Csevegő

Rita
Adminisztrátor

Re: Csevegő

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 13. 6:59

boszorkany írta:Viszont,ma kaptam a legnagyobb oromet,megkaptak a fiatalok a gyuruparnat es nagyon tetszik nekik.Ugyhogy most nem szamit a nyakam "nyavalyaja" sem. ;) Sajnos nem nagyon akar alakulni meg mindig,bar meg hatra van 3 kezeles.
Ma megrendeltem a keretet az allvanyhoz,par nap mulva megkapom es elkezdem az eskuvoi kepet is az ifju parnak.
Koszonom a jo kivansagaidat. :littlehearth:

Szia Éva! Nem akarok okoskodni, de amikor anyukám járt hasonló kezelésre,
akkor azt mondták neki, hogy a javulást nem a kezelések alatt fogja érezni,
hanem utána, egy kis idő elteltével. Hátha nálad is így lesz! Bízzunk benne!

Az a gyűrűpárnára olyan kis szép volt, hogy elképzelhetetlen, hogy valaki ne
legyen vele megelégedve. Örülök, hogy feldobott a hír, és a régi lendületeddel
veted bele magad a képkészítésbe! Remélem nagyon sokat fog segíteni az új
keret!

További javulást kívánok! Jó munkát és szép napot!

Jópofa esküvői tortadísz:

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 13. 15:42

-csak bementek ide egy nagyon finom kacsasült receptet...Elkészítés: A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majorannával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk, 2 hagymát és 3 gerezd fokhagymát. Rákanalazunk 2-3 evőkanál kacsazsírt, és kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat. Fedő alatt közepes lángon min. 50-60 percig pároljuk a kacsacombokat. (ha a víz elpárologna, pótolni kell!) Hústűvel ellenőrizzük, mennyire puhult meg a hús. Ha megpuhult, előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és legalább 30 percig sütjük. A combokat félidőben megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenyelével.
Ha én nem lábosban , hanem bármilyen zárható edénybe teszem sütőtál stb...én csempészek hozzá almát is.. :-bd
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. október 13. 17:58

Kata58 írta:-csak bementek ide egy nagyon finom kacsasült receptet...Elkészítés: A kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk és kb. 1 órát állni hagyjuk. Bedörzsöljük majorannával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk, 2 hagymát és 3 gerezd fokhagymát. Rákanalazunk 2-3 evőkanál kacsazsírt, és kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat. Fedő alatt közepes lángon min. 50-60 percig pároljuk a kacsacombokat. (ha a víz elpárologna, pótolni kell!) Hústűvel ellenőrizzük, mennyire puhult meg a hús. Ha megpuhult, előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és legalább 30 percig sütjük. A combokat félidőben megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenyelével.
Ha én nem lábosban , hanem bármilyen zárható edénybe teszem sütőtál stb...én csempészek hozzá almát is.. :-bd

Aaaaaaaaaaaaaa....Kata,ne kinozz!!!Epp ma gondoltam ra,hogy olyan jo lenne egy kis kacsasult.A gond az,hogy nalunk keves helyen lehet kapni es draga is. :(
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. október 13. 18:01

Rita írta:
boszorkany írta:Viszont,ma kaptam a legnagyobb oromet,megkaptak a fiatalok a gyuruparnat es nagyon tetszik nekik.Ugyhogy most nem szamit a nyakam "nyavalyaja" sem. ;) Sajnos nem nagyon akar alakulni meg mindig,bar meg hatra van 3 kezeles.
Ma megrendeltem a keretet az allvanyhoz,par nap mulva megkapom es elkezdem az eskuvoi kepet is az ifju parnak.
Koszonom a jo kivansagaidat. :littlehearth:

Szia Éva! Nem akarok okoskodni, de amikor anyukám járt hasonló kezelésre,
akkor azt mondták neki, hogy a javulást nem a kezelések alatt fogja érezni,
hanem utána, egy kis idő elteltével. Hátha nálad is így lesz! Bízzunk benne!

Az a gyűrűpárnára olyan kis szép volt, hogy elképzelhetetlen, hogy valaki ne
legyen vele megelégedve. Örülök, hogy feldobott a hír, és a régi lendületeddel
veted bele magad a képkészítésbe! Remélem nagyon sokat fog segíteni az új
keret!

További javulást kívánok! Jó munkát és szép napot!

Jópofa esküvői tortadísz:

Kép

Szia Rita,nem okoskodsz,tudom ,hogy nem azonnal leszek "szuper",csak mar turelmetlen vagyok,de muszaj erot venni magamon.
Varom en is,hogy feldobodjak az ujabb bokodestol is. :D
Bongesztem a Meskan(amit ajanlottal)elsore ez ragadta meg a fantaziamat. ;) Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 14. 18:45

Éva! Az az óra nekem is nagyon tetszik! Klassz ajándékötlet!

Kép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. október 14. 22:18

Rita írta:Éva! Az az óra nekem is nagyon tetszik! Klassz ajándékötlet!

Kép

:) :) :) :) :) :) :)
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 15. 21:34

Igaz, hogy mindjárt vége a napnak, de talán még nem késtem el, hogy az Ölelés Világnapján mindenkinek egy hatalmas virtuális ölelést küldjek.

Kép

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 16. 9:03

Nahát Gabóci milyen napokat nem találsz... :)) , de talán nem késtem el én sem!Viszont azt hiszem itt is ebben a csoportban mi minden napra kapunk egymástól egy virtuális ölelést :ymhug: :ymblushing: :)) ..szavak, képek ,hozzászólások képében! :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Legyen mindenkinek pihentető ez a rövidke vasárnap! ~o) :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 16. 9:15

Egyetértek Katával!

Gabi! Honnan a csudából találsz ilyesmiket? Még azt sem emésztettem
meg, hogy honnan tudod minden sztár szülinapját.

Hányféle lehet az ölelés is:

Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. október 16. 13:10

Gabóci5 írta:Igaz, hogy mindjárt vége a napnak, de talán még nem késtem el, hogy az Ölelés Világnapján mindenkinek egy hatalmas virtuális ölelést küldjek.

Rita írta:Egyetértek Katával!

Gabóci, egyetértek az előttem szólókkal! Nagyon jó, hogy ilyen érdekességeket találsz, és mindig meg is osztod velünk. ^:)^ :-bd
Tegnap munkanap lévén, reggeltől estig Pesten voltam értekezleten, de ma is jólesett nézegetni a képeiteket. :x Én is küldök néhány ölelést Nektek!
Kép Kép

És egy vicceset... :))
Kép

Éva! Mielőbbi jobbulást kívánok Neked én is! Ha nagyon nem használnak a kezelések, akkor érdemes lesz a leleteiddel együtt felkeresned egy elismert, hivatásos csontkovácsot. (nem sarlatánt, előtte referenciákat gyűjteni róla)
A legtöbb embernek picit el van csúszva pl. az I-es és II-es nyakcsigolyája, amit egy mozdulattal helyre lehet tenni. ;;)
Ezt én sem hittem volna, amíg meg nem tapasztaltam. Amikor természetgyógyászatot tanultam, akkor volt velünk egy csontkovács fiú is, és mindegyikünk nyakát helyretette. :)
Kép
KépKépKép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2016. október 16. 15:23

Kicsit késve hoztam nektek egy kis ölelést!
Kép
Ezt sorozatnézés közben néha komolyan is gondolom:
Spoiler: mutasd
Kép
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. október 16. 16:39

MinGi, jót rötyögtem a spoileres öleléseden. :))

boszorkany írta:Ugyhogy most nem szamit a nyakam "nyavalyaja" sem. ;) Sajnos nem nagyon akar alakulni meg mindig,bar meg hatra van 3 kezeles.

Éva, még egy ötletem van a nyakad nyavalyájára az előbb említett csontkovácsoláson kívül, ha netán ódzkodnál tőle, vagy éppen nem ajánlja bármilyen oknál fogva.
Ami még hatásos lehet, az az ún. kineziológiai tapasz használata.
Talán láttad már sportolókon, pl. az olimpikonokon is. ;;)
Érdemes olyan gyógytornászhoz fordulni, akinek ennek alkalmazására jogosultsága is, valamint gyakorlata is van.

Nem mindegy ám a tapasz színe sem, mert legalább 20-féle van. A yt-on is többféle ragasztási mód, formáció fellelhető, de jobb, ha szakember ragasztja fel a problémádnak megfelelően először. Utána aztán már akár a párod is felragaszthatja. Kb. 7-14 napot bír ki a tapasz. A vizet is bírja, csak nem dörzsölve, ha nem hajszárítóval kell megszárítani.
Beteszek azért egy linket, hogy lásd miről van szó.

Egyébként lehet, hogy furcsa nektek, hogy orvos létemre néhány alternatív gyógyászati megoldást is ajánlok, de ha nincs szükség pl. egy leszakadt gerincsérv miatt azonnali műtétre, amelyet már a panaszok jelentkezésekor rögtön ki kell zárni, akkor ezek a módszerek, vagy akár pl. az akkupunktúra is nagyon hatásos lehet, és sok felesleges gyógyszer szedésétől megkímélheti az embert.

Kép
KépKépKép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 17. 6:19

Unni! De jó, hogy beugrottál! Az írásod is, és a videó is nagyon hasznos volt!

A koreaikanál már megszoktuk a tapaszozást, úgy látszik, teret hódít nyugaton is.

Aki ismer régóta, és olvassa az írásaidat, amikben nemcsak sorozatokról van szó,
azok számára nem lehet furcsa, hogy alternatív módszereket is javasolsz. Korábban
említetted, hogy természetgyógyászatot is tanultál, de volt már szó agykontrollról
is közöttünk, és ajánlottál sok olyan könyvet is, amiket nem biztos, hogy egy "csak"
hagyományos képzésben részesített "régi vágású" doki ajánlott volna.

Zsike, én is jót nevettem a cicás poszteren!

Itt is szép napot kívánok Mindannyiunknak!

Kép
gyomar

HozzászólásSzerző: gyomar » 2016. október 18. 17:04

Sziasztok!
Nem szeretnék én sem lemaradni nagy szeretettel küldök egy óriási ölelést mindenkinek.
Marcsi :)
Stílusosan
Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2016. október 19. 10:47

Gondolkoztam, hova tegyem ezt a két videót, de mivel nem saját,így ide került.

(Egyszer talán azt is megtanulom, magát a videót hogyan kell kitenni)
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 19. 17:37

Szia Zsike! Nagyon hangulatos volt mind a két videó, és még koreai is!
Köszönjük szépen!

A yt videók címét csak simán be kell másolni, a fórum felismeri. Ha elküldöd
a hozzászólást, meg is jelenik a videó.

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 19. 17:45

gyomar írta:Sziasztok!
Nem szeretnék én sem lemaradni nagy szeretettel küldök egy óriási ölelést mindenkinek.
Marcsi :)
Stílusosan

:D :)) :D :)) :D :))

Kép
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2016. október 19. 18:59

Rita írta:
A yt videók címét csak simán be kell másolni, a fórum felismeri. Ha elküldöd
a hozzászólást, meg is jelenik a videó.

Köszönöm, legközelebb megpróbálom.
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. október 20. 9:36

Unni2011 írta:
Gabóci5 írta:Igaz, hogy mindjárt vége a napnak, de talán még nem késtem el, hogy az Ölelés Világnapján mindenkinek egy hatalmas virtuális ölelést küldjek.

Rita írta:Egyetértek Katával!

