Sziasztok!Kata, leszedtem a fotóidat, azonnal hozom őket.
Nem is hallottam erről az agyhártyagyulladás járványról. Pedig amikor bejön a jó idő ezek a hülye járványok átmenetileg
el szoktak tűnni.
Nálunk beharangozták múlt héten a nagy vihart, de csak messziről lehetett látni villámlást, a dörgés hangja már el se ért
hozzánk. Nagy szél volt ugyan, de egy csepp eső sem esett.
Csatlakozom Ildikóhoz. Tényleg nem rossz ötlet a kerekesszék.
Néztem a Jófogáson, 25-45 ezerért már lehet összecsukhatót kapni.
Ildikó, a kis kertecskédről jut eszembe, hogy a lányom milyen boldog a sajátjától, hogy végre ültethet és vegyszermentes
növények is kerülhetnek az asztalukra. Igaz, csak virágládákba, virágcserepekbe, textilszerű ültető zsákokba tud ültetni,
de nagyon szépen nő minden neki. Már eszik a tépősalátát, hónaposretket, spenótot, újhagymát, fokhagymát. De még a
vejem milyen nagy rajonjóga lett a kiskertnek, pedig pesszimista volt. Úgy gondolta, hogy képtelenség, hogy legyen valami
az elültetett magokból. Gyerekkorában a kertjükben nem volt más csak fű meg egy-két díszbokor, soha nem látta, hogy
hogy néznek ki a zöldségek teljes növényként. Mikor megismerkedtek Zsuzsival már én sem kertészkedtem, nem volt kinek.
Nálam se láthatott zöldségnövényeket. Most azzal kezdi a napot, hogy végig szemlézi a ültetőzsákokat.

Lilyke minden
folyamatba be van vonva, ő is nagyon lelkes, ráragasztották a felnőttek.
Kerestem egy füge metszésével kapcsolatos rövid videót. Egy fiatal és egy idős bokor metszését mutatja be. Még számomra
is, aki soha nem metszettem pofon egyszerűnek tűnik. Be merném vállalni.

Közben eszembe jutott egy fotód, amin egy
tepsi sütőben sült füge volt. Olyan guszta volt!
A festményedről azonnal az jutott eszembe, hogy nekem eszembe se jutna kék, sárga, rózsaszín, türkiz színeket használni
a földút festéséhez, de milyen jó, hogy te megtetted. Ezért vagy te az amatőr festő, nem pedig én. Nekem csak ahhoz lenne
fantáziám, hogy a fekete, a barna, a szürke és legfeljebb a fehér színekbe mártsam az ecsetemet. Már írtam párszor, hogy
nagyon kedvelem, ahogy a színekkel bánsz.
A sárga boglárka (remélem eltaláltam) nagyon cuki. Kaptad valakitől, vagy meglepted magad vele?
Amikor te fotózol piros virágú gesztenyét, utána én is szoktam találkozni vele, de nem itt Miskolcon, hanem Angliában.
A múltkor tettem be képeket a Walton Gardenről, na ott több is van, ott szoktam fotózni őket.
Ez minek a virágzata? Nem tudok rájönni.
Ez a nagyobbik része az "ültetvény"-nek. A ház falának tövében vannak a málnák, feketeribizlik és áfonyák. Látszik, hogy
az előző tulajdonos lebetonozta, és kaviccsal szórta fel a kertet. A kép jobb oldalán látható zöld terület is csak műfű.

Lilyke segít összekeverni a földet komposzttal.

Virággal a hajban, nyári egyenruhában. Az iskola színe a zöld, a nyári ruha a lányoknál zöld-fehér kockás vékony anyagú
ruha, illetve rövidnadrág. A fiúknak szürke a rövidnadrágjuk.