dolores953 írta:Szia Ritám Megnéztem ezt a remekbe szabott kis főzős filmet. Nem is egyszer néztem meg, hanem rögtön kétszer.
Mindjárt a madárfüttyös medditerán hangulatú étek jutott róla eszembe.
Kedves Dolores! Legalább annyira megnevettettél, mint a filmben a gourmet és a séf!
Klasszikust pontosan illik idézni (
)! Az a mondat az I Order You 2. részének 8. percében így
hangzik: "Madárcsicsergéssel töltött tavaszi mediterrán hangulat, megspékelve a tenger morajlásával.
Erre vágyom!"
Amióta ezt a mondatot megalkottam, azóta többször is emlegetted már, emiatt kívülről tudom, hogy
ha pontosan akarom idézni a 95. és a 96. sort kell kimásolnom a feliratból.
dolores953 írta:Nagyon jó volt a felvezetés: ahol a séf és a gourmet többször is találkozott már csak a rend kedvéért is.
Igazgató urunk szakítása a vadhagymával, olyan indokkal, hogy nem egy töltött padlizsán, hát mit mondjak...
...és amikor rájött a drágám, hogy egy csiszolt drágakövet hajított el magától és ahogyan próbált visszakurronkodni.
Hát volt a képén bőr, jó vastag...
Szerencsére a leányka sem most jött le a száröltéssel varrott falvédőről.
Hát igen! Jól megutáltatta a lány magát! Azért egy drága autót úgy összekaristolni!!! Jót röhögtem,
hogy úgy hozta helyre a "bakit", hogy a karcolt szöveg tetejére egy szívecskét is odakarcolt.
A konyha igazgatójának csak a hasát tudta elkápráztatni a séf, mihelyt más lánykák kerültek a látóterébe,
máris kedves hasonlatokkal tarkított szakítást rendezett. Azért azt kitalálni kellett agykapacitás! De a
zsírszegény diéta és az izomépítés nagy úr. Újra szükség lett a lányra, de ő húsos gombócokat ajánlott maga
helyett. Nagyon röhögtem!
dolores953 írta: ... és hát most jöjjön az új szerelem egy igazi inyenc személyében. Ahogyan az tudott enni ...
Nagyon bírtam ahogyan a vendég egyetlen rozmaring ágacska illatából képes volt nagyon sok mindent megállapítani.
" Szerelem első evésre " olyan romantikus volt nem?
Ebből a szempontból eredeti volt a film. Én még életemben nem láttam, hallottam ételpárbajról. Mert ez az
volt! A CEO megadja a témát (Hely-Idő-Pillanat), a szakács ezzel kapcsolatban kitalál valamit, megfőzi hozzá
az ételt, és a CEO-ra bízza, kitalálja-e a gondolatát. Nagyon tetszett, minden pillanatát élveztem fordítani is.
Hát igen, ha egy szál rozmaringról mindent kitalált, a szarvasgomba is mehetett volna neki!
dolores953 írta: Nagyon örültem ,hogy a végét sem rontották el . Főhősünk rájött, mégis csak jó együtt nézni a naplementét,
együtt enni, együtt lenni, mert különben mit ér az élet.
Én is boldog voltam a szép kerek happy end miatt! Most jut eszembe, nem írtam ki az ismertetőbe, hogy a
stáblista alatt is nézni kell a filmet!!! Ott azt történik, hogy még a napkeltére is ott maradnak az öregéknél,
akik beájulva alszanak.
A sárgáját sem bírnám olyan folyósan megenni, nemhogy a "feketéjét". Szörnyű volt látványra is!
Nagyon szívesen a fordítást is és az élményt is!Te jó ég mennyi csilipaprika! Mindig zavar, amikor rotyogva fövő levet látok. Én, ha felforrt
a leves, mindig takarékon főzöm tovább: