Ir-csi írta:"Egyetlen pillanat létezik csupán, amelyben fontos, hogy fébredj.
Ez a pillanat most van."(Buddha)
Kedves Rita!
Köszönöm szépen ezt a kilenc percet. A fórumozóknak a gyönyörű verseket.
A film az én olvasatomban az élet rövidségére, egyediségére, megismételhetetlenségére hívja fel a figyelmet számtalan szimbólummal élve. Arra figyelmeztet, hogy mennyire nem ezt szem előtt tartva élünk. Nekünk a természettől elszakadt embereknek sokkal nehezebb feldolgoznunk a halál tényét, úgy élünk, hogy az nem része az életünknek, biztonságosan elkerítettük magunkat tőle. Legalábbis így gondoljuk, úgy élünk, hogy nem gondolunk bele abba, hogy nekünk is menni kell...
Mivel csak nagyon ritkán találkozunk vele, félünk tőle. Félünk, mert a kereszténynek ott a pokol-mennyország kérdése, a hitetlennek, meg a "nemlét". Az ember hajlamos arra, hogy a számára ismeretlen dologra vmilyen magyarázatot gyártson, s ha azt sem tud, kitölti félelemmel, amivel csak tovább nehezíti a földi szenvedéseit.
A róka a természetben él, természetesen éli meg az életet, mindazt látja, érzi, amire a modern ember vak, érzéketlen lett.
Az én kis világomban minden élő lény ugyanolyan érző lény és egyazon lét lényegiségén osztozik, ugyanabba a szövetbe szőve élünk, egymástól függünk, egymásra hatással vagyunk: gondolatban, szóval, cselekedettel és mulasztással...legyen szó embertársról, állattársról, növénytársról és az egésznek otthont adó természetről, a Földről...
A válasz és a megoldás magunkban van.
"A lelkünk és csakis a lelkünk az, ami leláncol vagy felszabadít bennünket." (Buddha)
Innen nézve viszont minden egyszerű, mert szeretet kérdése. Az élet és a halál is. Úgy tudjuk, hogy anyagból vagyunk, az pedig az energia összecsomósodása. Márpedig energia nem vész el, csak átalakul...Vhol vhogyan másképpen...
Kedves Ir-Csi! Már megint! Te írod, írod, én olvasom, olvasom, és azt gondolom, hogy ezt én is
tudom, csak képtelen vagyok így egybegyűjtve, csokorba kötve átadni másoknak.
Nagyon kevés a tudásom ebben a témában, nevetségesen kevés. Volt időszakom, amikor érdekelt,
és olvasgattam ezt-azt, innen-onnan, de nem volt rendszer benne, nem volt sora, hogy hová nyúljak,
honnan emeljem le a könyveket, de nem is vágytam rá. Megelégedtem azzal, hogy megkapargattam
a felszínt. Azóta sem jutott eszembe, hogy jobban mélyebbre hatoljak. Most ebben az állapotban
leledzem, és jól elvagyok így. Ha nem jön szembe velem ez a videó (és amit ma kitettem),akkor még
ennyit sem gondoltam volna a halálra, és a halált megelőző élményekre.
Köszönöm, hogy te is megírtad a véleményedet! Nagyon szívesen a feliratot!Nagyon szépek a színei a filmnek: