Paggy, én is lementem kora délután sétálni egy jó nagyot. Nálunk is, eléggé fújt a szél, mint
Katáéknál, de sütött a nap, és mivel egy szem felhő se volt az égen, gondoltam, hogy ez így
is marad (pénteken majdnem megjártam, verőfényes napsütésben indultam, és fekete felhők
által hazaűzve végeztem

).
Húsvét hétfő lévén, biztos voltam benne, hogy egymagam fogok kóborolni a belvárosban, de
nagy meglepetésemre, nem így történt. A jó idő sok embert kicsalt az utcára, nagy volt az autós
forgalom is, de ami a legjobban meglepett, hogy egész sok üzlet nyitva volt. Vendéglők, fagyizók,
sörözők, kisebb élelmiszerboltok. Ami még jobban meglepett, hogy mennyi ételfutárt láttam.
Azt gondoltam, hogy ha máskor nem is, húsvétkor, karácsonykor, szilveszterkor mindenki otthonában
roskadásig tele a hűtő finomságokkal, de ezek szerint ez nem így van. Ezek után már egyáltalán
nem csodálkoztam rajta, milyen hosszú autósort láttam a McDonald’s autós kiszolgálójánál,
de odabent is jó sok embert láttam vásárolni.
A szőrös szárú növényke vérehulló fecskefű. Igen, én tudom, milyen a pongyola pitypang bimbója.
jól el volt hatalmasodva nálam a fűben. Minél többet nyírtad, annál rövidebb száron hozta a
virágát, és még az is képes volt elhajolni a fűnyíró pengéje alól. Hihetetlen túlélő. Mondjuk
nagyon fotogén. Sok szép képet készítettem róla.
Csodaszép a japánbirs! Az egyik kedvencem. Itt még csak imitt-amott látni rajta virágokat, de
látszik, hogy hamarosan virágba borulnak.

Na, akkor csak sikerült jól eldugdosni a tojásokat. Örülök, hogy személyesen is találkoztál a lányodékkal.
Kata, csirkeszárnyakat, és tarját sütött a fiam (ő volt a fővezér, imád grillezni, de már a beszerzés,
a bepácolás, a tűzgyújtás is igen nagy örömet okoz neki

) A sült zöldségeket ők is nagyon szeretik,
de egyébként a tofut is. Én ismertettem meg velük. Az ilyen helyekre magam viszem a saját kajámat,
mert ugye húst nem eszek, más meg nem eszi azt, amit én. Azt tudtam, hogy sült zöldség lesz, gondoltam,
eszek egy jó kis wrapot, hasonlót, mint amit valamelyik nap kitettem. Csináltam lepényt (megint
főt krumpliból és teljes kiőrlésű tönkölylisztből), meg vittem medvehagymás öntetet is (ezt is kitettem
pár napja), meg sütöttem csicserilisztes tofut is, mint a múltkor, algalaposat is a fiamnak megkóstolni,
és vittem magammal hummuszt is. Mindenből sokat vittem, mert az a tapasztalatom, hogy mindenki
szereti megkóstolni az én vegán kajámat. Most is így volt. A fiamnak egyébként nagyon ízlett a tenger
ízű tofu (az algalapos). Írtam már, hogy ő nagyon szereti a halat.
Kicsit káoszos az asztal, de mindenki kipakolta, amije volt. Mindenki ette mindenkijét.