25. Jeera rizs (gluténmentes)

Avatar
Rita
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13553
Csatlakozott: 2016. február 25. 14:52

25. Jeera rizs (gluténmentes)

HozzászólásSzerző: Rita » 2018. július 5. 16:45

Kép

Római kömény ízesítésű rizs. Bármely étel mellé fogyasztható ízletes köret.
Ünnepivé teszi a fogást.

Spoiler: mutasd
Hozzávalók 4 főre:
• 1 csésze rizs (basmati rizs)
• 2 evőkanál olaj
• 1 teáskanál római kömény (jeera)
• 4 egész szárított piros csili (sabut lal mirch)
• Egy fél darab faháéjrúd (dal chini)
• 2 kardamom (ilachi)
• 2 babérlevél (tajpat)
• 1/4 teáskanál só
• 1/4 csésze apróra vágott koriander zöld (hara dhania)
• 2 csésze víz
• 2 evőkanál tisztított vaj (ghí) a tetejére
Elkészítési mód a videón.


A videóról:
A dél-indiai születésű Manjula Jain, akit „India Nagyija”-ként is emlegetnek, vegetáriánus családban nőtt fel. Édesanyjától sajátította el a hagyományos indiai vegetáriánus ételek elkészítését. Alapelve, kevés fűszer alkalmazása, hogy a hozzávalók eredeti íze megmaradjon. Az ételek nagy többsége egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A hozzávalók itthon is hozzáférhetők, üzletekben vagy akár online is beszerezhetők.

Az adagok „csészében" és „kanálban" vannak megadva. Egy nyolc (vagy több) részes mérőkanál készlet beszerzésével indulhat is a főzés. Egy ilyen szettel a következő mennyiségek mérhetők (mindre szükség lesz):

Spoiler: mutasd
• 1/4 teáskanál
• 1/8 teáskanál
• 1/2 teáskanál
• 1 teáskanál
• 1 evőkanál
• 1/2 evőkanál
• 1/4 csésze
• 1/8 csésze
• 1/2 csésze
• 1/3 csésze
• 2/3 csésze
• 1 csésze

Kép

A recepteket folyamatosan fordítom, mindig jelzem majd az újabbak érkezését!

Kellemes főzőcskézést, az elkészült ételekhez pedig jó étvágyat kívánok!

Fordította: ezoritu
Online feltöltés: bearbear

Online nézhetőség:

Videó letöltése:
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

Vissza: “Előételek - Főételek - Köretek”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég