Sziasztok Kislányok! Milyen fura! Emellett már csak két bejelentkezésem lesz Angliából. Nagyon gyorsan
elrepült ez a majdnem fél év!
Úgy néz ki, hogy olcsóbban is tudok majd tesztet rendelni, de ez még nem száz százalék. Az a baj, hogy
rengetegen kínálnak tesztelési lehetőséget, de nem mindegyiket fogadják el a repülőtéren. Van az angliai
magyaroknak egy fb csoportja, ott nagyon hasznos, naprakész információkat osztanak meg az emberek.
Mi is innen tájékozódunk, és eddig még mindig jól jártunk. Na, majd meglátjuk!
Ildikó, igen, hétköznap én főzök, hétvégén meg a lányom. Amíg alszik Lilyke, meg tudom csinálni. Az elektromos
főzőedény nagy segítség, Zsuzsi is nagyon szereti.
Az őszibarackjaidról eszembe jutottak az enyéim. Nekem is iskolakezdéskor értek be. A tiéd is magról kelt?
Már egyszer megcsodáltam a szőlőprést. Csodásan illenek hozzá a kövek és kövirózsák. Apukám is mindig a sütőben
készítette a szilvalekvárt. Nagyon finom lett úgy is.
Az a szép lila színű virág nyári orgona. Itt Angliában még a házak tetején, meg kőfalakon is megél. Mindenütt
ott van.
Akár realista, akár nem, nagyon tetszik az akvarelled! Nem kedvelem a tájképeket annyira, de ezt kitenném a falra.
Most értem a többi festményedhez is, amiket lelakkoztál. Milyen szép kis gyűjtemény!
Kata, Ildikó! Köszönöm, hogy ennyire vártok már haza!
Kata, én is nagy palacsintaevő voltam. Lekváros, kakaós, túrós, ezek voltak a kedvenceim.
Nagyon örülök neki, hogy Samuka jobban van már! Annyira ijesztő volt, amikor sorra jött a láz, a hőemelkedés meg
a rosszullétek.
Nem akarlak uszítani, de keményítsd meg a szíved! Az egyik segítségkérő után fog jönni a következő, és ennek soha
nem lesz vége. Rád fognak kapni. Nagyon jól gondold meg, hogy kinek segítesz, és mennyivel. Az nem járja, hogy
neked kölcsönt kell fölvenned, mert másoknak segítesz. Édesapád örökségének hála végre egy kicsit fellélegezhettél.
Megengedhettél magadnak olyan, egyébként nem luxuscikkeket is, amit addig nem tudtál megvásárolni. Te nem
tudod megtenni, hogy elmész dolgozni, ha elfogyott a megtakarításod, vagy részmunkaidőben dolgozz valahol, hogy
kiegészítsd a jövedelmedet. És az a szörnyű, hogy ezt az is tudja, aki segítséget vár tőled. Ezek az emberek akkor
is melletted álltak, amikor neked volt vagy lett volna szükséged támogatásra?
Dorina, beírtam a keresőbe a rajz alatt látható nevet, és azt találtam, hogy Germaine Bouret (1907-1953) híres
francia illusztrátor volt, aki kezdetben az utcákon és a tereken rajzolt gyerekeket. Később is a gyerekek maradtak
a fő témái. Mesekönyveket illusztrált, képeslapokat készített. Talán tényleg egy kincs van a birtokodban.
Visszajöttem. Nem hagyott nyugodni a fölfedezésem, és a művésznő neve mellé beírtam a kép címét is. Itt az
eredmény:
http://www.germaine-bouret.fr/album/portraits-d-enfants/235003038.2.htmlPaggy, minden jót kívánok neked! Minél hamarabb nyerd vissza az erődet és az egészségedet! Orvos-Tóth Noémi
pszichológus írt könyvet Örökölt sors címmel, amiben ugyanezt a témát feszegeti, amiről írtál. Nagyon-nagyon érdekes,
már több beszélgetést is hallgattam vele erről. És maga a hölgy is magával ragadó, nagyon szeretem hallgatni.
Láttam magam előtt Fruzsit, ahogy lassan baktat melletted. Ugyanez volt az én Dundi kutyámmal is élete végén.
Időnként leült, és csak hosszas kérlelésre folytatta az utat. A szívem szakadt meg miatta, de nem lehetett elhagyni
a sétát. A szokásos időpontban mindig ott ült a kapu előtt.