Csevegő
Re: Csevegő
Sziasztok!
Jövök majd pótolni a pótolni valóim is, csak a mai napon legyek túl.
Esik a hó Szegeden, nemsokára pedig irány Balassagyarmat. Komolyan, megbolondult ez az idő!
Jövök majd pótolni a pótolni valóim is, csak a mai napon legyek túl.
Esik a hó Szegeden, nemsokára pedig irány Balassagyarmat. Komolyan, megbolondult ez az idő!
Sajnállak, hogy ilyen időben muszáj menned Ági, de remélem nem lesz baj, és mindenki az időjárásnak megfelelően, óvatosan közlekedik.
Nem tudom sikerül e áthoznom, de van egy érdekes kiállítás, gondoltam a Pestieknek érdekes lesz...
Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül @ Néprajzi Múzeum
Néprajzi Múzeum
1055 Budapest, Kossuth tér 12.
Részletek
MÁRC05 -tól
NOV30 -ig
A Néprajzi Múzeum költözését, útra kelését szimbolizálja a Néprajzi Múzeum Napján, március 5-én nyíló, a lábbelik kulturális sokszínűségét bemutató tárlat. A különleges anyagban látható ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár izgalmas lábbeli. A tárlat a Néprajzi Múzeum költözés előtti utolsó időszaki kiállítása a Kossuth Lajos téri műemlékpalotában. (Fotó: Néprajzi Múzeum)
NÉPRAJZI MÚZEUM
+36 1 473 2442
E-mailWeboldalFacebookFoursquare[/img]
Nem tudom sikerül e áthoznom, de van egy érdekes kiállítás, gondoltam a Pestieknek érdekes lesz...
Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül @ Néprajzi Múzeum
Néprajzi Múzeum
Részletek
MÁRC05 -tól
NOV30 -ig
A Néprajzi Múzeum költözését, útra kelését szimbolizálja a Néprajzi Múzeum Napján, március 5-én nyíló, a lábbelik kulturális sokszínűségét bemutató tárlat. A különleges anyagban látható ausztrál vérbosszú cipőtől a japán getáig, indiai faszandáltól a gyöngyös hanti női cipőig, sziú mokaszintól a kalocsai mester által készített rózsás női cipőn át a kínai lótuszcipőig közel háromszáz pár izgalmas lábbeli. A tárlat a Néprajzi Múzeum költözés előtti utolsó időszaki kiállítása a Kossuth Lajos téri műemlékpalotában. (Fotó: Néprajzi Múzeum)
NÉPRAJZI MÚZEUM
+36 1 473 2442
E-mailWeboldalFacebookFoursquare[/img]
sziasztok...ma fogorvos..brrr.
Megúsztam egy másik fog idegkezelésével....
viszont később foghúzással fejeződött be...
Megúsztam egy másik fog idegkezelésével....
viszont később foghúzással fejeződött be...
Kedves Rita és forumozók !
Van egy leány már 6 éve él kint Kinában ( ott tanul az egyetemen) és elkezdett mesélni a kinti életéről és a helyi tudnivalókról. Hogy élnek ott az emberek mi a menők.
Én örömmel nézem mert olyan messze van ez az ország és nagyon kevesett tudunk róla.
Bár nagyon szeretjük a kinai sorozatokat és filmeket de azért az élet az esetenként más.
Ajánlom megnézni, és egy kicsit másképpen látom azóta kinát.
Van egy leány már 6 éve él kint Kinában ( ott tanul az egyetemen) és elkezdett mesélni a kinti életéről és a helyi tudnivalókról. Hogy élnek ott az emberek mi a menők.
Én örömmel nézem mert olyan messze van ez az ország és nagyon kevesett tudunk róla.
Bár nagyon szeretjük a kinai sorozatokat és filmeket de azért az élet az esetenként más.
Ajánlom megnézni, és egy kicsit másképpen látom azóta kinát.
Köszönöm a videót!
- csabamama2
Szervusz Rita Kedves!
Mivel nem a kedvemre való fordítás van a blogodon, ezért mostanában nem jöttem Hozzád, de azért be-, benézek időnként, mint ahogyan most is, figyelemmel kísérem a munkáidat.
Üdvözölni jöttem csupán és szép napot kívánni! Üdv.szeretettel: csabamama2/Ildikó
Mivel nem a kedvemre való fordítás van a blogodon, ezért mostanában nem jöttem Hozzád, de azért be-, benézek időnként, mint ahogyan most is, figyelemmel kísérem a munkáidat.
Üdvözölni jöttem csupán és szép napot kívánni! Üdv.szeretettel: csabamama2/Ildikó
Szia Ildikó! Aranyos vagy nagyon! Örülök, hogy benéztél annak ellenére, hogy
nem olyat fordítok, ami ízlésed szerint való!
