Rita írta:...Viszont ha kedvencem lett egy film, azt ezerszer is meg tudtam nézni, ilyen volt az Ötödik elem, vagy
a Columbo, amit a csatornák folyamatosan adtak, és én folyamatosan néztem.
Luc Besson Ötödik eleme? DVD-én van meg és nálam is az ezerx nézős kategória. Besson bármihez nyúl, arany lesz belőle. Szédítő rendező, az a fajta, aki nem tud rossz filmet csinálni és mindig vmi eredeti lesz belőle.
Rita írta:A mai napig is könnyebben kezdek hozzá egy sorozat fordításához, mint egy filméhez. Nagyon sokat
kell keresgélnem, míg egy Ustad Hotelhez eljutok.
Megértem, mert ilyen kategóriájú és mondanivalójú filmek nem csücsülnek minden bokor alján. A mondanivalóját azóta is emésztgetem és kb. hatszor néztem meg. Nem mindig elejétől a végéig, de számtalanszor előszedtem, hogy vmit leellenőrizzek benne...
Rita írta:A webdrámákra visszatérve: amikor először láttam a kínai Sex and the City-t és a Never Give Up, Dodo-t,
állandóan azt kérdezgettem, hogy hol volt a cenzúra, hogy ez a két alkotás elkészülhetett? Akkor még
nem tudtam, hogy a webdrámákat nem cenzúrázzák. Szerencsére ez a kettő megúszta. Imádtam őket.
Néha látszik, hogy a nagy szabadságban sikerült átesni a ló másik oldalára, de az, hogy egy alkotó
kihozhatta magából azt, ami benne van, az nagyon jót tett mindkettőnek.
A Go Princess Go nemcsak Kínában, hanem nemzetközileg is hatalmas sikert aratott, ami igazán váratlan
volt, egy ismeretlen és jelentéktelen online videómegosztó oldal és egy rettentő kis költségvetéssel
készült webdráma esetében. Ekkor kapták fel az illetékesek a fejüket. Már lement több, mint a fele a
sorozatnak, amikor leállították a vetítését, megvágták az összes részt, ezután lehetett folytatni.
Kíváncsivá tettél. Ezekből melyiket ajánlanád elsőre, melyiket nézzem meg először?
Mindenkinek szép napot!