Műfaj: animáció
Részek száma: 1
Premier: 2016. október
Hossza: 3 perc
Ország: USA
Nyelv: angol
Két mongol dokumentumfilm, és az orosz Oscar-díjas üvegfestéses technikával készült The Old Man and the Sea (Az öreg halász és a tenger) című animációs film lefordítása után felmerült az ötlet, hogy a filmek egyes részleteit be lehetne építeni a tanítási órákba. Egyik társunk Zsu (mikaz) a The Story of The Weeping Camelből vetített is részleteket, színesítve a történelem óráját. Az Öreg halász és a tengert ő az egyik etika órán, én pedig osztályfőnöki órán mutattam be a tanítványaimnak.
Azóta még három rövidfilm feliratát készítettem el, és most itt a folytatás.
A Dream című gyönyörű szép zenés animációs film, a 2016. október 17.-24. között megrendezett Wildlife Conservation Film Festival (Vadvédelmi Filmfesztivál) beharangozó, reklámozó kisfilmje, amelyben négy kihalással fenyegetett állat meséli el történetét a Nyomorultak című musical, Álmodtam egy álmot című dalával.
Nagyon szeretem a rövid, tömör, "ütős" rövidfilmeket, és tisztelem a kiötlőiket. Nagy dolognak tartom, hogy pár percben olyat tudnak alkotni, ami nagyot szól, és a hatása sokáig megmarad. Ilyen volt a The Present című német animációs film is. A Dreamet is többször láttam már, de minél többet nézem, annál jobban megríkat a végén. Amióta megismertem nem telik el úgy nap, hogy legalább egyszer, de inkább többször, meg ne nézzem. Erre képes egy három perces fantasztikusan összehozott animációs film. Csodálatos!
Ajánlom biológia, osztályfőnöki és etika órákra, versenyek, előadások, bemutatók, jeles napok színesítésére.
A többi oktatási segédanyagként használható film, videó:
A felirat nem az én fordításom. Az Álmodtam egy álmot szövegét csak be kellett illesztenem a megfelelő sorba.
Videó letöltése: