Van képem hozzá

nildiko

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. március 29. 21:18

Nagyon sajnálom a kedvenc színészünket. Én is olvastam a neten, de azt is írták, hogy nem is ő írta a bocsánatkérő levelet. De minek is kell írna bocsánatkérőt, nem hiszem, hogy a nézők károsodtak, hanem csak ő. Azt is olvastam, hogy orvos írta fel neki, és függővé vált. Ahogy mi is függővé válunk pl. egy vérnyomás csökkentő miatt, mert mihelyt nem vesszük be ujra csak felszökik a vérnyomásunk.
Én megbocsájtottam neki. szerintem senkinek semmiköze hozzá mit vett be, mert ugye botrányról nem volt szó. Régóta nem láttam már mint ahogy Jo Jin Moot sem láttam már elég régóta/pedig kedvenc színészem/.Csak a fiatal fiukat nyomatják nekünk. Egy igazán férfit ritkán látni. A lányokat kis sortokba öltöztetik, pedig nem hinném, hogy bizonyos foglalkozásokhoz passzol az olyan strandra inkább való ruházat. Némelyiké olyan rövid, hogy a kabátja jól eltakarja.
Most mondd Paggy kinek van ilyen kificamodott ízlése. A rendezőknek?
A férfiaknak is borzalmas rossz szabású nadrágja van. Öltönyben nem látszik, de amúgy zsebre kell tenni a kezüket, hogy ne látszódjon az, amit takarni akarnak.
Imádom őket, de ezeket a dolgokat nem ők intézik, azt adnak rájuk amit előírnak. A frizurájuk az bizony nagyon jó. A rúzst is túlzásnak tartom a férfiak szájára. Minek?
Nnna most aztán jól kibeszéltem őket.

Ma már nem esett nálunk az eső, néha előbújt a nap is. De estére megint be kellett kapcsolni a fűtést. Holnap el kell mennem a fodrászhoz, van időpontom, 4 házzal odébb van a fodrász, mert nagyon megnőtt a hajam, mint egy "ősember", frissen mosottan még azért elmegy, de 2 naposan már borzalmas.
Aludjunk jól. :littlehearth:
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2023. március 29. 21:28

Én szoktam olyat csinálni, hogy messengeren feltöltöm a fotókat magamnak. onnan letöltöm a gépre, ha akarom./bár a kép minősége romlik/ De elküldhetem másnak is, ha megtalálom az illetőt. pld. neked Kata. Ide nem tudom, de biztos valahogy meg lehetne keresni a fórumot.
Nálam biztos pont az asztali számítógép, itt szeretek írni is, mert itt 10 ujjal gépelhetek, a telefonon meg csak babrálok, mire megtalálok egy betűt.

Kata, bizony a Vadló nagyon jól játszott, de mindenben amit láttam tőle.
Hála Isten a környezetemben nem ismerek kábítószerest, bár az alkohol is sok kárt tud tenni az emberekben.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 30. 7:24

Sziasztok Lányok és Elhtan! Remélem mindenki jól van, itt csepereg az eső.de legalább már +5 fok van.
Megpróbálunk majd ma is kimozdulni. Tegnap szerencsére nem mentünk sokat, csak itt a Kodályon, így is a lépcsőn már nem volt hajlandó felmenni, nekem kellett előszőr őt felsegíteni, felvezetni, utána vissza a bevásárlókocsiért aztán csak hazaértünk.
Csurom víz volt a háta, gyorsan letöröltem szivaccsal majd törülközővel, átöltöztettem aztán feküdt is le.

De jó Ildikó hogy eljutsz fodrászhoz, nekem sajnos ez nem jön össze. Mondjuk hogy határértéken van a hajam.
Az eső maga nem zavar, csak ha széllel társul, na az tud kegyetlen kényelmetlen lenni, ugyanis nem tudok esernyőt tartani, fogni a Samu kezét, húzni a kocsit..
Még alszik, addig elolvasok egy két dolgot a hírek között!
Legyen mindenkinek szép napja! :x :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: ~o)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 30. 11:29

Sziasztok!Nagyon örülök mindig Ildikó és Kata a bejelentkezéseteknek.

Kép
Kép
Van másik!!!
Kép
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 30. 11:40

Képhost images
Kép
Kép
Van-e a konyakosmeggynek illata?
Kép
Kép
És a frissen készített Cappuccinonak?
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 30. 11:46

KIS ÖRÖM?NAGY ÖRÖM?
Kép

https://www.hazipatika.com/napi_egeszse ... gok_nelkul
Részlet:
A szaglás elvesztése, hivatalos nevén az anozmia alapvetően ritka rendellenesség, ám a koronavírus-járvány kapcsán az elmúlt évben rengetegen megtapasztalhatták, mennyire zavaró is lehet, amikor rövidebb-hosszabb ideig egyáltalán nem érzünk illatokat.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 30. 11:53

Így örülgettem ma délelőtt.Megyek takarítani,sziasztok:Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 30. 12:05

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 30. 12:10

s egy szépfiú a z Unchained Love-ből Dylen Wang:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 30. 16:00

Sziasztok!

Már elkezdtelek olvasni benneteket, és már írtam válaszokat is, de nem jutottam a végére, egyelőre elmentettem
piszkozatba. Holnap viszont a végére jutok és Kata fotóit is felteszem. Most megyek Lilykéért a bölcsibe.

Jó kis szélfútta kócos felhők:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2023. március 30. 19:33

Sziasztok Lányok és Elthan! Mindenkinek szép estét, bár nemigen sikerült még átállnom.
Köszönöm az illatkavalkádat, és a zenéket, Qinen jót vigyorogtam, valamikor kedvencem volt.
Ma palacsinta volt vacsorára, mert ebédre meg tejfölös gomba volt tésztával.
Áginak én is szorítok, talán mire ezeket a sorokat írom már túl is van a nehezén, és minden rendben van.

Itt pillanatnyilag leszakadni készül az ég, remélem semmi komoly nem lesz belőle.
Szépek nagyon az ottani szélfutta felhők is!

Rita, majd írsz, amikor ráérsz. De előre is köszönet! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth: i-)
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 12:34

Spoiler: mutasd
Sziasztok!Remelem ma hallunk Ritarol! :littlehearth: Mmost villamosozok haza a kiallitasrol.Edte hozok videot is.PaggyHulye telefonrol igy tudok irni. :ymhug:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 31. 15:08

Sziasztok!

Végre itt vagyok.

Paggy, most olvasom, hogy honnan vetted észre, hogy valami nincs rendben Kobakkal, meg hogy egyre drágább az
állatorvosi kezelés, meg hogy milyen kezeléseket kapott. Haladok sorban az olvasással, ezért még nem tudom, hogy
írtál-e még valamit róla a későbbiekben, így csak annyit írok, hogy nagyon remélem, hogy már sokkal jobban van
szegényke. Mennyi idős egyébként? Azt tudom, hogy nem gyerek már, de nem is nagyon öreg még, igaz? Maradjon
még jó pár évet veled!

Jót nevettem a levesek elszenesítésén, és a kenyér Níluson is. :D

Szívesen megszagolnám a zöld tea parfümödet. Érzem, hogy "ízlene". Megjegyeztem a képét, hátha valahol találkozom
vele. Manchesterben a repülőtéren van egy hatalmas illatszeres rész, ahol minden parfümöt ki lehet próbálni. Hátha
ezt is.

Istenem, most olvasom, hogy egyszerre kell birkóznod a pároddal és a beteg cicával, Csoki meg érzi a feszültséget.
Nagyon sajnálom! Nem jut eszembe egy okos gondolat se, hogy mit lehetne a pároddal tenni.

Csak ritkán szoktunk ebbe a nagy hipermarketbe elmenni. A kisebb párja, itt van tőlünk pár száz méterre. A lányom
látott egy ruhát, amit szívesen megvett volna, és már nem volt az ő méretében ebben a kisebben, azért mentünk el
a nagyobba.

Nincsenek virágboltok, én se értem, hogy miért.

A fáraós könyveben nem találtam meg, hogy ki tervezte a borítóját.

Mindkét nagyanyámnak voltak otthonkái. Anyukám már nem hordott ilyesmit.

Ez nem ér! Hogy lehet elvenni a szórakozásunkat? Miért csonkítottad meg a verset? Úgy élveztem! Miközben olvastam
megelevenedett előttem az egész történet, mintha képek is lettek volna hozzá. Nagyon jó! Kérem a többi részt is!

Olvasom, hogy ma mentek a tesóddal kiállításra. Jó nézelődést, töltődést!

Na, de jó, hogy a cica és a párod is evett végre! Maradjon így!

Nagyon jól kijön az alma a banánnal, elhiszem, hogy fincsi lett a rétes. Anyukámtól tanultam, hogy az almás süti
töltelékje alá darált diót szórunk és ezek is nagyon finomak együtt.

A gyógyteán, a parfümön és a füstölőn kívül minden másnak éreztem az illatát. :D Átjött, ahogy Péli Barna mondta
régen a Megasztárban. Az egyik fél narancs fotója egészen jin-jangosra sikerült.

Ildikó, itt is vannak csúnyaságok, mint más városban, de azokat nem akaródzik fotózni, de majd ezután azokból is
hozok ízelítőt. A város maga rendezett, a parkosítás eleve sokat dob rajta, de nem mondhatom, hogy tiszta lenne.
Pedig minden reggel, miután elvittem Lilykét mászkálok a városban, és több helyen is látok ilyen kis utcaseprő-tisztító
autókat a sétáló utcákon, a járdákon és a tereken takarítani. Az emberek szemetelnek, és ezt nagyon utálom. Nem
mindenki természetesen, de itt is van az a típus, aki otthon is mindig eldobja a szemetet.

A körték elég kicsit, olyasmik, mint otthon az úgynevezett "búzával érő körte". Nem tudom, mi lesz a körtékkel, még
soha nem figyeltem meg.

Jaj, a ti Negrótok is?! Neki is jobbulást kívánok. Tudom, hogy beteges, de neki is azt kívánom, hogy maradjon még egy
kicsit veletek.

Hű, de szép naplementét tudtál elkapni! Séta közben voltál, vagy csak kiléptél a kertbe? A két naplementés kép után
a harmadiknál is kerestem a színes égboltot. :)) Nem találtam, nem véletlenül. A te festményeden még nappali
világos van. Nem az én stílusom a tájkép, de szívesen elnézegettem.

Mi még egy picit sem fedeztünk fel Lilykében a családunkból. :)) De tényleg. Te vagy az első, aki szerint hasonlít tőlünk
valakire, ebben az esetben rám. :D

Nem díszmákot kaptál? Majd mutasd meg nekünk is! Nem emlékszem, hogy sárga színűt láttam volna valaha.

Én se szeretem a zöldet, de van pár árnyalata, amit viszont imádok.

Emlékszem a második festményedre, és arra is, hogy a világvége címet adtad neki. Be is írtam a fórum keresőjébe a
világvége szót, és meg is találtam. Nem pont ugyanaz, mint a fenti, de talán még varázslatosabbak a színei. Én a virradat
a tanyán címet adtam neki. És közben megtaláltam a napraforgós festményedet is, aminek annyira tetszett a kék és a
zöld háttere. Jó keretet adtak a sárga napraforgótányérnak.

Kép

Kép

Egyetértek veled Yoo Ah In ügyben. Minek kell mindenkitől bocsánatot kérnie? Ki nem állhatom az ázsiai típusú rajongást.
Ha a rajongónak úgy tetszik felemel az égig, ha meg úgy tetszik, elás a föld alá. Egyik sem helyes. Kábítószerezett,
lebukott, majd megbűnhődik érte az ottani törvények szerint. Ha alkoholista lenne senkit se érdekelne, se a rajongókat,
se a hatóságokat, pedig az alkohol se jobb a drognál.

Már több éve is annak, hogy koreai sorozatot láttam. Bele kéne néznem egybe, hogy lássam, hogyan öltözködnek most.

Kata, mid fáj ilyen nagyon? Írtad a húgysavat meg a koleszterint, hogy magas, ezek a gyógyszerek ezekre valók?

Én se kívánkozom ilyen nagy hipermarketbe. Fentebb írtam Paggynak, miért is mentünk oda. A szupermarketeket se szeretem
addig, amíg ki nem ismerem magam benne. Aztán meg azt utálom, ha átpakolják a polcokat, és keresgélhetek újra.

Pár napja itt is eseget az eső. Annak örülök, hogy a legnagyobb esőzés éjszaka zajlik, napközben inkább csak csepereg,
szitál. Első évben, amikor idejöttem nagyon fura volt, hogy senkit nem érdekel az eső, nem tart senki esernyőt a feje fölé.
Ma már megszoktam, és én is csak a fejemre húzom a kapucnit, ha esetleg elkapna.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2023. március 31. 15:25

Kata fotói:

Almás-joghurtos-mákos:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 15:54

Sziasztok!Több mindennel kezdem:
Először leírom,hogy :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) :o) ISTENI VOLT A KIÁLLÍTÁS!!!!Akit érdekel a részletes VÁROSNÉZÉS és KIÁLLÍTÁs,az majd nézzen be kb 3 óra múlva!Össze kell raknom mindent,mert videóztam,fényképeztem.
Másodszor:
A párom tegnap elment a CSARNOKBA/Érdekes,néha olyan fitt,hogy csak na,máskor meg mint egy éppen halni készülő valaki./Szóval elment a Csarnokba húsért.Tudjátok, a betegségemmel én csak ,"ÚRI NŐKÉNT" ,marha-kacsahúst ehetek,vagy belsőségeket , frissen fogott halat.Hogy ne legyen olyan mérhetetlenül drága ,vagy húsos csontot vagy kacsaszívet ESETLEG májat VÁSÁROLOK .A párom egy szívjóság,nagystílű,VISZONT fafejű pasi :(( :)) ,mármint makacs.Tegap 5 kg azaz 5 kg marhahúst hozott+ az állatoknak.Namármost a mélyhűtöm 2 rekeszes,ahol az egyik az én részem ,a másik az állatoké.Hiába kérem a párom,hogy csak max 2kg csontot hozzon,mert nem fér be,tegnap 5 kg színhúst+ csontot+ az állatoknak kaját szerzett.A mélyhűtőm félig volt , az új adagról úgy látszott,hogy nem fér bele.A párom olyan mérges lett a MÉLYHŰTŐRE :)) :)) :)) ,hogy belerugott ,az ajtaja kiszakadt és a sikamlós fagyasztott cuccok kicsúsztak a földre ,a páromnak feldagadt a nagylábujja.Visított és káromkodott,mint az isten haragja.mint az olasz családoknál,nyitva a konyhaablak.....Képzelhetitek!Csoki elkezdett ugatni. :(( :)) Igen ám,de a mélyhűtő ajtaját nem lehetett már visszatenni,mert kitört a zsanér, és az egyébként is gyakran jegesedő rész, szabadon maradt.Próbálta leverni róla a jeget,hogy beférjen a hús,mert azt nem lehet elismerni,hogy tévedett :)) :(( ,persze nem jött le a jég--újabb káromkodás :(( :)) -én bementem a szobámba,hogy ne halljam.Becsuktam a konyhaablakot,de hiába.Feljött az alattunk lakó,hogy mi történt,baj van? :(( :)) Végül 1 óra múlva valahogy bedugdostam a húsokat.Hogy veszem majd ki??Azután kitalálta vegyünk egy nagyobb új hűtőt,úgy is kell.-Jó-mondtam,de nem kell nagy,mert a cicák már idősek,a párom nem akar rendesen kosztolni ,elég nekünk egy ekkora.Megállapodtunk.Erre ma ,amikor hazajöttem,meséli,hogy egy nagyobb hűtőt vett,mert az akciós volt.sokkal nagyobbat.Most mit csináljak?Csak vigyorgok kínomban,meg végül nem haragszom rá,mit is tehetnék???Ő elvisel engem a rengeteg állatommal,szereti őket és egyébként is ... :flower1: :littlehearth: :-??
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 16:01

Harmadszor:
Nagyon örülök,hogy sok mindent írtatok.Azzal kezdem,hogy elolvasok és megnézek mindent
Negyedszer:Ma feljött egy tanítványom,hogy 1 napig van itthon Hollandiából,vett nekem is színházjegyet,holnap este menjünk együtt,csak 1 órás darab,ha vége van, ő onnan megy a reptérre.Most megint sűrűsödnek a dolgaim. :(( :(( :(( :((
Lányok!Visszaolvasom,hogy mit írtam,javítom a hibáimat,majd főzök gyógyteát.Ezután elolvasok mindent,reagálok és legvégül összerakom a videóimat és képeimet.El fog tartani jó ideig.Tehát módosítok,kb 8 körül gyertek,ha látni akarjátok.szerintem ÉRDEKES LESZ!!
Itt a "KISARANYOS" hűtőszekrény:
Képpichost
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 16:52

Kezdem a válaszolást.
Kata:
Nagyon tetszik mindig a bemutatott palacsintád.Általában mivel töltöd?Melyik a kedvencetek?Ági már túl van a vizsgálaton,még nem tudom az eredményt.Írod,hogy jócskán esett nálatok.Hideg is van?Elég napfénymentes képeket csináltál a házak közötti térségről.A gyönyörű fákról már eltűntek a virágok.A kenyér ismét jól sikerült,gratulálok. :-bd :)
Ildikó:
Yoo Ah In színészről-megijedtem,hogy őt is eltiltják örökre.,mint Uhm Tae Wongot a nőügye miatt,ezért örültem,hogy bocsánatot kért.Bár senkinek semmi köze nincs hozzá,hogy mit használ,de az őt futtató menedzsereknek igen, termeli nekik a pénzt!!!Hogy van NEGRÓCSKA??? Voltál fodrásznál?Húsvétra már bevásároltál?Van speciális menü a sonkán kívül?tényleg a vegánok mivel húsvétolnak Rita?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 17:23

Rita:
Kobak 15 éves.A Green Tea parfűmöm,finom ,friss,nem tolakodó illatú.Itt van néhány a márkától:
https://www.arukereso.hu/parfum-c3262/e ... zönöm,hogy megnézted a fáraós könyv borítóját.
Hogy tetszett a vicces otthonka bemutató,amit beraktam?
A cicás vers folytatása:

De a csomag túl nehéz lesz,
nem bírja a karja,
néhány úrfi,segítségként,
a kocsiba tolja.

Az ablaknál,legjobb helyen
ülhetne,ha lenne
helyjegye,melynek száma,
pont ide illene.

Megérkezik a kalauz,
kéri a bilétát,
De már megint baj éri
a szerencsétlen macskát.

Sajnos, a jegy becsúszott
a kanálisba épp lent,
mikor ott kotorászott
a kabátja zsebében.

-Nos,mi lesz már,drága Hölgyem?
Itt az idő ,pontban-
érdeklődik a kalauz,
nem is kicsit zordan.

-Indulnunk kell,ím a tárcsa,
jeleznék már nyomban.
-Csak egy percig várjon kérem,
még leszállok gyorsan!

Míg a cica a kanálisban
kereste a kártyát,
azalatt a vonatának
üthette a nyomát.

Most mit tegyen?Törte fejét,
sokáig ácsorgott,
eközben a szomszéd vágányra
egy új szerelvény forgott.

Szöget ütött a fejében,
óriási ötlet:

Elmegy ő a gyorsvonattal,
s utoléri cuccát,
mert az előző személyvonat
integetett:VISZLÁT!!!

Azt pedig a gyorsvonattal
mindenképp beéri
s így a sok kalamajkának
végét tudja vetni.

Sikeresen oda is ért,
találva a jegyet,
de sajnos a másik állomásról,
a személy már elment.

Integetett csomagjának
ablakból a macska,
hiába volt a nagy terve,
minden el lett szúrva.

Beballagott egy fülkébe,
iszogatott csendben,
mikor is egy másik utas,
megjelent e percben.

A cica böröndjével a kezében
tudakolta tőle,
-Kedves Hölgyem!Ez az öné?
Átadhatom végre?

Az állomásról a másik vonat
kalauza küldte.

-Ó Istenem!Mily szerencse!
- hálálkodott néki
a cica és bizony az utast
jól szemügyre veszi.

Csinos kandúr,belevaló,
-Ülhetne itt véle!!!
Ezért azután,elég mélyen,
belenézett a szemébe.

A kandúrúrfit sem ejtették
a feje lágyára,
s viszonzásul nagyot cuppatott
a cica praclijára.

-Meg van immár,hogy miért kellett
nekem idejönni-
-szólt a kandúr ,s a cica szíve
gyorsabban kezd verni.

A mesének itt a vége,
abbahagyom mára,
így ért véget szerencsével
cicánk utazása.

Várom a fotókat a városi csúnyaságokról!!! :))
Vajon mi lehet az oka,hogy csak éjszaka esik?talán a lehűlés?Lemegy a nap,hűl a levegő,kipottyantják terhüket a felhők?
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 18:06

kedves Lányok!Köszönöm szépen a fotókat,a szép festményeket és az érdekes hozzászólásokat.Most megnézem a telefonomat és folyamatosan rakom fel a mai képeimet.
Indulás busszal az Erzsébet hídon:

Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 18:27

Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 18:37

Azért csináltam egy képet a Gellért szoborról/itt nem rezeg a kezem/.Erről a helyről gurították Szent Gellértet,szöges hordóban a Dunába/a legenda szerint/
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 18:44

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 18:46

Megyek tovább az eredeti úticélom felé.Jobb oldalon fog becsatlakozni a Váci utca Csarnok felől jövő része,amit a múltkor mutattam,mármint ahonnan indul a csarnok elől.
Kép
Kép
Itt a Váci utca csatlakozása.
A Váci utcát ketté vágja az Erzsébet hídról lejövő utca a Kossuth Lajos utca
Innen jöttünk:
Kép

.a másik oldalon /jobb oldalon folytatódik a váci utca,mely egészen a híres Vörösmarty térig megy.ez az elegánsabb Váci utca
Kép
Itt mész be:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 18:57

Na menjünk tovább és elérünk a Ferenciek terére.

Rosszul mondtam MATILD PALOTA van a jobb oldalon,a bal oldalon lesz a Klotild palota.
Néhány kép jön a Ferenciek teréről.
Lányok!Kicsit elnyújtom,de érdemes lesz majd részletesen megnéznetek a kiállítást.Azt hiszem ,mire minden felkerül ,lesz vagy 9 óra.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2023. március 31. 19:17

Kép

Kép

Kép
A Nereidák kútja vagy Najádok kútja egy két nőalakot ábrázoló szoborcsoport, talapzatán delfinekkel és kagylókkal Budapest V. kerületében, a Ferenciek tere
Története
Uhrl Ferenc alkotását 1835-ben állították fel Pesten, a Ferenciek terén. A talapzatát Fessl József és Dunaiszky Lőrinc készítette. Több mint 60 évvel később, 1899-ben átvitték Kőbányára, a Liget térre. Itt érte a II. világháború, melynek során a talapzaton álló szobrok elpusztultak. Győri Dezső szobrászművész a fennmaradt fotók alapján újramintázta. A szobrot a Képzőművészeti Kivitelező Vállalat Kőszobrász üzemében faragták ki süttői mészkőből, majd 1976-ban visszaállították az eredeti helyére.

„Ez az első kút, mely Pest város terein szobrászati művel ékesíttetett” – írta a Honművész című újság annak idején. Napjainkban a magyarországi lengyelek fontos emléke, illetve emlékhelye.[1]

Vissza: “Társalgó”