Csevegő
Re: Csevegő
Kedves csabamama2(Ildikó), jakabkne, Marcsi (gyomar), szvakneildi (Ildikó),
Mara, EUgen, Wu Xing, Kikyou88, Brigi (Bitta0612), Mancus, Nagyi és Gabi!
Köszönöm szépen a jelöléseteket az Év Fordítója játékban! Nagyon örültem neki!!!
Mara, EUgen, Wu Xing, Kikyou88, Brigi (Bitta0612), Mancus, Nagyi és Gabi!
Köszönöm szépen a jelöléseteket az Év Fordítója játékban! Nagyon örültem neki!!!
Kedves Rita
Ez a legkevesebb, mi tartozunk köszönettel a fordításokért.
Tegnap este értettem meg azokat a hozzászólásokat, amiben a felirat minőségét köszönik meg.
Egy jópofa kínai sorozatot nézek, amit nem te fodítottál,
a magyar szöveg egy katasztrófa és a 45 perc alatt 14x jelenik meg a "fordító" neve, helyesebb lenne a ferdítőt használni.
mégegyszer köszönet!
Ez a legkevesebb, mi tartozunk köszönettel a fordításokért.
Tegnap este értettem meg azokat a hozzászólásokat, amiben a felirat minőségét köszönik meg.
Egy jópofa kínai sorozatot nézek, amit nem te fodítottál,
a magyar szöveg egy katasztrófa és a 45 perc alatt 14x jelenik meg a "fordító" neve, helyesebb lenne a ferdítőt használni.
mégegyszer köszönet!
Kedves Wu Xing! Amióta fordítok, a barátnőmnek is elviszem az elkészült sorozataimat, így őt is
szépen megfertőztem Ázsiával. Aztán ahogy nőtt az "étvágya" más elkészült sorozatait is vittem
neki, majd egyszer csak ő is azt mondta, hogy addig természetesnek vette, hogy a szöveget
megérti, és élvezi vele a sorozatot, de már látja, hogy mennyi múlik a fordító képességein. Akkor
először kaptam tőle dicséretet, pedig már a sokadik sorozatomat látta.
Teli csizmát kívánok a mai Mikulás napon! Az én ajándékom ITT található!
szépen megfertőztem Ázsiával. Aztán ahogy nőtt az "étvágya" más elkészült sorozatait is vittem
neki, majd egyszer csak ő is azt mondta, hogy addig természetesnek vette, hogy a szöveget
megérti, és élvezi vele a sorozatot, de már látja, hogy mennyi múlik a fordító képességein. Akkor
először kaptam tőle dicséretet, pedig már a sokadik sorozatomat látta.
Teli csizmát kívánok a mai Mikulás napon! Az én ajándékom ITT található!
Kedves Rita!
Köszönöm én is a mikulás ajándékát !!! a legjobbkor jött!
szabi után, végeláthatatlan munka + értekezlet, DE ÍGY a szabadnapomra megvan a néznivaló : o)))))
Szerintem nem vagyok szőrszál hasogató a feliratokkal, de a folyamatos magyar nyelvi hibákat nem értem
és a sorozat közben az volt az érzésem, hogy a fordító haragszik, ha a szereplők megszólalnak, mert akkor a képernyőről
le kellett vennie, hogy ........fordította äß a xc alapján..........
Ráment vagy 2 órám, mire az összes hátralévő részből töröltem ezeket a sorokat....
Mégegyszer! köszönöm az ajándékot !!!
Köszönöm én is a mikulás ajándékát !!! a legjobbkor jött!
szabi után, végeláthatatlan munka + értekezlet, DE ÍGY a szabadnapomra megvan a néznivaló : o)))))
Szerintem nem vagyok szőrszál hasogató a feliratokkal, de a folyamatos magyar nyelvi hibákat nem értem
és a sorozat közben az volt az érzésem, hogy a fordító haragszik, ha a szereplők megszólalnak, mert akkor a képernyőről
le kellett vennie, hogy ........fordította äß a xc alapján..........
Ráment vagy 2 órám, mire az összes hátralévő részből töröltem ezeket a sorokat....
Mégegyszer! köszönöm az ajándékot !!!
Wu Xing ..Nem véletlen egybeesés az biztos.!Én annyiszor odanéztem a szavazásra, de nem boldogultam, aztán gondoltam hogy nem idegesítem magam, a lényeg hogy a hétköznapokban megbecsüljük a profi, szórakoztató fordításokat. Mert nem csak betüről betüre való átírás a lényeg, hanem a mondanivaló hiteles átadása! Ráadásul az angol szerintem nagyon érzelemszegény szavakkal operál, úgyhogy hálás vagyok Istennek a mi szép magyar anyanyelvünkért, amivel olyan klasszul ki lehet fejezni a gondoltakat, érzelmeket! sokszor a fordítónak is szüksége van a fantáziáját előhívni, mert oly gyatra némely ferdítésre váró...szöveg! Én itt is hálás vagyok mindig Rita fordításaiért is többek között! Nem beszélve erről a remek kis fórumért, ahol jól kibeszélhetjük magunkat, és nem gond, ha az embernek valamely történet, vagy sorozat nem szimpatikus! Kellemes mikulásozást és filmezést Mindenkinek!
Kedves MIndenki !
Kérlek benneteket ne felejtsetek el szavazni Ritára [ Ezoritu ] Az Év Fordítója díj 2017 szavazáson !!
Az elődöntő elkezdődött, most a legjobb 8 közé kell bekerülnie !!!
1. forduló (elődöntő) szavazás időtartama:
2017. dembber 10. 00:00:00 - 2017. december 16. 23:59:59
https://azsiaekkovei.hu/evforditoja2017
Köszönöm !
Kérlek benneteket ne felejtsetek el szavazni Ritára [ Ezoritu ] Az Év Fordítója díj 2017 szavazáson !!
Az elődöntő elkezdődött, most a legjobb 8 közé kell bekerülnie !!!
1. forduló (elődöntő) szavazás időtartama:
2017. dembber 10. 00:00:00 - 2017. december 16. 23:59:59
https://azsiaekkovei.hu/evforditoja2017
Köszönöm !
Amúgy én is szavaztam mindkét alkalommal...xddd..de nem volt könnyű dolgom .
Szia Rita!
Hát valahogy én sem boldogultam a szavazással, mikor felmentem az Ázsiaékkövei oldalára és láttam a lehetőséget. Az első körről lemaradtam, de örültem nagoyn mikor láttam, hogy bent vagy és mások is úgy gondolják, hogy ott a helyed.
Wu Xing-nek köszönhetően most már sikerült is odatennem a pipát!! Hajrá!!
Hát valahogy én sem boldogultam a szavazással, mikor felmentem az Ázsiaékkövei oldalára és láttam a lehetőséget. Az első körről lemaradtam, de örültem nagoyn mikor láttam, hogy bent vagy és mások is úgy gondolják, hogy ott a helyed.
Wu Xing-nek köszönhetően most már sikerült is odatennem a pipát!! Hajrá!!
Kislányok! Igaz, hogy az Adventi időszak közepén járunk, de megosztom veletek a Csabagyöngye Kulturális Központ Adventi kalendárját, ami sok sok érdekes információt tartalmaz, ha megfordítjátok a napokat. Jó szórakozást hozzá!
https://calendar.myadvent.net/?id=d16a1 ... cd&door=12
https://calendar.myadvent.net/?id=d16a1 ... cd&door=12
- Szilvia333
Szavaztam!!!
Én szavaztam!
Te szavaztál ?
Ő szavazott ?
Remélem mindenki !!!!!!!!
Én szavaztam!
Te szavaztál ?
Ő szavazott ?
Remélem mindenki !!!!!!!!
Egyértelmű
Köszönöm szépen Mindannyiótoknak a szavazást!
Kedves Rita! Szerintem már valamennyien szavaztunk, ez csak természetes.
Egy kis hangulat csinálás...
- boszorkany
Kedves Rita,lanyok!
Talan mar el is felejtettetek olyan regen nem jartam erre.Sajnos oktoberben ledontott az influenza,most meg novemberben kezdodott szinte ugyanugy a betegsegem.Kozben kiderult,hogy cukorkomaba estem,mento vitt be a korhazba,par napja vagyok itthon.Most labadozok,de szetneztem azert mar a neten es szavaztam en is Rad,kedves Rita.Nem igerem,hogy surun jovok,mert meg eleg gyenge vagyok,de igyekszek benezni Hozzatok.
Talan mar el is felejtettetek olyan regen nem jartam erre.Sajnos oktoberben ledontott az influenza,most meg novemberben kezdodott szinte ugyanugy a betegsegem.Kozben kiderult,hogy cukorkomaba estem,mento vitt be a korhazba,par napja vagyok itthon.Most labadozok,de szetneztem azert mar a neten es szavaztam en is Rad,kedves Rita.Nem igerem,hogy surun jovok,mert meg eleg gyenge vagyok,de igyekszek benezni Hozzatok.
Kedves Éva! Sajnálattal olvasom, hogy beteg voltál és még csak most lábadozol. Kívánok mielőbbi teljes gyógyulást. Vigyázz magadra, maradj egészséges!
Így ünnepek előtt ezt a gyönyörű dalt küldöm neked, segítse a gyógyulásod!
Így ünnepek előtt ezt a gyönyörű dalt küldöm neked, segítse a gyógyulásod!
boszorkany írta:Kedves Rita,lanyok!
Kedves Éva! Szomorúan olvasom, hogy elkaptak a betegségek. Ha lehetne egészséget
küldenék a fád alá! De nem tudok, ezért azt kívánom, hogy erőben, egészségben ünnepelj
a családod körében!
Bármikor tudsz jönni szeretettel várunk! Gyors gyógyulást kívánok!
Én pedig újdonsült kedvencem a Pentatonix nevű a capella együttes egyik karácsonyi
videóját küldöm szeretettel:
Kedves Éva! szomorúan olvasom milyen kemény próbád volt az életben. De hála Istennek, már otthon lábadozhatsz! Természetesen nem felejtettünk el, hiányoltunk, és jó hogy jelentkeztél! . Remélem innen már a teljes gyógyulás felé vezet az utad. Nagyon örültem Gabóci és Rita gyönyörű és lenyűgöző videóinak! A napokban majd én is küldök Neked majd, csak ma annyira elfáradtam én is, hogy inkább megyek lefeküdni. Ismerem magam, ha elkezdek keresni, mindig szembe jön velem valami más gyönyörűség is, amit muszáj meghallgatnom. Úgyhogy szinte erőszakot kell tegyek magamon, hogy mielőbb lekapcsoljam a gépet! Szeretettel ölellek, és álmodj szépeket.! Jó éjszakát mindenkinek!!
- Szilvia333
Ritánk jelenleg a harmadik!!
Sajnos elvitték a gépet a meló helyemről,így csak egy nap egyszer tudok szavazni
Kedves Éva!
Olvasom milyen beteg voltál.Én is naponta rettegek,mert anyukám is cukor beteg.Vigyázz magadra nagyon,és tartsd be azt a fránya diétát bármennyire is falra lehet mászni tőle!! Évek óta a családunk szolidaritásból anyuval együtt cukor menüzik,de ennek ellenére lehet jó kajákat kihozni belőle,szóval fel a fejjel,és gyógyulj meg mihamarabb!!
Sajnos elvitték a gépet a meló helyemről,így csak egy nap egyszer tudok szavazni
Kedves Éva!
Olvasom milyen beteg voltál.Én is naponta rettegek,mert anyukám is cukor beteg.Vigyázz magadra nagyon,és tartsd be azt a fránya diétát bármennyire is falra lehet mászni tőle!! Évek óta a családunk szolidaritásból anyuval együtt cukor menüzik,de ennek ellenére lehet jó kajákat kihozni belőle,szóval fel a fejjel,és gyógyulj meg mihamarabb!!
Szilvia! Te látod, hogy ki, hányadik helyen áll? Én nem.
Köszönöm a szavazásokat!
Szép napot kívánok! Nálunk jelenleg -6 fok van.
Köszönöm a szavazásokat!
Szép napot kívánok! Nálunk jelenleg -6 fok van.
még nem láttam én sem, de én is fél 5 Óta fenn vagyok...
Megnéztem az Ázsián de csak egyszer lehet szavazni, nem naponta...sajnos az eredményt én sem látom...
Megnéztem az Ázsián de csak egyszer lehet szavazni, nem naponta...sajnos az eredményt én sem látom...
Lányok! Íme a döntőbe jutottak névsora. Ismét szavaztam.
Köszönöm szépen Gabi!
Most, hogy Gabi fotóján megláttam a szavazólistát, jöttem rá, hogy miért gondolta
Szilvia, hogy a harmadik helyen állok!
Szilvia, ez még csak abc-s sorrend!
Én meg hazaértem, és máris kezdek neki a Memory Lost 3. részének a folytatásához.
Kicsivel elhagytam már a felét:
Most, hogy Gabi fotóján megláttam a szavazólistát, jöttem rá, hogy miért gondolta
Szilvia, hogy a harmadik helyen állok!
Szilvia, ez még csak abc-s sorrend!
Én meg hazaértem, és máris kezdek neki a Memory Lost 3. részének a folytatásához.
Kicsivel elhagytam már a felét: