Csevegő
Re: Csevegő
Sziasztok!
Jövök majd pótolni a pótolni valóim is, csak a mai napon legyek túl.
Esik a hó Szegeden, nemsokára pedig irány Balassagyarmat. Komolyan, megbolondult ez az idő!
Jövök majd pótolni a pótolni valóim is, csak a mai napon legyek túl.
Esik a hó Szegeden, nemsokára pedig irány Balassagyarmat. Komolyan, megbolondult ez az idő!
Re: Csevegő
Sajnállak, hogy ilyen időben muszáj menned Ági, de remélem nem lesz baj, és mindenki az időjárásnak megfelelően, óvatosan közlekedik.
Nem tudom sikerül e áthoznom, de van egy érdekes kiállítás, gondoltam a Pestieknek érdekes lesz...
[img]
Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül @ Néprajzi Múzeum
Néprajzi Múzeum
1055 Budapest, Kossuth tér 12.
Részletek
MÁRC05 -tól
NOV30 -ig
A Néprajzi Múzeum költözését, útra kelését szimbolizálja a Néprajzi Múzeum Napján, március 5-én nyíló, a lábbelik kulturális sokszínűségét bemutató tárlat. A különleges anyagban látható ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár izgalmas lábbeli. A tárlat a Néprajzi Múzeum költözés előtti utolsó időszaki kiállítása a Kossuth Lajos téri műemlékpalotában. (Fotó: Néprajzi Múzeum)
NÉPRAJZI MÚZEUM
1055 Budapest, Kossuth tér 12.
+36 1 473 2442
E-mailWeboldalFacebookFoursquare[/img]
Nem tudom sikerül e áthoznom, de van egy érdekes kiállítás, gondoltam a Pestieknek érdekes lesz...
[img]
Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül @ Néprajzi Múzeum
Néprajzi Múzeum
1055 Budapest, Kossuth tér 12.
Részletek
MÁRC05 -tól
NOV30 -ig
A Néprajzi Múzeum költözését, útra kelését szimbolizálja a Néprajzi Múzeum Napján, március 5-én nyíló, a lábbelik kulturális sokszínűségét bemutató tárlat. A különleges anyagban látható ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár izgalmas lábbeli. A tárlat a Néprajzi Múzeum költözés előtti utolsó időszaki kiállítása a Kossuth Lajos téri műemlékpalotában. (Fotó: Néprajzi Múzeum)
NÉPRAJZI MÚZEUM
1055 Budapest, Kossuth tér 12.
+36 1 473 2442
E-mailWeboldalFacebookFoursquare[/img]
Re: Csevegő
sziasztok...ma fogorvos..brrr.
Megúsztam egy másik fog idegkezelésével....
viszont később foghúzással fejeződött be...
Megúsztam egy másik fog idegkezelésével....
viszont később foghúzással fejeződött be...
Re: Csevegő
Kedves Rita és forumozók !
Van egy leány már 6 éve él kint Kinában ( ott tanul az egyetemen) és elkezdett mesélni a kinti életéről és a helyi tudnivalókról. Hogy élnek ott az emberek mi a menők.
Én örömmel nézem mert olyan messze van ez az ország és nagyon kevesett tudunk róla.
Bár nagyon szeretjük a kinai sorozatokat és filmeket de azért az élet az esetenként más.
Ajánlom megnézni, és egy kicsit másképpen látom azóta kinát.
Van egy leány már 6 éve él kint Kinában ( ott tanul az egyetemen) és elkezdett mesélni a kinti életéről és a helyi tudnivalókról. Hogy élnek ott az emberek mi a menők.
Én örömmel nézem mert olyan messze van ez az ország és nagyon kevesett tudunk róla.
Bár nagyon szeretjük a kinai sorozatokat és filmeket de azért az élet az esetenként más.
Ajánlom megnézni, és egy kicsit másképpen látom azóta kinát.
Re: Csevegő
Köszönöm a videót!
- csabamama2
- Hozzászólások: 154
- Csatlakozott: 2016. február 29. 7:49
Re: Csevegő
Szervusz Rita Kedves!
Mivel nem a kedvemre való fordítás van a blogodon, ezért mostanában nem jöttem Hozzád, de azért be-, benézek időnként, mint ahogyan most is, figyelemmel kísérem a munkáidat.
Üdvözölni jöttem csupán és szép napot kívánni! Üdv.szeretettel: csabamama2/Ildikó
Mivel nem a kedvemre való fordítás van a blogodon, ezért mostanában nem jöttem Hozzád, de azért be-, benézek időnként, mint ahogyan most is, figyelemmel kísérem a munkáidat.
Üdvözölni jöttem csupán és szép napot kívánni! Üdv.szeretettel: csabamama2/Ildikó
Re: Csevegő
Szia Ildikó! Aranyos vagy nagyon! Örülök, hogy benéztél annak ellenére, hogy
nem olyat fordítok, ami ízlésed szerint való!
Már rettentően várom a My Sunshine fordítását! Sokunkat el fog varázsolni!
Kellemes hétvégét kívánok!
nem olyat fordítok, ami ízlésed szerint való!
Már rettentően várom a My Sunshine fordítását! Sokunkat el fog varázsolni!
Kellemes hétvégét kívánok!
Re: Csevegő
Sziasztok
Mindenkit sok szeretettel üdvözlök Nagyon köszönöm Rita a befogadást , gyönyörű az oldalad gratulálok még csak ismerkedem az oldallal , de azt látom , h bőséges a kínálat lehet itt kalandozni kitekinteni más országok sorozataiba
Mindenkit sok szeretettel üdvözlök Nagyon köszönöm Rita a befogadást , gyönyörű az oldalad gratulálok még csak ismerkedem az oldallal , de azt látom , h bőséges a kínálat lehet itt kalandozni kitekinteni más országok sorozataiba
Re: Csevegő
summi írta:Sziasztok
Mindenkit sok szeretettel üdvözlök Nagyon köszönöm Rita a befogadást , gyönyörű az oldalad gratulálok még csak ismerkedem az oldallal , de azt látom , h bőséges a kínálat lehet itt kalandozni kitekinteni más országok sorozataiba
Kedves Summi!
Köszöntelek az első hozzászólásod alkalmából! Örülök, hogy beregisztráltál a fórumba!
Érezd jól magad közöttünk! Nézelődj és válogass kedvedre!
A fórum ugyanúgy működik, mint a d-addicts, úgyhogy hamar ki fogod ismerni magad
benne!
Kellemes hétvégét kívánok!
Re: Csevegő
Ha már thai sorozatot nézünk,gondoltam megosztom veletek egyik kedvenc thai receptemet.Többször elkészítettem és a családom nagyon szereti a thai currys csirkét.Én félbe vágott felső csirkecombból készítem,az eredeti recept csirkemellből készül.A bambuszrügyet én vékonyra szelt,lepirított répával szoktam helyettesíteni.
Hozzávalók:
1kg csirke vagy pulykamell kockázva vagy felső csirkecomb felezve
2 evőkanál olaj
2 fej kockázott vöröshagyma
3 evőkanál piros currypaszta /én 1,5 kanállal készítettem először,de a családom,így is tüzet lövellt
miatta,nekem az 1 teáskanál vált be./
2 kaffercitromlevél
3dl sűrű kókusztej
1 doboz bambuszrügy konzerv /én répát használok helyette/
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál cukor
Az eredeti recept nem tesz hozzá sót,de én szoktam még egy kicsit sózni.
A wokot felforrósítjuk teszünk bele egy fél kanál olajat és ha répával készítjük ,akkor a répát megpirítjuk,majd félretesszük.
Olajat teszünk a serpenyőbe és a hagymát a hússal együtt kevergetve sütjük.Ha átsült félretesszük.
A currypasztát a kaffercitromlevéllel a wokba rakjuk kevergetve 1-2 percig pirítjuk,majd a kókusztej felével felöntjük,jól összeforraljuk.
Hozzáadjuk az elősütött húst, a halszószt,a cukrot és a bambuszrügyet /vagy a répát/ a maradék kókusztejet és kis kis lángon megpároljuk.Addig főzzük.amíg a csirke megpuhul.Ha kell, sózzuk.
Párolt rizzsel és uborkasalátával tálaljuk.
Mi szeretjük rizstésztával és spagettivel is.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
1kg csirke vagy pulykamell kockázva vagy felső csirkecomb felezve
2 evőkanál olaj
2 fej kockázott vöröshagyma
3 evőkanál piros currypaszta /én 1,5 kanállal készítettem először,de a családom,így is tüzet lövellt
miatta,nekem az 1 teáskanál vált be./
2 kaffercitromlevél
3dl sűrű kókusztej
1 doboz bambuszrügy konzerv /én répát használok helyette/
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál cukor
Az eredeti recept nem tesz hozzá sót,de én szoktam még egy kicsit sózni.
A wokot felforrósítjuk teszünk bele egy fél kanál olajat és ha répával készítjük ,akkor a répát megpirítjuk,majd félretesszük.
Olajat teszünk a serpenyőbe és a hagymát a hússal együtt kevergetve sütjük.Ha átsült félretesszük.
A currypasztát a kaffercitromlevéllel a wokba rakjuk kevergetve 1-2 percig pirítjuk,majd a kókusztej felével felöntjük,jól összeforraljuk.
Hozzáadjuk az elősütött húst, a halszószt,a cukrot és a bambuszrügyet /vagy a répát/ a maradék kókusztejet és kis kis lángon megpároljuk.Addig főzzük.amíg a csirke megpuhul.Ha kell, sózzuk.
Párolt rizzsel és uborkasalátával tálaljuk.
Mi szeretjük rizstésztával és spagettivel is.
Jó étvágyat hozzá!
Re: Csevegő
WOW! a különleges hozzávalókat honnan lehet beszerezni, pl. a kaffercitromlevelet ill.mivel lehet helyettesíteni...?
Re: Csevegő
Kedves Kata!
A halszószt nagyobb áruházakban meg tudod venni.A kaffercitromlevelet és a piros currypasztát Ázsia boltokban érdemes keresni.Jellegzetes ízűek,nem tudom mivel pótolhatók.
Azon gondolkodtam,hogy ha a paszta fűszereivel készítenénk el ,kihagyva a kaffercitromlevelet és a galanga gyökeret,akkor egy csípős kókuszos édeskés mártást kapnánk.Úgy sem lehet rossz.Igaz,a kaffercitromlevél jellegzetesen táj fűszer,de ettől még az étel jó lesz és nem kell a hozzávalókat vadászni.
Paszta összetevői:
szárított chili/,én Erős Pistát használnék/
ázsiai citromfű /én reszelt citrom héjat tennék bele vagy zöld citrom héjat/
fokhagyma
mogyoróhagyma
só,de ha Erős Pistát használok az már sós
kafferlevél /ha nincs kihagyjuk/
galanga /ha nincs kihagyjuk/
koriandermag
római kömény.
Saját számíze szerint kevernék egy pasztát és azt pirítanám le a recept szerint.
Holnap megfőzöm így és leírom ,milyen lett.
A halszószt nagyobb áruházakban meg tudod venni.A kaffercitromlevelet és a piros currypasztát Ázsia boltokban érdemes keresni.Jellegzetes ízűek,nem tudom mivel pótolhatók.
Azon gondolkodtam,hogy ha a paszta fűszereivel készítenénk el ,kihagyva a kaffercitromlevelet és a galanga gyökeret,akkor egy csípős kókuszos édeskés mártást kapnánk.Úgy sem lehet rossz.Igaz,a kaffercitromlevél jellegzetesen táj fűszer,de ettől még az étel jó lesz és nem kell a hozzávalókat vadászni.
Paszta összetevői:
szárított chili/,én Erős Pistát használnék/
ázsiai citromfű /én reszelt citrom héjat tennék bele vagy zöld citrom héjat/
fokhagyma
mogyoróhagyma
só,de ha Erős Pistát használok az már sós
kafferlevél /ha nincs kihagyjuk/
galanga /ha nincs kihagyjuk/
koriandermag
római kömény.
Saját számíze szerint kevernék egy pasztát és azt pirítanám le a recept szerint.
Holnap megfőzöm így és leírom ,milyen lett.
Re: Csevegő
Rita írta:A fórum ugyanúgy működik, mint a d-addicts, úgyhogy hamar ki fogod ismerni magad
benne!
Kellemes hétvégét kívánok!
köszönöm Rita az üdvözlést és igazad van mindent úgy kell használnom mintha a DA-n lennék Neked is kellemes hétvégét kívánok
Re: Csevegő
szia Summi, de örülök, hogy idetaláltál...sok kellemes percet itt a fórumon is! És persze várom majd a sok sok hozzászólást, most már majd itt is nem csak a DA-n...
Re: Csevegő
Kedves Vaskica06 köszönöm a választ, kíváncsi leszek az eredményre...
Re: Csevegő
Kedves Kata!
Megfőztem a magam által készített piros curry pasztával a csirkét és nagyon finom lett.A gyerekeim szerint ezentúl csak így csináljam.Nem éreztem túl nagy különbséget,hogy nem volt benne kaffírlevél.Interneten is nézelődtem paszta ügyben,végül így készítettem el.
1 mokkáskanál chili pehely
1 teáskanál cukor
1/2 evőkanál citromlé
2 evőkanál halszósz
diónyi gyömbér megpucolva
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 mokkáskanál római kömény /nekem őrölt volt így nem pirítottam meg/
1 mokkáskanál koriander mag /ez őrölt volt,finomabb,ha előtte megpirítjuk/
1/2 citrom héja /nagyobb citrom volt,eredetileg zöld citrom kellene,de ezzel is finom volt/
1 teáskanál Piros Arany
Az egészet összeturmixoltam és a boltihoz hasonlóan használtam.Wokban kicsit megpirítottam.Ez így éppen,hogy csak csípős lett,ha erősebben szereted tegyél még bele chili pelyhet.A recept szerint tehetsz bele 1 teáskanál garnéla pasztát is.Nekem nem volt itthon,nélküle is finom lett.
A húst fedő alatt szoktam párolni a legkisebb lángon.
Jó főzőcskézést.
Megfőztem a magam által készített piros curry pasztával a csirkét és nagyon finom lett.A gyerekeim szerint ezentúl csak így csináljam.Nem éreztem túl nagy különbséget,hogy nem volt benne kaffírlevél.Interneten is nézelődtem paszta ügyben,végül így készítettem el.
1 mokkáskanál chili pehely
1 teáskanál cukor
1/2 evőkanál citromlé
2 evőkanál halszósz
diónyi gyömbér megpucolva
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 mokkáskanál római kömény /nekem őrölt volt így nem pirítottam meg/
1 mokkáskanál koriander mag /ez őrölt volt,finomabb,ha előtte megpirítjuk/
1/2 citrom héja /nagyobb citrom volt,eredetileg zöld citrom kellene,de ezzel is finom volt/
1 teáskanál Piros Arany
Az egészet összeturmixoltam és a boltihoz hasonlóan használtam.Wokban kicsit megpirítottam.Ez így éppen,hogy csak csípős lett,ha erősebben szereted tegyél még bele chili pelyhet.A recept szerint tehetsz bele 1 teáskanál garnéla pasztát is.Nekem nem volt itthon,nélküle is finom lett.
A húst fedő alatt szoktam párolni a legkisebb lángon.
Jó főzőcskézést.
Re: Csevegő
Kata58 írta:szia Summi, de örülök, hogy idetaláltál...sok kellemes percet itt a fórumon is! És persze várom majd a sok sok hozzászólást, most már majd itt is nem csak a DA-n...