Gabóci, egyetértek az előttem szólókkal! Nagyon jó, hogy ilyen érdekességeket találsz, és mindig meg is osztod velünk. ^:)^ :-bd
Tegnap munkanap lévén, reggeltől estig Pesten voltam értekezleten, de ma is jólesett nézegetni a képeiteket. :x Én is küldök néhány ölelést Nektek!
Kép Kép

És egy vicceset... :))
Kép

Éva! Mielőbbi jobbulást kívánok Neked én is! Ha nagyon nem használnak a kezelések, akkor érdemes lesz a leleteiddel együtt felkeresned egy elismert, hivatásos csontkovácsot. (nem sarlatánt, előtte referenciákat gyűjteni róla)
A legtöbb embernek picit el van csúszva pl. az I-es és II-es nyakcsigolyája, amit egy mozdulattal helyre lehet tenni. ;;)
Ezt én sem hittem volna, amíg meg nem tapasztaltam. Amikor természetgyógyászatot tanultam, akkor volt velünk egy csontkovács fiú is, és mindegyikünk nyakát helyretette. :)

Kedves Unni!
Koszonom a tanacsodat,de nem a csigolyakkal van a gond,hanem a nyakizmaimmal.Szombaton lesz az utolso kezeles,aztan vissza kell menjek a dokihoz.
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. október 20. 9:44

Unni2011 írta:MinGi, jót rötyögtem a spoileres öleléseden. :))

boszorkany írta:Ugyhogy most nem szamit a nyakam "nyavalyaja" sem. ;) Sajnos nem nagyon akar alakulni meg mindig,bar meg hatra van 3 kezeles.

Éva, még egy ötletem van a nyakad nyavalyájára az előbb említett csontkovácsoláson kívül, ha netán ódzkodnál tőle, vagy éppen nem ajánlja bármilyen oknál fogva.
Ami még hatásos lehet, az az ún. kineziológiai tapasz használata.
Talán láttad már sportolókon, pl. az olimpikonokon is. ;;)
Érdemes olyan gyógytornászhoz fordulni, akinek ennek alkalmazására jogosultsága is, valamint gyakorlata is van.

Nem mindegy ám a tapasz színe sem, mert legalább 20-féle van. A yt-on is többféle ragasztási mód, formáció fellelhető, de jobb, ha szakember ragasztja fel a problémádnak megfelelően először. Utána aztán már akár a párod is felragaszthatja. Kb. 7-14 napot bír ki a tapasz. A vizet is bírja, csak nem dörzsölve, ha nem hajszárítóval kell megszárítani.
Beteszek azért egy linket, hogy lásd miről van szó.

Egyébként lehet, hogy furcsa nektek, hogy orvos létemre néhány alternatív gyógyászati megoldást is ajánlok, de ha nincs szükség pl. egy leszakadt gerincsérv miatt azonnali műtétre, amelyet már a panaszok jelentkezésekor rögtön ki kell zárni, akkor ezek a módszerek, vagy akár pl. az akkupunktúra is nagyon hatásos lehet, és sok felesleges gyógyszer szedésétől megkímélheti az embert.

Unni,koszonom,hogy igy torodsz velem,kinezoterapias kezelest kapok,szakembertol. :) Sokszor lattam mar sportolokon ezeket a szines tapaszokat.Sajnos mar 6 eve ozvegy vagyok,de lenne,aki felragasztana,a ket fiammal elek.Megtanacskozom majd a doktornovel.Megegyeszer koszonok minden tanacsot,foleg,hogy orvostol kapom. @};-
Unni2011

HozzászólásSzerző: Unni2011 » 2016. október 23. 22:38

boszorkany írta:Unni,koszonom,hogy igy torodsz velem,kinezoterapias kezelest kapok,szakembertol. :) Sokszor lattam mar sportolokon ezeket a szines tapaszokat.Sajnos mar 6 eve ozvegy vagyok,de lenne,aki felragasztana,a ket fiammal elek.Megtanacskozom majd a doktornovel.Megegyeszer koszonok minden tanacsot,foleg,hogy orvostol kapom. @};-

