Műfaj: tánc / melodráma
Részek száma: 2
Premier: 2014. december 25.-26.
Vetítette: MBC Dramanet
Hossza: 104 perc
Ország: Korea
Nyelv: koreai
Főbb szereplők:
Lee Yong-woo – Lee Sun Woo
Choi Tae Hwan – Pyung Ho
Gong Hyun Joo – Ji Soo Hyun
Történet:
Pyung Ho egy éve él észak-koreai menekültként Dél-Koreában. Több munkája is van, hogy fenn tudja tartani magát.
Életét megkeseríti, hogy alig tud valamit húgáról, akit a határon való átszökésükkor a segítőik elragadtak mellőle.
Annyit sikerült megtudnia, hogy Kínába adták el. Kétségbeesve gyűjti a pénzét, hogy visszavásárolhassa testvérét.
Életének ebben a keserves időszakában hozza össze a sors két balett-táncossal, akik meglátva a lehetőséget benne,
felkarolják, és felkészítik a Koreai Nemzeti Balett meghallgatására. Pyung Ho előtt olyan lehetőség nyílik, amilyenről
eddig nem is álmodhatott.
A rendező, Lee Min Woo, gondolata a filmről:
"Azért készítettem e filmet, hogy reményt adjak az észak-koreai menekülteknek, akik idegenként, az újraegyesítésben
bízva élnek szülőföldjükön. A film, és a szívem a Pyung Ho-ké."
Mielőtt megnéztem volna a filmet, utána olvastam, így tudtam meg, hogy az MBC Dramanet karácsonykor vetítette.
Gondoltam, ha tetszeni fog, és lefordítom, én is karácsonykor fogom majd kitenni. De a film túl jó ahhoz, hogy
kibírjam addig. Azonnal szeretném megosztani veletek, hogy ti is részesei legyetek ennek a csodás élménynek!
Lee Yong Woo-ról kevesen tudják, hogy valójában balett-táncosként végzett, és csak később kezdett színészkedni.
Örült a lehetőségnek, hogy 35 évesen táncosként is megmutathatta magát. Rám nagy hatást tett!
Jó szórakozást kívánok!
Fordította: ezoritu
Videó letöltése: