Mindent, amit főzök, több napig eszem. A legtöbbjét három napig, de van, hogy még a negyedikre is marad.
Olajat egy-két ritka esettől eltekintve nem használok, sóból is csak nagyon keveset.
Az ebédet egy nyers zöldségekből és bogyósgyümölcsűekből álló turmix előzi meg. Cékla, szárzeller, zellerzöld,
zöldleveles, eper, áfonya, ribizli, meggy a turmix állandó összetevői, ehhez jön még más zöldség is, attól függően,
mi van az ebédben.
Ezeket szoktam még nyersen a turmixba tenni: répa, cukkini, lilakáposzta, brokkoli, sütőtök, kelkáposzta,
karfiol.
Ha nem zabkása a vacsorám, akkor paprika, paradicsom, uborka, retek is szaporítja a nyers zöldségek sorát. Mára
elértem azt, hogy több zöldséget eszem nyersen, mint főve. Ez régóta nagyon nagy cél volt előttem.
Az ételeimet 85-90%-ban elektromos kuktában, magasnyomáson készítem.
Cukkinis brokkolikrém (brokkoli, cukkini, krumpli, hagyma, fokhagyma, sörélesztőpehely, szójajoghurt, só)
"Tejfölös" zöldséges-babos gomba (gomba, édeskrumpli, vesebab, újhagymaszár, hagyma, fokhagyma, szójajoghurt, só)
Zöldséges rizs (rizs, répa, borsó, újhagyma, petrezselyemzöld, só)

Babfasírt (gomba, répa, vesebab, hagyma, fokhagyma, zabpehely, csicseriliszt, füstölt pirospaprika, só)
Zöldséges árpa (árpatöret, zöldbab, borsó, répa, gomba, hagyma, fokhagyma, paradicsom, darált paprika, só)
Párolt lilakáposzta (lilakápi, lilahagyma, balzsamecet, ecet, só)

Párolt zöldségek (édeskrumpli, brokkoli, karfiol)
Zöldséges rizs (rizs, répa, borsó, petrezselyemzöld)
Füstölt tofuÖntet (hummusz, szójajoghurt, sörélesztőpehely)
Madársaláta
Karfiolkrém (karfiol, karfiol levél, torzsa, krumpli, hagyma, fokhagyma, sörélesztőpehely, szójajoghurt, só)
Zöldséges tészta: Teljes kiőrlésű durum tészta, amit borsóval, répával, zöldbabbal főztem ki.
Utólag szórtam rá vesebabot, füstölt tofut és párolt sütőtököt
Csőben sült brokkoli és karfiol (brokkoli, karfiol, krumpli, édeskrumpli, hagyma, fokhagyma, sörélesztőpehely, szójajoghurt)
Zöldséges hajdina (pirított hajdina, zöldbab, répa, kápiapaprika)
Párolt lilakáposzta (lilakáposzta, lilahagyma, alma, balzsamecet, ecet)
Füstölt tofuPárolt édeskrumpli
Gombás lecsó (paprika, paradicsom, hagyma, gomba)
Zöldséges bulgur (bulgur, borsó, zöldbab, kápia paprika, cukkini)
Feketebab
Szójaszószos gomba (gomba, fokhagyma, szójaszósz)
Zöldséges zab (zabtöret, borsó, zöldbab, répa, paradicsom)
Párolt lilakáposzta (lilakáposzta, lilahagyma, alma, balzsamecet, ecet)
Feketebab
Gombás-hagymás cukkini (gomba, hagyma, cukkini, szójaszósz)
Sütőben sült krumpli (pici olajat használtam hozzá)
Sütőben sült kápia paprika Sütőtök
Zöldséges-csicseris vegán bolognai: Kétféle maradék tésztával együtt főztem ki cukkinit, répát, borsót, gombát, brokkolit,
majd ráöntöttem egy üveg DM-ben vásárolt bio vegán bolognai szószt, és egy leöblített mindenmentes csicseri konzervet.