rászorulóknak. Az idei keretet a Covid-járványban odaveszett, harmincezer (!) honfitársunk hozzátartozói között fogjuk szétosztani, ezzel kifejezve részvétünket, osztozva gyászukban. Köszönjük figyelmüket, találkozunk jövőre, kérem, vezessenek óvatosan!”

A járványtagadók persze dühöngenének. És a többiek?
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 24. 20:24

szia Dorina! Álláspontom is is ...Van abban ráció amit ír, de ott az a nagy de is! Ezt minden országnál el lehetne mondani.
Viszont most, szerintem Magyarország Születésnapján fokozott üzenete van annak, hogy élünk vagyunk és létezünk. S tavaly ha jól tudom el is maradt a tüzijáték, de mindenesetre nagyon kellett már valami nagyon szép , szívhez szóló ami a mienk, ami nekünk szól. Pláne most , amikor a nyugati félteke teljesen meg van őrülve mind a gender mind a migráció okán. Gyurcsány meg is mondta, ha ők nyernek lebontják a kerítést..és beengedi a migránsokat ahogy Karácsony is csak a külföldi újságíróknak merte elmondani mire is készülnek. Köszönöm, de nem kérek az 5 millió menekültből, akik hátrahagyják az asszonyaikat gyerekeiket , ahelyett hogy otthon maradnának és harcolnának a tálibok ellen saját erejükkel.
Mi meg akarjuk őrizni a szép magyar nyelvünket, mi használni akarjuk a hölgyem, asszonyom, uram, gyermekem kislányom kisfiam szavakat, és nem kérek a hülye idiótizmusukból, hogy németek angolok semlegesítik a névmást, van ahol már nem lehet az anyát anyunak szólítani, csak 1 nek az apát meg 2.nek lásd Fr. o.
Mi ragaszkodunk még mindig a normalitáshoz, a másik tiszteletbe vételéhez, a cselekedetek jó vagy rossz megitéléséhez, és legfőképpen ragaszkodom ahhoz, hogy ne akarjon senki kivégezni azért, mert biblia le van töltve a telefonon..mint most Afganisztánban.
Egyébként pártolom azt, hogy igenis, azok a családok, ahol a családfő halála megélhetési gondokkal terhelődtek, kapjanak kiemelt juttatást, segítséget, ne csak anyagit. hanem tényleges segítséget! Mellette ott van az ország számtalan pontján a Vis major ha jól tudom így kell írni által okozott károk helyrehozatala. szóval igen, van hova tenni a pénzt is, DE az ünnep láthatóan annyira várt volt, hogy egyáltalán nem neheztelek azért mert megrendezték.
Pedig személyesen részt sem tudtam venni a megnézésén.
Remélem véleményemmel én sem bántottam meg senkit. :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Még egy apró gondolat az ökolábnyom kapcsán...senkinek nem kellene dohányoznia! S máris egy hatalmas gond megoldva!
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 25. 7:48

Kedves Kata!Bár sok mindenben nem értek VELED egyet ,de tudom,hogy ------ :-?? hiányosak az ismereteim.Természetesen elfogadom,hogy ez a véleményed, viszont feltennék egy kérdést:
A MOSTANI KORMÁNY------FEDDHETETLEN ERKÖLCSŰ-AZ ORSZÁG NÉPÉT EGYMÁS IRÁNTI TISZTELETRE BUZDÍTÓ-A MEGBÍZÓJA azaz mi, a nép ,ÉRDEKEIT SZEM ELŐTT TARTÓ ???-Ők felelnek meg azoknak az elvárásoknak,amiket felsoroltál és aminek egy részével én is azonosulni tudok????-Nem érdekel,hogy előző ,"1000" évvel ezelőtt regnáló kormány, ugyanilyan vagy még fene tudja,hogy ilyenebb volt .OLYAN NEHÉZ VILÁG VAN ÉS LESZ,HOGY CSAK AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS SEGÍT.mindenki elbukik,AKI A GYŰLÖLETRE ÉPÍTI A politikáját.A XXI.SZÁZAD ŐRÜLETES NEHÉZSÉGEKET ÁLLÍT ELÉNK.A KLÍMAVÁLTOZÁS KÖVETKEZTÉBEN NÉPVÁNDORLÁS LESZ és MI, a magyarok fogjuk megállítani???Ugyan már??Aki ezt mondja vezetőként,az nem segíti a népét felkészíteni,hanem a saját érdekében,azt mondja,amit szeretne mindenki hallani ,pld.én is. x_x KLÍMAVÁLTOZÁS!!!!! ,OLVAD AZ ÉSZAKI SARK,45 -50 fok van FLODIDÁBAN,mi pedig a homokozóban veszekedünk a kisvödrön!!!
Más........Most jött haza a párom , mutatja mit kapott búcsúajándékként a kollégáitól.Lányok,megható ,csupa fiatal srác kollégája volt,nehét fizikai munkát,rettenetesen egészségtelen körülmények között végző emberek és nagyon megkedvelték a páromat.Képzeljétek ,még a legkisebb takarítófiú is vett neki ajándékot!Kapott tőle egy doboz colát tőle.Nagyon megörült neki a párom.

