Vaskica06 írta:Kedves Rita!
Ma egy kis minimaratont tartottam és minden percét élveztem.A fordításoddal sok új felfedezést tettem a sorozatban.Sok-sok köszönet érte.
Nagyon tetszett az a rész,amikor az ügyvédi irodában a két asszisztens beszélgetett arról,hogy az egyik még szereti a régi barátját és nem tudja,mit csináljon.Yisen barátja úgy ad tanácsot a lánynak,hogy közben valójában másnak szánja.Jót nevettem azon is,"Nyugaton kel fel a nap,a munkamániás siet haza?"
Kedves Ica! Milyen jó, hogy időt tudtál keríteni a maradék részekre! Kívánom, hogy mindig legyen
egy kis szabadidőd, hogy meg tudd nézni az újabbakat is, amit hétvégére ígértem.
Ha már az ügyvédi irodát említetted, de a magazin szerkesztőségére is vonatkozik, hogy mennyire
más a légkör, mint amit a koreai sorozatokban megszoktunk. Nincsenek sorozatos megalázások,
normális emberi megnyilvánulások vannak a kollégák felé, bármilyen szinten is álljanak. Mondhatni
szeretetteljes, nyugodt légkör van, ahol megbecsülik egymást.
Az ügyvédi iroda három partnere is bár sokat ugratják egymást, végig azt fogjuk látni, hogy mennyire
segítik, támogatják is egymást.
Vaskica06 írta:Megértem Moschenget is.Sok minden történt most is és a múltban is.De ez a "lánykérés"...Nekem is rosszul esett volna ha "szívem szép szerelme "azt mondja,hogy időhiány és egyéb okok miatt választ engem,nem azért mert szeret,közben meg nyomaszt a titok,amit el kell mondanom.Érzi,hogy Yisen szereti,de vívódik és sok minden befolyásolja.Érdekes, hogy a múltbeli események megismerése hogyan változtatják meg a múlt megítélését.Eljátszottam a gondolattal,mi lett volna ha együtt mentek volna Amerikába...,vagy ha Yin Hui világosan kimutatja mit gondol,hova jutottak volna az események.
Szerintem Mosheng pontosan megértette a fura lánykérésből, hogy Yichen nagyon szereti őt, annyira,
hogy azon nyomban feleségül is venné, de nyegleséggel próbálja a gyengeségét ellensúlyozni. Próbálja
Moshenggel megértetni, hogy nem is ő a fontos ebben az egészben, hanem az a tény, hogy őt már ismeri,
nem kell vele tiszteletköröket futni, ott folytathatják, ahol abbahagyták. Holott a valóság az, hogy majd
meghal, hogy az övé lehessen Mosheng, csak fél a visszautasítástól, és attól is, hogy nem tudja, nem
megy-e vissza a lány Amerikába.
Mosheng akkor sem bántódott meg, amikor Yichen ittasan letámadta a lépcsőházban. Szerintem benne is
hasonló indulatokat tud kelteni a másik, ezért azt az esetet is helyén tudta kezelni. Nem beszélve arról,
hogy nagyon jól ismeri Yichent, tudja, hogy a nyugodt természetű, fegyelmezett férfi igen csak szenvedélyessé
tud válni, az ő hatására.
Ugyanez igaz Yichenre is. Bár Mosheng túl csendes, és nem sok jelet küld Yichen felé, de amit küld, abból
Yichen tudja, hogy Moshengben is vannak érzelmek még iránta. Olyanokra gondolok, hogy szó nélkül megy
mindenhová, ahová Yichen hívja, vagy hogy elfogadta Yichen felé nyújtott kezét, vagy hogy nem húzódik el,
amikor Yichen szájon csókolta.
Szerintem az a nagyon szép ebben a sorozatban, ahogy elénk tárják ennek a két embernek a szerelmét.
Már a kialakulása sem volt mindennapi, de a hét évvel későbbi sem lesz az. Erre a szerelemre tényleg
igaz, hogy végzetszerű. Ez a két fiatal egymásnak van teremtve. Legyen bármilyen nehézség, akadály,
bármerre is veti a sors őket, az ő útjuk mindig egymáshoz vezet.
Vaskica06 írta:Érdekes ez az ál házasság,hiszen már az esküvő előtti megállapodásnál látszik ,hogy a leendő férjnek nagyon tetszik a jövendő feleség.Érdekes volt a 11.részben,amikor Yin hui felajánlotta a segítségét a munkakeresésben,de Moscheng elutasította.Szívesen segített volna,de a nő nem akart függni tőle és közben emlékezett a régi haszonleső barátnőjére,akinek fontos volt ,hogy segítsék,ezért szakított a férfival.Látni,hogy Yin Hui szereti Moschenget,de nem tesz semmit,amivel közelebb kerülhetne hozzá,sőt erősen azt tudatosítja,hogy a régi barátnőjére gondol még most is.Nem tudom mire gondolt? Értem én ,hogy tiszteletben tartja Moscheng érzelmeit,de a sült galamb nem repül a szánkba,azért tenni kell,de nem mindegy,hogy mit.Látni,hogy rosszul esik neki,hogy a lány még mindig a régi barátjára gondol.Yu Fang legalább mindent megtesz,hogy meghódítsa Yinmeit.
Ying Hui tisztességes úriember, aki három évig képes volt tiszteletben tartani Mosheng érzéseit, pedig
ő nagyon szerelmes lett a lányba. Addig el is volt a saját elnyomott érzéseivel, amíg meg nem tudta,
hogy Mosheng megtalálta Yichent, és újra alakul köztük valami. Ekkor úgy érezte, hogy a tettek mezejére
kell lépnie. Hogy milyen alapon, azt csak ő tudja, de az akciói jól jönnek a történet szempontjából.
Nagyon szívesen az élményt! Már írtam, de nem lehet elégszer, hogy én is mennyire örülök ennek a sorinak.
Nevéhez hűen napfénnyel tölti meg a szabadidőnket. Boldog vagyok!
Szép napot kívánok!