Csevegő

Szilvia333

Re: Csevegő

HozzászólásSzerző: Szilvia333 » 2017. március 6. 19:20

f.ági írta:Rita!és Mindenki!

Nézd meg az Oscar-díjas magyar filmet!! Nagyon kiváncsi leszek rá, tetszik-e Neked. Engem elvarázsolt!

Igazán kiváncsi lennék rá, hogy akik birálták a filmeket, nem magyarként miként látták,hogy ennyire lenyűgözte őket. Mert biztos nem érezték, tudták azt a " bukéját " az egésznek, amit azok, akik átélték ezeket a helyzeteket az iskolában. Én olyan jót nosztalgiáztam.
A mondanivalója pedig nagyot ütött, jó választás volt ezt a témát gyerekekkel eljátszatni, hatásosabb volt, mintha felnőttek lettek volna a szereplők.

Ági !!
Megnéztem!! Nekem is tetszett,és rögtön a régi általános iskolai ének óráim jutottak eszembe!! :-bd
Bár nem láttam,de írták,hogy az Oscar átadón a gyerek színészek is ott voltak,de a színpadra nem vitték fel őket!! Emiatt kissé neheztelek az alkotókra :-q :-q
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. március 6. 20:59

Szilvia!

Igen, én is hiányoltam őket. Igazán emeltek volna még az összhangon, a másik pedig az, hogy megérdemelték volna,hogy kimenjenek.
Vaskica06

HozzászólásSzerző: Vaskica06 » 2017. március 8. 16:25

Kedves Rita!
Mióta a fiad frissítette az oldalt, hiába nem jelentkezek ki, a következő belépéskor kéri a rendszer a jelszót.Régebben ez nem így volt.Mit tegyek,hogy ne kelljen mindig bejelentkeznem?
Előre is köszönöm a segítségedet.
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 9. 5:54

Szia Ica! Egyet tudok csak javasolni, bejelentkezéskor ki kell pipálnod az "Emlékezz rám"-ot!

Nálam semmi nem változott a frissítés óta. Van még esetleg valaki, akinek ilyen problémája van?

Szép napot kívánok!

Kép
virag1

HozzászólásSzerző: virag1 » 2017. március 12. 15:56

Kedves Rita !

Egy könyvet szeretnék ajánlani
irója Tan Twan Eng Esőcsináló a könyv cime.
Azért édekes mert az iró maláj és a könyv időszaka a második világháboru malájziában és a japán megszállásról szól.
Hogyan hajtották végre a beépüléseket mennyivel korábban odaköltöztek stb.
Azért érdekes mert a Rookie sorozatban ugyanezt az időszakot láttuk csak kinai oldalról.

Eddig nagyon jó a könyv már a felénél tartok.

További szép hétvégét.
:movingflower: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 12. 16:26

virag1 írta:Kedves Rita !

Egy könyvet szeretnék ajánlani
irója Tan Twan Eng Esőcsináló a könyv cime.
Azért édekes mert az iró maláj és a könyv időszaka a második világháboru malájziában és a japán megszállásról szól.
Hogyan hajtották végre a beépüléseket mennyivel korábban odaköltöztek stb.
Azért érdekes mert a Rookie sorozatban ugyanezt az időszakot láttuk csak kinai oldalról.

Eddig nagyon jó a könyv már a felénél tartok.

További szép hétvégét.
:movingflower: :littlehearth:

Köszönet a könyvajánlóért! :movingflower: :movingflower:
babamama

HozzászólásSzerző: babamama » 2017. március 16. 21:23

Kata58 írta:https://www.youtube.com/watch?v=dUk9R7-SZts&list=RDdUk9R7-SZts&index=1
Samu új kedvence :D

Kedves Kata!
Rendszeres olvasója vagyok a fórumnak és nagy tisztelője a társalgó tagjainak. ^:)^
Nem szoktam írni, de most kivételt teszek. Nagyon jó ízlése van Samukának! Mondhatni majdnem ugyanaz, mint nekem. :ymapplause:
Teljes gyógyulást, jókedvet, örömet és erőt kívánok Neked és Samukának is! :movingflower:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 17. 7:28

Kedves Mindenkinek! Kellemes hétvégét kívánunk...itt gyönyörű napsütés, de -1 fok van...folyamatosan lábadozunk, bár taktikailag csöbörből vödörbe.. :( .úgyhogy hétfőn törik szakad muszáj lesz orvoshoz elmenni. Eddig elodáztam. :-o . Most már vagyunk annyira jól, hogy tuti nem lesz ebből korház! Ezt akartam megúszni..meg a visszafertőződést...csak éppen homloküreg gyulladásom lett közben. legalábbis a jelek szerint.
Samu is most kezdett köhögni... Kedves babamama köszönöm a jókívánságokat! :movingflower: :movingflower: :movingflower: :ymhug:

viszont enni már van kedve, és mesét nézni...nem csak úgy fekszik... :D :-bd
Én meg megyek nézni az újabb részeket Rita jóvoltából :D :D :D :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
MinGi

HozzászólásSzerző: MinGi » 2017. március 19. 9:04

Kedves Mindenki!
Az Avistán felszaporodtak a bónus pontjaim, ha valakinek kell egy kis arányjavítás írjon , hogy milyen névre küldjem.
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 24. 10:58

Dél-Koreában tegnap megemlékezés volt a Nemzeti Temetőben (Daejon), a West Sea Defense Day alkalmából, ez az a nap amikor emlékeznek a hősökre, akik harcoltak a Sárga-tengeren történt északi provokációkban, és akik életüket vesztették a 2002-es második Yeonpyeongi csatában és az elsüllyedt Cheonan hadihajón és a Yeonpyeong szigeti bombázásnál 2010-ben . Észak Korea nem ismeri el a fegyverszünetet, több támadást indított már Dél Korea ellen. (1999, 2002, 2009, és 2010-ben kétszer is)

Ma van a "Golden Day" (március negyedik péntek) amikor ünnepi műsorral is emlékeznek.

A ceremónia egyik szereplője (kedvencem), Lee Seung Gi tizedes, aki jelenleg a Republic of Korea Army Special Warfare Command-nál teljesít aktív szolgálatot.

Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 24. 11:45

Gabóci köszönöm az infót, bevallom nem tartom számon az ilyen évfordulókat, pedig Korea tekintetében milyen fontosak is ezek! És leemelem a kalapom a koreai fiatalság előtt, hogy mennyire komolyan veszik a hazaszeretetet nem csak filmszerep erejéig, hanem mint itt is látjuk véresen komolyan! :) :( .Hála Istennek, hogy kedvenceinknek nem lett még eddig semmi baja, főleg az északi szolgálatok miatt aggódom, a rengeteg akna miatt.! :( :ympray: Imádkozom, hogy ne is történjen semmi baj... :ympray: @};-

Itthon is egyre jobban helyre kell állítani a katonasággal kapcsolatos lazaságot, hogy a fiatalokból igazi férfiak nevelődjenek...ne az anyjuk szoknyája mellett üljenek, és semmiért felelősséget nem vállalva eltengetik az életüket, és csak a drog és a pia meg az egyéb kategória érdeklik a fiatalokat, és sajnos a vezetésben részt vevőket is...TISZTELET MINDIG A KIVÉTELEKNEK!! Kár, hogy itthon eltörölték a polgári szolgálatot, akik pedig a civil életben mennyi segítséget tudnának nyújtani, és ezáltal is fokozatosan erősödne bennük az empatikus képesség... :movingflower: :flower1: :littlehearth: :-h
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. március 24. 19:10

Köszi Gabi az információt!

Mikor telik le a szolgálata LSG-nak?

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. március 24. 20:01

Rita! 2017. október 31.-én szerel le, úgyhogy még van 220 nap!
f.ági

HozzászólásSzerző: f.ági » 2017. március 26. 12:43

Gabóci!
Te vagy az évforduló felelős! :-)
Igy legalább mindenről értesülünk.
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 26. 16:29

f.ági írta:Gabóci!
Te vagy az évforduló felelős! :-)
Igy legalább mindenről értesülünk.

:)) :)) :)) hát amilyen szemfüles tuti nem maradunk le semmiről... :)) :)) :)) . :ymhug: :movingflower: :flower1: :littlehearth: :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. március 29. 14:30

Ha ilyen te­le­fon­hí­vást kapsz, azon­nal szólj a rend­őr­ség­nek!

Előzzük meg a trükkös csalásokat!Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye!,,Mesés nyereményt” ígérve telefonálnak a csalók Győr-Moson-Sopron megyében.Az elmúlt időszakban Győr-Moson-Sopron megyében ismét megjelentek a telefonos trükkös csalók. A sértetteket telefonon hívják fel valamelyik mobilszolgáltató nevében és közlik, hogy nyereményjátékukon pénzösszeget, esetlegesen értékes ajándékot nyertek. A megtévesztettet arra kérik, hogy menjen el egy a lakóhelyéhez közeli ATM automatához és ott az elkövető által diktált tranzakciót hajtsa végre. A magyarázat szerint ez a feltétele ugyanis, hogy a „mesés nyereményéhez” hozzájusson. A sértett gyakorlatilag egy mobiltelefon egyenlegfeltöltést végez el az utasításokat követve, de ezt már nem követi az ígért nyeremény átadása, átutalása.A megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ezúton is kéri, hogy aki ilyen csalók telefonhívásait kapja az alább FELSOROLTAKAT MINDENKÉPPEN TEGYE MEG!
Soha ne hajtsák végre a telefonáló utasításait!
Amennyiben megjelenik a hívó fél telefonszáma, úgy azt jegyezzék fel, ezzel is segítve a rendőrség munkáját.
A hívást követően értesítsék a rendőrséget a csalók próbálkozásáról a már ismert 107-es, vagy 112-es segélyhívó telefonszámokon!
Soha ne adják meg senkinek személyes adataikat, illetve bankszámlájuk adatait!
no comment
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 1. 6:23

Április elseje van ma, amely Szent György havának első napja, és egyben a bolondok,
bolondozók és másokat bolonddá tevők ünnepe is.

Kép

Kép

Kép

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 1. 7:12

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 1. 15:00

:)) :)) :)) :)) :)) jót derültem az állatos képeken köszönöm! :)) :)) :)) :)) :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 5. 5:40

Gondoltam, ismét utánanézek a thai Goongnak, mert már nagyon régóta várjuk,
és én is annyira szeretném látni és fordítani.

Nem akarom elkiabálni, de egy nagyon friss, tegnapi, thai nyelven íródott
bejegyzésre bukkantam, ahol azt közlik, hogy április 24-én vetítik a 0. részt,
majd másnap, 25-én az 1. epizódot. Természetesen nem tudok thaiul, de az
"Ep. 0"-t és az "Ep. 1"-et így, angolosan írták ki, ezen akadt meg a szemem,
úgy fordítottam le a Google fordítóval, miről is van szó.

Ezen a linken a legelső cikk a legfrissebb, azt fordítottam le. Képeket is lehet
nézegetni, és a kis rózsaszín képecskékre kattintva rövid videókon keresztül
mutatnak be pár jelenetet a soriból... végre...!!! Most már csak azon kell
izgulni, hogy a Viki megkapja a licencet!

Szerintem ez lesz a hivatalos plakát, mert a kedvenc oldalam is erre frissített:

Kép

Az OST-ról inkább nem mondok semmit. Az eleje nagyon fura, a végére talán
bele lehet jönni.... (már több bemutató is található a soriról):

Most nagyon boldog vagyok! Nekem a szerda a legnehezebb napom, de most
vigyorogni fogok egész nap, az már biztos! Szép napot Nektek is!

Kép
Gabóci5

HozzászólásSzerző: Gabóci5 » 2017. április 5. 10:22

Rita! Ez nagyon jó hír, örülök neki én is, most már csak a Viki licencért kell izgulni.

Két másik, kellemesebb OST. Egyúttal belekukkanthatunk a soriba is.

B.Marika

HozzászólásSzerző: B.Marika » 2017. április 5. 14:15

Rita, Gabi! Engem pillanatok alatt meggyőztek a videók! Én is nagyon drukkolok!
Éppen tegnap este beszéltünk róla Krisztivel!

Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2017. április 5. 16:48

végre végre...ki kell tenni a facéra a licenskérelmet ahogy más soriknl is szokták és ha összejön pár akkor általában be szokott jönni :D
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2017. április 6. 6:43

Marika, Gabi, Kata, Ica! Tudtam, hogy Ti is nagyon fogtok örülni a hírnek! Azon a linken,
amit legelsőnek betettem, folyamatosan tesznek ki híreket, videókat, érdemes lesz figyelni.
Máshol is láttam megerősítve az április 24.-25.-i dátumot, már csak valóban a fordítás
miatt kell izgulni.

Gabi! Köszi a további linkeket!
Marika! A thaiok eddigi feldolgozásai szuper jók lettek, reménykedjünk, hogy ez is klassz
lesz! Én is úgy érzem, hogy már megint nagyot fognak alkotni!
Kata! Sajnos csak a viki tagok tudnak kérdőíveket linkelni.

Szép napot Mindannyiunknak!

A hamvas gyöngyvessző is elkezdett virítani nálunk. Tegnapi fotóm:

Kép
virag1

HozzászólásSzerző: virag1 » 2017. április 6. 13:02

Kedves Rita !

Köszi az új hírt, örülök, hogy a thaijok megcsinálják a Palota sorozatot az Ő szájizük szerint. Biztos jó lesz ahogy belenéztem a felrakott videókból.
A főszereplő színész a Kiss Miben nem lopta be magát a szívembe de adok neki még egy esélyt.
A többi szereplő még új és szimpatikusak.

Csodásak a virágaid köszi a képeket.
:flower1: :flower1: :flower1:

Vissza: “Társalgó”