Kép
Szép napot Lányok!
Ágika,már valamivel jobban vagyok.Paggy %%- @};-
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. augusztus 25. 7:58

A lényeg lemaradt!
Szegény Samu és szegény Te.Ijesztő és borzasztó, ha a gyerekünk rosszul van.Mi váltotta ki belőle?Evett valami nehéz ételt?Örökké egyensúlyozni kell nála gondolom.Nehéz lehet kitalálni,ha nem tudja megmondani,hogy mi nem esik jól.Kata,Te egy hétköznapi hős vagy. :-bd .Jobbulást kívánok innen is.Küldenék Neked valami búfelejtő ,támogató dolgot.De még nincs fényposta,ezért csak a tiszteletemet a kitartásod és a lelkierőd iránt tudom elküldeni. ^:)^ :flower1: Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 25. 8:12

Sziasztok, szép reggelt Lányok! :movingflower:
Paggy, egész meghatódtam még én is, hogy a párodat ilyen kedvesen búcsúztatták! :-bd
Azért mennyire más így elmenni egy munkahelyről, ahol ennyire szerették. Most biztosan egy kicsit maga alatt van érzelmileg, mert hirtelen " Szabad ember lett". Amíg az idő engedi, menjetek minél többet, pl. hajózás, már ha az idő engedi, Túrázás, S unoka látogatás, hiszen hamarosan kezdődik Lillának is az iskola, s akkor teljesen behavazódik az időbeosztása!
Gondolatban koccintok veletek az Új életre!
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 25. 8:34

Kedves Paggy!
Nem állítottam soha, hogy ennek a kormánynak nincsenek hibái!
Csak nézd meg hogy most mivé lett Fr.o. Németország, Svédország, stb.
Nézd meg mit érnek nekik a gyerekek. Szülők engedélye nélkül kiskorú nemváltásának elvégzése, hormonális kezelése,
go no zónák, ezen a téren Fr.o teljesen elesett, ahogy Amerika is, a többiek utána jönnek!

Afganisztán nézd meg, hogy semmit sem fejlődtek, s persze jó hogy a rosszat meg nem fogadják el a nyugattól...
de azért a nőket visszavinni a középkorba, rémisztő. Ott nem ér semmit a nő, az csak eszköz náluk. Nézd meg kik menekülnek ...életerős harcraképes férfiak, családjaikat hátrahagyva. Tisztelet a kivételnek!

Amúgy a magyar kormány ebben az esetben is segítséget nyújtott, és nyújt nem csak a mentésben, hanem a jogos ittlétben is. Tanulás és munka terén is. Legális, papirokkal igazolva kilétüket. Nem akarják szakállasan azt állítani, hogy még kiskorú menekültek!
Sajnos nyugaton mindkét vonal megbukott. Nem mérik fel, hogy náluk a családok a szaporodás az evidens, pár év, és többen lesznek mint az őslakosság. Lehetnek majd a saját országuk rabszolgái, mert minden téren be lesz vezetve a saria.
s ez sajnos nem blabla!

Ennek a lehetőségnek is áll többek között ellen a kormány. S csak remélni tudom hogy ezek a rettenetes folyamatok minél később indulnak el nálunk.
S igen, vannak a kormánynak hibái is, hiszen egyéni emberként sem vagyunk tökéletesek, hogyan várjuk el a kormánytól akkor ugyanezt,...
Majd hozok egy két linket, érdekességképen hogy miért és miben más az a közeg amiről beszélünk.
További szép napot mindenkinek! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 25. 9:53

hát nem rémes? :((
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. augusztus 25. 11:01

:-o

Vissza: “Társalgó”