Csevegő
Re: Csevegő
Szia Rita!
Én is nagyon fogom várni!!!
Irtam, hogy nem szivesen nézek olyan sorozatot, amit más nyelven már láttam. Vagyis ritkán teszem.
Na ez kivétel lesz!!
Én is nagyon fogom várni!!!
Irtam, hogy nem szivesen nézek olyan sorozatot, amit más nyelven már láttam. Vagyis ritkán teszem.
Na ez kivétel lesz!!
Most keltem fel, kicsit elszundítottam. mégiscsak foghúzás lett a sok szenvedésből!jövőhéten meg a vele szembeni jön...aish.ráz még a hideg, és fáj, és éppen most csitult el a vérzés...ilyen sokáig tartott. . mindig meg kell tapasztaljak valami újat, hát nem ilyesmire vágyakoztam az tuti.
Samuka megint édes volt, odafelé csináltunk képeket. Visszafelé már nem volt lelkierőm + előzöleg egy két apróságot intéztünk és vettünk és már nehéz volt a két szatyor + a hátizsák. Aspirint vettem be az volt itthon. Megint elfelejtettem mit akartam a gyógszertárba venni.
Pedig a teákat megvettem amit írtatok ...de az foghúzásra meg nem érvényes.....Szegény Samukám most kitoltam vele...nem olyan kaja van amiért odáig van... Furcsa neki hogy nincs kolbász...na mindegy felfoghatja böjtnek is...viszont van a kedvenc kakaója, a CSerpes...
Azt is már régen vettem.
Na megyek megnézem mit csinál...
Samuka megint édes volt, odafelé csináltunk képeket. Visszafelé már nem volt lelkierőm + előzöleg egy két apróságot intéztünk és vettünk és már nehéz volt a két szatyor + a hátizsák. Aspirint vettem be az volt itthon. Megint elfelejtettem mit akartam a gyógszertárba venni.
Pedig a teákat megvettem amit írtatok ...de az foghúzásra meg nem érvényes.....Szegény Samukám most kitoltam vele...nem olyan kaja van amiért odáig van... Furcsa neki hogy nincs kolbász...na mindegy felfoghatja böjtnek is...viszont van a kedvenc kakaója, a CSerpes...
Azt is már régen vettem.
Na megyek megnézem mit csinál...
Szia Kata!
Gondoltam ma Rád, hogy zökkenőmentes legyen a fogdokinál.
Gyors gyógyulást!
Gondoltam ma Rád, hogy zökkenőmentes legyen a fogdokinál.
Gyors gyógyulást!
Köszönöm szépen! Egyébként legalább véső és kalapács nélkül megúsztam...már az is valami...de az is igaz, hogy ilyen sokáig sem vérzett még a fogam.
Samukám meg hagyott egyet aludni...hát tényleg egy enni valóan aranyos ez a gyerek!!!!
Samukám meg hagyott egyet aludni...hát tényleg egy enni valóan aranyos ez a gyerek!!!!
Minden kedves idelátogatónak, és virtuális barátomnak
kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
gondolkodtam rajta, hogy mit tegyek ki Húsvéti jókívánságnak, és emellett a dal mellett döntöttem, úgy gondoltam ebben minden benne van ami a keresztről szól és a reményről!! Ez a Húsvét igazi üzenete! Boldog ünnepeket MINDENKINEK!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Unni, milyen bájos ez a bárányka, Köszönjük a jókívánságokat!
A többi kép is nagyon bájos! Sajnos én semmivel nem készültem...majd, ha az Úr is akarja jövőre nem lesznek olyan nehézségeim, hogy sutba dobjak minden készülődést..
A többi kép is nagyon bájos! Sajnos én semmivel nem készültem...majd, ha az Úr is akarja jövőre nem lesznek olyan nehézségeim, hogy sutba dobjak minden készülődést..
Szerbusz Rita, már régen jártam itt egyéb elfoglaltság miatt. Most az ünnepekre újra itthon vagyok és benéztem Hozzád, hogy köszöntselek. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és minden fórumozótársamnak. A napokban lesz időm átnézni az oldalakat, biztos felfedezek majd ujdunságokat.
Egy nagy ölelést mindenkinek
Egy nagy ölelést mindenkinek
Kedves Rita!
Kedves Fórumozó Barátaim!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.Marcsi
Kedves Fórumozó Barátaim!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek.Marcsi
Ezt már holnapra küldöm...
Vigyázzatok Lányok, hogy így ne járjatok! De arra is figyeljetek, hogy el ne hervadjatok!
Ezt meg a koreafanoknak küldöm:
Vigyázzatok Lányok, hogy így ne járjatok! De arra is figyeljetek, hogy el ne hervadjatok!
Ezt meg a koreafanoknak küldöm:
Unni! Mekkora ötlet! Psy, amint locsolóverset mond!
Életemben ma hallottam először arról, hogy a második világháború előttig, három napos
volt a húsvét. Létezett a húsvét kedd, amikor a lányok locsolták a férfiakat. Úgy nevezték,
hogy "visszalocsolás".
"A kedd a visszalocsolás ideje volt egyes vidékeken a második világháború előtti időkig.
Egy galgamácsai visszaemlékezés szerint „nem mertek a legények a falun végigmenni
dolgozni, a kerten szöktek el a mezőre. Végigállták a lányok az utat két oldalról. Ahogy
jött a kocsival a férfi vagy a legény az ráfizetett.”
(Fotó: Kankovszky Ervin, 1925, Kalocsa)
„Annál zajosabb a húsvét másodnapja, melyen az ifjúság locsolni jár, s a kútak mellett
vödörrel öntik nyakon vagy épen dézsába mártják a vigyázatlan leányt, a ki maga kereste
magának a veszedelmet, de nem haragszik érte; sőt másnap aztán visszaadja kamatostul,
mert az az ő napja.”
Az Osztrák-Magyar Monarchia írásban és képben, III. kötet (1888). Magyar népszokások.
Életemben ma hallottam először arról, hogy a második világháború előttig, három napos
volt a húsvét. Létezett a húsvét kedd, amikor a lányok locsolták a férfiakat. Úgy nevezték,
hogy "visszalocsolás".
"A kedd a visszalocsolás ideje volt egyes vidékeken a második világháború előtti időkig.
Egy galgamácsai visszaemlékezés szerint „nem mertek a legények a falun végigmenni
dolgozni, a kerten szöktek el a mezőre. Végigállták a lányok az utat két oldalról. Ahogy
jött a kocsival a férfi vagy a legény az ráfizetett.”
(Fotó: Kankovszky Ervin, 1925, Kalocsa)
„Annál zajosabb a húsvét másodnapja, melyen az ifjúság locsolni jár, s a kútak mellett
vödörrel öntik nyakon vagy épen dézsába mártják a vigyázatlan leányt, a ki maga kereste
magának a veszedelmet, de nem haragszik érte; sőt másnap aztán visszaadja kamatostul,
mert az az ő napja.”
Az Osztrák-Magyar Monarchia írásban és képben, III. kötet (1888). Magyar népszokások.
Rita, milyen jó, hogy írtál erről a visszalocsolásról! Nem is hallottam erről a népszokásról eddig.
Pedig helyénvaló lenne a revans, mert a fiúk is megérdemelnének egy kis "hervadásgátló, tiszta vizet"... a férfiasság fiatalító elixírjét.
Egyébként 1990 nyarán a ravennai tengerparton ért egy kis meglepetés, mert jött egy nagy csapat fiú vödrökkel, kb. ötvenen lehettek, és minden hölgyet lelocsoltak tengervízzel, korra, nemzeti hovatartozásra tekintet nélkül. Véletlenül egy olyan családi kempingbe csöppentünk, ahová a ravennaiak kiköltöztették nyárra a családjaikat, és onnan jártak a férjek dolgozni. Annyit tudtunk meg tőlük, hogy ez egy olasz hagyomány. A konkrét napra már nem emlékszem pontosan, mert több mint 3 hétig voltunk kint.
A legkedvesebb kempinges élményünk ide kötődik, Zoltán nagyon élvezte, mert annyi programot szerveztek... vagy mise, vagy diszkó volt, vagy éppen gyerekzsúr.
Pedig helyénvaló lenne a revans, mert a fiúk is megérdemelnének egy kis "hervadásgátló, tiszta vizet"... a férfiasság fiatalító elixírjét.
Egyébként 1990 nyarán a ravennai tengerparton ért egy kis meglepetés, mert jött egy nagy csapat fiú vödrökkel, kb. ötvenen lehettek, és minden hölgyet lelocsoltak tengervízzel, korra, nemzeti hovatartozásra tekintet nélkül. Véletlenül egy olyan családi kempingbe csöppentünk, ahová a ravennaiak kiköltöztették nyárra a családjaikat, és onnan jártak a férjek dolgozni. Annyit tudtunk meg tőlük, hogy ez egy olasz hagyomány. A konkrét napra már nem emlékszem pontosan, mert több mint 3 hétig voltunk kint.
A legkedvesebb kempinges élményünk ide kötődik, Zoltán nagyon élvezte, mert annyi programot szerveztek... vagy mise, vagy diszkó volt, vagy éppen gyerekzsúr.
Rita! Konkrétan arról nem hallottam, hogy három napos volt a húsvét, de a visszalocsolásról igen, mert még az általános iskolában is csináltuk, hogy kedden mi locsoltuk meg a fiukat, természetesen szigorúan csak vízzel. Valószínűleg a nagymamáink korosztálya őrizte még ezt a hagyományt, tőlük vettük át.
- dolores953
Kedves Rita és Fórumozó társaim
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.
Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok.
" Végtelenül hosszú az a hetven esztendőcske, ha az ember előtt áll, és átkozottul rövid, ha a hátunk
mögött hagytuk."
Forrás: Hedwig Courths-Mahler
mögött hagytuk."
Forrás: Hedwig Courths-Mahler
Mivel rettentő sok, napi 10-15 kéretlen betolakodó szeretne bejönni a fórumba, és mindenféle
szeméttel telerakni az oldalakat, ezért Kristóffal úgy döntöttünk, hogy admin engedélyhez kötött
a regisztráció. Így minden egyes esetben ki tudom szűrni, hogy ki az illető. Páran már tudjátok,
hogy miről beszélek, mert egyszer már írtam róla, de most nem szeretném megnevesíteni azt
az országot, ahonnan nem engedek be senkit ide.
Bevált a módszer, mert azóta senki nem jutott el még oda, hogy beírjon a fórumba, és vírusos
linkeket hagyjon maga után.
Ezt csak azért írtam le, ha estleg fb, vagy valahol máshol panaszkodna valaki, akkor el tudjátok
mondani neki, hogy csak perceket kell várni, hogy elfogadjam a regisztrációkat. Már tabletről is
megy, az iskolában szünetben meg tudom csinálni. Pár kattintás az egész.
Előre is köszönöm a segítséget! Nem örülök neki, ha szigorúbbnak kell lennem, mint amilyen vagyok,
de ezek az emberek rettentő kitartóak.Ma már 8 embert töröltem ki, pedig még hol van a nap vége.
szeméttel telerakni az oldalakat, ezért Kristóffal úgy döntöttünk, hogy admin engedélyhez kötött
a regisztráció. Így minden egyes esetben ki tudom szűrni, hogy ki az illető. Páran már tudjátok,
hogy miről beszélek, mert egyszer már írtam róla, de most nem szeretném megnevesíteni azt
Bevált a módszer, mert azóta senki nem jutott el még oda, hogy beírjon a fórumba, és vírusos
Ezt csak azért írtam le, ha estleg fb, vagy valahol máshol panaszkodna valaki, akkor el tudjátok
mondani neki, hogy csak perceket kell várni, hogy elfogadjam a regisztrációkat. Már tabletről is
Előre is köszönöm a segítséget! Nem örülök neki, ha szigorúbbnak kell lennem, mint amilyen vagyok,
de ezek az emberek rettentő kitartóak.Ma már 8 embert töröltem ki, pedig még hol van a nap vége.
Rita! Teljesen egyetértek veled. Ezt akartam is javasolni, vannak akik már régen így csinálják.
Vége a húsvétnak! Vidám színfolt városunkban a hagyományokat megőrző Balassi Táncegyüttes legényei, amint vidáman nótázva lovaskocsival járják az utcákat, hogy felkeressék a táncos lányokat és megöntözzék őket, nehogy elhervadjanak a következő húsvétig.
Egy kicsit nosztalgiázom, felidézem az emlékeimet milyen volt amikor 10-12 fiú beállított hozzánk locsolkodni. Ők nem lovaskocsival, csak biciklivel jöttek; kivittek a folyosóra, és zsupsz,... kíméletlenül nyakon öntöttek. Fizetségként bőségesen megvendégeltük őket. Hm... rég volt...
Egy kicsit nosztalgiázom, felidézem az emlékeimet milyen volt amikor 10-12 fiú beállított hozzánk locsolkodni. Ők nem lovaskocsival, csak biciklivel jöttek; kivittek a folyosóra, és zsupsz,... kíméletlenül nyakon öntöttek. Fizetségként bőségesen megvendégeltük őket. Hm... rég volt...
Rita írta:Mivel rettentő sok, napi 10-15 kéretlen betolakodó szeretne bejönni a fórumba, és mindenféle
Hú milyen remek ötlet! maximálisan támogatom!
Rita!
Egyetértek a döntéseddel.
Egyetértek a döntéseddel.