Nagyon kedves vagy Kata köszönöm szépen , oksa írogatok majd itt is
Re: Csevegő
Ki látta a Defendantot? Eszméletlen jó sorozat, mai nappal befejezve...időnként nem láttam a meghatódottságtól, mert eleredtek a könnyeim! .Remek befejezése lett ennek a sorozatnak, végre kezdik megtanulni hogyan kell elvarrni a szálakat...Huh, jöhet a hosszú maraton!
Re: Csevegő
szia Ica! Köszönöm a receptet, remek, hogy egy kis változtatással is ilyen klasszul sikerült! A gyerekek a legjobb minőségellenőrök, hogy jót készített e az ember gyereke.... .bár az étvágy nagy úr, de nem mindenáron!
Re: Csevegő
Sziasztok!
Hozzánk hallatszik a zene, hát utána kerestem, hogy mi lehet az? Hagyományosan ma kezdődik a három napos Sörfesztivál és csülökparádé. Kicsit utána néztem a programnak. A 3 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál.
A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is.
Általában nem szoktam vacsorázni, pláne ilyen későn, de ezt a képet nézve megéheztem arra a guszta kenyérre egy pici csülökkel, paradicsommal és paprikával.
Hozzánk hallatszik a zene, hát utána kerestem, hogy mi lehet az? Hagyományosan ma kezdődik a három napos Sörfesztivál és csülökparádé. Kicsit utána néztem a programnak. A 3 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál.
A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is.
Általában nem szoktam vacsorázni, pláne ilyen későn, de ezt a képet nézve megéheztem arra a guszta kenyérre egy pici csülökkel, paradicsommal és paprikával.
Re: Csevegő
Gabóci, micsoda finomságot tettél ki, nálam is azonnal elindult a pavlovi reflex ..szó szerint nyálcsorgató látvány. Még soha nem ittam sört csülök mellé, lehet ki kellene próbálni. .gondolom a háttérzaj a mai nappal is meglesz. biztosan Győrben is sok program lesz, de nem megyünk sehova. Kicsit hosszú lesz a hétvége, de nem baj. jó lenne ha erre a 3 napra maradna a jó idő azok számára, akik most éppen ilyen dolgokon vesznek rész, vagy kirándulnak!
Kellemes hétvégét!
Kellemes hétvégét!
Re: Csevegő
Lányok! Korábban többször tettünk fel érdekességekről képet, de már nagyon régen osztottunk meg ilyesmit.
A természet mindig meg tud lepni bennünket a legkreatívabb és legviccesebb módon. Furcsa alakú gyümölcs és zöldség, amit nem elég egyszer megnézned.
forrás: facebook
Papagájok.
A természet mindig meg tud lepni bennünket a legkreatívabb és legviccesebb módon. Furcsa alakú gyümölcs és zöldség, amit nem elég egyszer megnézned.
forrás: facebook
Papagájok.
Spoiler: mutasd
Re: Csevegő
Gabóci5 írta:Lányok! Korábban többször tettünk fel érdekességekről képet, de már nagyon régen osztottunk meg ilyesmit.
A természet mindig meg tud lepni bennünket a legkreatívabb és legviccesebb módon. Furcsa alakú gyümölcs és zöldség, amit nem elég egyszer megnézned.
forrás: facebook
Papagájok.Spoiler: mutasd
Hú Gabóci, régen láttam már ilyen furcsaságokat. Egyik másik ijesztő , vicces, néha elgondolkodom vajon nem a génmanipulálás eredménye némelyik....
Re: Csevegő
Summi!
Én is örülök Neked!
Vaskica!
Köszönöm a receptet, meg az átdolgozást is. Nagoyn jókor jön, mert nálunk van egy indiai étterem, ahol nagyon finoman csinálják a currys csirkét, igy legalább már van receptem is hozzá.
Gabóci!
Micsoda papagájaid vannak!
Én is örülök Neked!
Vaskica!
Köszönöm a receptet, meg az átdolgozást is. Nagoyn jókor jön, mert nálunk van egy indiai étterem, ahol nagyon finoman csinálják a currys csirkét, igy legalább már van receptem is hozzá.
Gabóci!
Micsoda papagájaid vannak!
Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 35 vendég