Kedves Éva, nagyon szívesen tettem! :x Remélem, mielőbb használnak neked azok a spéci kezelések. ^:)^ Nem tudtam, hogy már özvegy vagy, de azért mégis szerencsés vagy, hogy a fiad a közeledben élnek. :) Talán valamennyire feledtetni, enyhíteni tudják a veszteséged miatt érzett fájdalmad.
Minden jót kívánok! :littlehearth: @};-
Kép
KépKépKép
boszorkany

HozzászólásSzerző: boszorkany » 2016. október 23. 23:29

Unni2011 írta:
boszorkany írta:Unni,koszonom,hogy igy torodsz velem,kinezoterapias kezelest kapok,szakembertol. :) Sokszor lattam mar sportolokon ezeket a szines tapaszokat.Sajnos mar 6 eve ozvegy vagyok,de lenne,aki felragasztana,a ket fiammal elek.Megtanacskozom majd a doktornovel.Megegyeszer koszonok minden tanacsot,foleg,hogy orvostol kapom. @};-

Kedves Éva, nagyon szívesen tettem! :x Remélem, mielőbb használnak neked azok a spéci kezelések. ^:)^ Nem tudtam, hogy már özvegy vagy, de azért mégis szerencsés vagy, hogy a fiad a közeledben élnek. :) Talán valamennyire feledtetni, enyhíteni tudják a veszteséged miatt érzett fájdalmad.
Minden jót kívánok! :littlehearth: @};-

Tudom,hogy igy van az irasodbol kierzik,koszonom. :)
Nagyon nagy a vesztesegem valoban :(( ,de legalabb nem vagyok egyedul,foleg most jo,hogy itt vannak velem,mert a "nyavalyam" miatt segitsegre szorulok.Kisebbsegben vagyok itthon,mert 3 ferfi van a haznal,mert a kutyusom is az. ;)
A kine(aki kezel)megtoldotta meg egy randevuval,szerdan is jon,aztan meglatja a dokineni hogyan tovabb.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2016. október 24. 12:52

Sziasztok....de jó, hogy nem vagy egyedül azért, van akire támaszkodhatsz én ezt itt nem mondhatom...mert Samu még a telefont is ritkán hozza oda, ha nem vagyok éppen mellette. De hát ez van. Már csak 2 liba van hátra, apu azt mondta, hogy azt már megcsinálja egyedül.../nem bánom/ mert Samu kezdte felfedezni a konyhában a gázt, és nem szivesen hagytam egyedül a lakásban.. Mindegy most már túl vagyunk a nehezén.
Most már majd a költözést kell megoldanom a számára, sikerült eladni a tanyát. Nem is bánom /olyan nagyon/ hisz Samuval egyedül mit csináltam volna kin...viszont fiataloknak, a párnak, vagy teljes családnak ideális ha állatot is akarnak tartani. Remélem lesz annyi örömük benne mint nekünk volt régebben. A rakodás megint megér egy misét....a hideg futkos a hátamon...mert tudom hogy teljesen kész leszek csak a könyvek elrakodásával...na mindegy ez is mint minden más megoldódik további szép napot mindenkinek! :ymhug: :-h :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2016. október 24. 17:37

Kata! Nagyon sajnállak a költöztetés miatt! A legutálatosabb dolgok egyike!

De jó, hogy vége a kacsa-liba szezonnak! Jó pihenést!

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2016. október 27. 11:13

Rita! Három hétig Magyarországon forgatják a Love Actually című kínai romantikus sorozatot. Budapesti forgatás megkezdődött. :) Az eredeti tervekben még Prága szerepelt forgatási helyszínként, ám végül főként budapesti és néhány vidéki helyszínre ( köztük Eger) írták át a Love Actually kínai romantikus szappanopera külföldön játszódó részeit.

Kép

Kép

Vissza: “Társalgó”