Most írok először, és mivel már olvastam, hogy szereted a hosszú véleményeket/kifejtéseket nem fogom vissza magam

A fórum elején olvastam, ezt a sorit vagy imádni vagy nem szeretni lehet. Az imádomtól nálam távol van, bár kb 5 kategóriám létezik csak arra mit mennyire szeretek, aztán jön a közepes.
Számomra elég sok üresjárat volt benne amit kihagytam volna, pl a háború feszült pillanataiban bevágták a palotában táncoló ágyasokat. Viszont másnál ez oldhatta a légkört.
A 35. részt szintén laposnak éreztem a sok romantikázással, illetve az 'ezmiez' befejezéssel, ahogy abszurd módon a saját testében visszakerült ugyanabba a környezetbe már kívülállóként.
Viszont jöjjenek a pozitív dolgok.
A fura humora nyomokban emlékeztetett a japán doramákéra. Mikor PP-ként először szembesült a vérzéssel és kézen állva próbálta visszatartani, azon szinte fetrengtem, illetve mikor férfi hangon kommentálta az eseményeket azok is mindig ütősek volt.
A szereplők pár kivételtől eltekintve nagyon szerethetőek voltak, ami köszönhető a könnyedebb hangvételnek is (a koreaiak pl mindig gondoskodnak 1-2 utálatos hárpiáról).
Ha nincs kihangsúlyozva, hogy a színészek kezdők, senki meg nem mondja róluk, sőt egytől egyig lubickoltak a saját karaktereikben. Úgy is mondhatnám nagyszerű casting, ami mindig ad egy plusz löketet a sorozatnak. A főszereplő színésznő zseniálisan alakított, sok felkapott színésznőcske párnájába zokogva imádkozhatna ennyi tehetségért (és szépségért is).
A császárt játszó színésznek komoly meló lehetett szinte végig fapofát vágni, csak sokan gondolják, hogy ez egyszerűbb. Amikor PP ételt készített neki, csak egy kanállal evett, aztán mikor egyedül maradt meg tömte magába a lelkem íztől függetlenül.
Lehet ezen páran meglepődnek, de én végig meg voltam győződve arról, hogy a Kilencedik egy gonosz karakter lesz. Mikor a zöld herceggel akarta megöletni a császárt még mondtam is, hogy na tudtam ^^ Illetve, hogy Yang Yannal egy pár lesznek, de ezt már sosem tudjuk meg a sok cenzúra miatt.
Összességében nagyon jó kikapcsolódást nyújtott munka után, amit az is mutat, hogy 1 hét alatt végigértem rajta.
Hadd kérdezzem meg, csak nekem van hiányérzetem azt illetően, hogy nem derült ki ki bérelte fel a támadókat? Arra is kíváncsi vagyok, vajon a palotában mi zajlott eközben, ki helyettesítette a császárt (mert nyilván nem a kb 10 éves koronaherceg), valamint történt-e trónfosztás?
Ez volt a 2. kínai sorozat, amit láttam. Az első szintén a Te érdemed, a Love me if you dare (ami csak két lépcsőfokra van az imádomtól).
Mindkettőbe úgy kezdtem bele, hogy ódákat zengtek róla, és utólag már látom volt is alapjuk. Akik csak azért nem kezdenek bele 1-1 filmbe, mert ódzkodnak a kínai nyelvtől, ne tegyék.
A japán után (amit nagyon szeretek) a koreai másfél év után is zavaró néha, a mandarinnal viszont már az első tajvani sorozatom végére sem volt problémám. Annak ellenére sem, hogy picit fura, mintha fogcsikorgatva beszélnének, úgy passzírozzák ki a szavakat.
Nagyon köszönöm, hogy felkaroltad ezeket a sorozatokat, és lefordítottad őket!

A képekért és gifekért is külön köszönet!
Illetve köszi mindenkinek, aki végigolvasta.