Ancsapancsa írta:Kedves Rita!
Köszönöm a 13-14. részt, gyorsan végig is néztem, mert részről részre egyre izgalmasabb!
Pete nagyon éretten, empatikusan viselkedik Chivel. Az anyja tanulhatna tőle!
A múltból is mindig csöpögtetnek egy-egy elrejtett, a fiatalok számára ismeretlen részletet. Szerintem, azért Yi nyomozására helyezi a rendező a hangsúlyt, mert a sorozat a család titkairól szól, amelyet a legifjabbak nem ismernek. Yi az, aki a legelszántabb, a családtagjait szeretné a vádak alól mentesíteni. Nagyon jól kérdez és jók a meglátásai!
A nagyapa piros vázlatfüzete micsoda titkokat rejt! Lassan mi is rájövünk egy-egy családtag indítékára, viselkedésének okára. A nagymama viselkedeése tipikus, nem is vártam tőle mást, mint a "szőnyegalásöprést" és tagadást! Viszont ezek a titkok azok, amelyek a korábbi és mostani tragédiát is okozzák a családban. Hiányzik az őszinteség, a múlton való továbblépés.
Szerintem még lesznek váratlan fordulatok a történetben.

Kedves Ancsapancsa! Mindennel egyetértek, amit írtál, de azért Yi nyomozása mellett, a rendőrségnek
is fel kéne mutatnia valamit. Phatsonnal és Toei-val is melléfogtak (oké, ők ezt még nem tudják), de
az lenne a dolguk, hogy minden kétséget kizáróan kiderítsék, ki a tettes. Nem lenne szabad őket ennyire
tehetetlennek mutatni. Ezzel azt sugallja a sorozat, hogy akkor járunk a legjobban, ha a saját kezünkbe
vesszük a nyomozást. Úgy tartanám jónak, ha lenne egy egyensúly. Azt is látnánk, mire jut a rendőrség,
és azt is, hogy mire jut Yi.
Yit nagyon bírom én is. Ő rávilágít arra, amire a szülei nem figyelnek, hogy Toei tökéletlen ugyan, de
nem talál ki meséket. Nem az ő természete ez. Hogyhogy a szülei nem gondolnak erre?
A nagymamára nincsenek szavaim. Tradíció ide, hagyomány oda, egy anyának egyformán kéne adni a
szeretetéből minden gyermekének, unokájának. Ez a kivételezés, amit ő csinál, nekem túl sok, számomra
feldolgozhatatlan. Szerintem nincs boldog család egyenlően adott és kapott szeretet, gondoskodás, törődés
nélkül. Itt is tragédiákat okozott. És igazad van, még mindig nincs vége a meglepetéseknek.
Igen, Pete egy igazi érző lélek. Nagyon kedvelem az akcióit. Mennyivel jobb így élni az apja másik családjával,
mint örök háborúban gyűlölködésben.
Nagyon szívesen! Szombaton jövök a 15.-16. részekkel!