Lassan fogyóban volt a datolyám, a piacon járva vettem egy dobozzal. Otthon kimagoztam, aprítóba tettem, annyi
vizet öntöttem hozzá, hogy krém állagú legyen a folyamat végén. A hűtőben is bármeddig eltartható, de én a fagyóban
szoktam tartani. Olyan magas a cukortartalma, hogy nem fagy meg, ugyanolyan krémes marad, mint aprítás után. Az
előző doboz fél kilós volt, és nagyjából egy évig kitartott a belőle készült paszta. Ez most 60 dekás volt és 1200 forintba
került.
Így dobozban, hűtés nélkül is eláll bármeddig. Olyan, mint a méz, saját magát tartósítja a magas cukortartalma miatt.
Nem aszalt, kezeletlen, puha, szájban olvadós, isteni finom. A TÉNÉ-ben ezt használjuk édesítésre, mert ott a legfontosabb
alapelv az, hogy úgy fogyasztjuk a növényeket, hogy semmi rosszat nem teszünk hozzá, és semmi jót nem veszünk el
belőle, vagyis nem dolgozzuk fel. A datolya cukortartalmát nem nyerjük ki, hanem együtt fogyasztjuk a növény húsával,
héjával, rostjaival, enzimjeivel, vitaminjaival, mikro- és makrotápanyagaival, így másképp emésztődik, mintha csak
datolyacukrot ennénk. Nem emeli meg kórosan a vércukorszintet, nem árt az egészségnek, sőt. Persze csak a normál
fogyasztás mellett igaz ez. Ha valaki túlzásokba esik, az a TÉNÉ esetében sem egészséges.

Újra csíráztattam bio barnalencsét. Ez a mennyiség kb. három evőkanálnyi lencséből lett. Alaposan megmostam, egy fél
napra beáztattam, majd újra átmostam, és máris kezdődhetett a csíráztatás. Naponta kétszer, reggel és este átöblítettem.
Négy nap után kivettem az üvegből, alaposan átmostam, majd lecsepegtetve a hűtőbe tettem. Négy nap alatt megettem.

Írtam nektek, hogy múlt vasárnap találkoztunk az USA-ban élő öcsém lányával, férjével és az egy éves kislányukkal. Az
anyai nagyszülőknél, a sógornőm szüleinél, laknak, mi is ott találkoztunk. A nagymama, Juci, nagyon szeret, és tud is
főzni. Tudta, hogy nem eszem állati eredetű dolgokat, így nekem külön főzött. Nagyon megható ez a figyelmesség.
Zöldséges bulgurt és narancsos-mézes zöldségek volt az én ebédem. Nem tudta, hogy mézet sem eszem, de megnyugtattam,
hogy jóízűen meg fogom enni amit készített, emiatt ne aggódjon. A zöldséges bulgur is nagyon fincsi volt, de ezt én
magam is szoktam készíteni, nem volt újdonság. A narancsos-mézes zöldségek csodás íze viszont ismeretlen volt számomra.
Ahogy ettem, el is határoztam, hogy el fogom készíteni, de nem mézzel, hanem datolyapasztával. Mivel a narancs héja is
belekerült az ételbe, keresnem kellett olyan üzletet, ahol kezeletlen héjú narancsot lehet kapni. Az Intersparban nem
volt szerencsém, nem tartanak ilyet. Kijőve épp elkaptam az ingyenes buszt, elmentem hát az Auchanba. Ott volt, de
négy van összecsomagolva, nekem meg csak egy kellett volna. 1350 forintot fizettem értük. Legalább szép nagyok voltak.
Mind a négynek lereszeltem a héját, és lefagyasztottam. Egynek a leve és a rostja kellett a kajához, a többit meg
megettem. Nem csak nagyok, nagyon finomak is voltak. Majd jön a recept is.