Már rettentően várom a My Sunshine fordítását! Sokunkat el fog varázsolni!
Kellemes hétvégét kívánok!
nem olyat fordítok, ami ízlésed szerint való!
Már rettentően várom a My Sunshine fordítását! Sokunkat el fog varázsolni!
Sziasztok
Mindenkit sok szeretettel üdvözlök Nagyon köszönöm Rita a befogadást , gyönyörű az oldalad gratulálok még csak ismerkedem az oldallal , de azt látom , h bőséges a kínálat lehet itt kalandozni kitekinteni más országok sorozataiba
Mindenkit sok szeretettel üdvözlök Nagyon köszönöm Rita a befogadást , gyönyörű az oldalad gratulálok még csak ismerkedem az oldallal , de azt látom , h bőséges a kínálat lehet itt kalandozni kitekinteni más országok sorozataiba
summi írta:Sziasztok
Kedves Summi!
Köszöntelek az első hozzászólásod alkalmából! Örülök, hogy beregisztráltál a fórumba!
Érezd jól magad közöttünk! Nézelődj és válogass kedvedre!
A fórum ugyanúgy működik, mint a d-addicts, úgyhogy hamar ki fogod ismerni magad
benne!
Ha már thai sorozatot nézünk,gondoltam megosztom veletek egyik kedvenc thai receptemet.Többször elkészítettem és a családom nagyon szereti a thai currys csirkét.Én félbe vágott felső csirkecombból készítem,az eredeti recept csirkemellből készül.A bambuszrügyet én vékonyra szelt,lepirított répával szoktam helyettesíteni.
Hozzávalók:
1kg csirke vagy pulykamell kockázva vagy felső csirkecomb felezve
2 evőkanál olaj
2 fej kockázott vöröshagyma
3 evőkanál piros currypaszta /én 1,5 kanállal készítettem először,de a családom,így is tüzet lövellt
miatta,nekem az 1 teáskanál vált be./
2 kaffercitromlevél
3dl sűrű kókusztej
1 doboz bambuszrügy konzerv /én répát használok helyette/
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál cukor
Az eredeti recept nem tesz hozzá sót,de én szoktam még egy kicsit sózni.
A wokot felforrósítjuk teszünk bele egy fél kanál olajat és ha répával készítjük ,akkor a répát megpirítjuk,majd félretesszük.
Olajat teszünk a serpenyőbe és a hagymát a hússal együtt kevergetve sütjük.Ha átsült félretesszük.
A currypasztát a kaffercitromlevéllel a wokba rakjuk kevergetve 1-2 percig pirítjuk,majd a kókusztej felével felöntjük,jól összeforraljuk.
Hozzáadjuk az elősütött húst, a halszószt,a cukrot és a bambuszrügyet /vagy a répát/ a maradék kókusztejet és kis kis lángon megpároljuk.Addig főzzük.amíg a csirke megpuhul.Ha kell, sózzuk.
Párolt rizzsel és uborkasalátával tálaljuk.
Mi szeretjük rizstésztával és spagettivel is.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
1kg csirke vagy pulykamell kockázva vagy felső csirkecomb felezve
2 evőkanál olaj
2 fej kockázott vöröshagyma
3 evőkanál piros currypaszta /én 1,5 kanállal készítettem először,de a családom,így is tüzet lövellt
miatta,nekem az 1 teáskanál vált be./
2 kaffercitromlevél
3dl sűrű kókusztej
1 doboz bambuszrügy konzerv /én répát használok helyette/
1 evőkanál halszósz
2 teáskanál cukor
Az eredeti recept nem tesz hozzá sót,de én szoktam még egy kicsit sózni.
A wokot felforrósítjuk teszünk bele egy fél kanál olajat és ha répával készítjük ,akkor a répát megpirítjuk,majd félretesszük.
Olajat teszünk a serpenyőbe és a hagymát a hússal együtt kevergetve sütjük.Ha átsült félretesszük.
A currypasztát a kaffercitromlevéllel a wokba rakjuk kevergetve 1-2 percig pirítjuk,majd a kókusztej felével felöntjük,jól összeforraljuk.
Hozzáadjuk az elősütött húst, a halszószt,a cukrot és a bambuszrügyet /vagy a répát/ a maradék kókusztejet és kis kis lángon megpároljuk.Addig főzzük.amíg a csirke megpuhul.Ha kell, sózzuk.
Párolt rizzsel és uborkasalátával tálaljuk.
Mi szeretjük rizstésztával és spagettivel is.
Jó étvágyat hozzá!
WOW! a különleges hozzávalókat honnan lehet beszerezni, pl. a kaffercitromlevelet ill.mivel lehet helyettesíteni...?
Kedves Kata!
A halszószt nagyobb áruházakban meg tudod venni.A kaffercitromlevelet és a piros currypasztát Ázsia boltokban érdemes keresni.Jellegzetes ízűek,nem tudom mivel pótolhatók.
Azon gondolkodtam,hogy ha a paszta fűszereivel készítenénk el ,kihagyva a kaffercitromlevelet és a galanga gyökeret,akkor egy csípős kókuszos édeskés mártást kapnánk.Úgy sem lehet rossz.Igaz,a kaffercitromlevél jellegzetesen táj fűszer,de ettől még az étel jó lesz és nem kell a hozzávalókat vadászni.
Paszta összetevői:
szárított chili/,én Erős Pistát használnék/
ázsiai citromfű /én reszelt citrom héjat tennék bele vagy zöld citrom héjat/
fokhagyma
mogyoróhagyma
só,de ha Erős Pistát használok az már sós
kafferlevél /ha nincs kihagyjuk/
galanga /ha nincs kihagyjuk/
koriandermag
római kömény.
Saját számíze szerint kevernék egy pasztát és azt pirítanám le a recept szerint.
Holnap megfőzöm így és leírom ,milyen lett.
A halszószt nagyobb áruházakban meg tudod venni.A kaffercitromlevelet és a piros currypasztát Ázsia boltokban érdemes keresni.Jellegzetes ízűek,nem tudom mivel pótolhatók.
Azon gondolkodtam,hogy ha a paszta fűszereivel készítenénk el ,kihagyva a kaffercitromlevelet és a galanga gyökeret,akkor egy csípős kókuszos édeskés mártást kapnánk.Úgy sem lehet rossz.Igaz,a kaffercitromlevél jellegzetesen táj fűszer,de ettől még az étel jó lesz és nem kell a hozzávalókat vadászni.
Paszta összetevői:
szárított chili/,én Erős Pistát használnék/
ázsiai citromfű /én reszelt citrom héjat tennék bele vagy zöld citrom héjat/
fokhagyma
mogyoróhagyma
só,de ha Erős Pistát használok az már sós
kafferlevél /ha nincs kihagyjuk/
galanga /ha nincs kihagyjuk/
koriandermag
római kömény.
Saját számíze szerint kevernék egy pasztát és azt pirítanám le a recept szerint.
Holnap megfőzöm így és leírom ,milyen lett.
Rita írta:A fórum ugyanúgy működik, mint a d-addicts, úgyhogy hamar ki fogod ismerni magad
benne!
köszönöm Rita az üdvözlést és igazad van mindent úgy kell használnom mintha a DA-n lennék Neked is kellemes hétvégét kívánok
szia Summi, de örülök, hogy idetaláltál...sok kellemes percet itt a fórumon is! És persze várom majd a sok sok hozzászólást, most már majd itt is nem csak a DA-n...
Kedves Vaskica06 köszönöm a választ, kíváncsi leszek az eredményre...
Kedves Kata!
Megfőztem a magam által készített piros curry pasztával a csirkét és nagyon finom lett.A gyerekeim szerint ezentúl csak így csináljam.Nem éreztem túl nagy különbséget,hogy nem volt benne kaffírlevél.Interneten is nézelődtem paszta ügyben,végül így készítettem el.
1 mokkáskanál chili pehely
1 teáskanál cukor
1/2 evőkanál citromlé
2 evőkanál halszósz
diónyi gyömbér megpucolva
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 mokkáskanál római kömény /nekem őrölt volt így nem pirítottam meg/
1 mokkáskanál koriander mag /ez őrölt volt,finomabb,ha előtte megpirítjuk/
1/2 citrom héja /nagyobb citrom volt,eredetileg zöld citrom kellene,de ezzel is finom volt/
1 teáskanál Piros Arany
Az egészet összeturmixoltam és a boltihoz hasonlóan használtam.Wokban kicsit megpirítottam.Ez így éppen,hogy csak csípős lett,ha erősebben szereted tegyél még bele chili pelyhet.A recept szerint tehetsz bele 1 teáskanál garnéla pasztát is.Nekem nem volt itthon,nélküle is finom lett.
A húst fedő alatt szoktam párolni a legkisebb lángon.
Jó főzőcskézést.
Megfőztem a magam által készített piros curry pasztával a csirkét és nagyon finom lett.A gyerekeim szerint ezentúl csak így csináljam.Nem éreztem túl nagy különbséget,hogy nem volt benne kaffírlevél.Interneten is nézelődtem paszta ügyben,végül így készítettem el.
1 mokkáskanál chili pehely
1 teáskanál cukor
1/2 evőkanál citromlé
2 evőkanál halszósz
diónyi gyömbér megpucolva
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 mokkáskanál római kömény /nekem őrölt volt így nem pirítottam meg/
1 mokkáskanál koriander mag /ez őrölt volt,finomabb,ha előtte megpirítjuk/
1/2 citrom héja /nagyobb citrom volt,eredetileg zöld citrom kellene,de ezzel is finom volt/
1 teáskanál Piros Arany
Az egészet összeturmixoltam és a boltihoz hasonlóan használtam.Wokban kicsit megpirítottam.Ez így éppen,hogy csak csípős lett,ha erősebben szereted tegyél még bele chili pelyhet.A recept szerint tehetsz bele 1 teáskanál garnéla pasztát is.Nekem nem volt itthon,nélküle is finom lett.
A húst fedő alatt szoktam párolni a legkisebb lángon.
Jó főzőcskézést.
Kata58 írta:szia Summi, de örülök, hogy idetaláltál...sok kellemes percet itt a fórumon is! És persze várom majd a sok sok hozzászólást, most már majd itt is nem csak a DA-n...
Nagyon kedves vagy Kata köszönöm szépen , oksa írogatok majd itt is
Ki látta a Defendantot? Eszméletlen jó sorozat, mai nappal befejezve...időnként nem láttam a meghatódottságtól, mert eleredtek a könnyeim! .Remek befejezése lett ennek a sorozatnak, végre kezdik megtanulni hogyan kell elvarrni a szálakat...Huh, jöhet a hosszú maraton!
szia Ica! Köszönöm a receptet, remek, hogy egy kis változtatással is ilyen klasszul sikerült! A gyerekek a legjobb minőségellenőrök, hogy jót készített e az ember gyereke.... .bár az étvágy nagy úr, de nem mindenáron!
Sziasztok!
Hozzánk hallatszik a zene, hát utána kerestem, hogy mi lehet az? Hagyományosan ma kezdődik a három napos Sörfesztivál és csülökparádé. Kicsit utána néztem a programnak. A 3 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál.
A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is.
Általában nem szoktam vacsorázni, pláne ilyen későn, de ezt a képet nézve megéheztem arra a guszta kenyérre egy pici csülökkel, paradicsommal és paprikával.
Hozzánk hallatszik a zene, hát utána kerestem, hogy mi lehet az? Hagyományosan ma kezdődik a három napos Sörfesztivál és csülökparádé. Kicsit utána néztem a programnak. A 3 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál.
A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó. Nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol mintegy 100 fajta csapolt sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a bátrabbak kóstolhatnak végig. A hazánkban ismert nagy sörgyárak mellett bemutatkoznak a Házi Kézműves Sörfőzdék is.
Általában nem szoktam vacsorázni, pláne ilyen későn, de ezt a képet nézve megéheztem arra a guszta kenyérre egy pici csülökkel, paradicsommal és paprikával.
Gabóci, micsoda finomságot tettél ki, nálam is azonnal elindult a pavlovi reflex ..szó szerint nyálcsorgató látvány. Még soha nem ittam sört csülök mellé, lehet ki kellene próbálni. .gondolom a háttérzaj a mai nappal is meglesz. biztosan Győrben is sok program lesz, de nem megyünk sehova. Kicsit hosszú lesz a hétvége, de nem baj. jó lenne ha erre a 3 napra maradna a jó idő azok számára, akik most éppen ilyen dolgokon vesznek rész, vagy kirándulnak!
Kellemes hétvégét!
Kellemes hétvégét!
Lányok! Korábban többször tettünk fel érdekességekről képet, de már nagyon régen osztottunk meg ilyesmit.
A természet mindig meg tud lepni bennünket a legkreatívabb és legviccesebb módon. Furcsa alakú gyümölcs és zöldség, amit nem elég egyszer megnézned.
forrás: facebook
Papagájok.
A természet mindig meg tud lepni bennünket a legkreatívabb és legviccesebb módon. Furcsa alakú gyümölcs és zöldség, amit nem elég egyszer megnézned.
Papagájok.
Spoiler: mutasd
Gabóci5 írta:Lányok! Korábban többször tettünk fel érdekességekről képet, de már nagyon régen osztottunk meg ilyesmit.
Papagájok.Spoiler: mutasd
Hú Gabóci, régen láttam már ilyen furcsaságokat. Egyik másik ijesztő , vicces, néha elgondolkodom vajon nem a génmanipulálás eredménye némelyik....
Summi!
Én is örülök Neked!
Vaskica!
Köszönöm a receptet, meg az átdolgozást is. Nagoyn jókor jön, mert nálunk van egy indiai étterem, ahol nagyon finoman csinálják a currys csirkét, igy legalább már van receptem is hozzá.
Gabóci!
Micsoda papagájaid vannak!
Én is örülök Neked!
Vaskica!
Köszönöm a receptet, meg az átdolgozást is. Nagoyn jókor jön, mert nálunk van egy indiai étterem, ahol nagyon finoman csinálják a currys csirkét, igy legalább már van receptem is hozzá.
Gabóci!
Micsoda papagájaid vannak!