Van képem hozzá

Paggy

Re: Van képem hozzá

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 4. 23:52

Itt van egy kép a Wikipédiából, látszik a kanyargós felüljáró.A kép felső részéről jövök/I.ker./Jobbra kanyarodó felüljáró XI.ker és ,ahonnan nézem+ a képen balra az a XII.ker..
Képfree image hosting website
Tehát jobbra -Alkotás út-XII: ker.A nagy zöld ház mellett kellett felmenni a Kor.Kult.Kp-hoz.
Kép
és még ez is a XII.szemben

Kép
Balra pedig a XI.kerület.Lehet látni,ahol jönnek be a városba az autók a poályáról.
Kép
Az én utam egészen balra visz,ahol nincs forgalom.Megyek haza .
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 0:10

Most jön egy meglepetés!!!! :ymparty:
Igazán korszerű leszek,ennek a kedves embernek a segítségével.KÖSZÖNET ÉRTE. ^:)^

DE SZUPER!!!!!!!+HÁT EZ A XXI.század LÁNYOK!!!!!!!
Most megyek aludni. :-h Paggy
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 0:22

Még beteszek egy horrorfotót.Véletlenül készült,de szerintem........szupi

Kép
Miközben ezt a virágomat fényképeztem.
Kép
Nekem nagyon tetszik az első kép. :))
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. április 5. 7:32

Kata! Azt olvastam, hogy az állapotán sok-sok kezeléssel, meg gyógyszerekkel lehet segíteni.
Az orvosok optimisták, és ahogy a cikkből kitűnt, a fiatalember is az. Itt egy másik cikk, ami
a kálváriáján keresztül hűen tükrözi, milyen állapotok uralkodnak ma az egészségügyben.
Szörnyű volt még olvasni is.

https://www.debreciner.hu/cikk/3656_nincs_magyarazat_csak_ugy_vagyok_lebenulva_a_semmibol

Akkor Samu ma is jót fog reggelizni.

De jó, egy jó barátnő! Ő az, aki vásárolni is szokott neked?

Paggy, igazán szépek lettek a mézesek! Jól áll nekik a gazdag díszítés a magokkal. A köréjük szórt
ibolya és a százszorszép is ehető.

Anyósom halálával nálunk megszűnt a locsolkodás, amit amúgy is nagyon nem szerettem.
Gyerekkoromban mindig kirándultunk húsvétkor, mert anyukám se szerette a locsolkodást, de
főleg a kéretlen locsolkodókat. Felnőtt koromra visszajött az életembe sajnos, mert anyósom
ragaszkodott hozzá. Utáltam az egészet, de szerettem annyira drága anyósomat, hogy beadtam
a derekamat.

Jó nagy sétát tettél! Nem volt hideg arrafelé? Én is akarok egy drónfelvételt betenni majd az
egyik templomnál, hogy az érdekesen kialakított kertjét/udvarát is megcsodálhassuk.

Nem horror az a fotó, inkább hangulatos. Nekem is tetszik.

Ildikó, talán erre a bárányfelhős kék templomra gondoltál? A neten találtam. Szentgyörgyvölgyi
református templom.

Nálunk a Bükkben kevés helyen fordul elő a medvehagyma. Szép egészséges példány a tiéd.

Az én szemem is megakadt a rózsaszínű ibolyán. Még nem láttam ilyet. Nagyon szép!

Mindkét festményed tetszik, de a pillangót már kereteztetném is be magamnak. :D
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. április 5. 7:40

Jó reggelt. Korán ébredtem ma.
Látom a deres háztetőket, félek, hogy elfagynak a gyümölcsfák, és a virágok. Még a muskátlikat sem tettem ki.
Ma én leszek a vendéglátó, fiam,menyem, akik nem itt laknak jönnek. Heten leszünk,mint a törpék, vagy a gonoszok? Az előbbire szavazok.
Paggy sokfelé jártál, elég nagy távot tettél meg.Köszönöm szépen a kalauzolást, nagyon ismered a környéket. A lelked most biztos megnyugodott. A finom parfüm, ill. a locsolás is biztos sokat segít, simogatja a lelkedet.

Én már ekkor sétára nem mernék vállalkozni, mert sajnos nem vagyok stramm nő, meg már ennyi-meg-annyi vagyok, nálatok idősebb.
Többnapos munka eredménye egy ilyen ebéd elkészítése, mert hamar elfáradok. Ilyenkor szoktam mondani "tartatlan" vagyok.
Még a festésbe is elfáradok. A pillangó volt a lecke, a nő fotóról készült. Realisztikus akvarell, kis arany festéket használtam az ékszereknél. A tanfolyam folyamatosan igénybe vehető, persze mindig meg kell újítani. Most nem tudom mi lesz, ha engem érdekel a mostani változás akkor előfizetek, ha nem akkor most kimaradok egy időre. Nincs elegendő időm, és a szemem is bánja a sok képernyő nézést./műlencsém van a szürkehályogból kifolyólag és glaukóma/ Kicsit vigyáznom kéne magamra.

Miután meghalt a férjem,/akkor még dolgoztam,/ engem nagyon kihúzott a bánatomból a koreai és más filmek nézése, sokat köszönhetek Ritának, aki sokat segített nekem a letöltések terén is, a nagy séták, a kertészkedés, a rajztanfolyam, és a mostani festészet. Sajnos már egy része csak "nyomokban" működik.

Mióta a kutya gyógyszert szed, azóta nem jött elő az epilepszia, most májvédőt is szed, nemsokára letelik az idő, és ha olyan állapotban lesz, akkor megműtik. A képen látszó figyelem a szomszédban megjelenő lánykutyára irányul. A nevető kutyáid is nagyon jók, én is látom a miénken a boldogságot, és a rohamok idején a kétségbeesést is. Annyira kifejező tud lenni egy kutya. A tyúk, illetve kakas páros is nagyon tetszik. Nekem ilyen állatkáim nincsenek.
Szép húsvét hétfőt. :flower1:
Kép
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. április 5. 7:53

Sziasztok kedves Lányok, mindenkinek áldott reggelt! :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1: :flower1:
Végig olvastalak és néztelek benneteket, rengeteg nagyon sok szép képet és beszámolót kaptunk. :flower1: :littlehearth:

Érdekes volt a drónos városnézés, ahogy a szinte üres Pest, mintha mindig vasárnap lenne a kevés járművel.
Paggy, csodaszépek a mézesek, hihetetlen ügyes vagy. A Frézia is csodás lett, nekem sem tűnik horrornak! Sőt!
Remélem a kényszerevéstől nem leszel túl..... Hamar kúráld ki magad!

Ildikó, csodásak a tanképek, nekem is a lepke tetszik a legjobban, s úgy jártam mint a napokban Paggy, hogy egyből az Encuenter jutott eszembe a női képről. :D
Negró már kész kutya, igazi kemény karakternek tűnik, nem az a simogatós fajtának ha valakivel baja lenne! :))

Nagyon aranyos azzal a merengős nézésével! Gyönyörű a medvehagyma is.Én is szeretem az ízét, de most a rebarbarát várom nagyon.! Tavaly kimaradt! Erről viszont eszembe jutott hogy van itthon fagyasztva kapor, csinálok majd mártást! :D

további szép napot mindenkinek, remélem nem lesz olyan rossz idő mint ahogy beharangozták! :x :ymhug: :flower1: :littlehearth:
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. április 5. 8:19

Ildikó, elfelejtettem betenni a templom belső képét. Hátha ez az a kék templom,
amire emlékszel.

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 9:06

LÁNYOK,LÁNYOK,LÁNYOK!!!
KATA!!!!!!!MOST FIGYELJETEK!!!!! :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: :ymparty: Nem mehetek, pedig vártam,
Most, kamera elé álltam,
Nem akarom, hogy elhervadj, ó lány,
Ezért hát most meglocsollak online!
http://www.husvetilocsoloversek.hu/index.php?l=0
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. április 5. 9:06

Ildikó, most, hogy mondtad az arany festéket, jobban megnéztem a nőcit, és tényleg! Milyen más így,
hogy felhívtad rá a figyelmet.

Itt nem deres a fű (csak növényt látok az ablakon kipillantva), de jó csípős a levegő, viszont heted
magával süt a nap. :D

Kellemes húsvétolást mára a fiadékkal!

Nagyon sokunknak segítettek az Ázsiai sorozatok. A fordítás nekem is gyógyír volt a lelkemre a válásom
után, de nem a válás, hanem azt megelőzőek miatt. A válás már egy nagy megkönnyebbülés volt.

Annyit csinálj egy nap, amennyi jólesik. Nem baj, ha elfáradsz, megpihensz, és folytatod tovább.
A tennivaló megvár. Kisebb séták is nagyon jót tesznek. Remélem Negronak használnak a gyógyszerek,
és sikeres lesz a műtétje!

Kata, én még soha nem ettem rebarbarát, valahogy nem volt alkalom rá. Egyszer kaptam egy tövet,
elültettem, locsolgattam egy ideig, aztán elfeledkeztem róla, és eltűnt. Azóta se volt rebarbarás
kalandom. Egyszer kipróbálom majd.

Tegnap sütögettünk a nászéknál. A hús szekció után, jött az én tofum, meg a zöldségek.

Kép

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. április 5. 9:17

Paggy, jót vigyorogtam a virtuális locsolkodáson. Nagyon ötletes! ezt birtam
volna gyerekkoromban, meg később is.

Én ezt találtam: virtuális locsolóvers küldés hölgyeknek. Mindenki kedvére válogathat.

https://szabadelocsolni.hu/

És az idei húsvéti édességtrend:

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 9:18

ÓÓÓÓÓÓÓÓ!Rita!De finom lehetett!!!!!!!!!Nagyon guszták!!!!!!!!!Nyam, nyam.......
Mennem kell öltözködni,mert pongyolában üldögélek,pedig már 9 is elmúlt.Jönnek a lányomék.Fogalmam sincs hová teszem a csokinyuszikákat,mert az előkertben alig van rá hely/Lillának/Sietek.Mindenkinek vidám napot!Paggy %%- @};-
Ildikó bárhogy is írod,hogy nem vagy már stramm ,de igen,mert mégis megcsináltad. :ymparty:
Kata!Remélem tetszik a locsolás!Mindenképpen "öltözz át,ha vizes lettél!" :)) :)) :))
Rita!kÖSZÖNÖM SZÉPEN.eBÉDKOR VÁLOGATOK MAGAMNAK VERSET.
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 13:13

Gyorsan benézek,hoztam egy kis napsütést.
11 előtt elmentünk Fruzsival egy rövid körútra.A velünk párhuzamos kis utcán a kerítés mellett kincseket lehet találni.Rengeteg illatos ibolya van.Már majdnem elnyíltak és minden egyéb ,számomra ismeretlen növényke.
Kép
Ez pld. mi lehet?Szőrös a szára.
Kép
Ti tudtátok,hogy így néz ki a bimbós kutyatej?/jobbra a bimbó/
Kép
Kép
Kis százszorszépek.CUKIK
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 13:25

Ballagunk tovább.
Kép
Még van néhány nagyon illatos ibolya.
Kép
Befordulunk a sarkon.
Kép
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 13:33

Ez itt jobbra az apartmanos szociális otthon.
Kép
Tilos a látogatás.
Kép
Csak ballagunk a napsütésben.
Kép
Bekukkatok a szociális otthon kertjébe,hogy virágoznak-e még az ibolyák:
Kép
Sajnos már nem.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 13:43

Mindjárt hazaérünk.Ez a 2-vel arrébb szomszédoké.
Kép
Kobak cicám az udvaron napozik.
Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 13:48

Épp időben értünk haza,mert megjöttek a lányomék .Az előkertben elrejtett csokik gazdára találtak."CSODÁLKOZTAM IS,hogy ez a NYUSZI milyen találékony,így el tudta rejteni a csokikat!!! :)) :)) :)) Mi is megkaptuk a tegnap skype-on keresztül készített mézeskalácsunkat.ÉS MÉG VALAMIT....
.Kép
A párom a locsolásért kapott egy KINDERTOJÁST.S persze ,milyenek a "NAGY KOMOLY FÉRFIEMBEREK"???!!!Hát ő már csak nem rakja össze a tojás belsejében rejtőző kis szerkentyűt!!! :(( :))
ÉN PEDIG IGEN!!!! :)) :))
ITT VAN.JUHHÉ,most már utazhatnánk ,ha lehetne!!!! :)) :)) :))
Kép

Szép napot!Paggy %%- @};-
Kata58
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Kata58 » 2021. április 5. 14:24

Lányok Jókat vigyorgok, és élvezkedem a sok látnivalón. A virtuális locsolás telibe talált :)) :)) :)) :flower1:
Rita, de jó hogy megtaláltad a templomot, nagyon szép! :flower1: :flower1: :flower1:
Milyen jó hogy ti meg tudtatok egy kicsit élvezkedni!! Biztosan finom volt a sok hús és vega étel. A többiek nem pályáztak rá?
Én tuti mindent megkóstolnék. ! A séta képei is nagyon szépek lettek, milyen jó hogy Fruzsi miatt muszáj másként is mozogni! Itt is süt a nap, de a déli szél majd leviszi az ember fejét, s tiszta kóma vagyok tőle, de már nem merek kávét inni, most érzem, hogy elértem a határaimat!

Megyek ledőlök egy kicsit, aztán jövök majd filmezni, mert ma még csak begyűjtöttem feliratokat! S ráadásul az egyikkel éppen végzett is a fordító, a Perfect és Casual. Nagyon aranyos, tényleg kikapcsolódásra való, és kap az ember egy kis izelítőt is ... :)) de minden jó ha jó a vége, s most azt hiszem nálam is igencsak elkel ez a végkifejlet!
További csodaszép Vasárnapot! Jah és jó sokáig rádióztam, bizonyságok és felolvasások voltak felváltva, akik átestek a Covidon. Öröm volt hallgatni ...s gyógyulás igéket is , történeteket a Bibliából!
Legyen mindenki egészséges!!! :x :ymhug: :-bd :movingflower: :flower1: :littlehearth:
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 5. 15:52

És,aki látta az Encounter c.sorozatot,annak...
https://www.klubradio.hu/adasok/kuba-in ... nok-117071
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. április 6. 7:27

Paggy, én is lementem kora délután sétálni egy jó nagyot. Nálunk is, eléggé fújt a szél, mint
Katáéknál, de sütött a nap, és mivel egy szem felhő se volt az égen, gondoltam, hogy ez így
is marad (pénteken majdnem megjártam, verőfényes napsütésben indultam, és fekete felhők
által hazaűzve végeztem :D ).

Húsvét hétfő lévén, biztos voltam benne, hogy egymagam fogok kóborolni a belvárosban, de
nagy meglepetésemre, nem így történt. A jó idő sok embert kicsalt az utcára, nagy volt az autós
forgalom is, de ami a legjobban meglepett, hogy egész sok üzlet nyitva volt. Vendéglők, fagyizók,
sörözők, kisebb élelmiszerboltok. Ami még jobban meglepett, hogy mennyi ételfutárt láttam.
Azt gondoltam, hogy ha máskor nem is, húsvétkor, karácsonykor, szilveszterkor mindenki otthonában
roskadásig tele a hűtő finomságokkal, de ezek szerint ez nem így van. Ezek után már egyáltalán
nem csodálkoztam rajta, milyen hosszú autósort láttam a McDonald’s autós kiszolgálójánál,
de odabent is jó sok embert láttam vásárolni.

A szőrös szárú növényke vérehulló fecskefű. Igen, én tudom, milyen a pongyola pitypang bimbója.
jól el volt hatalmasodva nálam a fűben. Minél többet nyírtad, annál rövidebb száron hozta a
virágát, és még az is képes volt elhajolni a fűnyíró pengéje alól. Hihetetlen túlélő. Mondjuk
nagyon fotogén. Sok szép képet készítettem róla.

Csodaszép a japánbirs! Az egyik kedvencem. Itt még csak imitt-amott látni rajta virágokat, de
látszik, hogy hamarosan virágba borulnak.

Kép

Na, akkor csak sikerült jól eldugdosni a tojásokat. Örülök, hogy személyesen is találkoztál a lányodékkal.

Kata, csirkeszárnyakat, és tarját sütött a fiam (ő volt a fővezér, imád grillezni, de már a beszerzés,
a bepácolás, a tűzgyújtás is igen nagy örömet okoz neki :)) ) A sült zöldségeket ők is nagyon szeretik,
de egyébként a tofut is. Én ismertettem meg velük. Az ilyen helyekre magam viszem a saját kajámat,
mert ugye húst nem eszek, más meg nem eszi azt, amit én. Azt tudtam, hogy sült zöldség lesz, gondoltam,
eszek egy jó kis wrapot, hasonlót, mint amit valamelyik nap kitettem. Csináltam lepényt (megint
főt krumpliból és teljes kiőrlésű tönkölylisztből), meg vittem medvehagymás öntetet is (ezt is kitettem
pár napja), meg sütöttem csicserilisztes tofut is, mint a múltkor, algalaposat is a fiamnak megkóstolni,
és vittem magammal hummuszt is. Mindenből sokat vittem, mert az a tapasztalatom, hogy mindenki
szereti megkóstolni az én vegán kajámat. Most is így volt. A fiamnak egyébként nagyon ízlett a tenger
ízű tofu (az algalapos). Írtam már, hogy ő nagyon szereti a halat.

Kicsit káoszos az asztal, de mindenki kipakolta, amije volt. Mindenki ette mindenkijét. :))

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. április 6. 7:29

Basszus! Nálunk közbe esik a hó! Megyek fotózni, mindjárt jövök.

Azóta is folyamatosan esik szép nagy pelyhekben.

Kép

Kép

Kép
Rita
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rita » 2021. április 6. 8:37

Eszébe sincs abbahagyni. A fatörzsnél látszik, milyen sűrűn esik:

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 6. 13:05

HÚÚÚÚ,HÚÚÚÚ Rita!Jujj nem is tudom hol kezdjem!!!Először is ,amikor megláttam az asztalt,örültem.Végre egy jó kis csendélet!!!Benne van minden.Többértelmű.Finom éte4lek össze-vissza.Tehát áttételesen az emberek jelenléte.A másik a kávé félbehagyva bögrében-benne van a pillanat és a hamarosan továbbisszukban a szándék"TÖK "JÓ!!!!!Mindjárt folytatom,mert hozok hozzá anyagot.
Képshare picture
DAN BANNINO /1988/ olasz fotós
nildiko

HozzászólásSzerző: nildiko » 2021. április 6. 13:12

sziasztok. Itt is nagyon hideg volt, már az éjszaka rázta a szél a redőnyöket, főleg nálam, mert én nem alszom teljes sötétben kb 20 cm-re mindig felhúzom, ha villanyoltás van. Na az mindig nagyon későn van. De az éjszaka elég jól aludtam, reggeli ébredéskor volt egy kis hó is.
Rita köszönöm, megtaláltad a templomot, akkor én nem láttam ennyire szépnek. Mondjuk földrajzilag jól eltévedtem.
Arany festék: Akvarellnél nem szabad használni más festéket,de ha nincs más elnézik. Talán még temperát, pasztellkrétát, és filctollat.
Vissza kell ragasztanom az afrikait a deszkára, mert nagyon hiányos, és festenem kell még rá, vagy jó lesz, vagy teljesen elrontom. Bevállalom.
Paggy szép volt a sétád, a sokféle növény nálam is megtalálható, nem oly régóta "látom" a vadvirágokat is. Japán birs itt is hozza a virágát, bár nem sok van rajta, pitypang is nyílik, de még kevés van, megint csinálok belőle szörpöt, minden éven megiszom, nagyon egészséges annak ellenére, hogy sok cukrot tartalmaz. Vérehulló fecskefű is van, még azért nem akkora,mert széltében fél méteres is szokott lenni.

Rita a sütögetés mindig nagy öröm, régebben sokszor csináltuk talán hetente is, /haj mikor volt?!/ Annyira jó, hogy sokmindent összehordtok és mindenki eszik, amihez kedve van.
Megvolt a h.hétfői ebéd, csak egy cs .combot égettem oda, nem nagy veszteség, valakinek éppen az kellett, meg is ette. 5-6 óra felé haza mentek a fiamék, unoka apalátogatóba ment, én meg összerámoltam, kis segítséggel.
Nem fogok elhervadni, mert kis locsolást is kaptam a családomtól.
Az ismerős netes barátnőimmel cseteltünk egyet, jól belejöttek a filmnézésbe, van aki nagyon ügyes és nem is kell rágondolnom,mindent megtalál és megnéz. Sokszor köszönték neked Rita. Most Biri fordítását nézem, és már a szemem nem bírja azt a mennyiséget és a festést, amit anno nézni szoktam. Pedig én TV-t nem is nézek, de nem baj, nem szeretem a rémhíreket.

Hiányolom Ágit és Évát, őket mostanában nem láttam. Dorinával találkoztam, oldalán is jártam.
Ma hegyi túrám lett volna, de semmi kedvem ebben a szélben mászkálni,
Most éppen nem találtam meg a hegy felé vezető utat, hoztam helyette pár éves képeimből.

Kép

Kép

Kép

Kép
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 6. 13:32

Kép
Andrey Yakovlev orosz fotós/EZ FOTÓ ÉS NEM FESTMÉNY/
Paggy

HozzászólásSzerző: Paggy » 2021. április 6. 13:35