Műfaj: dokumentum sorozat
Részek száma: 6
Vetítette: KBS
Vetítés kezdete: 2007
Ország: Korea
Nyelv: koreai
Történet:
A Himalája hatalmas hegyeiben ősi ösvény fut, a Tea és Lovas Karavánút, amely a Selyemútnál már 200 évvel korábban létezett.
Tibeti lovas karaván halad az úton, éppúgy, ahogy elődei haladtak évezredeken át. A lovak gombát, teát, sót, gabonaféléket, és
egyéb árukat szállítanak. A lovászok útközben adnak-vesznek, gabonát cserélnek jakvajra, patkolnak, gyógyítanak, imádkoznak.
A karavánút csodálatos és hajmeresztő tájakon vezet keresztül, összekötve a Himalája különböző népeit, kultúrájukat.
Az Asian Corridor in Heavent ugyanaz a koreai tévétársaság, a KBS, készítette, amely az általam tavaly lefordított Noodle Roadot is.
A sorozatban többször is látható a buddhisták jószerencse jelképe a szvasztika, amit legtöbben horogkereszt néven ismernek.
Vajon hogyan lett ebből a világ minden táján megtalálható ősi szent jelből náci szimbólum? Egy erről szóló 26 perces filmet is
feltöltöttem a megára. Akit érdekel a történelem, érdemes megnéznie. Tele van eredeti felvételekkel. A rövidfilm szinkronos.
A link lentebb, videó letöltési lehetőségek közt megtalálható.
Sajnos a videókat csak hatalmas méretben lehet megszerezni, ezért a Megára feldarabolva teszem fel. Az Avistazon megtalálható
változat angol hardsubos, a magyar felirattal együtt néha háromféle (koreai, angol, magyar) szöveg is megjelenhet a képernyőn,
ami nagyon zavaró tud lenni. Ezért a „Videó letöltési lehetőségek”-ben ajánlok egy torrentoldalt és egy linket, ahol rövid regisztráció
után már le is tölthető a sorozat. Én is innen szedtem le. Ezen az oldalon rengeteg dokumentumfilm és dokumentum sorozat található.
(Közben a fiam elkezdte az egyes részeket 480p-be átkonvertálni, folyamatosan töltöm fel őket a megára. A linket kitettem a többi
közé!)
A hat rész címe:
Az utolsó lovas karaván
A zarándokút
A tea útja
A nők kristálya
A só útja
Guge, az elveszett királyság
Jó utazást, jó szórakozást!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear