Sziasztok!Paggy, Lilla házikója nagyon cuki. Ehető igaz? A lányodéknál a kalácssütés hagyomány karácsonykor?
Még én is adok a gyerekeknek (az unoka, a vő és a meny is idetartozik) mikuláscsomagot és gyereknapra
apró ajándékot, hogyne tartaná számon egy 13 éves.
De sok hókiflit sütöttem én is! Szilvalekváros, diós, mákos volt a kedvenc.
Anyukám gyakran csinált diókiflit is (volt, hogy mandulából vagy mogyoróból). Kinézetre nagyon hasonlít
a hókiflihez, de ennek a tésztájában van a dió. Nagyon finom ez is.
https://cookpad.com/hu/receptek/14001244-dios-kifliAnyósomék kocsonyája is jó fokhagymás volt, és répát is főztek bele.
Arra nem látok rá, hogy nő-e Miskolcon a turistaforgalom. Azt viszont látom, hogy nem költenek annyit az
emberek, mint régen. Adventi vásár, termelői vásár, kocsonyafesztivál... rengeteg árus, sok nézelődő, kevés
vásárló. Ez utóbbi abból látszik, hogy nem állnak sorok - néha egy ember se - a bódék előtt. Nem csodálkozom,
sokba kerülnek a portékák.
Bocsánat! Csak most vettem észre, hogy te is választottál csomagot a fa alól. Két csuszkát hozok neked.
Nagyon nehéz volt őket lefotózni, levideózni, mert nagyon gyorsak. Mire kattinthattam volna a géppel, már
ott se voltak. Ezért volt nagy öröm egyszerre kettőt levideózni.
Elvileg azért meztelenek a modellek, hogy semmi ne vonja el a figyelmet a kalapokról. Nekem pedig pont az
vonta el a figyelmemet. Nagyon fura látvány a kalap egy ruhátlan emberen.
Ugyanilyen cicás lábtörlője van a nászasszonyomnak. Három cicája van. Legtöbbször kint vannak, a bejárati
ajtó előtt van a fekhelyük, de bent is lehetnek.
Közös színházi élmény! Veled együtt örülök! A hónapokig gyűjtött forintok is jó ötlet. Muszáj lesz Lilykénél
is valami hasonlót bevezetni, hogy ne csak a bankkártyát ismerje. Lásson valódi pénzt is. Már beszéltünk erről
a lányommal.
Én könyvet kaptam (Agatha Christie), egy szőrmók párnát, a kinti gyerekeimtől pedig egy élelmiszer szállítmányt.
Majd megmutatom, mi volt benne. Lesz még egy közös élmény is az itthoni fiammal és a menyemmel. Terv már
van, de még nem biztos, hogy az valósul meg. Majd úgyis hozok fotókat róla.
Igazi karácsonyi terülj, terülj asztalkám volt nálatok is. Lilla vidám fotója és a kutyák kerítés mögötti sorakozója
(nyálcsorgatása) láttán jót mosolyogtam.
Ildikó, ez a kutya irtó cuki! És mekkora ötlet már, hogy ő vigye a jegygyűrűket! Egyszer, ha ott vannak nálad,
csinálnál róla egy egész alakos fotót? Jó lenne látni, mennyit örökölt a husky és mennyit a németjuhász felmenőktől.
A feje inkább husky, azt látom. Nyafika édes kiscica volt.
Kata, újabb családi fotók várhatók. Lilyke és a szülők épp az angol nagymamánál van.
Február 4.-én én is megyek.
Újabb iskolaszünet lesz, amikor nem megy óvodába. Már nagyon várom. Most itthon sikerült nagyon olcsó jegyeket
kifogni, ezért Bp.-ről fogok indulni és érkezni is. Ezért érdemes az utazás előtt jóval megvenni a jegyet, mert az iskolai
szünetek alatt nagyon felviszik az árakat a légitársaságok. Tudják, hogy ilyenkor sok nagymama, rokon utazik ki
vigyázni a gyerekekre, vagy a kint élő család utazik haza látogatóba. Ugyanis iskolai időben nem lehet külföldre vinni a
tanköteles gyerekeket.
Samu tényleg nagyon aranyos azon a fotón. A kiskori képein többet mosolyog, huncutabbnak nézett ki. Mostanra
komoly felnőtt lett.
Hesu, remélem az ünnepek jól teltek. Boldogabb újévet kívánok neked és a családodnak!
Elthan, remélem nagyobb megrázkódtatások nélkül megúszod az áprilisi műtétet! Gyors felépülést kívánok.
Jó, hogy említetted az elektromos fogkefét. Felírtam a karácsonyi ötleteim közé.
Boldogabb és egészségesebb újévet kívánok!
Dorina, neked is legyen még boldogabb, még szerencsésebb az eljövendő új év.
Ági, nálunk is nagyon melegek vannak most. Majd tavasszal lesz tél, ahogy lenni szokott.